Maite Salord

Escriptora

Acció

Aquests dies, les accions en defensa de la nostra llengua es multipliquen. La resposta a la política lingüística del govern Bauzá és d’una contundència que he de confessar que m’ha sorprès. Una sorpresa positiva, carregada d’esperança. A l’exemple de dignitat i coherència de Jaume Bonet, hi hem d’afegir actuacions d’entitats i col·lectius que han aconseguit deixondir la ciutadania. Sense anar més enfora, aquí teniu les accions a les quals, aquests dies, he donat suport de forma activa:

1- Cada dematí, em pos un llaç per la llengua a la roba.

2- He encarregat tela de senyera per perjar un llaç per la llengua a la façana de casa.

3- He enviat una carta a la UNESCO denunciant el cas de Jaume Bonet, en vaga de fam des de fa 25 dies per defensar la llengua catalana a les Illes Balears (mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc): http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/03/carta_a_la_directora_general_de_la_unesco_82645.php

4- M’he adherit a l’assemblea de mestres i professorat en català de Menorca, per defensar l’ús de la nostra llengua a l’escola com a llengua vehicular i d’ensenyament:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEFvUWhZZ1BhQzgwVnFhc0t2dHJhTGc6MQ

5- He afegit el llaç per la llengua a les fotos de perfil de twitter i facebook: http://www.picbadges.com/2497841

6- A més, avui capvespre, des de la distància, seré a la manifestació que l’Obra Cultural ha convocat, a les 18,00h, a Palma, sota el lema “SÍ A LA NOSTRA LLENGUA”.

La lluita serà llarga i no podem defallir. Cal mantenir la flama encesa, demostrar als bauzás i gornés que no els permetren que ens robin allò que som. Tenen la majoria de les urnes, però això no els dóna la raó. I tanta prepotència l’acabaran pagant. Segur. Recordem, només, el lema de l’editorial Moll, el vers ovidià Dura tamen molli saxa cavantur aqua (“i tanmateix l’aigua molla forada les dures roques”). Aquest és el camí a seguir. Amb paciència, fermesa i valentia. Som-hi!

4 comentaris a “Acció”

 1. Lina Escrit el 25 març 2012 a les 10:24

  Hola Maite! me semblen fantàstiques aquestes iniciatives. Mirant es link de sa carta a la UNESCO, no he vist una manera de poder-la enviar massivament. Supòs que cada un/a l’hauriem de traduïr i enviar particularment.
  Per altra banda, tampoc he vist cap iniciativa a Actuable. Seria convenient començar-ne una? O ja existeix però no he estat capaç de trobar-la?
  Gràcies!

 2. Lina Escrit el 25 març 2012 a les 10:28

  Ara he vist q hi ha es link en anglès!

 3. joan Escrit el 28 març 2012 a les 8:27

  Que heu penjat la senyera al vostre institut?

 4. N'Espardenyeta Reperbotri Escrit el 28 març 2012 a les 13:26

  Enhorabona Maite per l’èxit de l’assemblea de mestres i professorat d’ahir. Necessitem dels docents la màxima unitat possible per fer front a la situació. La manifestació de Palma no ha de ser entesa com un punt d’arribada, ans al contrari, ha de ser entesa com un punt de partida. Si és necessari ens haurem de manifestar cada dia, ja sigui acompanyats o en solitari.

  Joan, els instituts no pengen senyeres, sinó llaços per “defensar” la nostra llengua dels “atacs” que està rebent. Si no ens ataquessin no seria necessari defensar-nos, i per tant, els instituts tampoc tindrien necessitat d’estar enllaçats.

  Salutacions,

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari