Maite Salord

Escriptora

 

El mes d’abril s’iniciava amb el traspàs de la competència de Promoció turística al Consell Insular de Menorca i continuava amb el Debat de política general, que serveix per fer un repàs de l’acció de govern del darrer any. Tanmateix, com era previsible, aquest plenari es va convertir en un tast del que serà la propera campanya electoral que -per si algú encara no ho havia notat- l’oposició fa unes quantes setmanes que ha donat per començada.

Efectivament, després d’hivernar durant 3 llargs anys a l’oposició, el PP s’ha deixondit i, amb una estratègia tan previsible com barroera, ha començat a muntar el seu discurs electoral. Que aquest discurs no encaixi gens ni mica amb la realitat, no és cap problema. Ho vam poder comprovar amb les propostes de resolució que van presentar. Res nou. Viuen instal·lats dins un mon que qualificaria de realitat inversa” o, com deia Freud, “projecció negativa”, mecanisme pel qual algú, en situació de conflicte emocional, atribueix a altres pensaments propis que són inacceptables. Perquè, quan el PP parla de falta de projecte, de falta de lideratge, d’inacció, de males relacions entre els consellers, etc, etc, en realitat, el que està fent és definir els seus anys de govern fil per randa. I, com que estan convençuts -seguint l’escola de Goebbels, el “cap de comunicació” de Hitler- que repetint una mentida la faran realitat, continuen per aquí. És una llàstima, què hi farem.

Bona mostra del que estic dient és que la gran majoria de propostes de resolució que el PP va presentar no es van poder aprovar perquè ja s’estan fent. Van presentar aquesta bateria de propostes només amb la finalitat d’alimentar aquesta realitat inversa en què viuen instal·lats i que no respon a la realitat autèntica. Només un exemples. S’exclamen que les obres de la ME-1 no estan acabades però no volen recordar que, en aquestes alçades del seu mandat, encara no havien fet RES a la carretera: van començar l’octubre del 2014, mig any d’abans de les eleccions, i per deixar unes obres paralitzades, amb un projecte que no es podia executar per les mancances que tenia, i amb un sobrecost milionari. Aquesta va ser la seva magnífica gestió. Avui, hem resolt l’entrada a Alaior amb una rotonda sobre la qual hi havia consens (per què el PP no va començar per aquí?); a finals d’any tindrem el tram Ciutadella-Ferreries acabat; i, finalment, en base a la feina feta fins ara, donarem una resposta a la resta del tram Alaior-Maó. La diferència em sembla que és evident.

D’altra banda, no em puc estar de dir que no van presentar NI UNA SOLA proposta en les matèries de patrimoni, promoció cultural, arxius i biblioteques, i cooperació internacional. D’Educació, n’hi ha dues. La primera: “El Ple del Consell insular insta a l’equip de govern a crear beques per a estudiants amb la problemàtica amb les del Govern”, que  vam votar en contra per manca d’intel·ligibilitat. La segona: “El Ple del Consell Insular de Menorca insta a l’equip de govern a agilitar la posada en marxa del Conservatori”, una competència del Govern Balear! I, finalment, en Política lingüística, la proposta que no hi podia faltar. “El Ple del Consell Insular de Menorca rebutja qualsevol mesura d’imposició lingüística que pugui suposar encara més dificultats a la cobertura de personal sanitari, i/o que pugui generar una manca de facultatius fora de les illes”, proposta que vam votar en contra. El dia que el PP tregui l’obligatorietat del nivell C1 de castellà per als alumnes estrangers que volen cursar el MIR a Espanya, podem tornar a parlar de presumptes imposicions.

Per acabar, quan, el juliol del 2015, vam asumir les responsabilitats de govern l’objectiu era clar: era urgent tornar a posar en marxa una màquina que duia quatre anys aturada. La falta d’iniciativa política del govern anterior havia convertit el Consell en una institució que, per primera vegada des de la seva creació, no era vista per la ciutadania de Menorca com la més important, la més decisiva i la que ha de liderar les polítiques que l’illa necessita. El repte era tan complex com engrescador.

Territori, transparència, política lingüística, turisme sostenible, promoció econòmica i producte local, cultura,  medi ambient amb una clara aposta per les energies renovables, polítiques de benestar social per a tothom, Menorca com a reserva de biosfera, la mateixa Menorca que espera ser declarada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat pels seus valuosos béns arqueològics, són els eixos amb els quals feim feina sempre de manera transversal. Aquest equip de govern lidera un projecte proper a les persones sensible a les demandes d’una societat que ara se sent escoltada.

Encara que al PP no li agradi, els tres partits que formam l’equip de govern del Consell Insular de Menorca tenim molt clara quina és la nostra responsabilitat i l’exercim amb la màxima dedicació, molt conscient que  la nostra feina de d’avui serà la Menorca de demà.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari