Maite Salord

Escriptora

Teatre infantil i juvenil

“El teatre explica i comunica davant els ulls d’un públic uns fets i unes situacions que configuren aquells temes que, al llarg del temps, han preocupat les persones. Aquestes situacions i fets, que en el gènere narratiu s’anomenen faula o història, en el teatre constitueixen un encadenament de fets que són representats segons un ordre establert.”

M’agrada el teatre, una de les manifestacions culturals que consider més completa. Així, en el teatre, hi trobam un text literari, actors, director, decorats, vestuari…  i els espectadors. En aquest sentit, em sembla importantíssim que, en fer una programació teatral, no s’oblidi el públic infantil i juvenil, si bé és cert que es tracta d’un acte que implica molta responsabilitat per part de qui el proposa. En paraules d’Anna Llopart Farrés, “podem afirmar que el teatre infantil implica molt de compromís de tots els que el fan possible (dramaturgs, directors, actors…), perquè no hi ha prejudicis ni pàtines intel·lectuals on amagar-se. És un teatre net, lliure, sense aquest sentit del deure absurd que es desprèn de la cultura i en nom del qual som capaços d’aguantar una certa dosi d’avorriment”.

Conscient del risc, us propòs una aventura teatral adreçada als més joves, una aventura que tindrà lloc aquest dissabte, 23 d’octubre, a les 17,00h, al teatre de Calós de Ciutadella: 3001 UNA ODISSEA MOLT ESPECIAL:

“Som dins la nau intergalàctica Morbius IV, que solca l’espai a la recerca de noves estrelles, nous planetes, noves galàxies, nous mons. Un espectacle àgil i divertit on l’amor pe l’aventura i la força de l’amistat seran l’ànima de la història.”

No sé si acostar el teatre als més joves garanteix, amb el temps, uns adults aficionats al teatre. El que sí crec és que poder gaudir d’una obra divertida i entretinguda és una experiència personal enriquidora que es pot fer inoblidable. És per això que esper que, aquest dissabte, molts joves puguin gaudir de la proposta que ens fa el director Luca Bonadei a partir d’un text de Toni Olivé i Cabré.

(Més informació al facebook “TEMPORADA DE TEATRE DE CIUTADELLA”)

5 comentaris a “Teatre infantil i juvenil”

 1. Shylock Escrit el 18 oct. 2010 a les 16:04

  Un bon espectacle. Durant anys es va tractar al public infantil i juvenil com autèntics estúpids i sota el concepte ” només és per al·lots “, es varen cometre autèntics atentats al bon gust. Espectàcles com aquests, i com l’excelent exponent que tenim a Ciutadella amb la companyia de teatre de Sant Miquel, no només creen una bona opció cultural pels infants sinó que també crean nou públic.

 2. Jorge Rodríguez Escrit el 20 oct. 2010 a les 21:29

  Venga Maite, ponnos otro post que lo del teatro no interesa a nadie.

 3. Mínimo Común Escrit el 21 oct. 2010 a les 9:13

  Pel que conec d’aquest bloc, no totes les entrades cerquen el comentaris dels seus visitants. Apart de les reflexions personals de na Maite, algunes, com l’actual, cerquen la informació i la difusió, altres la reflexió a partir d’entrades literàries i, fins i tot, n’hi ha que donen l’enhorabona a entitats, com poden ser el barça i la BTT. Malgrat aquestes últimes no interessin a tothom, no vol dir que no siguin vàlides. Per mi si ho son, malgrat no deixi comentaris.
  N’hi ha que assemblen llops assedegats de sang per voler dir la seva. Tranquil…

 4. Shylock Escrit el 21 oct. 2010 a les 12:46

  Aqui veis com interesa a Iñaki sa cultura

 5. Santiago Benejam Torres Escrit el 23 oct. 2010 a les 11:12

  A veure si al final puc treure temps per anar a veure l’espectacle. Desprès de la passada temporada teatral complerta i variada, esperem que la d’enguany com a mimin la iguali. I mes desprès dels èxits aconseguits per produccions de l’illa com Els Pirates, que han aconseguit que anar al teatre sigui una activitat mes per anar-hi en família.

  Vaig començar a cola·laborar en activitats teatrals allà per l’any 1986, amb moltes mancances tant de infraestructures com de mitjans. En mes de vint anys al mon del teatre he vist i après molt. He fet molts amics i han estat uns anys que no oblidaré mai. També he tingut decepcions (de les decepcions i de les coses dolentes també s’aprèn), el balanç es però positiu.

  Enhorabona Maite per la feina i organització de aquestes Temporades de Teatre a Ciutadella. Esper també que prest puguem veure com es comencen les obres del nostre estimat Teatre d’es Born.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari