Maite Salord

Escriptora

Sense dubte, he de reconèixer que, cada vegada que obre la boca, el conseller d’ordenació del territori del Consell Insular de Menorca, el senyor Cristóbal Huguet, aconsegueix de sorprendre’m. Més encara: em deixa al·lucinada. I, tanmateix, com que, en el fons, no puc evitar que em surti la vena mareteresadecalcuta (qualificatiu que em va posar un company del PSM Més per Menorca en honor al nom que em vaig canviar al DNI i a la meva -cada vegada més escassa- confiança en la bondat humana), també he de reconèixer que em deixa molt preocupada. Em fa patir, ho confés.

Com que estic segura que si només ho explic, potser no em creureu, he posat el video del fragment de la intervenció, arran del debat sobre Cesgarden, que em va causar tal desassossec: afirma que l’actuació del PP, en casos de corrupció, o només de simples “errors”, és tan modèlica, que fa fora del partit fins i tot els presumptes infractors, sense necessitat d’estar imputats! O sigui que un càrrec del PP, partit (no persones!) jutjat i condemnat per pagar amb fons públics propaganda electoral, que té infinitat de càrrecs imputats en actiu, que s’ha finançat il·legalment…, un càrrec d’aquest PP, deia, té l’atreviment de donar lliçons d’honradesa a la representant d’un partit polític que no té, després d’anys de govern, CAP cas de corrupció a les seves files. No em direu que això no és un cas clar de distorsió de la realitat. Trob que els metges li donen un nom, a aquest fenomen…

En fi. Que el PP ha emprat, durant dos anys, l'”herència rebuda” per amagar la seva incapacitat de gestionar i que, ara, pensa emprar la sentència de Cesgarden per continuar sense fer res, és més que evident. Que demani responsabilitats polítiques als partits que ara som a l’oposició, quan ben poca cosa ha fet per esgotar totes les vies per reduir l’impacte de la indemnització que s’ha de pagar i, sobretot, quan no és capaç de dir, clarament, de què ens acusa, resulta, com a mínim, sorprenent. Ara bé, que  el partit de la comptabilitat B, que esborra els discs durs dels ordinadors per impedir l’acció de la justícia, que ens ha donat noms tan destacats com Cañellas, Matas, Bauzá, Gurtel, Bárcenas, Camps (tots!) .., que aquest partit encara s’atrevesqui a donar lliçons d’honradesa, és increïble.

¿Ha dit el PP que assumirà el cost de la dessaladora de Matas -al voltant de 40M€- i que, només de manteniment, sense dessalar ni una gota d’aigua,  ens costa prop de 2M€ euros anuals de funcionament? ¿Ha dit el l PP que assumirà el sobrecost del Palma Arena, més de 65M€  i que és un dels casos més sagnats de corrupció a les Illes?  O el Cas Scala, o les permutes de Ciutadella o S’Hort d’en Llinyà…

Després de cada Ple del Consell pens que cap altre podrà superar el grau de disbarats d’aquest i, tanmateix, cada mes, assistim a un capítol nou i més al·lucinant de la pel·lícula tragicòmica que representa el govern del PP de Menorca. En blanc i negre. Perquè mai, mai, no s’havia vist a l’illa un govern tan gris, tan estantís, tan patètic.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari