Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un ple (V). 2a part

En el darrer pel del Consell de Menorca, a més de la sortida de l’oposició per deixar en evidència les formes de l’equip de govern del PP, que ni tan sols es digna a comunicar-nos les urgències, es van tractar una sèrie de propostes del PSM més per Menorca que us passaré a comentar.

La primera proposta presentada demanava la retirada de l’avantprojecte de la Llei de turisme de les Illes Balears, una llei que és un autèntic atac a les competències municipals i insulars i que, amb l’excusa del turisme, obre la porta a actuacions agressives cap al medi ambient: així, ens podríem trobar establiments turístics en zones d’alt nivell de protecció, per posar un exemple. Només cal recordar que el Col·legi d’Arquitectes de Balears va afirmar que amb aquesta llei tornaríem al descontrol urbanístic dels anys 70. Queda tot dit, em sembla.

En segon lloc, amb una esmena, es va aprovar per unanimitat la proposta de sol·licitar la transferència de l’1% cultural de les obres del dic de Ciutadella. El corresponent a  la variant de Ferreries, ja és al pressupost que gestiona el CIM. Així, des de Menorca, tindrem l’opció, amb participació i consens, de decidir a quines inversions culturals volem dedicar aquests doblers, una quantitat que s’acosta al milió d’euros.

Finalment, vam tractar una proposta que consistia a demanar a l’equip de govern que dugués a terme les gestions necessàries per impedir que el conseller Company del Govern Balear -també del PP, diria-revocàs una subvenció concedida al CIM per rehabilitar la torre 10 de Santa Àgueda, revocació no ajustada a dret segons els serveis jurídics del Consell. El PP hi va votar en contra perquè, segons la consellera Baíllo… ja estaven fent les gestions! Sabeu quin dia, segons consta en el registre de sortida, va fer la gestió la consellera? El mateix dia que el PSM denunciava els fets per premsa! I, a més, es va ofendre molt quan li vaig dir que, esclar, mentre estava tan entretinguda (mal) venent llibres a 1€, no podia fer res per no deixar perdre els 157.096€ de la subvenció.

El ple va acabar amb el torn de preguntes. Quan vaig demanar al conseller d’esport si em podia explicar en què consistia el conveni pont entre el Consell i el Menorca Bàsquet i la seva durada, em va contestar, literalment: “Com que l’oposició són uns artistes interpretant el reglament (referint-se a la nostra sortida del ple per evitar que s’aprovàs una urgència), jo també i, com que només tenc l’obligació de contestar una pregunta, senyora Salord, quina de les dues vol que li contesti”. Evidentment, després de més de 5h de ple i amb el to amb què m’ho va dir, la meva resposta no podia ser cap altra que la que em va sortir de l’ànima: cap de les dues, gràcies!

Fins aquí, un nou capítol dels plens del Consell de Menorca. Podria fer-ne un del ple extraordinari per aprovar el que vam impedir que es fes per urgència, però haver de comentar com el conseller d’Ordenació del Territori acusava de “narcisistes” els membres de l’oposició és un exercici que, francament, no em ve gens de gust. Supòs que m’enteneu. Pur cinisme.

3 comentaris a “Crònica d’un ple (V). 2a part”

 1. potser Escrit el 08 febr. 2012 a les 12:24

  Per governar se n’ha de saber, cal tenir un tarannà especial, i sobretot, cal ser polític i aquesta gent, dissortadament, no en són gens de polítics. No respecten la oposició quan fa 4 dies ells n’eren, no respecten les persones i ni tan sols saben emprar la ironia per fer-ne un ús elegant i inteligent. Són cínics, estan insegurs, tenen massa traumes i un perfil polític molt baix. No estan preparats per dur les regnes d’aquest cavall desbocat. Ells s’han vist dalt el cavall i es creuen que el poden menar a sa música, però per fer un bon jaleo calen moltes hores d’entrenament, i ells confonen un picadero amb un camp de polo. Maite, gràcies per la feina que feis a les institucions. El PSM sí que demostra que sap estar a l’oposició, que respecta a les persones i les té en consideració i, sobretot, demostreu que sou POLÍTICS, en majúscula, dels bons. Seguiu així!

 2. Ricard Escrit el 08 febr. 2012 a les 13:18

  La consellera del PP es fa estimar per arreu on passa, i el seu concepte de gestió de la cultura,és tan particular que no cal ni combatre les seves idees.
  Es important que es conegui la “agilitat” pel que fa a la subvenció de Santa Àgueda, i la preocupació per la conservació del patrimoni històric es equiparable a la de “el pocero”.
  Un càrrec públic que és tan avar amb les explicacions,no ho és amb l’oposició, ho és amb tots els menorquins que un dia diran :¿”com és que s’ha deixat esfondrar això”? i ¿” qui va ser la persona que ho va permetre”?.

 3. dani prats Escrit el 09 febr. 2012 a les 21:16

  Un dia d´aquest………….vindré a n´es ple del consell. I després opinaré. Però crec que no hi ha es tarannà que hi ha a Ciutadella. Avui hi hagut ple a Ciutadella, supòs que ha anat be, a part del fred que fa.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari