Maite Salord

Escriptora

Cara a cara

Sempre he dit que a les pàgines d’un diari s’ hi poden trobar arguments per a mil i una novel·les. Avui, però, la inspiració periodística s’ha traduït, primer, en una imatge potent que s’ha acabat en un conte, amb protagonistes animals, que no em puc estar de compartir amb vosaltres.

La imatge: dos bocs de banyam esponerós que es repten, en un cara a cara, a provar la seva fortalesa, convençuts – patètica prepotència- que són els millors. S’estufen, bufen, es miren fixament, volten, marquen terreny. Fins que, finalment, comença el combat. Banya contra banya, cos a cos, exhibeixen la seva força, les seves estratègies. El seu orgull.

Mentrestant, una innocent cabreta se’ls mira, des de la distància, sense saber-se avenir d’un espectacle tan lamentable. Els dos bocs es creuen superiors a la resta del ramat i actuen com si només ells poguessin decidir sobre el destí de tots plegats. Llavors, la cabreta,  després d’uns minuts de reflexió serena, decideix que ella també té qualque cosa a dir.

Així, diligent i discreta, es posa en marxa. Parla amb cabres i cabrits i els explica que només ells han de tenir la capacitat de decidir el seu futur. Que la seva veu és tan vàlida com la d’aquells dos que, aliens al que passa al seu voltant, continuen l’inútil combat. El  ramat escolta la cabreta atentament. Ella els parla de pluralitat, de respecte a totes les formes de pensar, de com pot ser de ridícul creure’s superior a l’altre.

Al final, els dos bocs queden ferits a terra. Plens de nafres, intenten aixecar-se per recomençar la brega. No s’adonen que una bona part del ramat, cansat de combats inútils, s’ha distanciat d’ells. Parlen, tranquil·lament, estirats en un prat. Cadascú diu el que pensa i tots s’escolten.  De sobte, els bocs deixen de barallar-se i dirigeixen les seves mirades incisives sobre el grup. No saben què han de fer.

Si la cabreta fos bona al·lota, els convidaria a seure amb ells. Però no ho és i somriu, malèvola, esperant el moment en què, potser, el boc més malferit li vagi a demanar ajuda. Un cara a cara en què les banyes no serviran de res.

57 comentaris a “Cara a cara”

  1. esperança Escrit el 18 abr. 2011 a les 18:14

    Maite (Esop) Salord. Magnífica faula.

  2. lina Escrit el 18 abr. 2011 a les 19:47

    molt bona!

  3. pau gener Escrit el 18 abr. 2011 a les 19:50

    Molt bona i clara la teva reflexió. Des d’aquí ja sent la pudor del cabrum mascle.

  4. Maite Salord Escrit el 18 abr. 2011 a les 20:27

    Gràcies! Sort que sempre ens queda la literatura, encara que, Esperança, això d’Esop és massa!

  5. Coloma Torres Escrit el 18 abr. 2011 a les 22:03

    S’ha d’entendre que al PSM no hagi agradat que es faci un debat només entre el candidat del PSOE i el del PP, i s’hagi prescindit de la candidata del PSM. Però és evident que només poden ser presidents del Consell insular en Santi Tadeo o en Marc Pons. Al PSM li vindrà just treure representació. Per tant, és lògic que es pugui produir aquest debat entre els dos que poden presidir aquesta institució.
    Per altra banda sempre he trobat injust, dels debats que s’organitzen, que els representants dels partits amb més vots tenguin el mateix temps i se’ls hi doni el mateix valor a la seva intervenció, que aquells partits minoritaris que representen a una petita part de la població.
    El conte que ens conta na Maite és molt ingeniós, però només demostra l’emprenyada que duen en el PSM per aquest debat.

  6. pau Escrit el 18 abr. 2011 a les 22:39

    No deixa de ser curiós Coloma que quan t’interessa no facis cap referència a la llei. Perquè els mitjans de comunicació públics i privats tenen una obligació davant la llei de respectar la pluralitat política. Per altra banda entenc perfectament que no volgueu a na Maite en el debat, us ho posaria molt difícil.

  7. Menorquit Escrit el 18 abr. 2011 a les 22:48

    Deu ser per açò que el PP i el PSOE s’obliden dels menorquins, perquè en la seva ofuscada visió d’Espanya, els menorquins “representen és una petita part de la població”. I així ens va.
    .
    Tadeo o Marc Pons seran president dels Consell si obtenen la majoria de vots dels consellers electes, que són els qui trien el president, no dels ciutadans. I ja pot resar en Tadeo que el PSM no tengui representació. I com que el PSM treurà representació, en Marc Pons podrà començar a suar sang, com el teu Sant Crist dels Paraires, perquè la presidència no serà gens barata.
    .
    Qui està emprenyat i nerviós és el PP (ho sé de bona tinta) perquè tot apunta que els Socialistes de Menorca treuen escó o escons.

  8. Menorquit Escrit el 18 abr. 2011 a les 22:49

    Face to face, all for Spain!

  9. Joan Escrit el 19 abr. 2011 a les 6:46

    Encara record el debat a la COPE dels candidats a l’alcaldia de Ciutadella,del 2008,aont hi estaven representats TOTS els partits politics que optaven al govern de ponent.
    El Sr. Llorenç Casasnoves despres de una de les sevas “balandronades” va ser contestat per na Maite Salord,que sensa inmutar-se li va dir que era un chantajista.
    Potser que sigui açó que no volen ni en Marc ni en Tadeo, una persona que els hi faci sombra…….
    Cara a cara si pero amb tots els jugadors.
    Salut i ..PP i PSOE…fora por.

  10. xandall Escrit el 19 abr. 2011 a les 8:10

    De moment el PP “amaga” els seus caps de llista després del fracàs de Chiqui al debat de Ciutadella, als altres pobles envien els nombres 2 o directament no s’hi presenten com és el cas de Maó. Això sí, duen en Bauzà (el del tassó) a pasturar per Binimel·là i ho entenc: com que pel PP tot el que passi a Menorca es decidirà des de Palma, convé que coneguem en Bauzà més que en Tadeo. Els debats electorals han de ser d’idees!

  11. Desdellevant Escrit el 19 abr. 2011 a les 10:57

    Me fa gràcia el que ens vol fer entendre “na” Coloma Torres….. per una banda sab perfectament que qui triarà el o la president/a del Cim seran els propis conselllers, i que podran triar, el primer o un altre dels electes. Per qualque motiu el Pp ha posat un número 3 d’estirada… Per tant, Coloma, no tant de pressa a posar noms.
    Si troba injust el temps que es dóna en els debats als representants, està clar que creu amb una democràcia de poques veus, però amb la de vostè actual, sí. Hauria de recordar que presisament el Pp té molts pocs anys de vida; abans era Ap…. abans Ucd? i, qualque dia, aquí i a un altre poble, el Pp no hagués tingut representació a un debat. També hauria de recordar que, a l’Ajuntament de Ciutadella, avui, el Pp no tindria veu… inclús per ordre de quantitat li guanyarien els “mixtos”. Vostè empra la paraula “mateix valor” i jo pens que el “valor” en tot cas és de contingut i no de quantitat.
    Als ciutadans se’ls representa no únicament per quantitat de vots. Tant si jo vot un partit com un altre, inclús si no vaig a votar, el president o la presidenta del Cim me representa.

  12. Mínimo Común Escrit el 19 abr. 2011 a les 11:43

    Allavà atl·lots!

    (referint-me a la faula)

  13. Menorquit Escrit el 19 abr. 2011 a les 13:54

    na Coloma Torres (CT o TC, o bé CM) vols amagar les divergències que ja floreixen dins el PP. La queixa pública d’un dels militants, JM Cleofe, per ser “ninguneado” i exclòs de les llistes s’ha fet sentir trabucant les discrepàncies internes i mostrant les colzades al sí del PP Ciutadella.
    .
    La seva presidenta, Asumpta Vienent, també questiona publicament les formes d’operar del tàndem Tadeo-Bauzà en el si del PP-Menorca i balear.
    .
    També és significativa l’actiud de Pons Vila (PP) al Consell, com a consellera i portaveu, “per ser exclosa de les llistes”.
    .
    I com no, l’estranya desaparició de Tonyi Gener de la llista al Parlament pel PP, amb maregassa interna dictada per en ‘Tassó’ Bauzà menyspreant al nº1 de Menorca, en Tadeo. La col·locació també estranya de Pons Faner com a nº 2, també duu cua al sí del PP.
    .
    La retirada en el seu moment, hores abans del termini, del precandidat a l’alcaldia de Ciutadella, Joan Benejam, que ni tan sols ha anat a cap llista. La retirada (o no presentació) de Juan José Pons de la mateixa precandidatura pepera ciutadellenca, a canvi d’un lloc de sortida al Consell (5).
    .
    El càstig del PP balears al PP Ciutadella en questio de llistes.
    .
    Tot açò quan encara ni ha començat la campanya electoral oficial. No em vull imaginar quin caos si guanyen.
    .
    Enmig de tot, l’únic que segueix ‘xuclant’ és l’incombustible Toni Camps i l’alegria dels qui empren el seu mateix teclat de l’ordinador. Sí, sí, aquell que demanava prohibir el nudisme a les platges però tolera els “arguments” de Sole Sánchez.
    .
    Sí, sí, votau PP i Menorca tornarà a tenir la més ampla repercusió mediàtica a nivell estatal, mentre en Bauzà replega busques per sa “plaea” de Binimel·là.

  14. Àlmax Escrit el 19 abr. 2011 a les 17:02

    Molt bona, cabreta! 🙂

  15. Nom Necessari Escrit el 19 abr. 2011 a les 17:52

    Amic cerveser -per les que em deus- de la nostra petita Menorca,
    .
    Trobes estranya la desaparició de T G de les llistes??????
    …Estranya?
    pensa-m’hi un poquet…
    .
    Al conte de na Caperutxeta vermella també n’hi havia una de cabreta. O no? O era un llop disfressat? Ara no me’n record.

  16. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 20:35

    A mi “m’agradaría” un cara a cara entre la S.S. i la T.G.
    Nom Necessari:
    “La otra historia de Caperucita Roja”
    Autor: José Luís Marques

  17. Coloma Torres Escrit el 19 abr. 2011 a les 20:36

    Ja comencen a sorgir dubtes, pel que sembla, sobre la identitat de Coloma Torres. Menorquit, no t’hi esforcis. No ho sabràs mai. I res és el que sembla.
    Les queixes públiques de qui no van a unes llistes retracten a qui les fa. També hi ha descontents dins el PSOE. No sé si en el PSM n’hi ha, però en el PSOE sí. De totes maneres, ja veurem en el cas que el PSM no pugui governar i, per tant, no pugui exercir d’agència de col·locació… Ja veurem que passa després i quans descontents hi ha.
    I, com sempre ha passat, a les llistes al Consell i al Parlament, el PP té a dos representants de Ciutadella en cada llista, en llocs de sortida. No sé quin càstig ha aplicat el PP-Balears al PP-Ciutadella. El PSOE no pot dir el mateix. A la llista al Consell, només hi ha en Joan Marqués de Ciutadella entre els 6 primers.
    Per cert, ja es veu que a cal PSM no ha agradat que en Toni Camps vagi a les llistes, al menys és el que diu na Tuni a la premsa d’avui i el que deixa intuir en Menorquit. Això és bona senyal.

  18. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 21:03

    A mi “m’agradaría” un cara a cara entre la S.S. i la T.G.
    Nom Necessari:
    “La otra historia de Caperucita Roja”
    Autor: José Luís Marques Lledó

  19. Nom Necessari Escrit el 19 abr. 2011 a les 21:38

    Gràcies, Eugènia, me’l compraré el llibret que em recomanes,
    http://www.librovirtual.org/img/portadas/N1274443793.jpg
    .
    Me’l compraré si no és molt car, per que es que ara he de pagar l’IBI i…
    Per cert, qui va ser qui el va pujar tant l’IBI? (i no en van tenir prou).
    Per açò crec que, http://sp2.fotolog.com/photo/2/38/114/mestost/1180287489_f.jpg

    .
    Quina memòria més dèbil, Déu meu!
    Si guanyen el tornaran pujar l’IBI. I segur que tampoc en tindran prou!
    Som noltros qui ho hem de saber dir, P R O U.

    .

  20. Menorquit Escrit el 19 abr. 2011 a les 21:47

    “Les queixes públiques de qui no van a unes llistes retracten a qui les fa”… però a la vegada diuen del que passa internament. Suposam. I també de les empentes i ambicions que existeixen per una cadira. Per què deu ser?
    .
    Que a cal PSM no agradi que en Toni Camps vagi a unes llistes no ho sé. (no he llegit lo de na Tuni). A mi, personalment, m’encanta que seguesqui a les llistes del PP. Políticament no té credibilitat i a més lleva serietat a un partit que n’hauria de tenir.
    .
    Esforç no en fiag cap ni un. Coses sí en sé. Però pens que cal parlar de idees i propostes, cisions de la política, sigui qui sigui l’interlocutor. No com molts que pretenen saber qui diu una cosa per a ‘eliminar-lo’. A més ja va bé que t’acabis d’enganxa a les malles. De moment, mai sabré res. Idò, bé. que així sigui. Temps.
    .
    El càstig del PP balear a Ciutadella ha estat cercar suprimir l’entorn i influències d’Assumpta Vinent. Tadeo és una titella de Bauzà i es veu cada dia. Dels dos de Ciutadella a la llistes al Consell i Parlament un és en toni Camps (aquest sí que xucla!) i en Juan José Pons pel pacte ja esmentat.
    .
    En Toni Camps farà el que li diuen de Palma (és un penell que abans de prendre una decisió pensa amb el dia 30 de mes i a qui es deu); en Pons, no sé que pot arribar a fer, és nou i no el conec. Veurem. Però si hi ha dos ciutadellencs a les llistes de sortir i en voleu treure 7, dos són pocs essent Ciutadella el major graner de vots del PP a Menorca i que indirectament tenen força per al Parlament. Una plaça pepera forta com és Ciutadella s’hauria de fer valer més, però fan tot el contrari, tot ho emboliquen sempre. Servir el Poble i els ciutadants de Ciutadella no és la prioridad, es veu, del contrari s’haurien esmerat amb fer una llista una mica més seriosa i més experimentada. Però allà voltros amb les estratègies.
    Waka-waka, com diu en Piqué.
    .
    Nom Cerveser: És clar que pens un poquet. I no m’estranya pel que tothom ja podia intuir, sinó per una altra cosa. Pensa un poquet tu també. -Ara em rest una cervesa de les que et devia; les olives de moment queden-.
    .
    Salut i política (la sana, la digna i la transparent)

  21. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 21:52

    El que sembla Coloma és que els teus arguments tenen el mateix pes que els de dos neurones anorèxiques amb forma de pits. I no siguis intrigant, a mí tant se m’en fot qui ets, o qui no ets, estàs out dòna, o of. La teva senyal es debilita cada vegada que escrius…
    Bona nit!

  22. Nom Necessari Escrit el 19 abr. 2011 a les 21:57

    Es veu que quan un comentari porta dos enllaços tarda molt en “moderar-se”. Provaré a veure només amb un.

    .
    .

    Gràcies, Eugènia, me’l compraré el llibret que em recomanes,

    .
    Me’l compraré si no és molt car, per que es que ara he de pagar l’IBI i…
    Per cert, qui va ser qui el va pujar tant l’IBI? (i no en van tenir prou).
    Per açò crec que, http://sp2.fotolog.com/photo/2/38/114/mestost/1180287489_f.jpg

    .
    Quina memòria més dèbil, Déu meu!
    Si guanyen el tornaran pujar l’IBI. I segur que tampoc en tindran prou!
    Som noltros qui ho hem de saber dir, P R O U.
    .

  23. Joan Escrit el 19 abr. 2011 a les 22:00

    A jo,Coloma Torres, lo que més me xoca es que en Toni Camps,el serenisim,incombustible,incuestionable,ilustrisim,honorable,respetable,i podriem posar tots els adjectius “habidos y por haber…….Dic que me xoca que,en el joc dels “bolos” d’en Bauza “El Limpiador”, sigui uns dels pocs “bolos” de Ciutadella que hagin quedat drets.
    Si cau en Toni fot un strike de dalt de tot. “el granero de los votos” com deie un “sensa papers” sen anava a fer punyetes. Aixis i tot i ha bastant de mal rollo amb els peperos.Cartes diguent que no estan maleites i hi estan i molt. Altres que reclaman la seva “cadira” per serveis prestats (fer sa feine bruta) i els hi foten una coça i as carrer. Trob que es barco fa aigua per moltes bandes.
    Na Tuni diu i amb raó que: a les llistes de la anterior legislatura del PP hi ha persones més valides que en Toni Camps…………..
    Salut

  24. Coloma Torres Escrit el 19 abr. 2011 a les 22:36

    Sí que hi ha nervis a cal PSM. No he vist enlloc del PP que critiquin les llistes dels altres partits. Aquí sembla que us preocupa molt el que fan els altres.
    Segurament, com diu na Tuni, hi ha molta gent molt més preparada que en Toni Camps per anar a les llistes. Però com que no és na Tuni qui fa les llistes… Alguna cosa hauran vist per ficar-lo a la llista i en lloc de sortida, encara que a Menorquit li sembli que no té credibilitat i que lleva seriositat al PP.
    En qualsevol cas, jo votaré al PP, hi hagi en Camps o no. A més, me sembla que les llistes que ha presentat el PP són bastant bones. Més que les del PSOE i que el PSM (quina banda d’incapaços). I en Tadeo el veig un bon líder per canviar les coses a Menorca.
    Per cert, Menorquit, els que ja no tenen credibilitat són els del PSOE i PSM que ens han governat fins a dia d’avui i que han enfonsat la nostra economia.
    Jo tampoc puc arribar a final de mes. Com molts de menorquins que estan fins l’aigua al coll. Ja sé que els del PSM viviu molt bé (molts xuclant de la mamella pública des de fa anys i panys), però molts de menorquins ho passen molt malament.

  25. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 22:54

    Molts de ciutadellencs no sé on arribaran quan passin pel jutge Coloma, casi tots del PP. Ells arriben a fin de mes i més. I encara el votes.

  26. Coloma Torres Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:04

    Eugenia, tots els ciutadellencs que han passat pel jutge no n’hi ha cap del PP. No tergiversis les coses. I no sé si arriben o no a final de mes. El que sé és que jo, per obra i gràcia d’aquesta gent que ens han governat, no hi arrib.
    I votaré en Chiqui a Ciutadella perquè és la millor opció. Na Carbonero ha estat un desastre, una autèntica calamitat i, sempre ha tingut, en canvi, el recolzament del PSM i de UPCM. I encara parlen de credibilitat. Té credibilitat na Carbonero? Algú pot creure les seves mentides? Una mentidera compulsiva!?
    Algú sí, algú sí la creu. Curiosament, na Maite Salord que, a pesar de tot li dóna suport i li tornarà donar si es dóna el cas.

  27. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:21

    Quants del regidors del PP estan imputats o amputats Coloma?

  28. Coloma Torres Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:30

    A Ciutadella, cap dels tres regidors que té el PP estan imputats. I a la resta de Menorca, tampoc n’hi ha cap.

  29. Coloma Torres Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:32

    Si aquest és el nivell de coneixements de la gent que vota el PSM, n’hi ha per estar esgarrifada!

  30. Menorquit Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:32

    Veig, Coloma, que tornes a acabar la metzina. Ho dic perquè tornes als discursos gastadíssims dels qui “no arriben a final de mes” i que el PSOE-PSM ha arruïnat Menorca. Diguis coses noves i interessants, home!
    .
    Però curiosament, venen 7 millones d’euros per mantenir l’entorn rural, encara que aquest és el model que a tu no t’agrada: http://www.menorca.info/menorca/443910/menorca/recibira/millones/favorecer/desarrollo/sostenible/medio/rural.
    .
    També AVIBA afirma que la temporada alta se presenta “magnífica”: http://www.menorca.info/menorca/443877/aviba/afirma/temporada/alta/presenta/magnifica
    .
    Hi haurà un 24% més de turisme alemany; creix de nou el turisme estranger amb molt bones perspectives per a l’estiu i amb un 80% d’ocupació només el mes de maig.
    .
    El PP cerca un acord amb el PSOE en matèria de turisme. Per què? No teniu un model exemplar?
    .
    El PP vol estalviar 1 milió d’euros en càrrecs. Segurament en posarà més dels que hi ha ara. Ningú vos creu ja! El que no recuperarà la ciutadania és el milió d’euros que perdé l’Ajuntament de Ciutadella amb el cas Nerer.
    .
    Record ara les dimissions de Ariadne Sanz i Pons Muñoz quan eren del PP a poc de sortir. Molta gent que té ganes de fer feina queda després desencantada quan al PP li diuen que han de rebre ordres i votar en contra del que creuen. No sé, tenc la sensació que molt prest al PP hi tornarà a haver borinot.
    .
    En definitiva, Colometa, explica’ns coses seriosament.

  31. Menorquit Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:35

    Ah!, Coloma, aquesta temporada es preveu superi la de 2007 (crec), que va ser la millor de l’última dècada. I açò que governa l’esquerra arruïnadora!

  32. eugenia Escrit el 19 abr. 2011 a les 23:47

    Els que estàn imputats, en el moment dels fets a quin partit pertenyien?
    El Matas ja no és del PP? La portaveu del PP no es va enterar de res? És aquest el nivell (ja tenc aquesta paraula ben avorrida) de coneiximents dels economistes del PP?
    Tu sí que intentes tergiversar, vota a qui vulguis Coloma, com tothom i la teva millor opció pot ser un desastre, una vegada més, per Ciutadella.
    EL NIVELL DEL TEU PARTIT no pot estar pitjor representat amb els teus comentaris.

  33. Coloma Torres Escrit el 20 abr. 2011 a les 0:01

    Menorquit, perdona que et corregeixi, el millor any de la dècada, en quant a l’arribada de turistes, és el 2001.
    I fixa’t bé, a pesar que el 2010 van venir més turistes que 2009, els negocis dels menorquins, segons l’enquesta de Pime, van guanyar menys que 2009. I, pel que sembla, el 2011 serà una mica millor que el 2010, no per mèrits propis sinó per les revoltes a Tunissia i Egipte. No crec, però que arribem a les xifres de 2007, ni fer-hi prop. I ja no diguem les de 2001.
    Eugenia, els imputats (que no comdemnats) eren del PP en el moment dels fets. En Matas ja no és del PP.
    De quina portaveu del PP parles?
    Eugenia, ara en serio, ni no en saps d’una cosa, millor que no en parlis, perquè al final fas el ridícul. I el pitjor de tot és que no te’n dones compte!
    Per cert, gràcies Eugenia per permeter-me votar a qui jo vulgui. I repetesc, més desastre del que han deixat els que tu votes, serà molt difícil.

  34. Coloma Torres Escrit el 20 abr. 2011 a les 0:43

    Voldria corregir una informació anterior i dir que, pel que sembla, sí que hi ha una regidora del PP-Ciutadella imputada. És el cas de Toñi Gener.

  35. Àlmax Escrit el 20 abr. 2011 a les 9:47

    Un 33% (trenta-tres!!!) dels regidors actuals del PP estan imputats, no està malament, colometa…

  36. Menorquit Escrit el 20 abr. 2011 a les 10:44

    És cert, el millor any va ser el 2001, però molt semblant a 2007. Volia dir que la temporada recuperaria el millor nivell d’arribada de turistes igualant l’any 2007.
    .
    Que el 2010 vinguessin més turistes que 2009, però els empresaris guanyassin menys, açò és imputable als governs d’esquerra? O potser els empresaris no s’han d’esforçar per donar millor servei i oferir el millor? Tergiverses, com sempre.
    .
    Sabia cert que treuries el tema del nord d’Àfrica. Si el turisme no va a Egipte i Tunisia pel conflicte creat, per què torna a Menorca i no va a un altre lloc? Aquí ja has perdut tota credibilitat. Per tant, segons tu, que Menorca perdi turisme per una forta competència de mercat no és per mèrit propi, no? O sigui, quan el turisme no ve és culpa de la politica d’esquerres; quan torna és perquè hi ha conflicte al nord d’Àfrica. Si se’n va de Menorca no serà perquè el turisme ha de millor en qualitat? I qui ha de fer l’esforç per una millor qualitat al marge de la col·laboració de les institucions? No deu tenir a dir l’empresari turístic?.
    .
    Quin peix! No desviis el tema i parla’ns dels imputats que teniu i de les colzades al si del PP.
    .
    Na TG està imputada? Com ho saps si no ha sortit públic enlloc?

  37. Menorquit Escrit el 20 abr. 2011 a les 10:59

    Retir la darrera pregunta feta sobre el cas TG. No ho havia vist a la premsa.

  38. Maria Escrit el 20 abr. 2011 a les 11:12

    Menorquit, na Coloma ja ho sabia a les 0:43. Està molt ben informada.

  39. Nom Necessari Escrit el 20 abr. 2011 a les 11:59

    Et repetiré la pregunta, Menorquit,
    .
    # Nom Necessari Escrit el 19 abr 2011 a les 17:52

    Amic cerveser -per les que em deus- de la nostra petita Menorca,
    .
    Trobes estranya la desaparició de T G de les llistes??????
    …Estranya?
    pensa-m’hi un poquet…

  40. Menorquit Escrit el 20 abr. 2011 a les 13:24

    Et repetiré la resposta cerverser company:
    “És clar que pens un poquet. I no m’estranya pel que tothom ja podia intuir, sinó per una altra cosa. Pensa un poquet tu també.
    -Ara em rest una cervesa de les que et devia; les olives de moment queden-“.
    Ara ja, Nom Necessari, t’hauré de restar les olives.
    .
    Salut vitual company!
    .
    Maria: és evident que ho havia de saber, encara que potser ho duia UH digital la nit que ho va escriure. A vegades avacen notícies a mitjanit. De totes maneres ja sabem de quin peu calça i també les seves tresques i interessos. Salut.

  41. Menorquit Escrit el 20 abr. 2011 a les 13:26

    Més carnassa pepera!
    “El alcalde de Es Migjorn no votará al PP.
    Andreu Moll se sincera: «Lo paso peor en las juntas de gobierno con mis compañeros (PP) que en los plenos municipales»
    .
    Coloma, canviau les veles o virau amb un cop de timó, la nau se’n va a les penyes!

  42. Menorquit Escrit el 20 abr. 2011 a les 13:48

    Sobre la cabreta i el cara a cara, la narració de na Maite ens mostra la forma senzilla i pràctica de veure les coses, d’aplicar-hi el sentit comú, d’entendre l’entorn, de prioritzar el benefici general dels ciutadans per damunt de l’afamada lluita pel poder i per la cadira. És l’aposta raonada de fer política; un model que alguns van allunyar fa temps i que és ben hora de recuperar i que els ciutadans ens tornem sentir satisfets dels qui ens regeixen. Foragitem els espectacles polítiques que s’han viscut els darrers anys, especialment on ha governat el PP.

  43. eugenia Escrit el 20 abr. 2011 a les 16:43

    Una regidora del PP-Ciutadella imputada? i també:
    Una diputada autonòmica del PP imputada.
    La secretaria General del PP imputada.
    La que has fet el ridícul ets tu.
    En Matas ja no és del PP? Ho sap un fiet de primaria. Però era “el PP” quan tu pagaves els teus impostos i jo… i era el president del Govern Balear.
    I la Fina Salord és del PP? I el seu pare?
    Ciutadella necessita que se dignifique la seva vida política, però no pot ni ocultar, ni oblidar, ni negar les evidències.
    Ja es hora de que canvieu el discurs dona, i que netejeu, netejeu, netejeu…
    Però el PP no canviarà de la nit al dia. Encara es mantenen els pactes secrets, ara les cites són fora d’illa. O és què no te n’adones?
    Pobra ignorant!

  44. joana Escrit el 21 abr. 2011 a les 12:09

    Com estan els bastions tradicionals de la dreta prediquen uns valors i presumptament es podria demostrar que n’apliquen uns altres. Però en això ja ens hi tenen acostumats no?

    a) Detenido un concejal del PP en Mallorca por agredir a su mujer
    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/21/baleares/1303375712.html

    b) La secretaria general del PP menorquín es imputada en la operación Xoriguer
    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/20/baleares/1303291411.html

    c) Detenido un capellán por abusos sexuales a una decena menores en el colegio que dirige
    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/20/baleares/1303304213.html

    Fa falta recordar perquè ha estat acusat en Rodrigo de Santos???

  45. Coloma Torres Escrit el 21 abr. 2011 a les 15:10

    Us vaig sorprendre sent la primera en donar la notícia de la imputació de na Toñi Gener, encara que, pel que sembla, ella no ha rebut encara cap notificació del jutjat. Informació privilegiada. Per cert, quan ho vaig dir el digital de UH encara no posava res.
    Crec que s’ha de respectar la presumpció d’innocència, no és el mateix està imputat que està comdemnat. Com diu en Tadeo avui a la premsa, ja van estar imputats en Marc Pons i na Joana Barceló i van ser absolts posteriorment. Haurem d’esperar la sentència del jutge per saber les seves responsabilitats.
    Per altra banda, el PP de Balears pot presumir d’haver fet unes llistes en les que no hi ha cap imputat. El PSOE no pot dir el mateix.

  46. eugenia Escrit el 21 abr. 2011 a les 16:15

    Estarà contenta na Tony Gener amb tu, que ho sabies i ella no. No sé per a què serveixen aquestes “informacions privilegiades”. Quin oscurantisme n’hi ha a ca’n PP!

  47. Maite Salord Escrit el 21 abr. 2011 a les 16:36

    No, Coloma, no em sorprèn que tinguessis aquesta informació. Si el diari UH la publicava ahir, el capvespre anterior uns quants periodistes, per força, ja ho devien saber i és probable que ho diguessin a coneguts, amics, familiars… Em sembla prou lògic. Supòs que tu, Coloma, deus formar part d’aquest grup selecte que va saber la notícia hores abans de ser publicada.

  48. Coloma Torres Escrit el 21 abr. 2011 a les 17:03

    És evident, Maite, que vaig ser un d’aquest grup selecte que va saber la notícia hores abans de ser publicada. No fa falta ser una centella per veure-ho.
    L’oscurantisme és el de la Fiscalia i el jutjat. Sembla mentida que es filtrin, de forma intencionada, les coses a la premsa. És una de les tantes proves de com funciona el poder judicial i la seva particular connexió amb el poder polític. Una vergonya.

  49. eugenia Escrit el 21 abr. 2011 a les 17:27

    Ja, i tu ho vas filtrar al blog de na Maite. Sembla mentida que aquest grupet de selectes va deixar a na Gener assabentar-se per la premsa.
    Cría cuervos….

  50. Coloma Torres Escrit el 21 abr. 2011 a les 18:30

    No conec a Na Toñi Gener, ni tenc el seu telèfon. A més era molt tard i ja devia dormir.

  51. Joan Escrit el 21 abr. 2011 a les 19:46

    Me sembla que era na coloma torres que deie a na Maite que no se refias de un tal Joan…….i de tú se poden refiar? Si ets de un grup “selecte”que pot tenir informació dels jutjats abans de comunicar-ho als interessats,deus esser un confident seu,un sicari d’en Bauzá,que no te cap mirament en colocar “la seva”………… de tu se poden refiar….que te donen una informació segurament confidencial(per les hores en que te la conten)i tu ho amolles al blog de na Maite…segurament si, es de tu “que mos en podem “refiar”. ENTESOS
    Que no coneixes na TG ? JA JA JA
    Te creixera es nas com en pinocho.
    Te rao en Cleofe,cuan vos interessa tot es “corda i poal” cuan van mal dades ni vos coneixeu.
    Me fa recordar un refran….”cria corbs i et treuran ets ulls”
    Salut i bona setmana santa/blanca

  52. Menorquit Escrit el 21 abr. 2011 a les 20:56

    Coloma, tornes faltar a la veritat. dius: “Per cert, quan ho vaig dir el digital de UH encara no posava res”. Mentida. tu vas escriure la notícia dia 20 abril a les 00:43 hores. A l’UH digital estava penjat dia 19 abril, se suposa que devia ser poc abans de la mitjanit, que es quan solen avançar notícies que soritiran el dia de demà. Tanmateix no té més importància que la et ratifica com a tergiversador/a i embullafils.
    .
    Es difícil de creure que na TG no sapigués res. Ho hauria de saber abans de dimitir, si no? De fet, fonts properes a l’advocia maonesa ja ho escampaven fa més d’una setmana. El teus privilegis no seran tants, lleva’t aureoles que no et corresponen. Ho saps del gremi de periodistes, amb els que et dus molt bé.
    .
    Salut i veritat

  53. Menorquit Escrit el 21 abr. 2011 a les 20:57

    advocacia, volia dir no “advocia”

  54. eugenia Escrit el 21 abr. 2011 a les 21:22

    L’hora que surt als comentaris va una de retrasada. Es a dir na Coloma va escriure la seva “primicia” a la 1:43. Ara són les 22:20.

  55. Coloma Torres Escrit el 21 abr. 2011 a les 21:45

    Joan, t’equivoques, jo no he dit mai a na Maite que no es refiàs d’un tal Joan. Hauries de repassar-ho una mica. Si no m’equivoc, era en Nom Necessari el que ho deia.

  56. eugenia Escrit el 22 abr. 2011 a les 0:01

    No sé que té na Coloma.
    El cas és que el seu “to”, les seves paraules estàn ben controladetes. Quina haurà fet?
    A mi tampoc en va sorpendre la imputació de na Gener, era vox populi que acabaría imputada.
    El que em sorpren avuí és una Coloma que no ataca.
    Repassem:

    “ningú ha tret el tema de na Sole. Aquest sí que és un tema interessant. Haurà estat l’única candidata de Ciutadella que és coneguda per tot el món”
    -Importantíssima reflexió.

    “Aquí sembla que us escandalitzau perquè una senyora mostri els seus atributs”
    – Insuperable definició d’atributs.

    “I ja està bé de tonteries pseudoprogres. Aquí s’ha de pujar el nivell, posar en valor l’esforç i el sacrifici, i deixar-nos de punyetes”
    – Realment fa por.

    “la presència de Luis Alejandre donarà molts de vots al PP. Per altra banda, en Tadeo ofereix un perfil que no crea rebuig i està fent una campanya que no incentiva el vot de l’esquerra”
    – Ja, ja, ja, quina campanya i quins incentius!

    “Han d’anar a la presó tots els que han robat al poble. Han de pagar per tot allò que han fet. I, no ho oblidem, haurien de tornar tot els doblers que se’n van endur”

    “I al final, tot ha estat fum de formatjades. Tots en llibertat.

    “L’oscurantisme és el de la Fiscalia i el jutjat. Sembla mentida que es filtrin, de forma intencionada, les coses a la premsa. És una de les tantes proves de com funciona el poder judicial i la seva particular connexió amb el poder polític”

    De forma intencionada… de forma intencionada… De forma intencionada…

  57. Joan Escrit el 23 abr. 2011 a les 8:27

    A dia d’avui,na Toñi no ha rebut res del jutjat(ho diu es diari Menorca)Açó hauria de ser “presunció d’inocencia”….dejau fer al jutge que faci la seva feina.
    me reafirm amb lo de el “petit comite”, i afegiria “cosa nostra” periodistica.
    que no ralla dels seus/vas.En Tadeo ha pagat amb “especies” els favors de la prensa……..
    Salut i “no coment”
    Perdona Coloma pero tens tantes “identitats” que un ja no sap amb qui ralla realment. Si no ho has dit segur que ho vas pensar.ja ja

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari