Maite Salord

Escriptora

L’era de la destrucció

Fa uns dies, el flamant nou conseller de turisme del Govern Balear, el senyor Carlos Delgado, afirmava, literalment que “ha arribat l’era del sí a tot: ports esportius, camps de golf, amarraments…”.  Una vegada més, el progrés lligat a la destrucció. Ja ens ho advertia, uns dies abans, el sociòleg Salvador Giner en afirmar, en el marc de la inauguració dels cursos de la UIMIR: “Si no defensam la Mare Terra anam cap a un desastre ecològic. Avançar és destruir i la cobdícia humana no té límits. Qui cregui que s’avança amb la construcció d’infrastructures és un analfabet científic”.

Idò sí, sembla que, a Menorca, volen que arribi l’era de la destrucció, de lligar el progrés al territori consumit o als metres quadrats d’asfalt i ciment abocats i no a la qualitat de vida. Sempre he cregut en un desenvolupament equilibrat, sostenible, que pensi en els ciutadans. En els ciutadans d’avui però també en els de demà. Perquè les generacions futures trobin un bocinet de Menorca sense la negror de l’asfalt i el gris del ciment. Perquè trobin aquella Menorca que, sense perdre el tren de la modernitat, s’ha sabut mantenir fidel a un territori que representa el seu més alt valor.

Així, progrés, representa visió de futur i el futur de Menorca no passa per convertir la nostra illa en un indret sense personalitat, sense res que la faci diferent als altres llocs. De ciment, ja n’hi ha massa, per tot arreu. I, per tot arreu, la crisi ha fiblat per igual. El repte és creure en la nostra illa, en totes les potencialitats que té, encara, per explotar. Una illa que sigui sinònim de respecte a la natura, de tranquil·litat, de gastronomia, d”esports respectuosos amb el medi ambient, de patrimoni cultural.

Tenim tant, a oferir, i és tan perillós el que volen fer que, una vegada més, ens tocarà defensar Menorca. Ja en sabem: Macarella, Calan Turqueta, Camí de Cavalls… Tot el que, ara, ves per on, mostrarà el PP quan surti a vendre la nostra illa als visitants. Aquesta és la gran contradicció. Esperem que l’era Delgado i companyia duri, només, quatre anys.

45 comentaris a “L’era de la destrucció”

  1. Tea Party - Menorca Escrit el 16 jul. 2011 a les 12:11

    Lo que ha dicho el conseller Delgado es lo que Menorca, más que en cualquier otra isla, necesita. Necesitamos una administración que facilite las cosas, más flexible y que crea en la iniciativa privada.
    Hemos estado 12 años consecutivos en la Era del No (y así nos ha ido) y ahora, por fin, ha llegado la Era del Sí.
    Del Sí a lo viable y a lo que dé valor añadido a esta isla.
    Nosotros, por supuesto, estamos de acuerdo en que se puedan construir más campos de golf y más puertos deportivos. Abrir Menorca, de una vez por todas, al turismo de golf y al turismo náutico.
    Ibiza, la tan anatematizada por la izquierda, es la que presenta unos índices económicos mejores. La que mejor ha resistido la crisis y la que está saliendo con mayor rapidez de ella.
    Menorca, en cambio, después de los catastróficos 12 años de gobiernos del PSOE y PSM, es la que peor lo está pasando, la que presenta las peores tasas en todos los índices y la que más le costará en salir de la crisis. Afortunadamente se ha producido un cambio en el Consell y lógicamente, poco a poco, vamos a ver una ligera recuperación.
    En fin, bienvenido un conseller que tiene las ideas claras y adelante con esta nueva Era del Sí.

  2. Miquel Escrit el 16 jul. 2011 a les 12:37

    Tranquila Maite, aquest conseller és un bocamoll, el que decideix de debò és el capital, i aquest no està per tirar els doblers a Menorca. Senzillament, perquè ja no és rendible, hi ha massa competència.
    Salut

  3. Tea Party - Menorca Escrit el 16 jul. 2011 a les 13:00

    Miquel tiene toda la razón, estos doce años de gobiernos del PSOE y PSM han dejado a Menorca para el arrastre. Tan es así que no hay inversor con un mínimo de sentido común que quiera invertir en la isla. Es más, los propios empresarios de Menorca, invierten en otros lugares más rentables y más atractivos.
    Será muy difícil resucitar a una Menorca en la UVI y con respiración asistida. Y Tadeo, supongo que tendrá buenas intenciones, pero no sabemos si tendrá las agallas suficientes para hacer oidos sordos a los mensajes catastrofistas de PSMs, GOBs y demás sectores de la izquierda radical.

  4. Baldritxa Escrit el 16 jul. 2011 a les 13:35

    Com va s’arròs. No m’ho puc creure un Tea Party – Menorca que pul·lula per aquí! Anau a un psiquiàtre perfavor, feu-vos-ho mirar que jo crec que la cosa és sèria!!! Hhahahaha, aiiiiiiiii!!! Maite, si s’ha de sortrir as carrer, s’hi sortirà. Molta gent no va votar, però aquests del PP es penen que els van votar a ells a sobre. No acabarà bé, no…

  5. Menorquit Escrit el 16 jul. 2011 a les 15:25

    Enhorabona Maite pel ritme controlat de saber sortir al pas al moment oportú i amb les idees clares. Allò de “Qui cregui que s’avança amb la construcció d’infrastructures és un analfabet científic”, és un cop amb mestria a qui en pocs mesos volen posar l’illa peus per amunt. Segur que el castellanòfil del ‘grop’ no està en plena sintonia amb la resta del seu Tea Party -Mentiders. I si no és així, que ho diguin, clar i català!
    .
    En tost de fer una referendum sobre Monarquies feis un sondeig-referendum a Menorca sobre si la gent voldria una Menorca com Eivissa. Feis-la!.
    .
    A quina sala d’espera hospitalària feis cua?

  6. Llorencet Escrit el 16 jul. 2011 a les 16:32

    És un orgull haver passat els pitjors anys d’especulació i destrucció del territori arreu de l’Estat sense (pràcticament) haver tocat Menorca.

    Alguns voldrien tenir urbanitzacions a mig fer i tot fet malbé però gràcies a Déu, a la societat civil de Menorca i al PTI tenim la Illa que tenim.

  7. Tea Party - Menorca Escrit el 16 jul. 2011 a les 18:05

    Menorca és Menorca i Eivissa és Eivissa. Ni Eivissa vol ser Menorca, ni Menorca vol ser Eivissa.
    Per tant, voler fer un referendum de si algú a Menorca vol que la nostra illa sigui Eivissa és un nou disbarat manipulador de la bona gent del PSM i que ningú ha plantejat.
    Menorca ha viscut en aquests 12 darrers anys de la construcció. Encara que no us ho volgueu creure, mai en la història de Menorca s’havia construit tant com en aquests anys de governs d’esquerres. La darrera urbanització construida va ser Son Xoriguer mentre governava el PSOE i el PSM a Ciutadella.
    Tant la declaració de la Reserva de la Biosfera com la Llei d’Espais Naturals van ser impulsades i aprovades pel PP.
    Moltes platges verges no estan construides perquè els seus propietaris no ho van voler fer. No volgueu ara presumir de coses que no us corresponen.
    Ens alegram idò de les declaracions del conseller de turisme i volem veure un canvi important a Menorca. I no fa falta més ciment, més especulació i més depredació. Noltros seguim defensant que s’ha de defensar el nostre territori però que també l’hem de posar en valor.
    Posar en valor el nostre territori no és destruir-lo, com des de fa molts anys esteis dient sistemàticament els del PSM, GOBs i altres sectors de l’esquerra radicalitzada.

  8. Nom Necessari Escrit el 16 jul. 2011 a les 19:25

    “…después de los catastróficos 12 años de gobiernos del PSOE y PSM” diuen, quina barra! Amb tot el que ells es tiren a l’esquena…
    Perquè hi ha alguns casos de corrupció que encara estan pendents i d’altres que just s’han iniciat. Però podem fer memòria (la memòria que ells voldrien esborrar?),

    .
    “- ‘Caso Rodrigo de Santos’. Director de la campaña electoral de Matas en 2003, ex número dos del Ayuntamiento de Palma con el PP. Detenido y encarcelado durante meses, está pendiente de un juicio por malversación de caudales por gastar 50.800 euros con la visa del Ayuntamiento en clubes de alterne gay. Tiene otra causa por prevaricación y cohecho, y está pendiente de juicio por supuesto abusos sexuales a menores, con petición fiscal de 24 años de cárcel.
    .
    – ‘Caso Consorcio Desarrollo Económico’. Tras este caso de supuesta malversación, cohecho, falsedad documental, fraude a Hacienda y prevaricación, se investiga también una posible financiación electoral del PP. Está imputado el ex consejero de Industria y ex líder del partido en Ibiza y Formentera y diputado José Juan Cardona. El director general de Promoción Industrial, Kurt J. Viaene, estuvo 120 días en la cárcel. Antonia Ordinas, ex gerente del consorcio y presunta jefa de la trama, colaboró con la juez tras destaparse una apropiación de dinero público de tres millones. José Manuel Alcaraz, ex jefe del gabinete del consejero Cardona, ex director de campaña electoral del PP de Ibiza, fue elegido presidente del PP de Formentera tras ser implicado. Felipe Ferré, ex edil del PP y empresario, también colabora con la justicia y realizó nuevas confesiones que involucran a dos ex consejeros. Jaime Gil Cuenca, ex director general con Matas y edil de Porreres, está imputado por pago de comisiones.
    .
    – ‘Caso Turismo Joven’. Malversación de caudales, falsedad, prevaricación y cobro de comisiones en el consorcio público de turismo. Están implicados Juan Francisco Gosálvez, ex gerente; Francisco Gálvez, ex director general de Juventud; y Damià Amengual, gerente de Turismo Joven y concejal.
    .
    – ‘Caso Rabasco-LlucTomàs’. El alcalde de Llucmajor, aupado por Matas, tuvo que dimitir al ser condenado a tres años de cárcel por malversación y falsedad.
    .
    – ‘Caso Bitel-dos’. Falsedad documental, cohecho, prevaricación, malversación de caudales y fraude. Matas nombró director gerente de la empresa pública tecnológica Bitel a Damià Vidal, que fue el perito judicial que le ayudó a salir indemne de un caso de presunto espionaje electrónico. Vidal gastó 200.000 euros de fondos de la compañía, contrató a empresas pantallas de amigos, fue detenido y en libertad asumió la apropiación.
    .
    – ‘Caso Ibatur’. Instituto Balear de Turismo. Apropiación de al menos 80.000 euros con facturas falsas por parte del funcionario asesor jurídico del organismo y militante del PP, Miguel Ángel Bonet, detenido.
    .
    – ‘Caso Funeraria’. Imputación por malversación y apropiación indebida contra la ex presidente de la Empresa Funeraria Municipal de Palma y edil del PP Marina Sans por usar 7.000 euros en billetes privados. El gerente, Óscar Collado, fue detenido y encarcelado durante días por desvío de fondos, cobro de comisiones por obras, ventas de tumbas y tráfico con el monopolio de ataúdes. Su hijo Pablo Collado, ex alto cargo con Matas, está imputado en la trama Gürtel.
    .
    – ‘Caso IB3 TV’. La Fiscalía Anticorrupción investiga si Matas fue sobornado por la productora de José Luis Moreno, y las causas del sobrecoste de hasta el 70% en los gastos de producción de la televisión autonómica.
    .
    – ‘Caso Plan Territorial de Mallorca’. Supuesto tráfico de influencias, cohecho y prevaricación. Imputado el ex consejero Jaume Font, portavoz del PP en el Consell de Mallorca. Imputado Juan Antonio Ramonell, ex alcalde de Montuiri, del PP.
    .
    – ‘Caso Plan Territorial de Ibiza’. La Fiscalía imputó inicialmente por tráfico de influencias y prevaricación a la empresaria Stella Matutes, que era consejera insular, y a los ex diputados Antoni Marí y Joan Marí.
    .
    – ‘Caso Ses Rates Ciutadella’. Corrupción en el segundo municipio de Menorca, en la compra venta de un solar público.
    .
    – ‘Caso Huerta’. Supuesta trama de corrupción urbanística organizada por el arquitecto del municipio de Sant Josep de Ibiza, Antonio Huerta. En instrucción.”
    .
    .
    No s’acaba aquí, ja ho sabeu, “CITUR”, etc. Però després resulta que la culpa de tot és de l’esquerra.
    Diu el “Party” que aquí riu molt, (?) pot ser. A mi el seu partit em fa plorera.
    …Quan la “lenta” Justícia arribi ja ho veurem qui riu.
    Mentrestant, PParty’s, seguiu enganyant la “bona gent” del PP (jo sempre he dit que bona gent n’hi ha per tot) i engreixant els mateixos de sempre.

  9. Maite Salord Escrit el 16 jul. 2011 a les 20:02

    Esper, Miquel, que tenguis raó. De fet, jo també vull creure que la situació econòmica pot frenar molts de projectes. Ara bé, només aquest mandat. Si el PP tornar a guanyar d’aquí a 4 anys (pot haver modificat el PTI si s’ho proposa o la situació econòmica pot haver millorat) augur un autèntic desastre. Per tant, ja sabem què hem de fer. I una de les feines serà, Baldritxa, justament, convèncer la gent que no va anar a votar i que no és del PP perquè voti. A part, esclar, de fer-nos sentir aquests 4 anys.
    Menorquit: la frase de Giner és genial i supòs que n’hi ha que devien canviar l’expressió de la cara, en llegir-la. Sort que, com diu Llorencet, aquí sabem defensar el territori. Ja ho hem fet i és, certament, un orgull. Esteim preparats per tornar-hi.
    Ja està bé, Nom Necessari, que recordis als bevedors de te (no sé de quin color deu ser, el que beuen, perquè no crec que sigui ni verd ni vermell…) els casos de corrupció del PP. Segur que et diran, però, que ells no són del PP i que, per tant, açò no els afecta. El que sí que els afecta són les entrades d’aquest bloc i els comentaris que mereixen. Crec que més que te, deuen beure til·la, qualque estona. I que es preparin, que açò només ha començat. Estic en forma!

  10. Nom Necessari Escrit el 16 jul. 2011 a les 20:59

    Deixar anar el recordar-los els “seus” casos de corrupció?, no sé, Maite, és que m’agradaria que, al manco, diguessin ON ÉS ES DOBLERS!!, perquè els € que ells van malbaratar, a part de ser de la “bona gent” del PP, eren de tots, de la bona gent del PSM també; i també meus! que ni som del PP ni del PSM ni de cap partit i, tal vegada, ni tan sols som de sa gent “bona”.

  11. Tea Party - Menorca Escrit el 16 jul. 2011 a les 21:29

    A la presó amb tots els corruptes i que tornin tots els doblers que han robat. Faltaria més. Esteim d’acord que s’ha de ser inflexibles i implecables contra la corrupció.
    I si càrrecs públics del PP han robat que la justícia actui amb tota la contundència possible sobre ells. No hi tenim cap problema.
    Ara bé, no és també malversació de fons la precària situació econòmica en que els partits d’esquerres han deixat les institucions on han governat?
    L’endeutament que han deixat, sense un duro a la caixa, amb compromisos de pagament que ni siquiera estaven pressupostats… I això no és també, en certa manera, corrupció.
    L’esquerra ens ha destrossat econòmicament a tots els menorquins i han deixat les insitiucions públiques super-endeutades i sense capacitat de maniobra.
    Teniu una barra!!!!

  12. Un Escrit el 16 jul. 2011 a les 22:11

    Jo esper que no arribin a quatre anys de govern.

  13. Camamil·la de la Mola Escrit el 16 jul. 2011 a les 22:13

    Tea Party, no em recordis les lleis proteccionistess del territori que va aprovar el PP, perquè allò era un partit acomplexat-us havieu de fer perdonar per haver sotmès el país a una dictadura assessina de 40 anys- i ara us heu tret la careta. El PP de Cañelles era partit era el que aprovar la llei de normalització lingüística, la que posà a Anna Moll de Directora General de Política lingüística, el que aprovà el decret de mínims de català, el partit que consensuà en dos estatuts que la denominació de la llengua pròpia havia de ser la mateixa que empra la filologia romànica a nivell internacional per referir-se a la nostra llengua, el partit que en dos estatuts pactà que l’autoritat filològica la tenia la Universitat de les Illes Balears. Ara tenim el PP d’en Delgado, d’en Bauzà que diu que no parlam català perquè aquí es diu tasso i no got, del Circulo Balear que posa medalles a en Delgado per salvador del mallorquí quan és un dialecte que no ralla mai.

    Ara us heu tret la careta i us mostrau com el que realment sou: el partit de la mateixa ideologia primària i brutal del president d’honor del vostre partit i ex-ministre de de la dictadura de Franco que volia sembrar la platja de Son Bou de dalta a Baix d’Hotels com Milanos- Pingüinos o Cala Galdana d’Hotels com el Gavilanes. Ventura vam tenir de la crisi del 1973 i que autrà tots aquells desenvolupaments mostruosos, esper que per ventura aquesta crisi també ens salvi de la vostra miserable febrada de l’or i preservi mínimament la personalitat de la nostra illa. Avui tots els menorquins ens alegram que la crisi del 73 aturàs els desastres que la gent de la vostra ideologia havia previst per desenvolupar Menorca econòmicament, tal vegada en el futur veurem en positu que la crisi actual us aturi a vosaltres.

  14. Camamil·la de la Mola Escrit el 16 jul. 2011 a les 22:19

    La gent d’aquesta plaça no deu saber que l’Ayatolahh del Tea Party participà en les manifestacions convocades pel GOB per demanar la protecció de la costa Sud de Ciutadella. La gent ja el coneixia bé i quan qualcú se’l mirava estranyat deia: ‘és que ho vull urnanitzar tot jo d’any a 20 anys’. Heu-lo aquí a l’Ayatolahh, ja el tenim.

  15. Tea Party - Menorca Escrit el 16 jul. 2011 a les 22:33

    A fi de que quedi molt clar a tots i, especialment, a na Camamil·la, el nostre grup no vol més urbanitzacions i esteim absolutament d’acord amb la preservació que va dur a terme el PP amb la Llei d’Espais Naturals i que Menorca ha de preservar la seva fisonomia i el seu paissatge.
    Ho hem repetit altres vegades, però sembla que ho hem d’anar repetint seguidament perquè alguns o no llegeixen o es fan els sords, no som del PP, no tenim res a veure amb el PP, moltes de les nostres idees no són compartides per el PP i d’altres si. Certament, tenim més punts coincidents amb el PP que amb el PSM.
    També esteim absolutament d’acord en que la nostra llengua és la catalana, lògicament, aquí utilitzam les nostres varietats dialectals.
    No tenim res a veure amb en Franco (un recurs molt recurrent per part de l’esquerra), ni amb cap partit.
    Som independents i això, ho sabem, us fa mal, perquè ens voldríeu encassillar en un partit concret.
    Tampoc tenim cap Ayatolahh i ningú va participar a les manifestacions del GOB, molts d’ells per la seva edat era impossible.
    Teniu molts de prejudicis, poques llums i molt de mal pel cap.

  16. Camamiŀla Escrit el 16 jul. 2011 a les 22:45

    Es clar estic segur que molts no tenien edat per participar-hi però sí l’Ayatolah que devia tenir 17 anys.

  17. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 0:29

    Si l’Ayatolah va participar a les manifestacions del GOB i en el Tea Party – Menorca ningú hi va participar, es dedueix molt fàcilment que el famós Ayatolah no forma part del Tea Party – Menorca.
    Camamil·la prepara’t una infusió perquè comences a destaletjar.

  18. Camamiŀla Escrit el 17 jul. 2011 a les 5:50

    Tal vegada els joves del Tea party no s’ho poden creure, però és cert, i l’Ayatolah era llavors tan conservador com ara. A vam si us aclariu, si esteis en contra de més urbamitzacions, per què us estranya tant que l’Ayatolah anàs a les manifestacions per protegir Macarella, Cala Turqueta, Es Talaier i Son Saura?-No deu ser que els més joves de voltros només heu viscut l’etapa sectària i més radical de la dreta i no pogueu encobeir que en els anys 80 les coses no eren així. Tal vegada els Joves del tea party només poden encobeir els seus posicionaments des d’allò que han vist en els darrers anys: el foment de la fòbia al GOB i al PSM.

  19. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 8:55

    Tea Party, si esteis en contra de les urbanitzacions, esteis en contra del ‘sí a todo lo que sea viable’, perquè segurament una urbanització a Macarella és viable econòmicament. Així esteis en contra del que ha dit en Delgado. Si teniu clar que la nostra llengua és la catalana, no deveu estar d’acord amb en Delgado, que fa secessionisme lingüístic d’una llengua que ell mai no parla. Així idò perquè no us dedicau a fer oposició a en Delgado?

    Si esteis en contra de noves urbanitzacions supòs que qualque cosa haureu d’agrair al GOB, perquè qualque cosa va tenir a veure en la protecció de la costa Sud de Ciutadella, o amb la preservació d’es Grau i de que s’acabàs amb els desenvolupaments urbanístic d’en Federman a Santgril·la. Anecdòticament he de dir que en el seu dia vaig heretar una acció del Camp de Golf Sangril·la, camp al qual anava a jugar de petit, però que estic absolutament content que el GOB arruïnàs.

  20. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 10:48

    Ha entrado en juego la Manzanilla de la Mola. Otro de los teleñecos del PSM. No sé si en catalán no nos hemos explicado lo suficiente y es preciso decirlo en castellano.
    Estamos en contra de cualquier otro desarrollo urbanístico en playas ahora vírgenes. EN CONTRA. Y lucharemos contra quienes la quieran urbanizar, sea Delgado o sea Gordo.
    Nosotros lo que sí tenemos claro es lo que le ha pasado a Menorca en apenas estos 12 últimos años de gobiernos sectarios y radicales de la izquierda. Esto también lo tenemos muy claro. Y por supuesto no queremos seguir teniendo las cifras de paro actuales (un 26% de la población activa).
    Y tenemos claro que nuestra lengua es la catalana y también la castellana. Las dos son nuestras lenguas y vamos a defender las dos. Y que la catalana tiene unas peculiaridades dialectales en cada isla que también vamos a defender ante los ataques de estandardización del PSM y demás grupúsculos independentistas de España y unionistas con Cataluña.
    El GOB, insistimos, ha sido un lastre para Menorca y para nuestra economía. No se trata, ahora, de construir y construir, sinó de aplicar el sentido común. En Menorca se pueden construir un par más de campos de golf sin que, por ello, se perjudique nada y más si se tiene en cuenta que, por ley, se debe regar con agua depurada.
    Y Menorca si quiere captar un turismo de un cierto nivel tiene que contar con unas buenas instalaciones portuarias.
    Todo lo demás, lo que ha pasado hasta ahora, nos ha conducido al incremento del turismo de hippies y de turismo de baja calidad que es, en el fondo, el que le gusta al PSM. Al PSM le gusta el turismo de cuevas y de tienda de campaña. Y así nos ha ido…

  21. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 11:26

    Em permetre fer una anàlisi lingüístic d’un text del Tea Party:

    A la presó amb tots els corruptes i que tornin tots els doblers que han robat. Faltaria més. Esteim (correcte: jo crec que la forma correcta és estam, però na Maite també empra aquesta forma) d’acord que s’ha de ser inflexibles i implecables contra la corrupció.
    I si càrrecs públics del PP han robat que la justícia actui amb tota la contundència possible sobre ells. No hi tenim cap problema.
    Ara bé, no és també malversació de fons la precària situació econòmica en que els partits d’esquerres han deixat les institucions on han governat?
    L’endeutament que han deixat, sense un duro a la caixa, amb compromisos de pagament que ni siquiera (barbarisme: la meva àvia mai hagués dit ‘ni siquiera’, hagués dit ‘solsalment’ o ‘solament) estaven pressupostats… I això (Açò, seria perfectament correcte en català literari) no és també, en certa manera, corrupció.
    L’esquerra ens ha destrossat econòmicament a tots els menorquins i han deixat les insitiucions públiques super-endeutades i sense capacitat de maniobra.
    Teniu una barra!!!!

    Si es té en compte que el vostre text encaixa bastant bé dins el model de llengua literària o l’estandard de la Universitat, que de les divergències indicades una es un barbarisme evident ‘ni siquiera’ ( res de modalitat lingüística), una forma proposada ‘açò’ és correcte i més pròxima al dialecte menorquí, i la forma ‘esteim’ és una forma no del tot ortodoxa, però que trob que na Maite empra sovint, ¿me sabrieu dir quin problema teniu amb el model de llengua literari que defensa el PSM, que és el que marca l’Estaut consensuat amb el PP, segons la doctrina de la UIB? ¿Quin problema teniu més que l’afany de fer demagògia i perjudicar la vostra pròpia llengua?

  22. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 11:36

    Ràpid anàlisi de Com una nisa Russa de na Maite (la Galera, Barcelona 2002): pag 11 ( na Clara, en Miquel, n’Enric), pag 12 ‘traginada’, pag 18 ‘jovent’, pag 22 ‘bòtils’, ‘ennivolat’, pag 28 ‘rallar’, pag 30 ‘esperam’, , pag 37 ‘porxo’, etc. Aquest és el model de llengua literària que no defensa les peculiaritats dialectals? Açò és barceloní?

  23. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 11:47

    El teleñeco de la Manzanilla parece que está de guardia hoy.
    Repetimos: defenderemos las modalidades dialectales del catalán frente a la imposición estandardizante existente. Y si los que escriben en catalán del grupo lo hacen de una forma estandardizada, es una demostración más del alarmante poder estandardizador de la lengua que han sufrido en su colegio y en el Instituto. Y, por tanto, más a favor nuestro para luchar contra este proceso que, incluso, está afectando a quienes defendemos nuestras propias modalidades.
    Por tanto, seguiremos defendiendo la coexistencia de las dos lenguas oficiales y seguiremos luchando contra el proceso de catalanización de nuestros colegios que ha llegado incluso, por ósmosis, ha penetrar en aquellos quienes defendemos nuestras modalidades.
    Gracias Manzanilla por ponernos en aviso sobre este infeccioso virus de la catalanización. Ya nos ponemos en marcha para vacunarnos enseguida.

  24. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 11:53

    Tea Party que escrius en castellà, es ben veu que ets un fantasma.

  25. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 11:53

    Disculpa, volia dir una bubota.

  26. xec vallori Escrit el 17 jul. 2011 a les 17:41

    Trop totalment injust que la culpa de la crisi i de la bombolla de la construcció sigui culpa del govern d’esquerre i dels 12 anys de govern al consell o de governs a l’ajuntament.
    En primer lloc els culpables de la crisi econòmica mundial han estat els bancs i els especuladors que han volgut ser més rics del que ja eren i ràpidament si recordau ràpidament i no sosteniblement. Aquests senyors ningú es creurà que són progressistes, tal vegada camuflats a la Plataforma pel progrés de Menorca.
    En segon lloc la bombolla immobiliària va ser causada per la llei del sol d’àmbit estatal i que se’ns va vendre com la gran solució al problemes d’Espanya pel senyor Aznar. La construcció d’aquest 12 anys es resultat de la política econòmica d’un govern conservador.
    En tercer lloc la pèrdua de massa i qualitat turística no ve dels 12 anys darrera, sino molt més enllà on es permetia construir per tot i de qualsevol forma i quina casualitat també estaven els conservadors en el poder. Així es va començar a oferir places turístiques de qualitat mitjana, i som generós, a preus de primera, la mateixa cosa ha passat amb tots els altres serveis on la majoria es van fer rics en poc anys. Tornam als doblers fàcils, la qual cosa ens fa pensar en la causa de la crisi. Doncs si la majoria de l’empresariat del sector turístic és conservador i va elegir el camí equivocat i és en la major part culpable d’escalivar als turistes que ens visitaven.
    Ara ens volen vendre la mateixa moto quan tots els economistes assenyats donen com a l’única sortida el creixement sostenible, anomenat “slow money”. No existeixen recursos ni creixement il•limitat, açò només ho predica qui es vol enriquir sigui com sigui
    Només esper que reflexionin abans de destruir l’encant de la nostra illa, car desprès no hi ha marxa enrrera.

  27. Camamil·la de la Mola Escrit el 17 jul. 2011 a les 18:09

    ..Sou uns campions Tear Party, estalonau a un govern que ha posat de responsable de control pressupostari a l’ex-director financer del grup Drac que ha fet una suspensió de pagaments de 600 milions d’€, més de 100.000 milions de les antigues pessetes.. però la culpa la té el GOB i el PSM, és clar.

  28. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 18:11

    Seguimos pensando que este blog sería un aburrimiento si nosotros no aportaramos nuestra opinión que, por lo que se ve, es muy distinta al resto de los que viven por aquí. Es impresionante observar la coincidencia de opiniones del resto de habitantes de este blog y tal y como pasa en toda secta, todos piensan igual, todos opinan igual y todos hablan igual.
    Y claro, se llegan a creer sus mentiras y sus memeces. A base de repetir todos lo mismo se llegan a creer sus propias falsedades.
    Se demuestra, una vez más, el comportamiento sectario de este partido y sus acólitos o mejor dicho, sus adeptos.
    El teleñeco de la factoría PSM, llamado Manzanilla, es un pobre hombre que, cuando ya no tiene argumentos, acude a los insultos. Mal lo tiene el PSM si sus hombres pensantes son de la altura y el nivel de Manzanilla.
    Y qué decir del Dr. Vallori. Tan ido como siempre. Sí, sí, Dr. Vallori, toda la culpa es de la derecha. TODA, TODITA, TODA. La izquierda lo hace todo bien. TODO BIEN.
    Si esto es el equipo del PSM, estais bien apañados.

  29. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 18:13

    Perdón Manzanilla hemos escrito nuestro anterior comentario a la vez. Nosotros no apoyamos a ningún gobierno. Nosotros apoyamos o no, acciones de gobierno. Y de momento, nada que decir. Al menos nos salen mucho más baratos que los vuestros.
    Y si el del Drac lo hace mal, lo criticaremos. Mientras tanto, no digais sandeces.

  30. Maite Salord Escrit el 17 jul. 2011 a les 18:54

    Camamil·la: les formes “estam” i “esteim” les recull, les dues, Borja Moll. Són, si no m’equivoc, correctes totes dues dins un estàndard balear. De fet, com bé dius, jo l’empr així com tot aquell lèxic correcte que empram a Menorca. Mai, mai, cap editorial de Barcelona m’ha posat impediments per emprar-les. Al contrari. D’altra banda, resulta curiós que els càrrecs del PP -quan no fan els parlaments en castellà- sí que acostumen a emprar les formes penso, admeto, menys… quan les balears pens, admet i manco són perfectament vàlides, només per posar un parell d’exemples. Són així d’incoherents.
    Veig molt nerviosos els bevedors de te. Quina agressivitat, al·lots! Si som quatre arreplegats inofensius… o no?
    Per cert, jo també vaig anar a les manifestacions per protegir la costa sud de Ciutadella. Era molt joveneta i hi vaig anar amb el meu cunyat. L’Ayatolah té, si fa no fa, la meva edat. La tropa del te es devien mirar els dibuixos de la tele, per aquelles èpoques.

  31. Nom Necessari Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:03

    Si si si, continua aquí el bla bla bla dels Toni-Party, però als arguments exposats pel senyor Vallori no li rebaten ni una sola paraula.
    .
    “D’allà on no n’hi ha… (*) no en cerquis”
    (*)
    -d’arguments-
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=RnS_l_PNfJg

  32. Dani Prats Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:12

    Saps qui sóc, saps que sóc molt crític amb el meu partit, primer, i després amb els altres partits. En primer lloc, a Menorca, a la nostra estimada Menorca no hi haurà cap projecte farònic durant aquests 4 anys, primer perque no hi ha diners i segon, perque hi ha gent del PP que tampoc ho vol. Lo que pot haver son projectes de Camps de Golf ( jo personalment en vull 1 més) o crear borses de places d´aparcament. Potser que a Balears hi hagi persones que vulguin crear grans construccions perque l´economia torni créixer,creuen que va molt relacionat ( personalment no estic d´acord) . Però lo que me molesta es que digueu que ara ve el PP i destruirà tot el territori, sabeu que no es tothom que vol açò, i com sempre, podem arribar a un consens, dins Ciutadella hi hagut un canvi i dins el consell també. Ah ! per cert, no soc cap analfebet científic.
    La pre-campanya electoral ha estat molt dura, i crec que en un moment determinat lo que va dir el Sr Biel Barceló no va servir per treure cap vot, lo que va dir va ser:”hi ha dues alternatives: que torni el govern del PP, de la corrupció, de la destrucció del territori, del desmantellament dels serveis públics… o que hi hagi un nou govern progressista i nacionalista. I per assegurar aquest govern, la nostra opció política serà clau i determinant” ( Cuidado, que viene el lobo)
    Jo, personalment vull el consens, no l´enfrontament, i si hi ha cosa del meu partit a Ciutadella no m´agradi ja ho diré, durant aquest 40 dies ho fa be. Afirm lo que vaig dir: ” m´haguès agradat molt que el PSM haguès obtingut 5 regidors i 2 al Consell i 2 al Govern, i llevar un del PSOE a cada institució”

  33. Nom Necessari Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:44

    Crec que açò que va dir Barceló és just el que mil vegades s’havia d’haver repetit en campanya electoral:
    .
    “Hi ha dues alternatives:
    -que torni el govern del PP, de la corrupció, de la destrucció del territori, del desmantellament dels serveis públics…
    -o que hi hagi un nou govern progressista i nacionalista…”
    .
    Crec que no era tan mal d’entendre, però, ja ho hem vist, no es va entendre o no es va saber explicar. Llàstima!

  34. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:45

    Qui esteis molt nerviosos amb el Tea Party sou voltros. Us heu posat molt nerviosos amb la irrupció del nostre grup i en qualque moment, una mica desagradables. No entenem que voltros, que sou tan democràtics, no hagueu digerit, encara, que hi ha altres persones que poden pensar de forma distinta a la vostra.
    Maite, d’agressivitat cap ni una. Tenim la mateixa que els altres. Ja sabem que mai els hi cridaràs l’atenció. No li diràs res a na Camamil·la ni a ningú. A tu ja te va bé que ens insultin. És el teu tarannà… Abraçadaes als teus, facin el que facin, i garrotada als altres, facin també el que facin.
    Els arguments del Sr. Vallori són d’una infantilitat que fa fredat. Noltros sí que volem contestar arguments seriosos, però no volem entrar en discutir prejudicis.
    Seguiu parlant de les manifestacions del GOB. Comprenem que anyorau el passat, aquelles èpoques en que el GOB encara tenia poder de convocatòria. Fins i tot hi anava l’Ayatolah.
    Que en faci una de manifestació el GOB, ara, i ja veurem quans n’hi van.

  35. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:49

    Perdona Nom Necessari… La gent sabia perfectament el que votava.
    O que torni el PP o més del mateix. I la gent va votar el PP. Senyal de que la gent ja no escoltava les vostres begenades. Ja no sou creibles.
    La gent va preferir un govern del PP que de la bona gent del PSM. És que la gent és tonta, vau dir.
    Viviu en un món fictici…

  36. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 19:53

    Per cert, contestant en Dani Prats. Noltros ens sumam a aquesta gent del PP que no vol més urbanitzacions. Ens hi sumam i ens enfrontarem a qui ho intenti.
    L’economia creixerà quan s’apliqui el sentit comú a les coses. I esperam amb interés aquesta era del SÍ. Un SÍ amb seny, amb transparència i amb equilibri.

  37. Menorquit Escrit el 17 jul. 2011 a les 20:47

    Que avorrit el grup aquest! Des que pul·lulen per aquí és un oi, perquè no opinen, sinó que disparen a tot el que proposi na Maite aquí, i als qui també hi escriuen.
    .
    El grop del Tea Party està fet per açò, per intentar enderrocar la feina de na Maite i aprofiten aquesta plaça per atacar amb menyspreu a l’autora.
    .
    Cans de presa, can que borden.

  38. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 21:04

    Los aburridos sois vosotros. Que no Menorquit, que no. Que no queremos destruir el trabajo de Maite. Nosotros sólo queremos dar nuestra opinión. Sólo queremos hacer esto. Sin embargo, nuestra opinión es insulatada y vejada por los que dices ser los adalides de la democracia.
    No atacamos con menosprecio a Maite. En todo caso es ella quien nos trata con menosprecio a nosotros. Basta leer sus comentarios irónicos y despectivos.
    Mira Menorquit antes de intentar quitar la paja del ojo ajeno quitaros la biga que llevais en los vuestros.
    En todo caso, los perros de presa sois vosotros, tú, el Nom Necessari, la friki de Eugenia y el Manzanilla. Sin olvidar al inteligente y equilibrado Vallori.
    Un equipo de pit bulls que intenta defender a la pobre de Maite, para que no le llegue el fragor de la batalla.

  39. eugenia Escrit el 17 jul. 2011 a les 21:26

    Totalment d’acord Menorquit, sempre diuen el mateix, són uns hipòcrites.
    Crec que un comentari com el d’en Xec Vallori no es mereix la resposta que ha tingut per la part castellano-parlant d’aquest grupet que està condemnat al fracàs més absolut. Personalment, ni aconsseguiran amargar-me l’existència, ni deixaré d’entrar en aquest bloc.
    Salut!

  40. Tea Party - Menorca Escrit el 17 jul. 2011 a les 21:32

    Estimada Eugenia, si precisament el que volem és que entris a aquest bloc i com més vegades millor. Ens encanta llegir-te.

  41. Camamiŀla Escrit el 17 jul. 2011 a les 21:41

    Maite, m’agafes a sa caseta sense bibliografia…

  42. Worsley Escrit el 17 jul. 2011 a les 21:49

    Alucin amb el te. Jo, és que som més de cafè.

  43. xec vallori Escrit el 17 jul. 2011 a les 23:38

    Resulta que donar un anàlisi de la situació econòmica no és un argument seriós pels conservadors que duen quatre anys dient que l’important és l’economia. Ara resulta que com un anàlisi no els és favorable no val la pena discutir o sigui només són arguments seriosos els que proposa la dreta radical (ho dic perquè és ben palès el gir cap l’extrem del partit popular amb palantejaments i comentaris que no es veien d’ençà els anys 70 i que ens volen donar lliçons de democràcia i llibertat quan en aquella època ens la llevaven). Recordaré una altre vegada que aquests arguments no són de collita pròpia, econòmistes amb prestigi, enquestes popular fetes per diaris illencs conservadors, sectors turístics extrangers,…. ara resulta que són infantils. Em sembla que en hi ha que els han pujat els fums al cap i ja se sap que quan més amunt un arriva més dura és la caiguda.

  44. tramuntana de Menorca Escrit el 18 jul. 2011 a les 7:49

    El Tea-Party no era un moviment ANTI-colonialista del segle XVIII?
    Colonitzar:Fer que Menorca esdevingui colònia d’un territori exterior a ell. Territori sotmès al domini polític, militar i econòmic d’una potència forana.
    Perdoneu es meu escepticisme, Tea-Party no vos veig jo molt aclarits i coherents.

  45. Tea Party - Menorca Escrit el 18 jul. 2011 a les 8:27

    Dr. Vallori: No ens contis històries del Tío Paco que noltros encara no havíem nascut. Si no voler urbanitzar cap més platja verge és una proposta de dreta radical, idò noltros som de dreta radical.
    La democràcia es mostra amb actituts que, desgraciadament, en aquest bloc n’hi ha ben poques.
    Molt bé, Dr. Vallori, la dreta és la culpable de tot. I l’esquerra ho fa tot bé. Li agrada així?
    I de fums al cap, ben pocs, i com que, de moment, no hem arribat massa amunt supòs que podrem suportar la caiguda perfectament.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari