Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple XXVII. Xifres i lletres.

Aquesta setmana hem tingut dos Plens del Consell Insular de Menorca  Començaré fent un breu resum del de dilluns, que va ser ben positiu perquè es van aprovar per unanimitat les dues propostes que va presentar el PSM Més per Menorca. Eren importants perquè les dues incideixen molt damunt la qualitat de vida dels menorquins, en sentits diferents però ben complementaris: millorar els desplaçaments dels malalts menorquins a Mallorca i rebutjar la possible privatització d’AENA per les repercussions negatives que tindria damunt l’economia, el turisme i els illencs en general, que estam obligats a agafar l’avió.

En el Ple de divendres dia 20 només es va debatre el Pressupost del Consell per al 2014. La meva intervenció va ser llarga, ho confés, i això que parlava de nombres! Però bé, la veritat és que vaig fer una cosa prou diferent: vaig fer “comentari de text” de la presentació que el President Tadeo fa dels seus comptes. És cert que són només dos fulls, com va dir en un cert to despectiu la Consellera de serveis generals, treball i innovació. Són, però, dos fulls signats pel President i que, no ho oblidem, marquen les prioritats de l’equip de govern. A més, aquests dos vulls em van permetre parlar mitja hora!

I, sí,  vaig parlar del Pressupost, encara que ho posassin en dubte: vaig parlar de les actuacions dels diferents Departaments i de partides concretes; però, sobretot, em sembla que vaig deixar en evidència un missatge carregat de bones paraules però absolutament buit de contingut. I destapar aquesta buidor -que és, en el fons, la buidor de tota la gestió que fa el PP al Consell Insular de Menorca- és el que no els va agradar.

Per què la meva intervenció va deixar descol·locat l’equip de govern? Sobretot, perquè no vaig fer el discurs que ells esperaven i volien. El PP vol que rallem de nombres que els ciutadans no entenen i jo vull que rallem de la situació real dels menorquins. Dels 7500 aturats, de les 4000 persones que han de recórrer al banc d’aliments per menjar, dels menorquins que pateixen les retallades en sanitat, educació i benestar social, dels que queden sense casa. On són els “brots verds” del PP? Ja ha començat la campanya pre-electoral del “tot comença a anar millor”,  i ja “es comencen a notar els efectes positius de la gestió del PP”, etc, etc. No tenen vergonya. D’altra banda, s’omplen la boca de Reserva de Biosfera, de Menorca Talaiòtica, de defensa de la nostra cultura… Quin cinisme!

Senyors i senyores del PP: mentre vostès aproven la Llei de símbols, que no existeixen els Països Catalans o el topònim Maó-Mahón, els ciutadans tenen problemes molt més greus i que vostès van dir que resoldrien. Deixin de volar, toquin de peus a terra i escoltin els ciutadans. Aquest és el meu desig per a l’any 2014.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari