Maite Salord

Escriptora

On és en Matas?

En Leonard Cohen canta, en presència de la família reial, al Palma Arena. Els polítics del Palma Arena canten als jutjats. Fins i tot, els amics de la família reial. De l’speaker al director general, de matas-arena.jpgl’arquitecte al cunyat d’en Jaume Matas. No se’n salva cap. I això, diuen, no ha fet més que començar.

Tota aquesta penya ha fet volar -pressumptament- 60 milions d’euros de tots. De tots. Ara bé, això no és el pitjor. El més preocupant és que, pobra gent, van entrar als jutjats emmanillats i els va tocar una cel·la que, esclar, no era, precisament, un hotel de cinc estrelles.

I, mentre assistim a tot aquest espectacle lamentable, jo només faig que demanar-me: i on és en Matas? Pensa donar la cara, un dia d’aquests? L’obligaran, els jutges, a donar la cara -i qualque cosa més- un dia d’aquests? El fet d’haver estat ministre i president del Govern Balear l’ha immunitzat contra la justícia?

I, mentre no apareix, jo sempre el recordaré presentant el projecte de pista voltadora de Ciutadella, que va prometre que el 2007 seria una realitat. I, només de pensar en el que podria haver passat si l’arriben a fer ell i els seus, m’agafa suor freda. I els del seu partit encara tenen la barra de demanar què ha costat el quilòmetre  de carril-bici de Ciutadella. Es pot ser més cínic?

27 comentaris a “On és en Matas?”

  1. Silve Escrit el 14 ag. 2009 a les 8:18

    Ahir precisament parlàvem amb una persona que viatja molt per Europa i em comentava que ni a Sicília es veu el cinisme que tenim a Balears. Robar s’ha institucionalitzat com a pràctica habitual i la rialla d’orella a orella és la resposta dels pressumptes culpables. “Firmé un contrato de 9 millones de euros sin haberlo leído” diu en Durán al jutge i minuts després és rebut amb aplaudiments pels seus companys de partit, amb un fotògraf de premsa que immortalitza el moment. Però el que fa més vergonya no és el cinisme que demostren (amb el tema dels grillets n’hi ha per llogar-hi cadires) sinó la nul·la resposta ciutadana als fets. La gent es manifesta per defensar el castellà, contra els toros, per les obres dels carrers, per la pujada dels preus…però quan es tracta d’evidències flagrants i demostrades com són els cassos de corrupció a les Illes, tots quedam a casa i esperem a les eleccions (que al final tot queda igual). Vergonya, cavallers (per ells i per nosaltres). Salut

  2. pau Escrit el 14 ag. 2009 a les 10:24

    Maite (i Silve) gràcies pel vostre comentari. Si fossim un país normal la gent del PP s’estaria manifestant davant el palau d’en Matas demanant explicacions. El rei va despullat i ningú ho vol veure.

  3. Silve Escrit el 14 ag. 2009 a les 10:36

    Rectific: sí que hi ha gent que s’indigna i ho fa públic: els del JEN-PSM han fet un acte a la plaça Major de Palma, just fa uns minuts, per, amb ironia, denunciar els casos de corrupció.

  4. Sense personalitat Escrit el 14 ag. 2009 a les 11:09

    La mostra més clara de la societat en què vivim és Ciutadella. Aquí la gent es cansa de comentar pels carrers que si aquest o aquest altre no han fet més que robar al poble, però cada quatre anys són les mateixes sigles les que guanyen les eleccions. Un té la sensació que podrien posar de cap de llista un espantaocells i de nombres dos i tres en Luís Roldán i en Madoff aquest de l’estafa multimilionària a Estats Units, que la gent els votaria igual. Quan la política es mou per sentiments irracionals, malament anam. I açò és el que passa a Balears. “Aquests són els meus”, diu la gent, i ja està, xec en blanc per “als seus”. I així ens va. Balears és un paraís fiscal per als lladres. Ara els jutjats els comencen a perseguir, però la societat segueix mirant cap a una altra banda. Quin món… i quina calor!

  5. Sense personalitat Escrit el 14 ag. 2009 a les 11:11

    El meu ordinador no accepta ni accents ni res… Repeteixo

    La mostra mes clara de la societat en que vivim es Ciutadella. Aqui la gent es cansa de comentar pels carrers que si aquest o aquest altre no han fet mes que robar al poble, pero cada quatre anys son les mateixes sigles les que guanyen les eleccions. Un te la sensacio que podrien posar de cap de llista un espantaocells i de nombres dos i tres en Luis Roldan i en Madoff aquest de l’estafa multimilionaria a Estats Units, que la gent els votaria igual. Quan la politica es mou per sentiments irracionals, malament anam. I aixo es el que passa a Balears. “Aquests son els meus”, diu la gent, i ja esta, xec en blanc per “als seus”. I aixi ens va. Balears es un paris fiscal per als lladres. Ara els jutjats els comencen a perseguir, pero la societat segueix mirant cap a una altra banda. Quin mon… i quina calor!

  6. VVV Escrit el 14 ag. 2009 a les 11:40

    M.: acabes l’article i et demanes o ens demanes: es pot ser més cínic? I vés, sense cinisme la política no és possible.

  7. Quelet de Son Pinyol Escrit el 14 ag. 2009 a les 11:56

    Maite, avui dematí, he anat a cercar un paquet a MRW. A peu-peu he fet alguns carrers que no solec trepitjar. No saps com estan els carrers d’abandonats. Seria qüestió que no abandonéssiu la micro ciutat (en Pepe i en Giem que deixin l’aire acondicionat de les oficines i baixin a l’escenari dels fets consumats); l’exercici d’arranjar clots, bonys, síquies, aceres, senyals de trànsit, etc., etc… Ja sé que no és competència teva (que la cosa municipal que gestiones és d’alta volada), mentrestant, et faig un suggeriment: posau en actiu, vull dir, activau una web o blog municipal (o de partit, tant se val), on els ciutadans puguin fer arribar les seves queixes mitjançant missatges, fotos, comentaris, vídeos, etc., Em sembla que molta gent no es queixa per por de perdre l’anonimat, ja saps, fer una instància: noms i llinatges, dni, telèfon (quedar fitxat per l’administració pública). Convendria posar en funcionament aquest tipus de bústica cibernètica que et dic: les radiografies podrien ajudar a tenir en compte les actuacions a emprendre per resoldre aquelles cosetes de la micro ciutat que és una llàstima que estigui tan abandonada. La gent d’esquerres no ens ho podem permetre…

  8. Nom Necessari Escrit el 14 ag. 2009 a les 12:36

    Maite,
    Boníssim aquest tema del teu bloc, buscant a Matas. Aquí sí que dic -que no ho solc dir gaire- que “estic totalment d’acord amb tu”.
    .
    …I la veritat és que crec que l’Ajuntament ho està fent força bé, quasi tot. Sempre n’hi ha qui lladren, però tampoc no pot esser anar-ho criticant sempre tot.
    .
    El PP sí que en vol una maneta de crítica, …poca vergonyes! Hem d’anar per ells, Maite, ells no ens perdonen el més mínim, no ens deixem embetumar ni amb els trànsfugues ni amb el J.T.
    A la feina, Maite! A la feina d’esquerres! A la que anem per bon camí i ningú no ens ha de fer perdre la ruta.

    Salut. (tothom acaba amb la mateixa paraula, no?)
    .
    Copions!.

    .
    Pdta.
    …És l’Agost…

    .

  9. VVV Escrit el 14 ag. 2009 a les 16:30

    …/… tu, no sé com m’havia passat per malla, m’havia saltat de llegir el comentari que fa Silve, no sé qui deu ser aquesta persona tan enterada que diu açò que diu, suposant que deu viatjar per Europa d’hotel-a-hotel i de fira-en-fira; si les fonts de la conselleria de Comerç són d’aquesta ramaderia, ara entenc que la cosa comercial vagi tan malament a les illes… La màfia no és cínica, senzillament, és una empresa pragmàtica que produeix uns 400 morts per any. Que jo sàpiga aquesta sanguinària no ha arribat encara per aquestes costes d’illa-a-illa…

  10. gavina Escrit el 14 ag. 2009 a les 16:55

    Boníssim! I boníssima la foto! En Matas no fa falta que entri emmanillat a la presó… hi pot anar en velo!!!!!

    Jo crec que a Ciutadella hauríeu de deixar de fer carrils bicis i fer un velòdrom ja. Qui vulgui emprar aquest mitjà de transport tan devaluat… que faci voltes a la pista voltadora fins a marejar-se! (Açò és el que voldríenl els del PP, no?)

  11. Maite Salord Escrit el 14 ag. 2009 a les 17:38

    Tornam a tenir el bloc animat amb bons comentaris. En el cas del govern del PP, del 2003 al 2007, vist com va tot, crec que no és exagerat rallar de “corrupció generalitzada”.
    VVV: dius que no és possible la política sense cinisme (menyspreu dels valors morals) però, ja em perdonaràs: jo, al costat de segons qui, em sent com la Mare Teresa de Calcuta (amb tots els respectes)!
    Quelet: si en Pepe i en Mito llegeixen el teu comentaris t’escataran: fa mesos que, a urbanisme, no funciona l’aire condicionat i, allà dalt, fa una calor insuportable, sobretot en els despatxos-peixera que no tenen cap tipus de ventilació! Tens raó en la resta de comentari: més que grans projectes, la gent vol tenir els carrers i les voreres aclarits i s’ha de fer.
    Respecte al tema de la bústia de queixes a la web, és un tema que, des del “Projecte de Ciutat” ja tenim pensat posar en marxa perquè és, com dius tu, una eina molt bona de comunicació ajuntament-ciutadà. I una darrera cosa: em fa terror volar i tenc pànic a les altures (reals i figurades); per tant, faig cultura a peu pla!
    Salut!

  12. Silve Escrit el 14 ag. 2009 a les 18:06

    VVV, ahir vaig dinar amb una persona que no té absolutament res a veure amb la conselleria de comerç però sí molts negocis a Itàlia; som del PSM i tenc amics empresaris (maldament no ho volgueu creure). I tot i així mesclar 400 morts de la màfia amb la gestió actual de la conselleria de comerç i amb la gestió que feren els anteriors gestors d’aquesta conselleria (cola cao, CDEIB, propaganda del PP pagada com a “producte balear”, viatges a Shangai, un forat de 4 milions d’euros, cas Scala, etc.) és, si més no, primari. Sicilia no només són morts, també és signe de corrupció, “Salvatore sai che dicco la veritá”. Conec Sicilia. Anyway, a n’aquest blog sign amb el meu nom, perquè som un ciutadà a qui li fa ganes participar del que passa i del que es diu, del que s’escriu i del que es calla i, sobretot m’agrada confrontar idees i raons. Mai he signat amb el meu càrrec o amb la meva filiació política. Mai he escrit com a representant del meu partit i, ni molt menys, del lloc on faig feina, per tant mai contestaré o justificaré temes personals i professionals (sempre i quant no siguin ofensius). Si algú vol tractar temes professionals amb mí, a la pàgina web del Govern sabrà com fer-ho, els temes personals els gestion personalment. Salut i obert a consultes.

  13. bep Escrit el 16 ag. 2009 a les 14:20

    No es tracte de tenir barra o ser cínic, simplement ara estan a l’altra banda i algú han de demanar per fer “oposició”, pobrets.

  14. talvegada Escrit el 18 ag. 2009 a les 15:46

    Feia estona que no entrava al bloc. Supós que ningú m’ha enyorat. Però avui amb aquesta calor no tinc ganes de fer res, així que he decidit donar-me un vol per la plaça.
    Maite, el muntatge de Matas damunt sa velo és molt divertit, és un 9 perquè jo crec que na Maite hauria d’haber-li posar en avió, amb destinació Amèrica.
    Esper que els assidus del Plaça em permetin que escrigui un a reflexió. No és una crítica ni una confrontació, és un pensament escrit, és plasmar per escrit els sentiments que m’han suscitat el que he llegit.
    Entenc que estic a un bloc de PSM, i que per tant la majoria de les persones que escriuen són afins a aquest partit. Entec que es critiqui al PP com a rival polític, però em resulta incompressible que es posi al mateix sac a tots els afiliats i votants d’aquest partit.
    Corrupció hi ha hagut a tots els partits grans. Tal vegada molts dels escriptors d’aquest bloc són massa joves per recordar els darrers anys dels PSOE: els GALS i el mal ús de fons reservats, la corrupció del BOE, per no parlar de “mi henmano” ( Juan Guerra) algú se’n recorda?
    Així i tot el PSOE va guanyar les eleccions. Increïble però cert. L’única manifestació que record és que, una vegada els culpables van acabar a la carcel, la Sra. Gozàlez i uns quants “psocialistes” de pro es manifestaven davant la carcel on estaven tancats els seus companys de partit. Mol edificant certament.
    Nu vull entrar en la política autonòmica perquè sinó aquesta entrada seria interminable. Però si vull posar uns quants exemples de partits que s’han aposentat al poder i no hi ha qui els tregui. El que tinc clar és que quant més temps al poder més corrupteles i corrupció la qual evidentment la pagant els ciudatans, sobretot els “nominats” (definició aquell que cobra tot el seu sou mitjançant nòmina, i cada mes li descompten una bona quantitat, i si no va viu al mes de juny hisenda li reclamarà un altre pessic) Vegeu les hemeroteques.
    Estic convençuda que les simpaties o militància per un partit no et fa ni millor ni pitjor persona i tampoc seré jo qui defensi a qui s’ha fer ric espoliant els diners públics i més a fet rics a la seva família, amics i demés persones properes.
    Però em neg a jutjar amb diferent vara de mesurar als corruptes i polítics que es fan llei a mesura, per a mi tots són ben iguals, siguin del PSOE, EU, els VERDS, PP, etc. Es cer que els partits grans tenen més possibilitats de tenir a les seves files gent corrupta però això no deixa de banda als petits.
    Crec que les grans línees d’Actuació política difereixen molt poc d’uns partits a altres.
    Per a mi la diferència més gran entre els polític es el seu saber fer personal la seva actitud davant la responsabilitat que ha agafat i per la qual s’ha presentat. Tots els partits tenen gran personatges que han sabut fer la seva feina amb eficàcia. I tots tenen els seus bens negres.
    En parlau,sense nomenar-lo d’un polític de Ciutadella que tothom sap ( inclosa la majoria de gent del PP) que s’ha fet ric o més ric no ho se cert a la legislatura anterior, certament amb el consentiment de la majoria de l’equip de govern que li deixava fer. Ells sabran per què però s’hauria d’explicar.
    També haurien d’explicar com ha estat capaços de deixar a la deriva un ajuntament durant 6 mesos. Però així i tot pens que hi ha gent al PP de cara i ulls que tot açò els provoca oi.
    Per finalitzar el meu testament dir que aquest equip de govern de Ciutadella m’agrada. Són gent jove, tots amb els seves feines, tots comencen de nou a la política i sobretot ha tingut el coratge d’agafar un vaixell que feia aigua.
    Chapeau

  15. Hilari Escrit el 19 ag. 2009 a les 14:39

    Un dels altres GRANS projectes del govern Matas va ser la posada en marcha d’ib3… A partir d’allà s’han succeït molts canvis, i jo tan sols em deman si de tant en quant ens hem de mirar el llombrigol, ja que és molt fàcil criticar però difícil corregir els nostres propis defectes. IB3 segueix IGUAL o PITJOR (ara amb un govern ¿”progressista”? IB3 no té ni lingüistes por poder donar un bon servei), amb el PP que amb sa coal·lició aquesta que realment no sé com qualificar… L’únic que vull dir és que ens podriem posar mans a l’obra per arreglar coses que encara tenen solució abans de demanar per què es va fer tant i tant malament. Per què volguem o no, ara ja està fet.

    Jo sempre recordaré aquell miting del nostre president Antich (http://www.youtube.com/watch?v=E-c2wxP09K8) parlant de quin model del T.V. volien oferir ells abans de guanyar les el·leccions, i és que es molt fàcil criticar des de l’altre banda…

    Vos anim a veure l’enllaç per demostra-ros que (per mí) tots al final, acaben sent iguals… (esper-ho equivocar-me…)

    HILARI

  16. Nom Necessari Escrit el 19 ag. 2009 a les 16:19

    No sé si IB3 segueix igual o pitjor;
    sa realitat és que ses pel.lícules que avanç veiem totes en castellà ara les podem veure en sa nostra llengua.
    .
    Voler posar tots dintre el mateix sac açò sí que tinc clar que és pura política antidemocràtica, o sigui: feixista.
    .
    Aquí vols ensarronar, Hilari? …Com si no haguéssim patit avanç (amb el PP) el menyspreu retrògrad de qui ens volen amagar la identitat (la nostra llengua).

    .

  17. Falciot Escrit el 19 ag. 2009 a les 22:45

    És una llàstima que la condició humana sigui tan perversament hipòcrita. Passam més temps cercant palla a l’ull del veí i no llevam les bigues que tenim dins el nostre. Tothom parla de corrupció i els partits polítics es passen el temps criticant-se els uns als altres. I jo em deman, quantes propostes de canviar la legislació pertinent perquè tot aquest desgavell no es torni a repetir hi ha?
    Cap!
    Des dels primers escàndols de la democràcia fins ara i no hi ha hagut cap intent clar de corregir aquest desgavell, ni tan sols un intent d’endurir les penes i retornar obligatòriament tot el que han robat directa o indirectament? En aquest món tots ho feim tot molt bé, tots sabem embatumar i alhora desprestigiar molt bé, però ningú mou un peu per corregir res d’açò. Per començar no hi ha cap sistema de control ni dins els propis partits (el primer lloc on la corrupció s’hauria de castigar severament i sense excuses). Mai es cessa a ningú amb indicis ni cautelar ni provisionalment. En aquests casos els partits polítics funcionen com els col·legis professionals amb el millor corporativisme possible.
    Quin món!
    On anirem a parar?

  18. Vela Escrit el 20 ag. 2009 a les 20:10

    On és en Matas?…

    Quan vaig llegir el títol d’aquest post, em van venir ganes de riure i, a la vegada, ganes de penjar un comentari, però porto una feinada de mil dimonis fent caixes per al meu trasllat inminent a Ciutadella i no trobava el moment, però l’havia d’escriure, a veure si faig pujar els ànims d’aquesta plaça, que està molt adormida!

    Fa uns mesos, parlant amb un amic meu, no recordo com, va sortir el tema d’en Matas. Jo no soc gaire ocurrent, però aquell dia, no sé per què, estava inspirada. Recordo que vaig dir, així, com qui no vol la cosa: “En Matas? Jo crec que és a Estats Units, fent de parella amb l’Aznar, que deuen tenir un idili!”

    Vam riure molt i, que consti, que no s’enfadi ningú, només va ser un comentari en to humorístic, que quedi clar, no sigui que m’acusin de calumniar ningú!

  19. Maite Salord Escrit el 21 ag. 2009 a les 6:50

    Bon dia i salut. Segurament, qualcú s’haurà demanat “On és na Maite?” i amb raó. Hi som, però amb tantes coses a fer, que no tenc ni temps de contestar els comentaris. O més ben dit, quan ho puc fer, estic tan saturada de tot, que no en tenc ganes. He de reconèixer que no m’havia passat mai però esper que sigui transitori. Només una nova entrada ens ho confirmarà.
    Dos comentaris breus:
    1-IB3. És un tema complicat que trob que es mereix una entrada sencera. Amb tot, és cert que amb el tema de la llengua hem avançat molt. Pel que fa al tema dels lingüistes, pel que sé, a l’època Matas, es compraven programes i, després, era feina dels lingüistes d’IB3 corregir-los. El que es fa ara és exigir que els programes que es compren ja venguin corregits, la qual cosa suposa un bon estalvi i, en cap cas, una pèrdua de qualitat lingüística.
    2- Pel que fa al tema de la corrupció, és cert que, per desgràcia, és una pràctica ben habitual. Tan habitual que, entre la gent, tots els partits són iguals, cosa que no és en absolut certa. L’actuació del PP del 2003 al 2007, a nivell d’Illes i a nivell de Ciutadella, va ser, pel que anam sabent, tan escandalosa que no sé com pot acabar. Seria desitjable que tant polítics com militants i simpatitzants del partit reflexionassin al respecte. Estic segura que, com per tot, hi ha gent honrada que hauria de marcar el camí a seguir. La democràcia hi sortiria guanyant.

  20. xerremdib3 Escrit el 21 ag. 2009 a les 12:14

    IB3 realment és un tema però que molt interessant. I estic molt d’acord amb n’Hilari, i no crec que sigui gens just el comentari que ha fet en “Nom Necessari” titllant-lo de feixista per suposadament posar a tothom dins del mateix sac. L’explicació de per què diu açò em dóna la raó. Quan va començar IB3, amb el PP, allò va ser un forat negre: muntam una tele, compram programes, ho feim tot “a lo grande” i ja veurem com ho pagam. Es va idear una televisió pública sense cap ni peus, caríssima i sense personal propi. Ja me direu, quin mitjà públic és aquell que ni tan sols elabora els seus informatius amb personal propi que garanteixi independència (bé, cercar independència en els informatius d’IB3 quan governava en Matas és com cercar una agulla no a un paller, sinó a la fàbrica més gran del món de palla). Les coses es van fer molt malament, el personal subcontractat cobrava una merda, sense cap estabilitat ni garantia professional, patint manipulacions informatives i dirigismes. Mentre açò passava, l’oposició ho criticava durament, i prometia canviar el model quan arribés al poder. Prometia uns informatius independents, i sobretot, un mità més barat i amb personal propi. La decepció arriba quan la cosa segueix igual, o pitjor.
    La cosa esclata quan l’esquerra decideix fer el mateix que la dreta: convocar un nou concurs per a que siguin empreses externes les que facin els informatius d’IB3. I a més, amb les mateixes o pitjors condicions laborals per als treballadors. A part de que el fet en sí ja era prou greu, ho empitjora el fet de que qui ho promou sigui qui abans ho havia criticat. Donde dije digo, digo Diego. I clar, el personal es va revoltar, van haver-hi mobilitzacions… Però tot ha quedat igual. IB3 fa nosa al Pacte de Progrés. És un marrón tant gran que no saben com aclarir-lo, i a més, l’han regalat a Unió Mallorquina, que gestiona aquest mitjà públic amb tant poder. Ho fa tot sol, com si la tele fos seva i prou. És un dels preus que s’ha de pagar per poder mantenir el govern i el pacte. I així ens va.
    Sí, ara tenim una tele tota en català, cosa que és un gran avanç. Però i tot el demés? Ens conformam amb haver catalanitzat la tele? Ja està? Què hi ha del model independent d’una televisió pública? D’informatius propis? D’estabilitat professional? Qui justifica que es gastin milions i milions pagant fórmula 1 i champions league i en canvi el personal cobri una misèria? Què hi ha de fer un model més eficient, amb més producció pròpia? Algú ha oblidat massa coses. Potser cal fer memòria.

  21. Hilari Escrit el 21 ag. 2009 a les 12:28

    Bonu, no pensava contestar, pero la persona que s’AMAGA davall el nom de nom necessari, no sap de que xerra i volia dir-li que parla totalment desde l’ignorància i desde l’extra-radi, mentres que jo parl-ho desde l’epicentre…
    Analitzarem punt per punt:

    “No sé si IB3 segueix igual o pitjor;
    sa realitat és que ses pel.lícules que avanç veiem totes en castellà ara les podem veure en sa nostra llengua.”

    Ni siquiera et preocupes per saber com està sa situació, l’únic que t’interessa és que ses super pel·lícules ja están en sa nostra llengua (mallorquí…serà sa teua llengua…!!), però és igual si es treballadors están en contractes d’obre i servei i dins els conveni de la metalúrgia, TENIM LES PELIS EN SA NOSTRA LLENGUA…!! I podries apendre millor la teva estimada llengua. S’escriu abans, no avans XD…

    “Voler posar tots dintre el mateix sac açò sí que tinc clar que és pura política antidemocràtica, o sigui: feixista.”

    Tens la cara d’emollar aquest argument de la butxaca visquent en la utopia, desconeguent tot el tema, ets un burgés nacionalista que ja no té idees propies i es deixa dur per el que li diuen que ha de dir, no tens opinió propia, te la crees del que et van dient. No has vist res. Vius en la ignorància.

    “Aquí vols ensarronar, Hilari? …Com si no haguéssim patit avanç (amb el PP) el menyspreu retrògrad de qui ens volen amagar la identitat (la nostra llengua).”

    I per acabar, la persona que s’AMAGA davall nom necessari (ja demostra un mica el seu tarannà…) demostra que tampoc sap llegir molt bé, ja que en cap moment he dit que el PP ho hagués fet bé, ni molt menys… Però el que està clar, es que els seus successors, ho están fent igual o pitjor, encara que tinguem ses SUPERPELIS en mallorquí…

    Per cert, nom necessari, has mirat el video que vaig deixar…?? Estaria bé un poc d’auto-reflexió.

    Maite, respecte als lingüistes estás equivocada, abans hi havia un persona que ho corregia tot (a Menorca), i ara no hi és, és a dir, que no es corregeix. Així esteim, fins d’aqui dos anyets que tornin el·leccions i s’obri el debat d’IB3 de nou.

    Ses coses clares i es xocolati espés…jajajaja.

    HILARI

  22. Nom Necessari Escrit el 21 ag. 2009 a les 20:17

    Hilari,
    gràcies per corregir-me l’ortografia en 1 (una) paraula del meu escrit.
    Permet-me idò que jo, per no ser cansat, de la vintena de faltes que tu has fet, te’n corregeixi només 10:
    1.-“Estan” no du accent,
    2.-“però” sí que el du,
    3.- “l’ignorància” no s’apostrofa s’escriu “la ignorància”,
    4.- “mentres” (?), voldràs dir “mentre”,
    5.- “parl-ho”, (vaja complicació! Açò ja ho deixo per a un catedràtic ),
    6.- “metalúrgia” no, metal.lúrgia i “el.leccions” s’escriu “eleccions”,
    7.- “apendre”, serà “aprendre” (i me dius “podries “apedre” (sic) millor la teva llengua” sí sí,
    8.- “d’emollar”, serà d’amollar.
    9.- “visquent” seria “vivint”.
    10.- “propia” i “propies” també sense accent… i abans del teu final “jajaja” (“espés”) l’accent ha d’esser greu.

    …Benvingut a l’extraradi, Hilari, (extraradi ho he escrit bé?).
    Perquè jo no escriuré d’IB3 des de l’epicentre com ho fas tu, però entendràs que d’un mitjà públic, que també pag, algun dret a opinar dec tenir.
    .
    I que consti que el primer que dic és que “no sé si IB3 està igual o pitjor”. Què els treballadors estan descontents? Idò benvinguts també al mon laboral on “descontents” hi estam, al manco, el 90%. Jo no he entrat en el fons de la problemàtica dIB3 i reconec que no ho puc fer, però així no m’ho retreguis.
    .
    Jo he aplaudit que les pelis (“supers” o no) a IB3 ara, contràriament al “període Matas”, estiguin en la nostra llengua.
    Per cert, jo sé que la nostra llengua és la catalana, ja veig que tu saps d’una llengua que es diu “mallorquí”…vaja, també coneixeràs el manacorí, el maonès i el mercadalenc , per exemple, no?
    Quin coneixement lingüístic! Al castellà segur no li retrauràs cap modalitat; com fan els del PP.
    Però com tu dius a la teva primera intervenció d’aquest tema: “tots al final, acaben sent iguals…” (com a “La revolta dels animals” de George Orwell, no?) Idò no! açò és senzillament el que t’he volgut criticar; jo no crec, no vull creure, que sigui així. Crec que encara hi ha gent amb idees, amb ideologia.

    .

    Quina calor.

  23. Hilari Escrit el 22 ag. 2009 a les 14:30

    El leeeeeeeis!!! Ets un/una crack Nom Necessari. Gràcies per sa teua correcció i culturització. M’has obert els ulls!! No perdre més temps amb tu, ja em conec de que va la gent així.

    Repetesc, gràcies i segueix dins la teva utopia.

    PD: Maite perdona totes ses faltes, no vaig ser molt bon alumne per lo vist, jajaja.

  24. Xerremdib3 Escrit el 22 ag. 2009 a les 16:06

    El debat a vegades perd força quan es perden les formes. Aquesta vegada, crec que Nom Necessari les va perdre, i segueix en les mateixes. És cert que n’Hilari escriu entusiasmat i emprenyadíssim, però en cap moment havia faltat al respecte. I Nom Necessari, estic totalment d’acord amb n’Hilari amb tot el que diu, i he sentit com si despreciessis les seves crítiques. “Benvingut al món del desconent laboral”, deies. Tens raó, poques feines hi ha on un se senti a gust, però és que tal vegada no has entès per ón van les crítiques de n’Hilari. Primer, es tracta d’una empresa pública. Segon, un mitjà de comunicació públic. Tercer, gestionat per uns polítics públics. I quart, gestionat per uns polítics que quan estaven a l’oposició van prometre fer tot el contrari del que ara fan, que és perpetuar el malestar dels treballadors i un model televisiu que, tot i estar en català, no és digne d’una televisió pública.

    Ja us podeu enrocar amb temes de faltes d’ortografia i insults, però açò no aclarirà el gravíssim problema d’IB3, on sí, tens dret a opinar, i tant, i més falta faria que la gent opinés. Però opinar implica conèixer, i no quedar-se només en la superficie. IB3 és un desastre de mitjà públic, i el més greu, segueix essent un desastre tot i que el governi l’esquerra, que estic segur que n’Hilari i jo mateix preferim molt abans que el PP. Però saps quina frase he sentit més d’una vegada¿ “Aquests, l’esquerra, faran bons el PP, de tant malament que ho estan fent”. Crec que és un tema que no mereix els silencis que s’estan produïnt. Algú hauria de donar la cara. I ja.

  25. Maite Salord Escrit el 22 ag. 2009 a les 16:45

    Teniu raó els que ho heu dit: no es poden perdre les formes (qualificar de feixista) només per no compartir una opinió. Conec n’Hilari -només he tingut un alumne amb aquest nom- i sé que és apassionat (per açò fa tantes faltes!) a l’hora de defensar les seves idees. Com ara amb IB3. L’expressió “tots són iguals” no m’agrada, i en açò coincidiria amb Nom Necessari, però a mi també m’agradaria que el tema d’IB3, com el de TV3, se solucionàs d’una vegada. Em consta que, per part del PSM, s’hi està fent feina, però no som el grup majoritari del govern, ja ho sabeu.
    D’altra banda, com ha dit qualcú a la darrera entrada que he penjat, no tenc cap intenció d’acabar amb el debat encetat aquí. Al contrari, tenc ganes de fer una entrada del tema, amb temps i arguments.
    Ara, me’n vaig davall la dutxa i a beure’m un cafè amb gel. I a continuar la feina.
    Salut!

  26. Nom Necessari Escrit el 22 ag. 2009 a les 18:12

    crec que jo havía dit d’una política feixista, no de ningú.
    o no heu llegit bér o no m’he expresat bé.

  27. Nom Necessari Escrit el 22 ag. 2009 a les 18:14

    exactament vaig dir:
    Voler posar tots dintre el mateix sac açò sí que tinc clar que és pura política antidemocràtica, o sigui: feixista.
    .
    No s’entén?
    No veig cap personalisme.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari