Maite Salord

Escriptora

L’esperpent anticatalanista

Des de fa uns dies, corre per Facebook, Twitter i WhatsApp una portada falsa del diari “Menorca” en què es diu que, després d’estudiar la Bíblia, he conclòs que “Jesucrist era catalano-menorquí” i que “no va ser crucificat pes romans, sinó per espanyols pes fet de parlar en català” (sic).

El text és tan ridícul que, francament, no fa ni gràcia. Tanmateix, a més de ser ridícul, suplanta la meva identitat i la capçalera de l’únic diari en paper que tenim a Menorca. D’entrada, dos fets prou greus.

La qüestió, però, és que hi ha qui s’ha cregut aquesta bajanada i això s’ha traduït: 1) en un munt de missatges insultants, a través de twitter, de desconeguts d’arreu de l’Espanya més profunda; i 2) en la difusió de la notícia -com si fos certa!- en el programa del periodista (?) Carlos Herrera a la cadena “Onda Cero”, “Herrera en la Onda”, en el qual s’ha relacionat el meu nom amb paraules com “tonteria” i “idiotez”. I esperem que hagi acabat aquí.

Com podeu observar, la cosa ha agafat volada. Perquè no podem oblidar que, a més de dedicar-me a la política, som professora i escriptora i el dany moral que se m’ha fet és considerable. La caricatura que els sectors més espanyolistes han fet de les persones que defensam la llengua catalana com a pròpia de les Illes els ha fet caure a la pròpia trampa: s’han acabat creient la realitat distorsionada que tant s’han esforçat a dibuixar.

En aquests moments, resulta francament curiós (o no)  que hagi desaparegut de la pàgina de facebook “Som Menorquins, no catalans” la portada falsa del Menorca que m’han dedicat, compartida més de 200 vegades. També, la de Nel Martí Llufriu, de fa unes setmanes. Supòs que, a la vista del que ha provocat, algú ha decidit fer-les desaparèixer. No m’estranya. Han fet tard, tanmateix.

11 comentaris a “L’esperpent anticatalanista”

 1. Nom Necessari Escrit el 29 gen. 2014 a les 22:21

  Fins on arribarem. Són pitjor que els seus votants, que ja es dir molt, mesquinets.
  Amb cops baixos com aquest d’intentar inventar-se notícies falses demostren el que són i mostren també el que els fa fer l’enveja malaltissa que tenen i que no poden curar.
  Què hi farem, proven de posar-nos pals a les rodes i a vegades aconsegueixen fer-nos caure, però noltros sabem camins i ells tan sols saben, a costa del que sigui, fer grans murs front els seus bruts diners. Sempre ha estat així, tota la història ha estat així: Els rics defensors dels seus privilegis amb el gran escut de la ignorància generalitzada, i per açò se’n preocupen ben bé d’atacar la cultura.
  Llençant estúpides falses notícies com aquesta de la falsa portada del diari es veu que es pensen que molts són tontos i el mal és si amb açò tenen raó.

 2. Mínimo Comun Escrit el 30 gen. 2014 a les 9:34

  Maite, aquestes coses són penoses. Però més penoses són les persones que dient-se periodistes s’enguleixen un “fake” d’aquestes característiques, tan evident i esperpèntic.
  Tranquila, ningú que et conegui públicament s’ho haurà empassat. I a tots els que s’ha cregut una irrealitat com aquesta i descobreixen que no era tal, després se’ls queda una cara de beneïts, que ja ha valgut la pena.
  És important però, que rectifiquin, que sempre és incòmode per aquesta gent!

 3. xandall Escrit el 30 gen. 2014 a les 12:10

  La caverna mediàtica aprofita per fer-se veure. Mentre els càrrecs del PSM són notícia cada dia pel seu treball pel nostre país ells, que no ho poden ser perquè no fan feina, es dediquen a ofendre i atacar sota l’anonimat. Curiosament la primera “portada manipulada” del Menorca fent referència al diputat Nel Martí aparegué un dia després que el diari Menorca publiqués la feina que fa cada diputat al Parlament deixant en ridícul als del Partit Popular. Aquest fou el tret de sortida de la “campanya mediàtica 2014” del TDT Party menorquí. Na Maite ha estat ofesa mediàticament a nivell local i fins a nivell nacional i fins aquest punt encara no s’hi havia arribat. Els càrrecs del PSM però sabeu que teniu a molta gent que us dona suport (votants o no) i que d’una manera o altra se us farà justícia. Mentre, rebeu el nostre encoratjament!

 4. […] i posterior difusió a Onda Cero, i amenaçant en denunciar els seus autors “si ho repeteixen”. Maite Salord va denunciar al seu blog haver rebut amenaces i insults per part de gent que se n’havia cregut el […]

 5. conxi cabello solanas Escrit el 04 febr. 2014 a les 16:28

  Voldria fer-te arribar el meu desacord amb les mentides que s’han escrit sobre la teva persona, descalificacións que encara corren per la red, i que jo vull fer-te arribar per si creus convenient prendre accións judicials al respecte.
  Acabo de lleixir en la página de Facebbok anomenada Corona de Aragón y publicada por (Fran el Jaba) com pots veure totes aquestes persones o una amplia majoria s’amagan darrera de un pseudonim, demostren així la seva cobardia i ganes de descalificar e injuriar a persones com tu, ja que amb els seus coneixements no poden.
  Desitjo que tot aquest malentés es pogui resoldre de la millor manera possible, i que el teu nom i la teva trajectoria profesional no es vegui empanyada per artícles i manipuladores de la veritat de gent d’aquest tipus.
  Una salutació.

  Disculpa les meves faltes d’ortográfia, sóc aragonesa i he estudiat català peró de vegades escric o accentuo incorrectament.

 6. Maite Salord Escrit el 09 febr. 2014 a les 22:30

  Em sap greu no haver contestat abans però, entre exàmens i que he estat uns dies fora de Menorca, no he tingut ni un minutet. Us agraesc molt les vostres paraules de suport. No és agradable veure’t mesclada en un muntatge així i que et tractin d’estúpida des d’una emissora que se suposa que hauria de contrastar les notícies. En fi.
  Gràcies, Conxi, també per la informació. La tindrem en compte.
  Bona nit!

 7. Antoni Escrit el 25 maig 2016 a les 11:06

  Jo m’ho vaig creure-la i no hi soc de “l’Espanya més Profunda” que hi dius. Joc soc de Barcelona però aquí van sentir tantes burrades dels independentistes (Colom català, Santa Teresa de Jesús de Montserrat, fins i tot Copernico!”) que ja me’n crec tot.

 8. Manel Escrit el 27 jul. 2018 a les 15:34

  Tampoco hay para tanto… Corren tantos bulos por la Red que para saber cuales de ellos es el bueno.
  De todas maneras siempre hay quien afirma cosas por el estilo, como el señor Víctor Cucurull y esa si que es cierta que la dijo.

 9. Luis Escrit el 30 jul. 2018 a les 20:22

  Tampoco fue mentira la de Cristobal Colón, catalan que salió con sus naves no de Palos si no de Pals (Girona), o que Santa Teresa de Jesús era catalana de cap a peus.
  O el invento de Paissos Catalans sólo existente en mentes políticas pero en ningún mapa geopolítico.
  Vamos, que siguiendo el impulso no tardaremos a ver a Jesús redentor en catalán de cap a peus.

 10. […] Insular de Menorca y escritora, no ha afirmado que Jesucristo fuera catalano-menorquí. En una publicación de su blog personal de enero de 2014 afirmó que se había suplantado su identidad: «El texto es […]

 11. margarita ballester Escrit el 27 jul. 2021 a les 18:08

  Estimada Maite , ningú amb dos dits de front pot creure una bestiese com aqustA .
  Molt bé lo del advocat!
  Una forta abraçada. 😘😘😘

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari