Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un ple XXI.

Una vegada més, m’haureu de disculpar per lliurar molt tard aquesta crònica del ple del Consell de Menorca del passat 15 d’abril. Us faré una confessió: n’acab tan cansada, que ni ganes tenc de tornar-hi a pensar per escriure aquestes quatre retxes. Però som dona responsable i sempre intent complir els compromisos. Per tant, aquí teniu aquesta crònica alternativa -res a veure amb el que surt a la premsa- que esper que us sigui profitosa.

Per no perdre el costum, vaig defensar una proposta del PSM Més per Menorca perquè el dragatge del port de Maó es faci amb garanties, de forma semblant a com es vol fer a Flix. I per no perdre el costum, també, el PP va fer d’anguila i s’hi va oposar: l’excusa d’aquest mes va ser que el tema era a Fiscalia. No entenen que tenim un govern per fer propostes polítiques, per defensar els interessos dels menorquins, no per fer aquest trist paper que fan. Per cert, frase lapidària del conseller de medi ambient i pesca: “No hi ha cap lloc o illa al món on els fangs es puguin tractar (descontaminar)”. Aquí queda!

Amb la següent proposta, vam tenir més sort: es va aprovar per unanimitat reactivar la comissió de seguiment de competències del CIM per poder estudiar, de forma conjunta, govern i oposició, la possibilitat d’assumir noves competències, així com per revisar el contingut i el finançament de les ja assumides. Ara bé, vaig tenir una sort relativa: resulta que aquesta comissió havia funcionat de juliol del 2008 a juny del 2011. O sigui que no ens van poder dir que “demanam allò que, quan governàvem, no fèiem”. Ben al contrari.

Finalment, dues preguntes al senyor conseller de des-ordenació del territori: per què ens va vendre (consta en acta i va sortir per premsa) que havia contractat un geòleg per revisar el Pla Especial de Camí Cavalls amb una beca “Mapfre” quan no era cert? Ell, pobre de mi, es pensava que li donarien… I segona pregunta: és competent el Consorci de disciplina en rústic per inspeccionar les obres de Torralbenc? NO!, em va dir. I es va quedar tan descansat! Evidentment, el tema no ha fet més que començar i augur que no acabarà bé. Per al PP, evidentment.

També vaig fer una interpel·lació sobre borses de treball en què el català és només un mèrit, quan són places d’atenció al públic, amb la qual cosa no es garanteix que un ciutadà que s’adreça a l’administració en català sigui atès en aquesta llengua. Però, com que el tema continuarà en el ple de dilluns vinent, em permetreu que me’l reservi per a la pròxima crònica, que intentaré que sigui més puntual. A més, ara que tenim el pare de la Llei de la Funció pública, de nou fent d’arqueòleg del Consell, segur que ell ho aclarirà.

I acabaré amb un regal, una frase per emmarcar del conseller de des-ordenació del territori: “Estam escaldats d’haver d’actuar per moviments socials”. De fer feina efectiva, és segur que no hi està, d’escaldat! On és la Transitòria que havia de fer en mig any? On és la revisió del Pla Especial del Camí de Cavalls? I, d’altra banda, diria que PP i “moviments socials” són conceptes incompatibles. O no?

2 comentaris a “Crònica d’un ple XXI.”

 1. Menorquit Escrit el 16 maig 2013 a les 22:12

  Ja està bé llegir la crònica teva perquè, com dius, la premsa ja sabem amb quina corda bota i a qui voldria esborrat. Sobre la Transitòria, no la hi demanis, millor si no l’executen. Hi ha coses (gairebé tot), que tenen al programa electoral, que molt milor si no ho acompleixen.
  .
  Les respostes monosil·làbiques del DesOrdenat conseller és pura ràbia de ca. En treu bavera blanca per la banda quan respon?
  .
  Ànims Maite!

 2. Maite Salord Escrit el 17 maig 2013 a les 22:28

  La premsa, Menorquit, gran tema! Hi ha un mitjà que es veu que té problemes amb el correu i les notes de premsa que envii: Torralbenc, base de dades estudiants… Bé, no passa res. Per sort, el món ha canviat i, ara, qui vol estar informat, té molts altres mitjans a l’abast que no són els diaris.
  D’altra banda, el conseller del desordre mai contesta amb monosíl·labs! Primer fa una bona explicació i, després, jo, que som dona pràctica, li deman: bé, açò deu vol dir que no? Sempre així.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari