Maite Salord

Escriptora

Inauguracions

Sé que el que diré avui és políticament incorrecte, però ho he de dir.  Aquí va: no suport les http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4202380/2/istockphoto_4202380-ribbon-and-scissors.jpginauguracions “oficials” d’obres públiques, especialment, tota la parafernàlia de discursos i desfilada de polítics, de com més i variades administracions públiques, millor. Ho puc dir amb una certa tranquil·litat perquè el 50% de la comissió de disciplina del meu partit i company de lluites municipals és qui m’ha acabat de convèncer: les inauguracions, com les primeres pedres, no deixen de ser tics franquistes, no es cansa de repetir. Per tant, no crec que el PSM m’expulsi del partit per això.

Feta la confessió, vull afegir que som partidària, això sí, de fer actes alternatius que segur que són més divertits i econòmics que traslladar polítics d’una banda a l’altra per escoltar les més que previsibles paraules que acostumam a dir: jornades de portes obertes, festetes amb activitats diverses, etc. L’important és el que es veu i celebrar que s’ha arribat a fer, sense oblidar mai que els doblers invertits són els de tots. Ja em perdonareu, però tots els discursos em sonen al borbònic “es un motivo de orgullo y satisfación…” de cada Nadal.

En fi. Si  qualcú em dóna arguments per fer-me canviar d’opinió em facilitarà molt la meva vida política.  O potser puc començar una campanya perquè les inauguracions es facin d’una forma diferent i sense discursos eterns i repetitius, seguint sempre el rigorós ordre establert. Mentrestant, només puc dir:  “queda inaugurado este pantano”!

10 comentaris a “Inauguracions”

 1. Maria de Moià Escrit el 03 jul. 2010 a les 21:44

  Certament Maite, són molt pesats els discursos oficials, i la despesa que suposen! M’apunt a les festestes!

 2. Matil de la Mole Escrit el 04 jul. 2010 a les 11:59

  “Words, words, mere words, no matter from the heart. ”
  William Shakespeare

 3. silve Escrit el 05 jul. 2010 a les 12:09

  Aquests del PSM només pensau en acabar amb tot allò que soni a “rojigualdo”, per açò voleu llevar la tradició castissa del “vino español” després de les inauguracions!

 4. Worsley Escrit el 06 jul. 2010 a les 7:12

  Tenint en compte que no he anat mai a cap inauguració ni conec ningú que ho hagi fet (cosa que em fa suposar que sempre hi anau els mateixos – bona part amb disgust, em sembla), podríeu fer una inauguració general per totes aquelles coses que s’han d’inaugurar durant tot l’any. Més o manco com allò d’inaugurar el curs escolar, però en clau d’infraestructures diverses. Estalviarieu doblers i maldecaps. Els diaris podrien emprar sempre una mateixa foto genèrica en què no es vegi gaire cosa tret de les vostres cares resplendents de satisfacció per la feina ben feta. De les inauguracions puntuals no previstes que vagin sorgint n’informau via Twitter i llestos.

 5. xandall Escrit el 06 jul. 2010 a les 18:47

  Em sembla molt bé treure parafernalies pero hem de saber quina feina fa cada un, si el PSM fa coses bé, que figurin a la inauguració i que no s’endugui tot el mèrit el PSOE perquè els mitjans de comunicació només expliquen el que els interessa. Ni les webs ni els blocs arriben a tothom, la gent del carrer ha de saber quina institució i quins polítics han aconseguit cada cosa. Fora plaques commemoratives, vestigi franquista, sí a actes que deixin clar qui s’ha preocupat persolventar el problema…sinó VOTAREM ALS DE SEMPRE…

 6. Mínimo Común Escrit el 07 jul. 2010 a les 8:53

  Hi ha algú que vos obligui a fer o anar a una inauguració? És estrany. Pensava que aquestes coses les proposàven els mateixos polítics per penjar-se la medalla que s’hagin destinat tants de diners a aquella obra o aquella exposició o activitat. Deu ser el cap de protocol que vos hi deu obligar idò?
  I si vos negueu, què deu passar?
  Si al final esteu obligats a fer el paripé per una cosa que no ve de gust, sempre hi deu haver maneres de donar-li un poc de gràcia o contingut.
  Per exemple, posare-se a cantar quan et donin el micro, fer un streaptease (queda prohibit per polítics o polítiques de la talla de na Tònia Salord) o, per suposat, llevar la serietat del discurs estèril quan ja està tot dit.

 7. silve Escrit el 07 jul. 2010 a les 10:03

  Maite, un tema que no ve al cas: m’acaben de dir que l’abadesa de Santa Clara pronunciarà la conferència del 9 de juliol. Seria possible que l’AJ. de Ciutadella retransmetés via internet i en directe aquest tipus d’actes?? el cost és baixíssim i a Menorca hi ha professionals capacitats per fer-ho. A aquells que no ens és possible ser-hi presents ens agradaria poder-ho veure en temps real per internet des de qualsevol lloc del món.

 8. Tics Escrit el 11 jul. 2010 a les 17:55

  Si no t’agraden les inauguracions predica amb l’exemple i no en facis. De pas, també podries estalviar-te les presentaciones, visites de obres i demes. A tot això, donar medalletes també te un aire a tic franquista.

 9. Maite Salord Escrit el 11 jul. 2010 a les 18:54

  Hi ha inauguracions, presentacions i medalletes que es fan com a reconeixement a pintors, escriptors, músics, etc que em semblen molt correctes. Les de les obres públiques només es fan per a glòria dels polítics (jo inclosa) i són les que em semblen absurdes. L’important és l’obra i aquesta ja es veu.
  Respecte a les visites d’obra, només n’he feta una, per mostrar les obres del Canal Salat i perquè em semblava que la gent, després de tantes anades i vingudes, no sabia què s’hi feia.
  Intent, sempre que puc, predicar amb l’exemple. Em pots ben creure. Ara, el càrrec, de vegades et fa fer coses que et semblen absurdes i crec que ho has de poder dir.

 10. Menorquit Escrit el 17 jul. 2010 a les 15:56

  El que és franquista és criticar con tu fas, Tics. En temps franquista hauries posat el nom del pressumpte insurrecte a mans de la Falange. El que fa aquesta honrada regidora, és política de la democràcia, encara que ella maiteix, en moltes actuacions de representitivitat, no hi està d’acord. T’ho diu amb total claredat. La democràcia és el sistema menyus dolent que hi ha. Ara, clar, tu d’açò hi entens ben poc. Ella et dona la paraula per expressar-te, tu, ben segur no l’hagueres deixada parlar mai.
  Quines coses !!!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari