Maite Salord

Escriptora

Tothom a la Plaça des pins!

Continuant amb la campanya ciutadana per salvar la Plaça des pins de Ciutadella, i de la s-placa-des-pins.jpg qual m’he fet ressò en diferents entrades d’aquest bloc, avui toca convocar-vos, demà dimecres, dia 28 de maig, a les 17,00h, a la mateixa plaça. Segons m’han informat, vindran les càmeres de TVE a gravar i, per tant, com més gent hi hagi, molt millor.

Sens dubte, serà una passa més per aconseguir l’objectiu final que no és altre que la plaça no sigui substituïda per un aparcament subterrani. Un projecte que el poble, més enllà de partidismes, ha deixat ben clar que no vol a través de milers de signatures. El que reclama la ciutadania és una plaça ben cuidada, digna i que sigui el veritable pulmó verd de Ciutadella.

Així idò, demà, a les 17,00h, tothom a la Plaça des pins, que sortirem per la tele!

13 comentaris a “Tothom a la Plaça des pins!”

 1. Kintet Escrit el 27 maig 2008 a les 16:58

  Es meu esperit serà amb voltros (cony, sembl un capellà…). Ànims des de Barcelona!

 2. esperança camps Escrit el 27 maig 2008 a les 22:56

  Maite:
  Des de València, conta’m a mi també per a la concentració. A banda de la història sentimental que molts ciutadellencs tenim amb la plaça dels pins. em sembla que fer-hi un párking és un error. Em sembla que fer-hi un aparcament subterrani és com fer una crida, com fer un iman perquè tots els cotxes que entrin a la ciutat vagin cap allà. Això no serà bo ni per a la imatge de la ciutat, ni per la tranquilitat, ni pels índex de contaminació atmosfèrica i acústica… No serà bo. No es pot fer un pàrking subterrani al centre de la ciutat…

 3. Joan Escrit el 28 maig 2008 a les 2:48

  Us recordam que el PSM té a la seva pàgina web la documentació de la campanya “Salvem la Plaça des pins”:

  http://www.psm-menorca.org/campanyes/campanyes/salvem-la-pla-a-des-pins.html

 4. Maite Salord Escrit el 28 maig 2008 a les 8:12

  Esperança, Kintet: avui capvespre, també sereu a Ciutadella, a la plaça des pins. I esper que acompanyats d’un bon grup de ciutadans que no volem renunciar a un espai privilegiat -que, ben cuidat, encara ho pot ser més- com és aquest. Ja us en faré cinc cèntims.

 5. silve Escrit el 28 maig 2008 a les 11:25

  Contau-ne un altre!
  curiosament avui fosquet a la mateixa hora presentam a Palma una col·lecció de vestits ecològics del dissenyador Tolo Crespí. Són vestits fets amb cànem, lli, cotó, amb tinys ecològics extrets de plantes, llavors i insectes. És el resultat d’un projecte d’investigació de dos anys d’estudi. Sembla mentida com una cosa tan “aparentment” superficial com la moda aposta clarísssimament (no només a nivell comercial sinó també a nivell consciència) pels valors ecològics i nosaltres “reserva de la biosfera” ens plantegem substituir l’oxígen dels arbres pel fum dels cotxes. Riure per no plorar!

 6. Joan Escrit el 28 maig 2008 a les 13:06

  A IB3 també van fer una connexió en directe des de la plaça des Pins, al programa “Balears Directe”:

  http://es.youtube.com/watch?v=r4jVmdbFYik

 7. Maite Salord Escrit el 28 maig 2008 a les 14:42

  Tens raó, Joan, però no ho vaig saber a temps per anar-hi. Gràcies per posar l’enllaç al video de la connexió!
  Silve: de Barcelona, de València i, ara tu, de Palma. Com diu en Kintet, arriben esperits de tot arreu!

 8. Maite Salord Escrit el 28 maig 2008 a les 17:56

  La crònica promesa:sense comptar els esperits, hi devia haver unes 200-250 persones. Si tenim en compte que la convocatòria s’ha fet d’un dia per l’altre, un dimecres, a les 5h i plovent, jo diria que ha estat tot un èxit. El millor: la gent convençuda i animada a continuar endavant. Ah, i molta gent jove!

 9. Kintet Escrit el 29 maig 2008 a les 12:00

  http://blog.gobmenorca.com/?p=132
  El GOB han penjat un video d’un reportatge de Balears Directe (IB3). Es video és un poc cutre, es presentadors un poc flacs (supòs que sempre serà IB3), i crec que entenc que plogués (sinó escoltau sa cançó que canten ses senyores, no és desafinar perquè per desafinar s’ha d’afinar primer, al menos una síl·laba…), però es pot veure s’ambient, posa sa pell de gallina veure gent de totes ses edats remugant per una mateixa causa. No diré que faixin bé sa seua feina, dalt la Sala, però com a mínim es poble ha trobat un enemic comú des de lo d’es dic i està més unit. Es teixit associatiu està sa i coordinat, i açò és lo millor que li pot passar a Ciutadella, vegent s’incompetència d’es que comanden.
  Molta atenció a un rètol que posen: “Volen evitar que s’acrifiquin els pins”. Per jo si els han d’acrificar, que ho faixin, però que no els tallin!

  PD: Maite, no seràs s’única que es fermarà a un pi, hi comença a haver quòrum. Crec que, a més, ses senyores estarien disposades a formar un batalló coral per desmoralitzar s’enemic i fer-lo fugir més enllà de sa Costa Nova.

  PD2: A sa web d’es diari Menorca hi surt una enquesta molt curiosa sobre quina proposta es durà primer a terme a Ciutadella. Ses opcions són: “aparcament subterrani”, “pista voltadora”, “parc motor” i “enguany, cap”. De moment, va guanyant “Enguany, cap” per un 72%. Açò sí que és visió de sa realitat política…

 10. toni Escrit el 29 maig 2008 a les 20:19

  Bones Maite.

  Al menys ha d’existir un respecte al mobiliari urbà. No crec de cap manera que una font que s’hagi de restaurar ho facin amb tanta brutalitat. Una excusa més, una campanya mediàtica més (a part deles orugues…) per fer un parking amb interessos no prou clars…. Se’n podria xerrar molta estona de la la viabilitat d’aquest projecte…….
  Bono Maite, aplaudesc la teva tasca.. Endavant!!

 11. Esteve Escrit el 29 maig 2008 a les 21:44

  Kintet, la teva frase “desmoralitzar s’enemic i fer-lo fugir més enllà de sa Costa Nova” és ofensiva! En aquesta banda de sa Costa Nova no n’hi ha cap d’enemic. Ja està bé de no veure-hi més enllà d’un pam des nas a Ciutadella. L’enemic, si hi és, el teniu a Ciutadella mateix i mentre vosaltres continuau amb les vostres neures provincianes ells van fent. I així us va! Al cap i a la fi, va ser es poble de Ciutadella -aquest que dius que té s’enemic a s’altra banda de sa costa Nova- qui els va tornar a posar dalt la sala… Quan sent comentaris com es teu no faig més que pensar que teniu el que us mereixeu. I em sap greu.

 12. o Escrit el 30 maig 2008 a les 10:42

  Esteve, crec que no has entes sa frase d’en kintet…
  torna a llegir-la home!!

  (enemic a Ciutadella, desmoralitzar-lo i fer-lo fugir, ara enemic enfora) xD

 13. esteve Escrit el 30 maig 2008 a les 15:16

  o, saps perfectament quin sentit ha tingut sempre a Ciutadella sa frase “més enllà de sa Costa Nova” i si no ho saps demana-ho a sa gent gran.
  Xerrant de tot… veure sa cantant d’òpera de dalt la Sala mesclant a sa mateixa frase “circ” i “espectacle dantesc” la retracta a la perfecció. Dubt que hagi llegit mai sa Divina Comèdia, però en boca d’ella és per xapar-se. Per favor, foteu-la fora de s’Ajuntament -democràticament, clar- però que no deixi mai es seu càrrec de bufó que no sap què diu.
  Sort a tots en sa defensa de sa Plaça!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari