Maite Salord

Escriptora

Líders

Des de fa un temps, no sé si són manies meves, però tenc la sensació que només es parla de “líders” i “lideratges” polítics: abans de la moció de censura, Ciutadella necessitava un alcalde(ssa) que lider.jpglideràs, no es cansaven de repetir des del carrer Sud; la regidora dimiteix perquè l’alcalde no lidera l’equip de govern, ens arriba d’Es Migjorn; la Merkell és una autèntica líder; com era en Felipe González, comparat amb un Zapatero que no li arriba ni a la sola de les sabates, pensen molts;  n’Edward Kennedy, mort avui, era, també, un gran líder, diu Obama, un altre gran lider, per cert; n’Aznar sí tenia fusta de líder i no en Rajoy; etc, etc.

I què vol dir “ser un líder”? Perquè resulta evident que és una cosa a la qual es dóna molta importància i que no és gens fàcil d’aconseguir, per altra banda. Segurament, algunes de les qualitats necessàries per exercir el lideratge, en qualsevol camp, podrien resumir-se en: ser una persona organitzada i amb capacitat de planificació; ser un bon comunicador; saber escoltar la gent; ser proper i accessible; saber fer feina en equip; saber ser decisiu; donar una imatge de seguretat i, en cap cas, d’improvisació; ser disciplinat i treballador, etc, etc. Quasi res!

Ja em perdonareu, però, a mi, així, de cop, quan em parlen de líders, el primer nom que em ve al cap és el del meu admirat (en som fan al féisbuc!) Pep Guardiola. Esclar que també hi ha líders polítics (com en tants altres àmbits), dins i fora de Menorca. Però, segurament, no tants com voldríem. Una altra cosa seria si el lideratge depengués de l’afany de protagonisme; o de la capacitat per establir polèmiques amb els contrincants; o de la facilitat per prendre decisions de cara a la galeria; o per saber negar, sense cap vergonya, els errors més evidents; etc, etc. O per tot plegat. Tot el que, fixau-vos-hi bé, en Guardiola no faria mai.

2 comentaris a “Líders”

  1. Maria de Moià Escrit el 11 set. 2009 a les 18:47

    (per diferenciar-me d’altres Maries i Maries Florits…)…

    Fa dies que trob curiós que ningú apunti res en aquest comentari. el mir, el torn a mirar. És el que he llegit més vegades!
    Afegiré unes quantes qualitats per al lideratge: tenir un projecte engrescador, capacitat d’ilusionar…

  2. Maite Salord Escrit el 11 set. 2009 a les 20:48

    Maria, jo també em demanava per què no hi havia comentaris. De fet, fins avui, trob que era de les poques, o l’única entrada, que no en tenia. Gràcies per rompre el gel!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari