Maite Salord

Escriptora

Som innocent

Avui, a l'”Informatiu Balear” de TVE, m’han confús amb na Tònia Salord, regidora del Grup Mixt a l’ajuntament de Ciutadella. Ara, hi pot haver gent que es pensi que som jo qui ha fet desaparèixer un expedient i qui ha d’anar a declarar davant del jutge. Un minut amb el meu nom, amb imatges meves, amb el nom del PSM, tot barrejat amb delictes i jutges. Podria dir moltes coses, però em limitaré a penjar la nota de premsa que el PSM-EN ha enviat als mitjans de comunicació. Això sí, podeu estar tranquils: som ben innocent.

“NOTA DE PREMSA
21/10/10

MALESTAR DEL PSM PER LA DESINFORMACIÓ DE TVE AL CONFONDRE MAITE SALORD AMB LA REGIDORA DEL GRUP MIXT IMPUTADA ANTÒNIA SALORD

Des del PSM-EN, volem manifestar el gran malestar que ha creat l’actuació, poc professional, de la delegació territorial de TVE a Balears quan, a L’Informatiu balear d’aquest migdia, ha confós la regidora nacionalista a l’Ajuntament de Ciutadella, Maite Salord, amb la portaveu del Grup Mixt al Consistori, Antònia Salord, com imputada en el cas de l’expedient desaparegut arran de la querella presentada per UPCM el mes d’agost passsat.

El PSM veu amb preocupació la desinformació creada per TVE, donat erròniament a Maite Salord com imputada en el cas i emetent imatges d’arxiu de la mateixa, faltant a l’honor i la transparència de la regidora del PSM que, més enllà de la política, té una vida social, familiar i professional.

Tot i la rectificació feta per TVE al final de l’informatiu, a petició expressa del PSM, des del partit nacionalista conjuntament amb la regidora Maite Salord, s’està estudiant la possiblitat d’emprendre accions legals posant el cas en mans d’advocats. “

14 comentaris a “Som innocent”

 1. Worsley Escrit el 21 oct. 2010 a les 16:47

  Sincerament, jo ho posaria en mans dels advocats. Errades en pot tenir tothom, i tant que sí, però les informacions s’han contrastar i repassar abans d’editar-les i emetre-les. Crec que, en general (açò no ho dic per aquest fet concret), el periodisme està vivint un dels seus pitjors moments. A la manca de professionalitat d’alguns, hi hem d’afegir la manca d’escrúpols. No es tracta ja de la mala bava d’alguns opinadors, sinó també d’allò que tradicionalment conexíem com “informació”, que cada vegada és més i més pròxima a l’opinió. Al manco els primers no s’amaguen darrera d’una impossible però desitjable imparcialitat. Ànims, en qualsevol cas.

 2. Ignasi Escrit el 21 oct. 2010 a les 16:56

  Quina patinada… realment hi ha d’haver algun responsable que deuria de donar explicacions de com poden cometre una errada així. Ànims i tranquila que segur que a Ciutadella sols deu haver provocat un parell de rialles per l’evident confusió…

  Salut i força.

 3. Nom Necessari Escrit el 21 oct. 2010 a les 17:30

  I segur que més d’un mirant la notícia en la tele, ignorant la realitat del cas, se’n estava alegrant de veure’t imputada, Maite.
  Mesquinets, quina desil•lusió hauran tingut en adonar-se de l’errada.
  .
  I és que, a Ciutadella, la comparació de les regidores “Salord” és molt, però que molt, difícil.
  .
  Però pel que es veu molts ciutadans en el seu dia van votar una tal “Salord” molt a les fosques, tan a les fosques com ha anat amb tu, Maite, l’ Informatiu Balear de TVE.
  .
  Però crec que deu haver estat un “lapsus”, açò, Maite, …emprendre accions legals? -no sé, seríem a la porta dels jutjats cada dos per tres.
  .
  Per fer tornar els diners malbaratats als anteriors governants (PP local i balear), per açò sí cal anar als jutjats!
  .
  Es pensen que baratant les cares ja n’estan salvats, quina vergonya!
  Ens voldran fer oblidar el desgavell amb una cara simpàtica de caixer senyor?

  Uff, ja m’estic empipant…
  Millor escoltar una cançoneta preciosa,

  http://www.youtube.com/watch?v=tAjFnJuk1Aw&NR=1

  Tranqui…

 4. Pinocho Escrit el 21 oct. 2010 a les 21:35

  Nom Necessari, gràcies per l’enllaç!

 5. susana Escrit el 22 oct. 2010 a les 11:34

  Parlant 1: “diuen que na Maite Salord està imputada”

  Parlant 2: “És pràcticament impossible! No serà s’altra Salord?”

  Parlant 1: No, no, ho he vist a s’informatiu i jo ho ben crec que era ella, sa que escriu”!

  Parlant 1: “No m’ho crec, idò, de na Maite!

  Parlant 2: “Aquests no són periodistes del cor, era ella et dic!

  Açò, al meu parer no és un error, és una patinada molt grossa i una falta de respecte que no té nom. El més important de tot açò, Maite, és que hi ha molta gent que des del principi de la noticia dubtava que fóssis tu! I açò t’honra moltíssim!

 6. Hola Escrit el 22 oct. 2010 a les 12:47

  Tampoc n’hi ha per tant, agafam sa becaria que va editar es video, la lapidam a sa plaça de l’OAR de Ferreries i ja està! No hi ha cap mala intenció en sa notícia, només faltaria, és un error provocat per tenir un llinatge tant comú i per una manca de periodistes professionals TVE, a partir d’ara firmes Salord i Ripoll i s’ha acabat, al tal Zaforteza segur que no li passaria…

 7. Joana Escrit el 22 oct. 2010 a les 13:24

  Ara acab de veure l’obertura de l’informatiu balear d’avui i com a minin, Televisió espanyol ha assumit que havien comés un errada greu tornant a rectificar i demanant disculpes a Maite i al PSM per les conseqüències de la notícia.
  Aquest com a mínim és un gest molt important de TV espanyola assumint la seva errada i s’ha de valorar molt positivament. Però alhora és la confirmació que l’errada ha estat molt important i confirma que el malestar de na Maite i el PSM era lògic.
  De fet ha estat un rectificació excepcional degut a una errada també excepcional
  Segurament si haguessin tingut un periodista a Menorca aquesta qüestió segurament s’hauria evitat. Esperem que TV espanyola rectifiqui.

  I un comentari a Hola: No n’hi ha per tant?
  La qüestió no és equivocar-se en posar la imatge d’un quan la notícia és d’un altre, o equivocar la imatge i que no concordi amb el text de la notícia, o equivocar-se de nom, o equivocar la població.. tot això és comprensible i assumible perfectament. De fet, un cerca en l’arxiu Salord i si no ho comprova pot equivocar perfectament. Tot i que no hauria de passar és ben comprensible.
  Ara el que no es comprensible, allà on rau el problema, és en el fet que qui ha redactat la noticia dient “Maite Salord i PSM…. “no ha comprovat la notícia, no l’ha contrastada i, és més , no sabia de qui xerrava. I en això està la greu errada: ha inventat una notícia que no correspon a cap realitat!!!!!! Aquí està l’errada greu i accions d’aquestes generen desconfiança sobre la veracitat de la resta de notícies que pugi emetre aquesta cadena.
  Qui et diu, per tant, que no passa el mateix amb la resta de notícies? Quina garantia tens de professionalitat i contrarestar???

  De totes maneres, com he dit més amunt, rectificar és de savis i crec que el gest de TV espanyola mostra capacitat de correcció i un gest com aquest retorna una mica la credibilitat: han demostrat que si s’equivoquen rectifiquen i, si no rectifiquen més, es possible que sigui degut a que és veraç la informació que donen.

 8. Toni Gener Escrit el 22 oct. 2010 a les 14:15

  Un periodista inútil posa “salord Ciutadella regidora” al Google i na Maite devia esser sa primera en aparèixer. Amb açò ha redactat sa notícia i a vivir.

  Còm es pot esser tant inepte?

  Ja veis la importància que té el cas per aquest equip d’informatius si des del moment que els hi arriba la notícia fins la emissió ningú veu la equivocació.

 9. Joan Escrit el 23 oct. 2010 a les 2:51

  Açò passa perquè des de fa uns anys TVE no té periodistes a Menorca, només càmeres.

  Tot es redacta des de Mallorca, i per a ells tant els hi deu semblar en Pere com en Pau.

  El que hem de fer és reclamar periodistes de TVE a Menorca, que són els que coneixen la realitat de l’illa perquè la trepitgen cada dia.

 10. Antoni Escrit el 23 oct. 2010 a les 16:16

  Vaja quin relliscada!
  Però no he entrat només per això aquí, Maite….
  Avui he anat a fer es cafenet amb llet i m’he topat amb un exemplar de “El Iris”…

  Títol: Maite Salord: Candidata al PSM…
  Foto de portada: No era la més agradable de ses que t’havien fet a l’entrevista…..
  Cos de l’entrevista: Activitat política municipal….. concens de govern amb el PSOE…

  No m’ha agradat gens… “El Iris”….. baix el meu punt de vista deixa de banda a na Maite Salord Tinent de Batle; a Na Maite Salord Regidora de cultura; a na Maite Salord Regidora…. per posar en una portada un dèbil títol de “Maite Salord, candidata del PSM” per llavors fer-li una entrevista on es toquen els temes de l’activitat política municipal….
  No m’ha agradat gens el tracte…. no. Ho he trobat molt poc professional i inclú de molt mal gust.
  salut!

 11. Maite Salord Escrit el 23 oct. 2010 a les 19:42

  Ai, Toni estimat, trob que aquest no és el millor moment perquè jo parli de mitjans de comunicació. Vist el que he hagut de veure aquesta setmana, que a la foto de portada de l’Iris no surti molt afavorida ja em fa com a gràcia i tot. De titulars, després d’haver d’escoltar el de l’Informatiu Balear de dijous, ni comentari. El millor de tot: el suport de la gent a la qual aprofitaré aquest comentari per donar les gràcies més sinceres. A veure si demà estic inspirada i faig una entrada nova… que no serà de mitjans. Salut!

 12. Un Escrit el 24 oct. 2010 a les 21:24

  Trob que va bé de quin peu calça cadascú i pensar que és una errada crec que, precisament, va errat. És el fruit d’una determinada manera de fer, o de no fer, hauríem de dir. I qui demana que hauríem de tenir periodistes de TVE a Menorca només convidar-lo a pensar avam si no és millor que es quedin tots i totes a ca seva o a Torre España.

 13. Baldritxa Escrit el 24 oct. 2010 a les 23:57

  Quin merder, com sempre. Qui dia passa any empeny, diuen, Maite. Salut i força!!!

 14. Coloma Torres Escrit el 26 oct. 2010 a les 10:34

  Fa uns dies en J.R. deia que si féssim una enquesta i demanéssim al carrer qui era na Maite Salord, segurament ens portaríem una sorpresa.
  Vat aquí que, pel que sembla, ni siquiera els periodistes, que són els que es dediquen a això, coneixen a na Maite Salord i la confonen amb na Tònia Salord.
  És una prova més de que la gent en té molt poca idea de tot i que si no coneixen a na Maite Salord ni els periodistes, qui sabrà destriar si ho ha fet bé o malament. A pesar d’això, avui en Joan Pons Anglada fa una carta d’enhorabona a na Maite.
  També jo reconec que amb el tema del teatre des Born s’ha fet una bona tasca.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari