Maite Salord

Escriptora

Un poema de Reis

Reis 001

Mentre els fills van ser petits, cada Nadal fèiem una felicitació que repartíem entre la família. Tots hi col·laboràvem fent el que millor sabíem fer: disseny, dibuixos, paraules. Com haureu deduït, em tocava redactar o escollir el text de la felicitació. De vegades, agafava un parell de versos d’un poeta conegut; d’altres, m’animava a escriure un text breu en prosa. Tanmateix, un any, el 2004, em vaig atrevir a fer un poema, breu i senzill, que els meus fills petits poguessin entendre. És l’únic poema que he escrit mai i, per descomptat, no el vaig signar. Aquest fet, va donar peu a una anècdota ben divertida: la filla gran va voler regalar una felicitació a la seva mestra i, al cap d’un parell d’anys, arriba la mitjana a casa, un migdia, i anuncia: ja sé el vers de Nadal! Quan el va començar a recitar, vaig pensar que em sonava d’alguna cosa però no podia reconèixer l’autor del text… Era el meu poema! Aquest.

TRES REIS DE L’ORIENT

TRAVESSEN DESERTS

DE NIT I DE DIA:

CERQUEN UN ESTEL

QUE ELS HA D’ANUNCIAR

UNA NOVA VIDA.

AIXEQUEN ELS ULLS

CAP AL FIRMAMENT

I AQUEST S’IL·LUMINA:

DEL SEU TENDRE COR

SURT PAU I BONDAT,

AMOR I JUSTÍCIA.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari