Maite Salord

Escriptora

Ungles esmolades

Avui, segons l’enquesta que publica el diari UH (supòs que deu ser la mateixa enquesta en què, quan una persona deia que era votant del PSM, ja tenien la quota completa),  “Maite Salord araña votos para el PSM y opta a un conseller”.

M’han descobert. Efectivament, des de fa unes setmanes, m’he envoltat d’aquelles persones que em valoren,  m’aconsellen amb paraules assenyades i rigoroses o, senzillament, em fan riure. També  m’he tornat a llegir els noms  dels que van voler acompanyar-me a  la llista del Consell i correus de gent que, des de la distància, sé que tenc molt a prop.

De tot plegat, n’he tret unes ganes immenses de fer “Més per Menorca”, de lluitar per tot allò que “M’agrada” i, en conseqüència, m’he esmolat les ungles (en sentit figurat!) i m’he preparat, amb il·lusió, per a la lluita. De moment, ja he esgarrapat uns quants vots, diuen. No ho sé. L’important és que em sent còmoda i, fins i tot, malgrat les dificultats, som optimista.

No hi ha res que em motivi més que les coses difícils. M’agraden els reptes i sé que en tenc un entre mans del qual depèn el futur de Menorca. L’equip humà que m’acompanya és excepcional. I, mentre jo em vaig afilant les ungles, potser n’hi ha que se les  deuen mossegar. Evidentment, també en sentit figurat. Perquè, si, avui, entre la gent que estima la nostra cultura, el territori, la justícia social, hi ha un vot útil  per a Menorca, aquest és, sens dubte, el del PSM.

Més que mai, és necessari ser-hi. Ens hi jugam massa. Amb una consellera i, per què no, també amb un conseller. Hem de fer arribar aquest missatge a la gent i som molts, i amb moltes ganes, per fer-ho. Aquesta és la nostra fortalesa.

19 comentaris a “Ungles esmolades”

 1. Coloma Torres Escrit el 03 abr. 2011 a les 13:01

  Vistes les enquestes, que encara no us asseguren representació al Consell ni al Parlament, i els comentaris de UH a l’entrevista a na Maite, me sembla que ho teniu bastant cru.
  La gent ha quedat fastigada de pessimisme. La gent vol feina, poder anar a sopar el dissabte, poder fer un viatget, i ara després de 12 anys de pessimisme, això és impossible.
  Ens heu arruinat i això ha de tenir conseqüències electorals. La gent ja no està per històries ecologistes ni catalanistes. La gent vol menjar i arribar a final de mes.

 2. Nom Necessari Escrit el 03 abr. 2011 a les 14:07

  On és es doblers?

 3. Nom Necessari Escrit el 03 abr. 2011 a les 14:08

  .
  http://blogs.menorca.info/josepbagur/?p=140

  .
  On és es doblers?

 4. Coloma Torres Escrit el 03 abr. 2011 a les 14:10

  Quin doblers? La jutge ni tan sols els hi va imposar fiança!

 5. Menorquit Escrit el 03 abr. 2011 a les 14:23

  Si, és clar, arruinats… pobret…
  Per açò el mes de maig tindrà una ocupación del 80%, com fa molt anys no ocorria;
  per açò es preveu la millor ocupació turística durant l’estiu com no passava fa anys;
  per açò els experts lloen el model econòmic i de sostenibilitat de Menorca; per açò les fiscalies actuen contra la forma d’entendre la política del PP; per açò s’han acabat de malversar els diners públics del que se’n beneficiaven estranyes entitats denominades “Progrés de Menorca” i que rebien 240.000 euros que ningú sap per a què, ni a on són;
  clar…per açò alguns es veuen “arruinats” des que en Matas no reparteix els “diners de nou”;
  per açò algunes entitats ja no tenen pressupost per enganyar la gent que passava per ses Voltes els dissabtes matins;
  per açò alguns no reben diners per un web de l’Ajuntament que ja tenia assignació;
  per açò a Menorca un got és un got en contra de la ignorància que mostra e PP;
  per açò el PP pretén canviar la gent que els representava per tot arreu, perquè han estat el major desastre dels darrers 15 anys de la democràcia;
  per açò els menorquins i menorquines van creure que el PP no podia governar ni al Consell; ni a Maó, ni a Alaior, ni a Es Castell, ni a Sant Lluís, ni as Mercadal, ni as Migjorn, ni a Ferreries…a pesar de les enquestes.
  I allà on sí van tenir la confiança per governar, no van saber aguantar un pacte per acabà amb el major desastre institucional mai viscut, a diferència dels pactes que fan altres forces, on sí duren i duren…(el pacte PP-PMQ és als jutjats, el PP-UPCM també);
  per açò les polítiques de mobilitat són una realitat que agraeix la població insular, en contra de voler desdoblar carreteres en un terrritori petit;
  per açò els que abans vivien del “xollo”, ara diuen que no poden menjar;
  per açò a Maó mai ha gunayat el PP; i allà on ho ha fet ha deixat una petja insostenible que dugué als ciutadans a canviar de governants;
  i a Ciutadella hem pogut veure el que es capaç de fer el PP (ho repetirem per a que quedi clar: PP-UPCM; PP-PMQ, dos fracassos; Pau Lluch surt del PP per pactar amb l’esquerra; l’era Biel Allès i Santi Boch… i la intenció del “pelotazo” del port dels americans i el golf de Macarella; l’època de Josep Carretero, que va acabar rompent el carnet del PP;
  per açò a Ciutadella, on existeix el major graner de vots “peperos” de Menorca, no han sabut fer progressar la població més gran de l’illa en habitans i terme i l’ha deixada 40 anys endarrerida, on han hagut d’aprofitar-se d’un error del PSM per fer un dic que reclamaven a sa farola(per interesos) i que acaba sent una realitat a son Blanc amb un PSOE-PSM capaç d’arribar a un acord amb en Matas, abans que no ho va fer el PP de Menorca;
  per açò els representants polítics a Madrid ´hi són per pitjar el botó que els diu el partit “nacional” donant l’esquena als seus propis votants, on el senador Bagur apareix només públicament per donar suport al Menorca Bàsket i en JC Grau que ningú sap el que fa, en contra del que fa un senador del PSM que treballa més per les illes ell tot sol que tota la resta de ‘vividors’ a Madrid…
  .
  Tot i les enquestes i el solet de l’Imperi…

 6. Francesc Escrit el 03 abr. 2011 a les 14:39

  Avui he anat a la Cova de’n Xoroi, a veure si trobava en Xoroi. En Xoroi no l’he trobat, però he trobat molts de xuroadors, centenars de xuroadors. Aquests xuroadors eren jubilats. Principis d’abril. Molts diran: turistes de baixa qualitat. Ja hi esteim per desperdiciar res? Tot fa munt! És més, a cadascun li clavaven 7 euros per l’entrada. A jo en total 21. No és que me sapi greu pagar. Som dels que pens que pagar per visitar el nostre patrimoni, li dòna més valor i al mateix temps pot, podria o haurien de servir aquests ingressos per posar en valor més patrimoni.

  Però, m’ha fet pensar, quin percentatge d’aquests 21 euros van destinats directament a les butxaques de l’explotador privat? i quin percetatge dels ingressos van destinats a la posada en valor del nostre patrimoni?

  Segurament la concessió d’aquest patrimoni ubicat en domini públic, està feta a llarg termini, sense estar vinculat aquest termini a l’amortització necessària per posar en valor aquest patrimoni. A més, segurament el preu d’aquesta concessió, no s’adiu amb els ingressos que reporten a l’explotar. Deu ser una quantia fixa sense estar vinculada als ingressos que generen. Tal vegada, m’equivoqui però no ho crec.

  I els pocs recursos que arriben a l’Administració (en aquest cas, segurament a l’Estat), reverteixen per a la posada en valor d’altre patrimoi natural o arquitectònic de Menorca? Segurament, tampoc.

  Per tant, qui hauria de decidir l’explotació, els seus termes i les concessions del patrimoni propi de l’Illa? Jo crec que ningú més apropiat que els mateixos menorquins? I qui representa millor als menorquins? El Govern de l’Estat, el Govern Balear o el Govern de Menorca? Una recent enquesta de GADESO ja deixa prou clar el sentiment identitari dels menorquins.

  Ja ens queda prou clar que els representants menorquins a les institucions estatals i autonòmiques es venen per un plat de llenties (interessos partidistes), si fa falta, per votar en contra dels interessos de Menorca. En temes de finançament, en temes de transport, …

  A més, ja ha quedat prou clar que a alguns partits, els hi va molt bé que el percentatge destinat a les butxaques dels explotadors de concessions públiques i serveis sigui gran. Com més gran, més gran pot ser el pot de cola-cao. No els interessa el benestar de les persones, només d’ells. Aquests són els que ens han arruinat, els que han jugat amb els doblers de tots!

 7. joana Escrit el 03 abr. 2011 a les 16:19

  Joana
  Ja, ja , ja.. que algú pugui creure les opinions derivades de les enquestes de l’UH com una certesa matemàtica. Ja, ja que algú es pugi creure que l’opinió del menorquins són els comentaris de la web de UH que l’han visitada 250 persones. Ja,ja, ja que algú encara vulgui donar validesa científica al comentaris anòmies de les webs, je, je
  Per exemple, la santíssima Trinidad de les colomes, que un dia també eren Jorge Rodrigues, molt propers als mitjans d’opinió de Menorca i gens sospitosa d’imparcialitat,gens, i que es comenten els seus mateixos blocs en pseudònims, és això el que em dius l’opinió dels menorquins?
  De totes maners, i que quedi clar, que amb això no m’estic carregant els mitjans d’opinió privats, per res, de fet entenc que es deuen a la seva línea editorial i per tant, necessàriament han de prendre partit. Ara, no us penseu que la resta de gent combregar, i mai més ben dit, necessariament amb aquestes opinions, per molt que les repetiu una hi una altra vegada?
  Però es més, si suposam que les enquestes estan ben fets i són vàlides, anem a veure quina relació hi ha entre la notícia i l’enquesta. Anem a fer un joc a veure si hi ha titulars intencionats i no basats,realment, amb l’enquesta que ells mateixos publiquen? Algú ha comprovat que passa realment amb les dades i els percentatges que dona l’UH? Anem a fer uns càlculs senzills:
  2007. Cens 62,991. Votants ( 58,7%) és a dir 36.975
  2008. cens 67231. Suposem una participació similar ( 58%),és a dir, 36.900 . Es pot repetir la mateixa operació amb majors i menors participació.
  I, “cha chan”, el resultat amb les dades de l’enquesta és que el PSM , en funció de la participació, aconsegueix el 10è escó o el 9è. EL té consolidat. No està en la franja ( 0-1) Per tant, amb les seves dades menteixen? el PP no opta al 7è conseller ni d’enfora. O, potser, és que el titular el fan agafant el nivell d’error que ofereix l’enquesta (2%) i actuen reduint el recolzament del PSM i augmentant el PP?
  Però supòs colomes, que vosaltres esteu molt avesats a aquest tipus de periodisme? Bé, també es cert, puc anar molt equivocat i el resultat pot ser aqeust!
  De totes maneres, com he dit abans, no em crec aquest tipus d’enquesta, o més ben dit, a l’opinió de l’enquesta en format titulars , i la única vàlida és el maig. De totes maneres, jo fos del PSM no basaria les meves actuacions en les enquestes que es publiquen, ja han demostrat prou vegades que fallen, i estaria espavilat i no deixaria un esforç per després del 22. A més, jo no descartaria la capacitat dels altres partits per atreure votants.
  Només amb una cosa sí estic d’acord amb l’opinió de la UH, i és que aquesta vegada,més que mai, per tenir un altre govern progressistes, serà vital que el PSM tregui el Consellers. Ja que tot i le que he dit més amunt, està molt més aporp el PP del 7 que el PSOE.

 8. Maite Salord Escrit el 03 abr. 2011 a les 16:27

  De les enquestes, ja n’he rallat prou i no pens afegir res més. Ara, si qualcú es molesta a aplicar els percentatges que dóna la darrera publicada a UH, d’acord amb la participació de fa 4 anys, podrà treure unes conclusions ben interessants. Dels comentaria d’UH a la meva entrevista, què voleu que us digui?
  La dreta ha començat a exhibir l’ampli ventall de tòpics que sobre el PSM fa anys que va posar en circulació amb l’única finalitat d’intentar esborrar-nos del mapa i que Menorquit i Francesc han desmuntat amb bons arguments. Curiosament, però, a l’hora de confeccionar les llistes, hem trobat el suport de molta gent i de molta gent que mai no havia donat la cara pel projecte, la qual cosa evidencia la nostra fortalesa. Unes llistes que, encara que sigui amb la boca petita, són valorades des de tots els àmbits polítics.
  Per tant, l’important no és el que pensi el PP del PSM (previsible!) o dels seus candidats sinó què en pensa la gent pròxima. I, en aquest sentit, estic molt tranquil·la.

 9. Maite Salord Escrit el 03 abr. 2011 a les 16:30

  Mentre escrivia (amb interrupcions) el darrer comentari, s’ha publicat el de Joana, que dóna resposta a l’interrogant que plantejava sobre les enquestes.

 10. Coloma Torres Escrit el 03 abr. 2011 a les 23:03

  Estimada Joana. Hauries de fer de nou els càlculs de la Llei d’Hondt. Amb els teus nombres, 36.900 electors i amb un 43% del PP, 40% del PSOE i un 7% del PSM, el PSM aconsegueix el 12è escó i el 13è el PSOE. Per tant, i segons les mateixes dades de UH, qui podria perdre l’escó és més el PSOE que el PSM.
  Ja es veurà dia 22 de maig. El que està molt clar és que la cosa està molt renyida. I no hi ha res decidit. Crec, per altra banda, que el fitxatge de’n Luis Alejandre donarà molts de vots al PP.

 11. Joan Escrit el 04 abr. 2011 a les 7:17

  I aixis anireu a “toc de corneta” que ja seria hora,un General com en Luis esta acostumat a menar les “tropas” a pas “marcial” que es lo que ha de menester el PP…a vam si de una vegada deixam de sortir a la plana de succesos dels diaris i pode anar, encara que per una vegada, amb sa cara ben alta,sensa haver de esperar que uns fiscals o jutges s’acompadesquin de els acusats i els enviin a casa…….. sensa fianza…en Cardona i n’Aveli……mesquinets.
  salut i memoria

 12. Maite Salord Escrit el 04 abr. 2011 a les 14:08

  Tens raó, Coloma, amb les dades que tenim, el PSM treu el 12è conseller i el PSOE el 13è. Per tant, el conseller del PSM està més consolidat que el 6 del PSOE. Veurem què passa dia 22 de maig.

 13. No tenc cap diari Escrit el 04 abr. 2011 a les 17:36

  Hola a tothom,

  les dades que tenim no s’aguanten per cap banda.

  No em crec que el sisè conseller del PSOE balli i en canvi es jugui el setè amb el PP al Parlament (fa un mes UH va dir açò!).

  Llavors com que pens que tot està més cuinat que res faré la meva:

  PP: 6-7
  PSOE: 5-6
  PSM: 1-2

  El ball està en el 6è del PSOE que pot anar a PSM o PP, o el que crec més difícil, quedar-se al PSOE.

  Llàstima que no tengui cap diari , si fos així m’inventaria titulars!

 14. Joan Escrit el 04 abr. 2011 a les 21:48

  7+6+2-15 i la resta? …..6 per UPCM?

  Un bon titular “ES QUI CONTA S’ERRA”
  o aquest altre “UN CONTES FA S’ASE I UNS ALTRES ES TRAJINER”
  Salut i contabilitat.

 15. Joana Escrit el 04 abr. 2011 a les 22:03

  Tens raó Coloma. Les dades i els càlculs els vaig fer bé, em vaig confondre quan vaig transcriure els càlculs al blog amb le nombre de consellers ja que feian una altra cosa que hi havia 10 nombres. . En essència, i com dius, el PSM agafa el segon de darrer o el darrer. De totes maneres tan voltros ( colomes) com na Maite ho heu corregit ràpidament.

  En èssencia emperò l’argumentació era encertada:el què volia transmetre era que les dades deien una cosa i el titular i la notícia una cosa ben distinta, com passa habitualment als mitjans d’opinió privada – més que d’informació- privada de Menorca (UH, la cope, el Menorca, etc…..).
  De totes maneres, com ja vaig dir, sortirem de dubtes el 22 que això només són especulacions.

 16. Joan Escrit el 04 abr. 2011 a les 22:21

  en joan darrer que ha escrit no som jo
  aclar.

 17. Ni diaris ni titulars Escrit el 04 abr. 2011 a les 22:52

  Em pens que un dels Joans no ha entes res..

  PP 6
  PSOE 5
  PSM 1

  i el que hi falta per fer els 13 estarà disputat entre els 3 partits.

  Fruit de:
  – Davallada del PSOE
  – Pujada del PSM
  – Pujada o manteniment del PP

  Per açò el PSM en treurà 1 (o 2) el PSOE 5 (o 6) i el PP 6 (o 7).

  Els 3 partits es disputen el conseller aquest.

 18. Jo Escrit el 05 abr. 2011 a les 12:31

  Jo tampoc no som jo.

 19. Coloma Torres Escrit el 05 abr. 2011 a les 19:12

  És evident que els resultats al Consell són els més oberts des de fa molts anys. Les diferències seran mínimes.
  Però crec que la presència de Luis Alejandre donarà molts de vots al PP. Per altra banda, en Tadeo ofereix un perfil que no crea rebuig i està fent una campanya que no incentiva el vot de l’esquerra.
  El PP té moltes opcions de tenir majoria absoluta i crec que Menorca necessita un canvi.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari