Maite Salord

Escriptora

Sopars a la fresca

Els “Sopars a la Fresca”, ja ho sabeu, són unes trobades que realitza cada estiu el PSM més per Menorca a diferents municipis de la nostra illa. Volen ésser un espai per al debat i la reflexió, d’una manera distesa, de temes d’actualitat i/o d’interès. Bona companyia, bon menjar i beure i, sobretot, exposició de temes que sempre són  atractius i ens permeten aprendre.

Al llarg d’aquests 30 anys de “Sopars a la fresca”, hem tingut el plaer de compartir conversa amb persones com Guillem López Casasnovas, José Antonio Labordeta, Damià Pons, Fina Salord, Iñaki Anasagasti, Joan Febrer, Sebastià Alzamora, Esperança Camps, Tomàs Molina, Damià Gomis, Xavier Pla, Magda Oranich, Joan-Lluís Carod Rovira, Antoni Obrador, Alfred Bosch, Rodo Gener, Jean-Jacques Jordi…

L’edició d’aquest estiu 2011 arranca dijous, dia 21 de juliol, a Ciutadella, al Barracó de Dalt Sa Quintana, a les 20,30h, amb una interessant xerrada de Santiago Benejam que duu per títol “Propietat intel·lectual a l’era digital”:

Perquè una societat pugui viure en llibertat ha de poder controlar el camí a recórrer. El control sobre la propietat intel·lectual per part d’empreses i altres entitats fa que perdem aquesta llibertat. Al contrari del que es diu, el coneixement no es pot regir per normes semblants a les propietats físiques. Les tecnologies lliures a internet, el programari lliure i les llicències lliures com Creative Commons permeten defensar- nos dels abusos de la indústria i els lobbies. Abusos que fan gràcies a les obsoletes lleis del copyright creades fa dos segles, que eternitzen uns drets en contra del bé de la societat. Les patents de programari també atempten contra aquesta llibertat. I fins i tot l’estat, pressionat per les empreses i estats estrangers, aprova lleis que van en contra de la majoria de la societat, beneficiant una minoria.

Els altres dos sopars d’aquest estiu es faran a Alaior i Maó. El primer, a càrrec de Pere Pons, amb el títol: “Xalubínia, un taller obert al món”. Al darrer, Laura Piris ens explicarà “Els inicis del moviment social per a la defensa del territori a Menorca”. Dues interessants xerrades de les quals tindrem ocasió de parlar.

Així, esteis convidats a assistir al primer “Sopar a la fresca” que farem aquest proper dijous, “Propietat intel·lectual a l’era digital”, un tema ben actual i interessant. Us record que es tracta d’un acte obert a tothom i només heu de dur les ganes de passar una bona estona. De la resta, ens encarregam els organitzadors. Animau-vos a venir!

11 comentaris a “Sopars a la fresca”

 1. Nom Necessari Escrit el 20 jul. 2011 a les 21:21

  Es Barracó de Dalt sa Quintana?
  Me diuen que per anar-s’hi a amagar es un lloc boníssim, ja que quasi ningú no sap on és.

 2. Maite Salord Escrit el 21 jul. 2011 a les 15:30

  Idò, Nom Necessari, n’hi ha 3 que es veuen de ben enfora! No entenc quin problema tens, amb la ubicació. Sigui on sigui, però, estic segura que el sopar d’avui vespre serà molt interessant. Esper que la gent s’animi a venir. Els del te, també, que darrerament estan desapareguts, tants com són!

 3. Menorquit Escrit el 21 jul. 2011 a les 16:35

  Es probable que enviïn un comissari per a veure què cuinau a aquest tipus de sopar. Ja ho saps, Maite, els interessa molt el que fas i el que dius.

 4. Nom Necessari Escrit el 21 jul. 2011 a les 17:39

  Alguna cosa havíem de dir per encetar el debat, no?
  No és un tema tan desinteressat alhora que interessant com ho va ser el de “les campanes”, i a mi m’agrada alçar polseguera.
  .
  Els del te ja sabem que no vindran i jo… què hi haurà cervesa?

 5. Maite Salord Escrit el 21 jul. 2011 a les 18:02

  Cervesa, coques, panets, conversa, idees interessants… A veure si, fins i tot, vindrà en Menorquit!

 6. Tea Party - Menorca Escrit el 21 jul. 2011 a les 20:08

  Maite, no estavem desapareguts. El problema és que no hi havia tema que comentar. No hi havia “chicha”. De fet, estavem desapareguts tots. I com que noltros, no volem parlar de temes que no siguin els que tu planteges a la teva entrada; i com que no teníem res a dir dels sopars a la fresca i de la poesia que sols posar per refredar els debats…, no hem entrat. Tant senzill com açò.
  Com s’ha vist, per animar el debat només basta fer referència al nostre grup perquè tot d’una saltin els teleñecos a dir la seva.
  Arribarem a pensar, com deia en Rubalcaba de’n Gil Lázaro, recordant una canço d’Amaral: “Sin tí no siy nada”.
  I pel que es veu, aquest bloc no és res sense noltros. Al menys, noltros i posam un poquet de picant.
  A veure Maite si t’animes i ens poses algun tema una mica més interessant. L’estiu és llarg i avorrit.
  Per cert, no anirem al sopar d’avui. Moltes gràcies per la invitació.

 7. Menorquit Escrit el 21 jul. 2011 a les 20:52

  L’estiu és bo i, per tant, curt. Lo llarg i avorrit és prendre te a un sofà d’escai.
  .
  Ben mirat, els ‘teleñecos’ van ser animacions simpàtiques; però ‘Los Clones’ d’Intereconomía que pasturen per aquesta plaça fan córrer.
  .
  La poesia que posa na Maite s’agraeix. Molt més que llegir el discurs repatitiu dels Lords del Tea. I s’agraeix més encara que no hi diguin res. La vostra missió no és enderrocar poetes ni poemes, és destruir polítics i polítiques d’esquerra, of course!
  .
  Maite, l’oferta era bona, però no he pogut venir. Gràcies.

 8. Tea Party - Menorca Escrit el 22 jul. 2011 a les 8:21

  Personalmente me gustan mucho los Clones de Intereconomía. Lo hacen muy bien y con mucha gracia. Comprendemos que os salgan sarpullidos de sólo nombrar Intereconomía, pero suponemos que, tan democráticos como sois, no os parecerá mal que haya también este tipo de ofertas televisivas. Y que haya más pluralidad.
  Y nuestra misión no es destruir sino opinar. La tuya, Menorquit, sí que es destruir a quienes no comulgamos con el pensamiento único de este blog.
  En fin, hemos de repetir lo mismo cada vez… Y no basta….

 9. Menorquit Escrit el 22 jul. 2011 a les 10:24

  Si cada vegada repatiu el mateix, sou molt cansats i avorrits. Discrepam: Los clones d’Intereconomía és el pitjor programa d’humor de l’Estat, ho fan molt malament, com voltros.
  .
  Veure Intereconomia és un dret de llibertat i de lliure elecció, correcte, però en canvi no podem veure complerta TV3 o Canal 9. On és la vostra defeensa del drets a la llibertat d’elecció.
  .
  Bé… per a què perdre el temps!

 10. Santiago Benejam Torres Escrit el 22 jul. 2011 a les 16:55

  Tots els documents de la xerrada Propietat intel·lectual a l’era digital que vaig donar als Sopars a la fresca del PSM els trobareu al següent enllaç: http://tramontana.escomposlinu​x.org/xerradapsm/

  Agrair a na Maite i al PSM per donar-me l’oportunitat de poder xerrar de temes que m’interessen com el programari lliure i Creative Commons.

 11. Worsley Escrit el 22 jul. 2011 a les 20:19

  Algú sap si el Gran Wyoming aconseguí salvar del tancament a Intereconomia amb la celebrada campanya “SavetheFachas”? Jo és que no tenc el canal sintonitzat i no sé si encara hi és.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari