Maite Salord

Escriptora

Ciutadella, nova etapa

(Text llegit a l’acte d’elecció de la nova alcaldessa de Ciutadella, Pilar Carbonero)

“La situació política que avui vivim a Ciutadella és, certament, atípica i especial. I no perquè assistim a un canvi d’alcaldia a meitat de mandat –fet que, si bé no és habitual, sí que entra dins les possibilitats que ofereix la democràcia- sinó per com s’han desencadenat els fets fins arribar avui aquí.  No és la meva intenció parlar d’un passat que tots coneixem perfectament. Avui toca parlar de futur. D’un futur que volem il•lusionant i encoratjador i que, tanmateix, sabem, també, que serà difícil i complicat.

Des del PSM-EN, sempre hem estat conscients del lloc en el qual els resultats de les eleccions de maig de 2007 ens havien col•locat. I, des d’aquest lloc, des de l’oposició –com ja havíem fet el passat mandat- hem treballat per dur a terme una oposició que, a més de fer un seguiment rigorós de l’acció de govern per denunciar aquelles actuacions que hem considerat reprovables, ha volgut ser, també, una oposició activa i constructiva, amb propostes positives per a Ciutadella.

Arran dels fets de 31 de juliol, la nostra postura ha estat sempre clara i transparent i amb un objectiu clar: que l’ajuntament de Ciutadella recuperàs la representativitat sortida de les urnes a les darreres eleccions municipals. No ha estat possible, així com tampoc no ho ha estat conformar un govern de salvació integrat per tots els partits. Arribats a aquest punt, i vista la l’excepcional situació política creada, s’imposava actuar amb responsabilitat, per la qual cosa vam començar a treballar, des de la coherència ideològica, per formar un govern progressista que és el que, a partir d’avui, i amb el suport generós del regidor d’UPCM, governarà el nostre poble. És per això que, des del PSM-EN, donarem suport a la candidatura de la socialista Pilar Carbonero.

Aquest exercici de responsabilitat política no ens ha de fer oblidar, tanmateix, que  assumirem el govern en unes condicions que, sincerament, no són les que voldríem. Venim d’uns anys que s’han caracteritzat per una acció de govern que, només –i, encara, no sempre- quan les circumstàncies han obligat, ha deixat de banda la prepotència i la falta de transparència. Hi hem d’afegir, a més, una situació econòmica insostenible i unes mancances en infraestructures bàsiques injustificables. Aquests darrers mesos, per si tot això no era suficient, hem entrat en una espiral d’insults i desqualificacions que en res han contribuït a dignificar la vida política al nostre poble. Ben al contrari.

En aquests moments, els quatre regidors del PSM-EN estam disposats a assumir la nostra responsabilitat amb ganes de fer feina per Ciutadella, però també molt conscients que la situació heretada ens ha de fer tocar de peus a terra. Sempre hem dit, i avui, més que mai, ho vull tornar a repetir, que l’autèntic valor d’un polític és la seva credibilitat i que, aquesta, només s’aconsegueix des de la coherència de plantejaments, des de la claredat i la concreció de les propostes i, sobretot, des de la serietat en les formes. És per això que estam convençuts que ha arribat el moment de substituir les falses promeses per veritats. La prepotència pel diàleg, la participació i el consens. La falta de transparència per l’actuació rigorosa.

La difícil situació econòmica que pateix aquesta institució ens fa ser prudents a l’hora de plantejar grans propostes de futur. Tanmateix, és cert que hi ha propòsits –segurament els més importants- que no s’aconsegueixen amb doblers. Estic parlant, és clar, de retornar la dignitat a aquest ajuntament i, de retop, a tot un poble que, en els darrers temps, s’ha sentit avergonyit per l’espectacle al qual ens hem vist abocats per la greu irresponsabilitat dels qui fins avui ens han governat. Aquest és, al nostre parer, per damunt de tot, el gran repte que tenim per endavant. El gran repte que, avui, tots, polítics i ciutadans, assumim. Perquè no podem oblidar que regenerar la vida política de Ciutadella és feina de tots, cadascú des de l’àmbit que li correspon. I tenim molta feina per fer. Molta.

Tot i l’expectació creada, avui no és un dia de celebracions. Aquests acte és només la constatació del final d’una forma de fer política basada en l’amiguisme, el descontrol en la despesa i la falta de consens real. Una forma de fer política que ha sumit la institució, i Ciutadella, en una crisi l’abast real de la qual encara no coneixem del tot. I és, també, l’acte en què els partits polítics que els ciutadans van voler a l’oposició demostren que saben actuar amb responsabilitat pel bé del poble, assumint el govern en una situació difícil i complicada.

Com a portaveu del PSM-EN, només puc acabar fent una promesa a la ciutadania: feina, transparència, humilitat i capacitat de diàleg seran els eixos bàsics d’aquests quatre regidors en la gestió diària que durem a terme. Perquè  hi ha altres formes de governar. Altres maneres de fer política. Tant de bo el camí que avui començam ens dugui a bon port i que puguem recuperar la confiança dels ciutadans.”

36 comentaris a “Ciutadella, nova etapa”

  1. esperança Escrit el 16 març 2009 a les 17:33

    sort i ventura

  2. núria Escrit el 16 març 2009 a les 18:36

    molta força tots!!

    nomès veure que s’intenció és fer sa feina des de s’esforç i s’humilitat ja ens omple d’esperança!!!

  3. Maria Escrit el 16 març 2009 a les 18:36

    La promesa val la pena. Coratge

  4. gavineta Escrit el 16 març 2009 a les 19:15

    Amén!

  5. Simó Ferrando Escrit el 16 març 2009 a les 20:09

    Es cert que teniu molta feina per endevant, peró, per a mi el mes bàsic i,pot ser el mes difícil, serà recuperar la confiança dels ciutadans en els polítics, molt mal mesa per actuacions despreciables com les del anterior equip de govern transfuga. Peró no tinc cap dubte que si algú ho pot fer son les persones del PSM, que sempre han destacat per la seva honradesa i capacitat de feina. Endevant “ho aconseguireu”, no en tinc cap dubte.

  6. àlex Escrit el 16 març 2009 a les 23:46

    Sort i ventura!

    (i feina amb rigor i ben feta)

  7. Mínimo Común Escrit el 17 març 2009 a les 11:55

    Estic convençut que fareu una bona feina. Els doblers a les arques no són el més important per aconseguir els grans objectius!
    No ens decepcioneu!

    Ànims i bona feina!
    (i per cert, cap on anirà la cultura ara? què serà el primer que es farà a Menorca? I com anirà el projecte de ciutat? Com s’estructurarà? Com anirà la partcipació ciutadana?)
    Ja estic nerviós… Prest ho veurem!

  8. Mínimo Común Escrit el 17 març 2009 a les 11:56

    Volia dir a Ciutadella, clar!

  9. Kintet Escrit el 17 març 2009 a les 12:45

    Maite, no estic del tot d’acord amb tu… Res pot ser perfecte mai…
    Dius que no és dia de celebracions, i jo crec que sí. Avui, com es dia que en Bush va deixar sa política i se’n va anar cap es ranxo a pasturar amb ses vaques i es búfals (o amb es ca de ses galletetes, que va de cowboy, però a n’es fons…), és un gran dia per sa democràcia. És un dia per agafar un bòtil de gin i no amollar-lo fins que sigui buit, cridant amb força allò de “Ciutadella, Ciutadella… oeoeoe”.
    Per cert, una bona cosa a fer per restablir sa democràcia (sí, sóc d’es que pensen que era una altra cosa, fins ara) a Ciutadella seria permetre contribucions d’es públic a ses sessions plenàries. Al manco obrir un torn de precs i suggeriments… Sembla una parida, però és molt trist tenir dret a opinar (i secretament) només un dia cada 4 anys.

  10. Elies Coll Escrit el 17 març 2009 a les 18:26

    Molta sort! 😉

  11. Maite Salord Escrit el 17 març 2009 a les 22:56

    Quin dia! A les cinc de peus, per corregir exàmens. Després, classes, posar notes, sessions d’avaluació… I, entremig, el primer dia de regidora de “govern”. Tenc la temptació de fer un “diari de…”, però millor que em reprimesqui (ja en vam patir un de “campaña electoral”!). Sort dels vostre suport. És polit saber-vos tan a prop. Gràcies.

  12. Maria Escrit el 18 març 2009 a les 14:29

    Es notaven un poquet els nervis, però entre tot el que ha passat aquests dies, és ben normal. Ànims i tanquil·litat, que tot sortirà bé.

  13. susanna Escrit el 18 març 2009 a les 17:13

    la revolta estudiantil a la facultat de filologia i la batalla campal d’avui enmig de la Gran Via…han superat, sens dubte, les crispacions de Ciutadella. Ambdues coses vergonyoses! Però, la pregunta és…si tot tremola a la nostra societat – educació,política, crisi- hi trobarem solucions? si totes són tan dràstiques com les dels mossos! Com pots veure Maite, el lloc on vas estudiar, ja no és el mateix i la prova està en la decisió tan “encertada” d’avisar els mossos d’esquadra en plens exàmens parcials. Esper que aquesta nova etapa vos vagi millor! crec que els de la UB central …podem donar per començades les vacances santes! vergonyós, tot plegat! sort i ànims!

  14. bep Escrit el 18 març 2009 a les 19:23

    Jo també desig molta sort, ara bé, només veure la prensa d’avui (ultima hora), ja hi ha cosa que no m’agrada. Veig que la regidora del PSOE (sra. Ana Pons) ja ha trobat un lloc pel seu home (policia local), no ha tardat ni 24 hores, es això ètic ?, profesional?.

    Conec molta gent dins el colectiu del cos policial de Ciutadella i ja m’han dit que ho troben vergonyós, quin personatge…….Temps al temps.

  15. Ratolí Escrit el 18 març 2009 a les 21:37

    Bep, de sort en desitjam tots, però com bé dius el tema de la Sra. Anna Pons és un cas no d’ètica sinó de jutjats. Si la primera decisió d’aquesta Sra. és “enxufar” el seu marit pot anar agafant els tapinets i plegar cap a casa, quina vergonya! és més, sent l’esposa d’un policia no està incurrint en un cas d’incompatibilitat portant aquesta àrea de governació? Ja ho deia bé l’estimada Matilde de la Mole, els psoecialistes no són de fiar! i raó que tenia, la primera decisió que han pres és vergonyosa… ja ho sabeu, si teniu algun familiar que sigui regidor psoecialista no sofrireu la crisis, teniu un lloc assegurat a l’ajuntament… on és ara el Sr. Triay?
    Com pot estar justificant aquest fet la Sra. Carbonero? si aquest sr. tenia un problema metge, perquè no ho havia presentat abans i no el mateix dia que la seva esposa comença com a regidora?
    .
    Maite, sinó posau seny voltros el tema es desmadrarà, té raó “bep” i el malestar dins sa policia és generalitzat. Ara és comença per la policia però es seguirà amb les altres àrees, com a ciutadà respirava aliviat en veure que tornava la normalitat a l’ajuntament, esper que la normalitat no sigui anar colocant familiars dels regidors de torn…
    .
    Salut i molta sort!

  16. eugenia Escrit el 18 març 2009 a les 22:41

    Teniu raó Ratolí i Bep, sembla que no és molt ètic que el primer dia a un agent de la policia, marit de una nova regidora el “col.loquin” a puesto.
    Però tal vegada si una persona ha tingut una angina de pit i desprès un àmag d’infart, ja tindria que haver estat col.locada abans. Crec que per a ell era un dret llargament esperat.
    Hi ha molta gent en situacions similars i a mi en sembla vergonyós. Crec que aquesta persona haguè actuat de la mateixa manera si en lloc de estar treballant a l’ajuntament haguè estat a una fàbrica i desprès d’un canvi de director intentàs reivindicar els seus drets.
    Tampoc sembla molt ètic que abans de constituir-se el nou govern s’aturassi la “reordenació” del camí de Maó, però crec que no esteim sobrats de diners com per pintar uns senyals i als pocs dies canviar-les
    Ara (penso!) es millor estar a l’expectativa i segons quines noticies les llegir-las amb cert escepticisme, bé ara i abans.
    Hem tingut en els últims darrers anys un govern térbol (thank you Maite) i una informació als diaris penosa.
    No sé que mes dir, ara ens toca el que ens toca, segur que es moooooolt millor que fa 6 mesos o 5 anys.
    És el que jo esper.
    Ciao.

  17. Xeroki Escrit el 19 març 2009 a les 17:02

    Jo et volia donar l’enhorabona per aquest nou govern progressista, però les primeres actuacions del PSOE no ho fan possible. Com pot ser que el primer dia ja hagin col•locat al marit de la regidora d’assessor de no se que. Em refereixo al mateix que abans s’ha comentat per altres blocaires. Un company m’ha dit que la primera reunió de l’alcaldessa va ser per tractar el tema del camí de Maó, va sortir un tros per la tele, i apa allí tenim a la regidora i el seu espòs a la vora ja el primer dia col•locat d’assessor. Me van dir que hi havia un parell de funcionaris de la brigada i el que trop que és el cap o director de la policia. Jo no hi entenc en soldats i policies, però no pot ser que el marit policia, que crec que és soldat ras, de repent sigui capità i ja vaig de la ma de la seva dona a les primeres reunions de l’alcaldessa. En política no basta fer-ho be, ha de ser creïble i raonable. Ara ho dissimulen amb una malaltia, que segur que és veritat, però segur que estava malalt també la setmana passada. Ho poden camuflar com vulguin però això sona a privilegi de primer nivell per ser el seu marit. Una vergonya i nosaltres defensem un govern sense amiguismes, o no ? Comprenc Maite que no ens pots contestar i si ho fas serà per mantenir la versió oficial, ja que acabeu de començar i no podeu tenir la primera crisis, però millor no diguis res, que no som gent a la que ens agradi que ens prenguin el pel.
    Per altre banda, amb el tema del camí de Maó, dèiem que l’ajuntament estava aturat que sols els funcionaris el mantenien viu, i ara per ordre de l’alcaldessa tot aturat, el camí de Maó ha quedat a mitges i ja fa 4 dies. Tornarà passar el cap de setmana i tot emmerdat. Que no hi havia un projecte o un pla d’acció ? Els funcionaris que es van posar a fer feina devien tenir un pla o una idea del que anaven a fer. Hi ara perquè ho aturem ? No ho entenc.
    Crec que el començament no ha estat el millor que volíem tots, esper de tot cor que el final si ho sigui. Ànim i molta sort, que crec que amb aquest equipo et farà falta.

  18. Francesc Escrit el 19 març 2009 a les 18:05

    Avui surt publicat en els diaris la lletra del pacte per a la governabilitat i la transparencia hi mira per avont el PSOE ja la incomplert amb l’episodi de la seva regidora Anna Pons que lo primer que fa es col-locar el seu marit que es policia local, hi que aprofita l’avinentesa per canviar de lloc de feina cuand justament la seva dona el dia anterior avia arribat en el govern de l’Ajuntament i justament sera la responsable de governaciò,ocupaciò de la via pùblica.Es una vengonya,estic indignat,ja que tal com deia el diari UH,es va presentar a una reuniò que no li corresponia asistir-hi,va explicar les seves pretensions d’enxufarse, hi encabat va registrar la instancia amb la seva sol-licitud, sensa cap reacciò per part de la batllesa,sensa que el fes fora,sensa guardar les formes mès elementals.Açò pot ser un niu de conflictes,es ben trist veure com els proposits just duren un dia, hi que per l’egoisme d’alguns han de pagar tots,l’oposiciò es deu començar a fregar les mans.

  19. bep Escrit el 19 març 2009 a les 19:13

    Allavà, bé començam, avui m’han dit dos perdalets que l’home de la regidora Ana Pons (policia local), ja anava dient fa un mes per dins les dependències de la policia local que “ya falta poco para que gobierne mi mujer y me va ha hacer un traje a medida”. Idò, com diu monpare “vaja quin ganster”.

  20. Maite Salord Escrit el 19 març 2009 a les 20:08

    Bona nit. Veig que el tema de la futura regidora de governació i el seu home policia ha entrat amb força al bloc. No em sorprèn. Em diu Xeroki: “Comprenc Maite que no ens pots contestar i si ho fas serà per mantenir la versió oficial, ja que acabeu de començar i no podeu tenir la primera crisis, però millor no diguis res, que no som gent a la que ens agradi que ens prenguin el pel.” Bé, pens contestar, donaré la meva opinió dels fets i, per tant, no pretenc prendre el pèl a ningú.
    En primer lloc, he de dir que és absolutament cert que rallam d’una persona malalta que no pot continuar fent de policia per prescripció mèdica. Ara bé, pens que s’hauria hagut de cuidar molt més el tema de les formes perquè, teniu raó, vist de defora, pot fer mal als ulls. Pel que sé, però, els informes mèdics van arribar fa pocs dies, coincidint amb el canvi de govern. Hi ha, a més, altres persones en la mateixa situació per als quals es cerca una solució.
    Ratolí diu que podria ser incompatible que la dona d’un policia dirigís l’àrea. Legalment, és possible. Una altra cosa és que sigui el més prudent. Des del PSM, però, no hem entrat en la distribució d’àrees del PSOE. Respecte al darrer comentari de “bep”, no em puc creure, sincerament, el que li han dit.

  21. Ratolí Escrit el 19 març 2009 a les 23:14

    Maite “bep” té tota la raó i les informacions que estan arribant des de dins la policia totes van en la mateixa direcció. Sembla ser que aquest sr. estimat marit “enxufat” feia temps que ho tenia tot orquestat, comentaris com el que explica “bep” sembla ser que eren normals i habituals amb aquest sr., inclus i tot molt més desentonants del que ens a dit “bep” i que per respecte al teu blog prefereixo no dir. El fet que tu Maite no t’ho volguis creure no vol dir que el tema no sigui cert, i pens sincerament que us haurieu d’informar exactament del que està passant, el poble és mereix saber la veritat.
    .
    La veritat que estic sorprés amb tot aquest enrenou i molt més amb la certa justificació que esteu fent de tot plegat, sincerament em sembla totalment fora de lloc, és més, si realment té problemes metges doncs que li cerquin un lloc adient per la seva condició, però no al costat de la seva dona. En realitat qui serà el/la regidor/a, el marit o l’esposa? Per cap de les maneres la Sra. Pons podrar podrà pendre decisions objectives donat que sempre estaran manipulades pel seu marit.
    .
    Poca credibilitat vos donaran a tots plegats aquests fets si no es prenen mesures, no em val excusar-se que les àrees han estat repartides pel PSOE, hi ha que ser valents i si fa falta plantar-se al PSOE i recordar-lis l’acord de governabilitat que sa publicat avui al diari UH.
    .
    Segueixo desitjan-te sort, però no m’extranya que la ciutadania perdi el respecta i la confiança amb els polítics, al cap i la fi si les decisions van per aquest camí el poble acabará dient: “más de lo mismo…”

  22. toni Escrit el 20 març 2009 a les 0:15

    primer de tot enhorabona Maite, el canvi ja es respira pels carrers. Us voldria donar molts d’ànims en aquesta tasca que no serà gens fàcil.
    Referent als darrers comentaris sobre el marit de la regidora de policia crec que fer certes afirmacions és entrar al joc d’aquells – ja sabeu a qui em refereixo- que busquen qualsevol escusa barata per distorsionar, quan encara ni s’ha començat a gestionar. Dir que s’ha “col·locat” a una persona o que es tracte d’un cas de “jutjat” és alimentar la rumorologia que interessa massa a un sector concret. Si hi ha algún tracte de favor o alguna maniobra fora de la legalitat no dubto en cap moment que el primer en denunciar-ho serà el Triay, els mixtes o el propi PP, però esper que ho faran amb arguments… allò d’oposició responsable, no?
    Per altra banda l’estat econòmic de l’ajuntament suposo que el fareu públic, tothom ha de saber com s’han deixat les arques muncipals… quin morro que tenen, encara recordo la roda de premsa de la setmana passada, si tot ho han deixat com van dir no tindreu res a fer, us avorrireu la mar ! vaja rostro! no?
    i cultura que? com heu trobat el parpal després de mitja “lesgislatura de la cultura”?

  23. eugenia Escrit el 20 març 2009 a les 1:30

    Ratolí, ja que os arriben informacions des de dins la policia, m’agradaria saber si alguna vegada vos han arribat informacions de maltractaments, si alguna vegada vos han arribat informacions d’abussos, de comissions… per part de la policia.
    Si aquet policia es com digueu, esper que prest sigui apartat de les seves funcions, i la seva dona també.
    Sí, s’ha de ser valent i tirar endavant i no començar amb discursos pre-electorals.
    Maite, has fet molt bé en contestar en Xeroki, ja m’agradaria saber que són per ell les versions oficials.
    Realment es un etapa dura.

  24. bep Escrit el 20 març 2009 a les 15:05

    Ratolí, el sr.Triay no diu res ja que ell també va colocar a un policia de inspector de via pública.
    O sigui que ara hi ha 4 policies que no fan de policia, jo mai he vist ningú de la brigada que vengui a fer de policia, si aquests senyors tenen nòmina de policia que es posin l’uniforme coom els altres.

    Per cert Maite, no era la meva intenció crear polèmica, però t’ho pots ben creure, i més coses que per educació no es pot dir en un bloc.

    Si un dia et veig pel carrer, si puc i va bé ja et comentaré unes coses.
    Temps al temps….

  25. Xeroki Escrit el 20 març 2009 a les 16:21

    En primer lloc Maite demanar-te disculpes si vaig fer llarg amb la frase de la impossibilitat de rebre una resposta teva. Al mateix temps, crec que està clar que la malaltia del policia – marit de la regidora – deu ser real, si no ja seria d’escàndol. Però si no està be, s’han de fer les coses com a la resta del personal, deu tenir dret a una invalidés o trobar-li un lloc adient per la seva capacitat i situació de salut. No és sols una qüestió de formes, és una qüestió de principis. La seva aparició el primer dia a una reunió amb l’alcaldessa i la seva dona el situa, com ja ha dit algun altre blocaire, en un estatus de “regidor no electe” o càrrec de confiança del primer nivell sense tenir més mèrit, a priori, que el fet de ser el marit d’una regidora del PSOE.
    Tens que comprendre Maite que molta gent, jo inclòs, teníem moltes esperances de veure un nou estil de govern, i apa el primer dia ja pels diaris per un afers d’amiguisme. Jo no se el que deuen dir els policies, però si que comprenc que deu ser difícil pensar en que la persona més imparcial possible sigui la dona d’un agent. Avui m’atreviré a fer-te una pregunta amb tota la bona intenció del mon, si vols me contestes i si no tan amics online com sempre: Heu fet una consulta o sondeig als membres de la policia del que en pensen de l’afer marit = regidor no electe? Per exemple, deu haver sindicalistes o treballadors de la vostra confiança dins aquest col•lectiu, que vos puguin donar una visió interna del problema.
    Be avui estic més tranquil, indignat encara per aquest afer, però esper que entre tots aconseguiu-ho aclarir o clarificar, i que tot hagi estat una patinada per precipitació del PSOE.

  26. Ratolí Escrit el 20 març 2009 a les 16:49

    Eugènia, tens tota la raó. Massa vegades arriben noticies d’abusos comesos per part de la policia de ciutadella, si realment és així s’hauria de perseguir fins a la fi, erradicant totalment aquests comportaments. Tots hem pogut comtemplar la violència gratuïta que a estat utilitzant la policia a Barcelona per escampampar manifestacions d’estudiants indefensos. No voldria ni per un moment pensar que els policies de Ciutadella poden arribar a n’aquest punt o altres similars i si fos així s’haurien de pendre mesures urgents per fer-los fora. Et diria més, mai he cregut amb policies ni ejercits, però no crec que tots els components de la policia de ciutadella siguin almes represores, conec un parell de policies amb molt de criteri que es mereixen tot el meu respecta.
    Així mateix Eugènia o Maite, no em refereixo exclusivament a “enxufisme” per la cara de l’estimat marit de la Sra. Pons, sinó que, com a ciutadà i treballador no “funcionari privilegiat” que soc, per cap de les maneres puc entendre aquests priviligis tan escandalosos que tenen els funcionaris, siguin policies o altres funcionaris de l’ajuntament. Em dol moltíssim que pel simple fet de ser funcionari o policia es tengui tanta facilitat per trobar un lloc a mida per cadascun, els que ens guanyem el pa de set del matí a set de la tarda sent autònoms o treballadors assalariats ni s’ens passa pel cap tenir aquests privilègis. Per tant, crec que el poble ras, que en definitiva és el qui paga el sou a totes aquestes persones, tenim el dret de saber com es gasten els nostres diners, tan sigui amb l’asfaltat d’un carrer o amb el sou d’un funcionari policia privilegiat…
    .
    Potser, si es veu tan normal que es col·loquin les persones a dit o per afinitat de llit, seria el moment que tots els ciutadans ens comencessim a plantejar la morossitat fiscal amb l’administració, començo a estar cansat que els meus diners i el meu esforç diari es menysprei justificant causes totalment incomprensibles per la resta de mortals no funcionaris.
    .
    Per altra banda, consider que les afirmacions que fa “bep” són força contundents i m’agradaria saber el net de la questió sobre aquestes col·locacions que està parlant, Maite, tu en saps res d’açò i aquests 4 policies que no fan de policies? Intentaré informar-me amb els meus coneguts si realment açò és així.
    .
    Maite, t’adjunt les darreres paraules del teu escrit: “Tant de bo el camí que avui començam ens dugui a bon port i que puguem recuperar la confiança dels ciutadans.”
    Espero que aquesta confiança que reclames als ciutadans no es trenqui amb decisions tan aberrants com la que esteim debatint de la Sr. Pons…
    .
    Salut

  27. Ignasi Escrit el 20 març 2009 a les 19:03

    Ratolí, no tenc massa elements de judici sobre l’actuació del mossos d’esquadra amb el tema dels estudiants. Sols unes imatges que he vist a les noticies i les fotos de la premsa. Però qualificar-ho de violència gratuïta i d’indefensos estudiants ho trop un gra massa contundent per la teva part. No crec que a la vida hi hagi moltes cosses blanques o negres, i que sempre dependeix de qui opini. Els estudiants anaven tant equipats com els mossos, cosa que me fa pensar que cercaven l’enfrontament i per tant major noticia i repercussió mediàtica. En quan el mossos estic segur, que si cal, es depuraran responsabilitat i rodaran caps, en canvi entre els estudiants no crec hi hagi ni una disculpa pública per haver provocat una situació de violència. Són joves, que han de fer els joves si no muntar una revolució i cremar contenidors. Me sap greu però la violència no la puc encobeir vengui d’on vengui, no crec que el fi justifiqui els mitjans. Per exemple, a Palma uns estudiants tallen una carretera per protestar, que no són conscients que estan impedint el dret de circular de la resta de ciutadans i que per algunes actuacions reivindivicatives cal comptar amb autorització. Els nostre país està ple de drets però també hi ha obligacions.
    En quan al tema de la policia de Ciutadella parles de que massa vegades arriben noticies d’abusos. No serà la mateixa noticia repetida una vegada darrera l’altre ja que no hi ha massa cosa per omplir diaris. Per altre banda, el sistema amb els seus defectes funciona, no fa massa varem veure com un policia d’Es Mercadal era condemnat per la justícia, o com dos guàrdies civils eren imputats .
    Per últim, dir-te que la policia local de Ciutadella és l’única de tota Menorca, ja sigui local o de l’estat, que compta amb un sistema de vídeo vigilància intern per controlar tot el que passa amb els detinguts. Cosa que ara els mossos estan instal•lant a totes les seves comissaries per evitar els abusos. Crec que sempre es pot fer més per aconseguir una policia més justa, preparada i eficaç. Però difamar o posar una ombra de dubte sense arguments és del tot injust. En l’únic que et donaria la raó és en el tema dels ser funcionari, i jo ho soc, però crec el sistema necessita una neteja i facilitar la possibilitat de llevar d’enmig els que no compleixen amb la seva obligació, que per tot n’hi ha, pocs però n’hi ha, i que fan que tots els que fem feina tinguem la mateixa mala fama. Per això que acabo de dir els meus amics sindicalistes em voldran matar, però saben que ho penso de veritat.
    Maite no he tingut l’oportunitat de veure’t des del ple del passat dilluns, que vagi per davant la meva enhorabona i com sempre a la teva disposició.

  28. Talaiòtic Escrit el 20 març 2009 a les 21:30

    Idò i qui es podia pensar que l’ala soe del PPSOE era diferent de la del pp? Canviaran les cares i els noms però faran les mateixes endemeses, limitats únicament pel fet de no trobar-se governant ni en solitari ni amb majoria, que sinó… Així i tot ja han fet la primera patinada que ha transcendit a la llum pública, i segur que no serà la darrera. Es veu que a segons qui els costa tant no aprofitar-se del càrrec i fer les coses com toca!
    .
    Compartesc la indignació dels qui ja l’han manifestat aquí per aquesta actuació de la nova regidora de policia i del seu marit. Em vaig quedar amb els ulls com a plats quan vaig llegir la notícia. Sí que començam prest una altra vegada, vaig pensar! No sé si aquella reunió era interna de feina o amb presència de periodistes, perquè si era el primer ens podríem demanar com ho van saber al diari per publicar-ho. I si era una roda de premsa, igualment ens podríem demanar qui havia convocat aquest policia en aquella reunió sobre el canvi de sentit del Camí de Maó. Quin sentit tenia que anunciàs allà les seves intencions laborals que no tenien res a veure amb el tema que se suposava que es tractava? És d’una manca de responsabilitat i de sentit institucional flagrant per part de tots dos.
    .
    Seguirem atents, però faig una primera advertència: alerta amb les connexions familiars…

  29. Xeroki Escrit el 21 març 2009 a les 6:57

    Talaiotic el que és segur és que aquesta reunió a la que va assistir el marit de la regidora va sortir per la tele, aixó m’ho han confirmat un parell d’amics que ho van veure, crec que era a televisió menorquina. Estic totalment d’acord amb tú en que no té nom i que és una patinada. Vull creure que entre tots veuran la patinada i ho rectificaran.

  30. Maite Salord Escrit el 21 març 2009 a les 8:47

    Bon dia a tothom. Em consta que aquest tema ha creat malestar dins la policia i en altres àmbits. Els vostres comentaris en són un reflex molt clar. He de dir que aquesta reacció no em sorprèn en absolut. Ara bé, com ja vaig dir en un altre comentari, el PSM no va entrar en el repartiment d’àrees del PSOE i, per tant, tot i que em sap greu la situació, no me’n sent responsable. Quan les crítiques siguin a decisions que he pres jo o el meu partit, no dubteu que tindreu totes les explicacions necessàries. O, en cas d’error -sempre possible-, la meva rectificació. Salut!

  31. Xeroki Escrit el 21 març 2009 a les 9:48

    D’acord Maite, et comprenc però no puc acceptar que no vos toqui un poc de responsabilitat. Quan a un equip li fan un gol no és culpa sols del porter si no de tots. A l’ajuntament haureu de fer feina tots junts i complir tots el pacte que vareu publicar a la premsa. Confio en que el senti comú tornarà a la casa del PSOE i s’ho faran mirar amb lupa, el tema de la regidora i del seu marit. De totes maneres gràcies Maite per les teves respostes, demostres més valor i sinceritat del que jo et veia capaç, i per tant et torn a demanar disculpes i et don el meu reconeixement personal.

  32. Maite Salord Escrit el 21 març 2009 a les 12:02

    Seguint amb el símil futbolístic, suposem que defensi la porteria de l’equip i, sí, m’han colat un gol de falta. Ara bé, si per activa i passiva he intentat col·locar la barrera però cadascú ha anat allà on ha volgut, tot i veure clar que encaixaríem el gol, què hi puc fer? Potser és una qüestió d’estratègia i, aquesta, ja sabem que la dissenya l’entrenador i, si vols jugar a l’equip, l’has d’acceptar. L’altra opció és no jugar i regalar directament el partit al rival.
    I, Xeroqui, no cal que em demanis més disculpes: t’he de confessar que, quan vaig veure els darrers comentaris, per un moment, m’hauria amagat no sé on! Però, bé, ja veus que aquí som. No sé si és valor però, en aquestes alçades de convivència en aquesta plaça, fer una altra cosa, em semblaria una falta de respecte a tothom. Salut!

  33. Ratolí Escrit el 21 març 2009 a les 13:54

    Maite, puc estar d’acord que vos han fet un gol. Ara bé, com a bona jugadora i desensora del joc net que ets, espero que estareu al tanto dels moviments d’aquest “tipu” dins la policia, la informació que m’ha arribat des de dins la policia és força seriosa i sembla ser que el fraccionament dins la plantilla és total pel que diuen sembla que la estratègia d’aquest Sr. o tipu, és anar contra les persones que fins ara no han combregat amb la seva doctrina al més pur estil mafiós… els comentaris que arriben són realment preocupants.
    .
    Per altra banda, et diré que tindrieu de recordar les excuses barates que fins ara ens han estat donant els patètics i incompetents Tonyi Gener, T Salord, Brondo i companyia… passant-se les culpes uns amb els altres de com a anat l’ajuntament fins ara, esper que aquest joc no segueixi amb aquest nou govern…
    .
    A “Ignasi” li diré, ja que defensa a la policia de Barcelona per la seva actuació, que les imatges que hem pogut veure tots per televisió eren clares mostrant una desproporcionalitat total entre manifestant i policies, no obstant ja li dic que no penso entrar en discusions amb aquest tema. També li recordaré que en el meu escrit faig referencia a que conec policies d’aquí amb molt bon criteri qui es mereixen tot el meu respecta, altra cosa és que cregui o no cregui amb policies, exercits o uniformes.
    .
    Entre tot el que s’ha dit em mantenc, en que tots els privilegis que gaudeixen els policies/funcionaris del nostre ajuntament, consell, etc. són molts, massa, cosa que la resta de mortals ens costa moltíssim digerir. A l’empresa on treballo us puc assegurar que es respectan escrupulosament els drets dels treballadors, ara bé, no tenc el mínim dubte que si el comportament dels meus companys o de mi mateix anés pel camí de l’estimat i “enxufat” marit de la sra. Pons, ja hauriem fet fallida.
    .
    Maite, per la meva banda de moment no penso parlar més d’aquest tema (al que penso seguir d’aprop), vull seguir pensant amb la mateixa il·lusió que tenia quan es va signar l’acord de governabilitat. Però si que vull que reconeguis que tots els que fins ara hem sabut rebelar-nos contra la corrupció i l’amiguisme de l’Avelinisme, no podem acceptar aquests fets i quedar-nos callats com si no passi res. (M’agradiria saber també si dins el psoe tothom està totalment d’acord amb aquesta decisió).
    .
    Et segueixo desitjant sort i t’agraeixo les teves respostes.
    .
    Salut

  34. Antoni Escrit el 21 març 2009 a les 20:15

    Bones tardes a tots,
    Permeteu-me una petita reflexió.
    Si aquesta “patinada”com anomenau no hagués existit, aquest policia tard a d’hora haguès fet el mateix?
    Si ho hagués fet més envant, tindria el mateix resó?
    No és passar-se tres…o quatre pobles posar en tela de judici la feina de tots el funcionaris(inclòs estic)per un fet aïllat d’una persona amb el beneplàcid de l’afició?
    Si em de começar el judici social per uns i acabar pels altres(membres d’una societat)…….la llista dels Visigods es quedaria petita.
    No facem demagògia de rebaixes i opinem amb criteri, amb positivitat. Amb la positivitat que s’ha alertat d’un epsodi extrany i amb la presió es podrà corregir.
    Salutacions Maite i…Endavant!

  35. eugenia Escrit el 21 març 2009 a les 23:38

    Ratolí, treballo a l’administració i és cert que tenim uns privilegis que en la privada no en teniu, però també crec que amb el pas del temps els treballadors hem anat perdent drets, tant al sector privat com a l’administració.
    Et diré també que l’administració cada vegada privatitza més i per a mi es un gran error, per exemple el nou centre de Sta Rita, està gestionat per una empresa privada i els treballadors tenen uns sous quasi miserables.
    A la comunitat de l’Esperança, tots els nous hospitals són “fundacions”, “consorcis”… “concertats”.. etc i la seva qualitat deixa molt que desitjar.
    Té raó n’Ignasi, quan diu que hi ha gent molt incompetent treballant, gent que la mantenim entre tots i ahí estan.
    I el que es pitjor, gent que s’aprofita del seu lloc de treball per tenir uns ingresos extras.
    Amb el que no estic d’acord amb n’Ignasi és quan diu… Són joves, que han de fer els joves si no muntar una revolució y cremar contenidors.
    Uff, quina perla, o s’altra: que no hi ha massa cosa per omplir els diaris.
    Ni dins, ni fora de context, no té desperdici.
    A mi també m’agradaria saber com queda “el tema”.
    Bé es hora dels canvis.
    Salut!

  36. Ignasi Escrit el 22 març 2009 a les 8:12

    Només un aclariment, no intentava defensar l’actuació dels mossos, ni tampoc jutjar-la ja que hi ha que tenir molta informació per poder-ho fer. Al mateix temps tampoc acusava als estudiants, però tractar-los a tots d’innocents ho trobava exagerat. La frase sobre la crema de contenidors volia ser una critica a aquelles persones que creuen que tot val per tal de ser reivindicatius, era una ironia, segurament no molt ben redactada, però crec que clara. Tan mateix ja vaig dir que no hi ha res blanc o negre i que cadascú té dret a tenir la seva opinió. En quan al tema dels diaris hi ha molts de casos, de tota mena d’afers per exemple el tema ara del pagesos i la fira, que surten durant dies i dies des de tots els punts de vista possibles, i si no és ganes d’omplir diaris ja m’ho explicareu. Be de totes maneres no era la meva intenció, en absolut, crear polèmica. Sols volia expressar una opinió diferent i personal.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari