Maite Salord

Escriptora

Comentaris

Dia 1 d’abril (dia d’enganar a Menorca) i, arran d’uns comentaris apareguts en aquest bloc en què es deien una sèrie de mentides sobre persones properes, vaig publicar una entrada, en clau irònica, comentari.gifque es deia “Instruccions d’ús”, en la qual, entre altres, amenaçava de moderar els comentaris. O sigui, de fer-los passar censura prèvia, perquè quedi més clar. Evidentment, no ho he fet ni ho pens fer. Ben al contrari.

Aquests dies, el bloc ha complert dos anys. Dos anys en què han augmentat el nombre de visitants però, sobretot, sobretot, el nombre de comentaris: del milenar del primer any hem passat a 2000 de nous durant el segon. O sigui, els comentaris d’aquest bloc han augmentat un 100% en 365 dies. Poca broma. Aquest fet reforça la idea -no és nova- que un dels mèrits més destacats d’aquest espai no és tant l’entrada que fa una servidora sinó les intervencions dels visitants. Uns comentaris ben variats, cadascun amb el seu estil: dels esperadíssims (i divertits, argumentats…) de Matilde de la Mole, a textos literaris, de producció pròpia o aliena; d’aquells que aporten dades noves als temes tractats, a d’altres que són purs divertimentos, etc, etc.

S’ha de dir, tanmateix, que, pel fet de ser regidora a l’equip de govern de l’ajuntament de Ciutadella, aquest any, han aparegut al bloc comentaris que m’interroguen directament sobre temes municipals. N’hi ha de tots tipus: des de les preguntes benintencionades a les més malèvoles, passant per qualque amenaça directa. Amb tot, he de dir, amb satisfacció, que d’aquests dos darrers exemples, n’hi ha poquíssims i que, en qualsevol cas, sempre han tingut una resposta per part meva, millor o pitjor, en funció del moment i de l’estat d’ànim.

Així les coses, només em resta felicitar-nos, a tots plegats, per aquest segon aniversari que ha arribat carregat de comentaris. A la plaça, de cada vegada som més. De cada vegada, tenim més ganes d’intercanviar idees. De conversar, moltes vegades, des de posicionaments diferents. Debats encesos, tranquils, divertits i, perquè no, qualcun de ben agre. Anam fent anys i som molts. Saber-vos a prop és, em podeu ben creure, una satisfacció immensa. Una tranquil·litat immensa. Per molts d’anys!

19 comentaris a “Comentaris”

 1. susana Escrit el 13 des. 2009 a les 10:07

  La satisfacció és immensa i COMPARTIDA!!! Per molts d’anys de plaça!

 2. Miquel Escrit el 13 des. 2009 a les 10:13

  De totes maneres, parlis sobre el que parlis, llegir-te és un plaer, al marge d’altres consideracions. Salut i per molts d’anys.

 3. Matilde de la Mole Escrit el 13 des. 2009 a les 10:16

  Per molts anys. Com a regal d’aniversari accepta aquesta versió de “Coratge”, un bell poema de l’Anna Ajmatova. Talment assembla que parla de tu.
  .
  Sabem el que avui resta a la balança
  i el que avui passa.
  El nostre rellotge ha donar l’hora del coratge
  i el coratge no ens deixarà.
  No ens espanta caure sota les bales.
  No és amarg restar sense abric.
  Però et conservarem, llengua catalana,
  gran paraula catalana…
  Et portarem, lliure i pura,
  i et donarem als nostres néts,
  i et salvarem de la captivitat
  per sempre…
  .
  Per molts anys !!!

 4. Talaiòtic Escrit el 13 des. 2009 a les 12:02

  Sembla que el desembre és una època propícia per començar un bloc, perquè els aniversaris proliferen… Per molts anys Maite!

 5. Maite Salord Escrit el 13 des. 2009 a les 13:00

  Quatre comentaris en poques hores: feis honor a l’entrada! Gràcies a tots i, especialment, a Matilde per aquest poema. Coratge, és el que necessitam. És ben ver: com més mar, més vela. Sempre, però, endavant.

 6. Pere Escrit el 13 des. 2009 a les 13:35

  Coratge i salut, Perque te tinguim molts de anys Maite!!!

 7. maria Escrit el 13 des. 2009 a les 14:26

  Molts d’anys Maite!!!! Enhorabona per aquests dos anys i esperem que en siguin molts més!!!!!! 🙂

 8. silve Escrit el 13 des. 2009 a les 15:24

  Per molts d’anys i bons! em plau saber que a partir d’ara dedicaràs un 11% més de la teva vida a la família, la literatura, a tu mateixa, i a n’aquest bloc. Salut i bon humor.

 9. Guillem Benejam Escrit el 13 des. 2009 a les 16:34

  De nou, felicitats, coincidint en un dia tan important com avui amb la Marató de TV3. Que les forces de seguir escrivint en aquest espai continuiin vives, encara que el temps se’ns apoderi de nosaltres moltes vegades. I tot i que molts diguem poca cosa, seguim els teus escrits d’amagat. Un plaer, com sempre, la lectura en aquesta ja popular plaça.

 10. Maite Salord Escrit el 13 des. 2009 a les 16:45

  Guillem, has escrit el comentari 3000 d’aquest bloc!

 11. Maria Escrit el 13 des. 2009 a les 17:00

  Enhorabona, Maite 🙂

 12. Àlmax Escrit el 13 des. 2009 a les 18:03

  Per molts anys, Maite, m’unesc a les felicitacions col·lectives. Sempre és un plaer passejar per una plaça tan diversa, oberta i sempre valenta.
  Enhorabona!

 13. Josep Maria Escrit el 13 des. 2009 a les 19:07

  Per molts d’anys! i amb salut… tens gripA finalment?
  Ara que tens més temps, serà per Sant Jordi la novel·la? 😉

 14. Joan Riudavets Escrit el 13 des. 2009 a les 19:44

  Salut i república, i per molts d’anys.

 15. Elies Coll Escrit el 13 des. 2009 a les 20:30

  Per molts d’anys! Salut!

 16. Menorquit Escrit el 13 des. 2009 a les 21:45

  Veig la Salordiana Plaça il·luminada, amb bombetes de colors i amb aquell poema nadalenc teu, Maite, (que tant m’agrada) penjat en lletres ben grosses. Veig una Salordiana Plaça amb els còssils de foc pel mig on la gent habitual s’hi passeja i tu dones un tros de tarta a cadascun per celebrar el segon aniversari.
  .
  Que sigui per molts més anys, en textos literaris, poemes, comentaris polítics i visions i versions d’una mateixa societat; plural, però viva i amb ganes de viure.
  .
  Felicitats!!

 17. Maite Salord Escrit el 13 des. 2009 a les 22:50

  Gràcies a tots! Ah, i no tenc grip. La novel·la? Jo la pens acabar prest, ara, quan es publicarà, això ja no depèn de qui l’escriu. Llavors, ja entren en joc agents literaris i editors… Un altre món!

 18. Vela Escrit el 14 des. 2009 a les 13:17

  Felicitats, Maite per aquests dos anys de bloc. Que puguin ser molts més!

 19. Maria de Moià Escrit el 18 des. 2009 a les 19:47

  Molts anys! Seguesc enimorada dels teus comentaris

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari