Maite Salord

Escriptora

Clot i bony (1). Les sorprenents primàries del PSM.

Si el pop Paul hagués escrit, avui, la secció “Pont i Cova” del diari UH, que duu el suggerent títol http://blocs.xtec.cat/ceipramonfarreronsciclemitja/files/2009/05/votacions.jpgd’aquesta entrada, segurament, l’hauria encertat més que el redactor en cap que la signa. Tot sigui dit, li ha posat fàcil, al cefalòpode en qüestió. Anem, però, a pams.

1-Promoure unes primàries (que no ho són ben bé perquè acabaran triant els candidats els membres del Consell Polític, primera passa, però, perquè, un dia, ho puguin fer els militants) resulta, ara, que és una forma de “qüestionar els lideratges actuals i associar  la formació nacionalista amb un partit a l’oposició” (sic)! Em pensava, il·lusa de jo, que “renovar” les cares dels polítics era entès per tothom com un exercici, no només necessari sinó imprescindible, signe de la vitalitat d’un partit. Es veu, però, que el PSM, si renova, qüestiona lideratges; i si no renova, sempre hi ha els mateixos aferrats a la cadira.

2- Es qualifica el procés obert al PSM com a “perillós”. Perillós? Per a qui? Personalment, em sent molt orgullosa d’un partit que aposta clarament per la democràcia interna a l’hora d’escollir candidats. Qui complesqui els requisits, podrà presentar candidatura i el Consell Polític triarà. Així de senzill i d’inofensiu. Les guinavetades, les hauran d’anar a cercar a altres partits, on em consta que n’hi ha. No al PSM.

3- Em sembla francament al·lucinant que qualcú es cregui en possessió d’una clarividència tal que li permeti afirmar, sense embuts ni cap vergonya, que un polític s’ha “retirat” per “raons personals”. Perquè, si les raons són personals i mai no s’han dit públicament per part de l’interessat, tot són especulacions. Res més. Per cert, jo tenc tres fills, home i moix, a part de tres novel·les començades que voldria acabar, i aquí som.

4- El més genial: “la candidatura al Parlament l’encapçalarà una dona”! Arribat a aquest punt de l’escrit periodístic, barreja de ciència-ficció, he de dir que ja no he pogut contenir l’esbruf. Com que som bona al·lota, però, i per salvar la papereta al redactor, m’estic pensant presentar candidatura al Parlament, a veure si els del Consell Polític em volen i, com a mínim, es compleix una de les seves prediccions.

Finalment, he de confessar que una cosa sí que és certa: Eduard Riudavets ha realitzat un digne paper al Parlament Balear. La resta, barreja de pop i Aramis Fuster. Feia temps que no reia tant llegint el diari.

3 comentaris a “Clot i bony (1). Les sorprenents primàries del PSM.”

 1. xandall Escrit el 12 jul. 2010 a les 8:42

  Maite, anem més enllà: l’UH s’està convertint en un partit polític (el Diari Menorca ja fa temps que n’és) i el seu redactor en cap n’és el portaveu, cap de premsa i cap de llista! ànims i com sempre: a la premsa només feu-li el cas necessari!

 2. Pilar Salord Escrit el 13 jul. 2010 a les 17:58

  Maite sobre el teu comentari només fer un esment a aquest fragment “Per cert, jo tenc tres fills, home i moix, a part de tres novel·les començades que voldria acabar, i aquí som”, segueix, tira endavant i trobaras el temps per escriure que som molts es que volem veure una nova novel·la teua i poder-ne gaudir!!!

  Ànims!!

 3. Berrugueta Escrit el 15 jul. 2010 a les 16:17

  Cert que la premsa menorquina deixa molt que desitjar, però com en tot, crec que hi ha periodistes i periodistes. Una cosa és la institució, altra els treballadors. Sobre les prediccions del Pop oracle de l’UH, res a dir. Esteim acostumats a mentides i més mentides, però segueix allà, al seu mostrador, sense que ningú l’alteri i el faci canviar. Per què serà?

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari