Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple XXX. L’insuportable lleugeresa de…

Fa uns anys, va ser de lectura obligada la novel·la de Milan Kundera La insuportable lleugeresa de l’ésser. I quina relació té aquesta novel·la amb el Ple del mes de març del Consell Insular de Menorca, us demanareu? La resposta és senzilla: com que em vaig atrevir a qüestionar l’eficàcia del servei de neteja de platges, vaig haver d’entomar que el Conseller de Cooperació Local em digués, literalment: “senyora Salord, vostè frivolitza d’una manera quasi professional. És espectacular la manera com diu les coses a la lleugera.” I no només em van dir que era una “lleugera” sinó que, a més,  es veu que tenc una gran capacitat per orquestrar campanyes per twitter “per donar coixí” a les meves intervencions. Perquè, com va concloure el Conseller, “ja coneixem com fa feina vostè, senyora Salord”.

Sincerament, no m’esperava aquesta intervenció, després d’una primera en què el to havia estat absolutament correcte, des de la discrepància. He d’agrair al President Tadeo que em deixàs contestar quan ja no tenia torn de paraula (d’aquí la duresa de la darrera intervenció del Conseller?): tenc molts de defectes, però em sembla que la lleugeresa no és cap d’ells (de vegades, ja m’aniria bé…) i, sobretot, ja voldria tenir temps per orquestrar campanyes per twitter o per qualsevol altra cosa de més profit.

En fi. Que hi ha platges brutes i que el servei podria ser molt més efectiu, és una evidència que ja tornaré a posar damunt la taula en el Ple d’abril, quan duré a aprovació una moció per intentar aconseguir que aquest servei millori. Mentrestant, em reafirm en el fet que les reduccions que s’han fet (“reorganització del servei”, en diuen) tenen una sèrie de conseqüències molt negatives en una illa que és Reserva de Biosfera: ha davallat el nivell de neteja de les platges, s’ha augmentat la neteja mecànica de platges verges i, finalment, no es fan net les platges amb accés per la mar.

Canviam de tema: a proposta del PSM Més per Menorca, es va aprovar  instar el Govern Central a canviar la llei d’hidrocarburs per tal que qualsevol actuació -prospeccions- en aquest àmbit hagi de comptar amb l’acord favorable dels governs de les comunitats autònomes afectades. En el cas de les Illes, Govern i consells. O sigui, que una decisió tan important com aquesta no quedi en mans de Madrid. El PP de Menorca hi va votar a favor. A veure què diuen els seus companys de Madrid…

Finalment, vaig fer dues preguntes: una sobre la impressió de 1000 llibres de Menorca Reserva de Biosfera, 750 en castellà, 250 en anglès i, evidentment, cap en català perquè ja n’hi havia: 170!; i l’altra sobre la inversió de l’1% cultural de l’obra del dic de Ciutadella: segons la Consellera de Cultura, “vostès” (PSOE i PSM al GB) no el vam posar al pressupost… però el va adjudicar el senyor Matas! En fi.

Per acabar, he de confessar que, des d’aquest Ple, m’ha agafat un frenesí llegidor. Potser, així, el meu ésser anirà agafant consistència…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari