Maite Salord

Escriptora

Dolços somnis, de Júlia Català Benejam

Fa una setmana, coincidint amb Sant Jordi, es presentava el conte Dolços Somnis, de scannedimage-3.jpg Júlia Català Benejam, guanyador del darrer premi “Contarella” que atorga l’ajuntament de Ciutadella. És -com tots els de la col·lecció, i ja en són nou- un llibret polit, editat amb molta cura -es nota la mà de Miquel Cardona-, i amb unes il·lustracions fetes pels fillets i filletes de l’escola municipal de dibuix, guiats per Tòfol Pons, que són el complement perfecte del text. La coordinació de na Dita Truyol acaba d’arrodonir la peça.

Ja veis que són moltes les persones que intervenen en el “contarella”. Ara bé, l’eix central és, sens dubte, el text. I, aquest any, no deixa de ser un motiu d’alegria que la guanyadora sigui una jove escriptora de Ciutadella, na Júlia Català Benejam, que, tot i els seus setze anys, ja ha vist reconegudes les seves creacions amb premis com el Francesc de Borja Moll o el Fundació Mainel de contes. I és un motiu d’alegria no només per la seva joventut, que augura un llarg camí en el món de les lletres, sinó, i sobretot, per la qualitat del text premiat.

Dolços somnis explica la història de na Gibet, una filleta a la recerca de l’ofici perfecte. Per això, inicia un “viatge a l’interior dels somnis” que la farà equilibrista de circ o, fins i tot, caixera fadrina. Al final, descobrirà que hi ha una forma -no m’atreviria a dir que fàcil, però si indefugible- de viure totes les vides possibles, de fer realitat tots els somnis: l’escriptura. No podia ser d’altra manera en una jove escriptora que afirma que la literatura ” m’ompl i m’acompanya per tot allà on vaig”.

Sens dubte, aquest conte és una delícia per a fillets i no tan fillets: un tema atractiu, ben escrit, amb imaginació i, també, amb un puntet de gosadia -aquella caixera fadrina!-. I, sobretot, amb tota la tendresa: “de gros, jo vull ser com tu”, diu el pare a Na Gibet. Na Júlia, també ho vol ser. Ja ho és: una magnífica escriptora que lluitarà per fer realitat els seus somnis.

Un comentari a “Dolços somnis, de Júlia Català Benejam”

  1. noelia Escrit el 26 abr. 2010 a les 14:20

    es molt bo el llibre de dolços domnis magrada molt es molt divertit

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari