Maite Salord

Escriptora

El millor regal de nadal

Dijous passat, tota feliç (és un dir!), vaig entrar a l’ajuntament de Ciutadella per signar el nou reglament de la policia local. Res no em feia pensar que aquell dia rebria el que, sens dubte, serà el millor regal que em faran aquest nadal. Com en puc estar tan segura, si només som dia 16 de desembre, us demanareu? Tranquils. Ara us ho explic i ho entendreu perfectament.

Dins l’entrada de les cases consistorials hi havia una quinzena de capses precioses, d’un metre d’alçada, de colors brillants i festius. Quan vaig demanar, i això?, va resultar que eren uns lots de nadal enviats per una empresa constructora. La veritat és que no vaig saber com reaccionar. Prest, però, la crua realitat es va acabar imposant: n’hi ha per a tots els grups polítics excepte per al PSM, em van dir en un to de veu un poc llastimós. D’entrada, he de reconèixer que no m’ho vaig acabar de creure. És una broma, vaig pensar. Tanmateix, davant les evidències, em vaig haver de rendir: hi havia capses precioses per a tots el partits excepte per al meu!

I llavors sí que vaig saber, perfectament, com reaccionar: em va sortir una riallada espontània, aquesta sí de felicitat absoluta. Sense voler, aquells senyors constructors m’acabaven de fer el millor regal de nadal: res, res en absolut. Quina meravella. Fantàstic. M’encanta no ser mereixedora -juntament amb els altres tres regidors del partit- de cap lot de nadal d’aquests senyors. A més, per acabar d’arrodonir la meva alegria, aquell dia havia rebut a casa un formatge de Menorca ben polit -i esper que ben bo!- de part del PSM. Què més puc demanar?

24 comentaris a “El millor regal de nadal”

 1. josep carretero Escrit el 17 des. 2007 a les 16:45

  Segons la meua informació, efectivament hi havia 1 lot per Joan Triay, un per Pilar Carbonero, un altra per Joan Gorries i un lot per cada regidor del PP. Aquest constructor sòl enviar lots als regidors del Govern; però en el cas dels dos del PSOE ho ha fet per relació personal o professional.

  Evidentment no és correcte ni acceptable rebre lots per part d’un promotor, i aquest és el motiu que va fer que tant Carbonero com Gorries el tornesin inmediatament a qui el va enviar. Me consta que Joan Triay va fer el mateix. Esper que els regidors del PP l’aprofitin.

  Estic convençut que cap regidor del PSOE és mereixedor de cap regal per part de constructors o promotors a Ciutadella, més bé al contrari. I per cert, sí he vist regidors del PSM acceptar lots d’empreses privades amb la que es tenien contractes públics (que consti que no tenc cap dubte sobre l’honorabilitat i honradessa de cap regidor del PSM, en absolut; com tampoc del PSOE).

  Bon Nadal, Maite.

 2. Pp Escrit el 17 des. 2007 a les 19:16

  Resposta al senyor Carretero:

  Perquè “evidentment no és correcte ni acceptable rebre lots” ?

  Si el van rebre per relació personal o professional, no calia tornar-lo!!.

  “estic convençut que cap regidor del PSOE és mereixedor de cap regal per part de constructors o promotors a Ciutadella, més bé al contrari”
  – tant dolents son ??.

  Jo vull el lot, el formatge del PSM i també un KAMON ¡!!

  Pp – ciutadà del món

 3. Maite Salord Escrit el 17 des. 2007 a les 19:36

  Josep, primer de tot, gràcies per les teves opinions: ara no coincidim gaire però, com a mínim, a través del bloc, podem fer un poc de tertúlia.
  Respecte a l’article, ja veus que va ben bé de broma: em consta que hi ha regidors, com molt bé dius tu, que el volien tornar. Evidentment, no posaria la mà al foc per segons quins dels que no surten al teu comentari amb noms i llinatges! En el que no acab d’estar del tot d’acord és amb el tema de si me l’hauria quedat o no. Em sembla que hauria optat per agafar-lo però no quedar-me’l: l’hauria duit a Càrites o a Serveis Socials, per exemple (és el que em sembla que fan els càrrecs del PSM).
  En qualsevol cas, l’article no pretenia ser tan profund.
  Salut i bones festes.

 4. Maite Salord Escrit el 17 des. 2007 a les 19:50

  Al·lots, no vos ho creureu: acabava d’enviar l’anterior comentari i sona el timbre de casa… Qui era? Un jove molt amable amb una panera de nadal a les mans!!! Al final, també m’ha arribat i, com que ja havia dit que la duria a Càrites, demà dematí cap allà anirà. Qualcú l’aprofitarà, segur. Jo, amb el formatge del PSM, em don per més que satisfeta.

 5. krrrrr Escrit el 17 des. 2007 a les 21:14

  Hola Maite. M’agradaria saber exactament què és el que t’ha arribat. És per casualitat el “compromès” lot de Nadal?. Si és així un parell de coses al respecte:
  Em satisfà veure la trascendència del teu bloc. Ahir ho penjes i avui tens lot (no sé si amb Kamon inclòs o no!). En segon lloc pens que l’acceptació d’aquest lot nadalenc és el que toca així com ho és també la donació que penses fer a favor de famílies en situacions econòmiques complexes i desfavorides.
  Per cert, al tanto amb els periodistes del Tomate que tal vegada demà matí seran a la porta de Càritas per recollir la instantània quan entris amb el panerot de Nadal.
  Disfruta del formatge. Què és tendre o vell?

 6. Mik Escrit el 18 des. 2007 a les 10:18

  De polítics només n’hi ha de dos partits. Els del partit dels corruptes i del partit dels corruptibles. Com deia en Toni Bou: els qui roben i els qui volen robar. Tota la resta és una il·lusió boirosa.

 7. llopis Escrit el 18 des. 2007 a les 17:47

  Maite: una curiositat: el formatge del PSM de quina marca era: sa canova? de binigarba? sa cavalleria nova? de s’hort d’es pont? de can fayas? la payesa? Així i així, es podria fer un joc damunt el tauler de les intuicions.
  Com sabràs la teva quefa, na Tuni Allès, quan vol fa els ulls grossos: encara no sabem qui va redactar l’informe rural de sa Malagarba i son Savineta. Sí que Sabem que per un ús-i-abús d’adobs químics en el camp menorquí s’està contaminant els aqüifers i la conselleria d’agricultura mira cap a una altra banda.

 8. josep Escrit el 18 des. 2007 a les 19:22

  @Llopis

  Uep Llopis,

  hauries de fer campanya pq na Tuni tengui el seu propi bloc. Convençut estic que series un bon per-seguidor… i del tema dels “aqüifers”, bonu bonu, si enviesis un equip “CSI” segurament sortiria una sorpresa absoluta de qui filtra nitrats. Si els pocs pagesos que hi queden… o certes depuradores de pobles, juntamente els pous negres de les cents de “cases de camp” no conectades a xarxa a l’illa. Vinga va Llopis, investiga investiga…

  M’encanten els blocs! Comences llegint de marginalitats dins el mon de la gestió pública, i acabes escrivint de marginalitats dins el mon del sanejament públic. Deu ser que hi ha relació?

  Gràcies per el teu bloc Maite, es un bon motiu per enxufar l’ordinador al matí!

 9. Lluri Escrit el 18 des. 2007 a les 21:04

  Hi ha que veure les coses que passen per Ciutadella, les empreses (o empresa) constructores es dediquen a felicitar el consistori per a …?, per a les seves accions, millor no saber quines exactament per si cas. La veritat és que això no pinta precisament bé, a més no crec que els regidors del Pp el tornin perquè per tot el que han fet fins ara sembla que se’l mereixen (sobretot vinguen d’una constructora). Per cert acab de deduir perquè els vostres lots han arribat més tard, els vostres deuen ser uns lots amb els musclos passats, el paté caducat i els embotits barats que us havien de provocar una indigestió per allunyar-vos dels plens de l’ajuntament (sols és una teoria).
  Per cert m’agrada com redactes el fet, és gairebé com un dels teus textos literaris.

  Feliç consumisme.

 10. lina salord Escrit el 27 des. 2007 a les 11:37

  Acab de llegir el diari “Ultima hora” i m’he sorprès molt de dues coses: primera, que hagin de copiar les teves paraules per a fer una notícia, i en segon lloc que la notícia sigui qui ha tornat els lots i no qui se’ls ha quedat.
  No deixis de tenir tant de seny!

 11. emma Escrit el 28 des. 2007 a les 22:41

  me parece que el nombre del constructor o el promotor se tendria que hacer publico. Asi todos podriamos sacar cada cual sus conclusiones y no especular a ver quien es. Cada uno que aguante su vela y alla su conciencia, asi empezaron en Marbella. La corrupcion tarde o temprano aparece.

 12. lluis Escrit el 28 des. 2007 a les 22:50

  lista de famosos promotores en CIUTADELLA , fincas llongas,

 13. emma Escrit el 28 des. 2007 a les 22:54

  me parace un muy buen candidato al trono de corruptor junto con el amigo que todo el mundo sabe que tiene detras, que por cierto me han dicho que tiene una querida dentro del consistorio.

 14. lluis Escrit el 28 des. 2007 a les 23:04

  tambien me a llegado a los oidos lo de la amiga del amigo del promotor que vaya otro con el promotor.
  porque tiraron la casa de la contramurada que hacia esquina?
  porque amenazaba peligro de derrumbe?
  por eso alguien no quiso firmar!
  otra de corrupcion?
  siempre hay alguna cosita que sale a la luz.
  sorprendidos, pues creo que es la punta del iceberg……..

 15. Maite Salord Escrit el 29 des. 2007 a les 10:03

  Lluís, Emma, si no don el nom del constructor és perquè em sembla que és una dada irrellevant per dos motius: primer, perquè això d’enviar regals per nadal és una pràctica habitual de moltes empreses; i, segon, i més important, perquè el problema no és qui l’envia sinó qui se’l queda. En qualsevol cas, el constructor que esmentau no té res a veure amb aquest tema.
  D’altra banda, la referència personal que feis em sembla bastant gratuïta, independent de si és certa o no, que no en tenc ni idea, tot sigui dit.
  Pel que fa a la casa de la contramurada, estarem al cas. Gràcies per la informació.

 16. emma Escrit el 29 des. 2007 a les 16:12

  pido perdon por hacer comentatios que no tenian nada que ver con este articulo, no volvera a ocurrir Maite, perdon.

 17. Lluís Pons Pons Escrit el 02 gen. 2008 a les 17:06

  Allavà Maite!! Pots estar ben contenta d’es lots aquests que te duen!!Creu-me, saps que hi vius de bé!! Et fan regals per tot. Esper que es formatge sigui ben bo, i que disfrutis molt d’aquests lots i de tots els altres regals que rebras.

  Bones festes!!

 18. espia de 2nA Escrit el 31 gen. 2009 a les 21:59

  Primera edició de frases cèlebres de Maite Salord a sa clase de català de 2n de batxillerat.

  A l’endemà del Barça-Madrid de fa poc, Maite Salord ens va il·lustrar amb una frase cèlebre:
  Maite: …i quan ja me pensava que quedarien 0-0, vam obrir sa botella de cava i el Barça va fer un gol!
  Ara deixem ses coses importants i passem a s’escola mallorquina…

  xD
  continuarà…

 19. Maite Salord Escrit el 31 gen. 2009 a les 23:28

  Espia de 2n A: saps que acabaré sabent qui ets i que les conseqüències del teu atreviment poden ser sonades! Bé, la frase és rotundament certa, ho he de reconèixer, però has d’admetre que, treta de context, sembla pitjor del que va ser. Sé que tens un bon arsenal de frases meves per anar disparant -estaràs d’acord que la meva ironia dóna joc-, ara bé, convé que recordis qui et posarà la nota a final de curs i que, norma del departament, llevam 0,2 per errada ortogràfica. No és cap amenaça -déu me’n guard de fer aquestes coses tan lletges-, però convé que no ho perdis de vista. Fins dilluns, després del pati, a veure quantes frases meves apuntes a la llibreteta de cites cèlebres!

 20. espia de 2n A Escrit el 02 febr. 2009 a les 20:42

  Mai descobrirà vostè la meva identitat. A més, en resposta d’aquest xantatge en tota regla, em veuria obligat a publicar la frase cèlebre més cèlebre (i potser mes treta de context) de ses que tenc, però no vull espantar la gent que llegeix el teu blog.
  I sí, açò és una amenaça, jo almenos xerr clar.

  I com he dit abans: continuarà…

 21. Maite Salord Escrit el 02 febr. 2009 a les 21:10

  Ara em tractes de vostè? Per cert; “mes” duu accent; “almenos” és un barbarisme; mescles l’article salat i el literari… Amb tot, escrius bé. El cercle s’estreny…

 22. espia de 2n A Escrit el 02 febr. 2009 a les 21:44

  Hmmm… suposo que no em baixarà vostè la nota per escriure malament a un blog. Espero que aquesta petita picabaralla on-line no em porti a haver de penjar la frase prohibida, perquè seria terrible, i no vull arribar a aquests extrems tan poc desitjables. muahahahaha

  Amb amor, des de 2nA 😉

  PD:aquest comentari és correcte a nivell gramatical i ortogràfic?

 23. Bonu, antes de res divos que no faré pública sa meua identidat més que res per no tenir mal rollos amb ningú, però Maite tenc unes cuantes preguntes que fete:
  – No trobes que es un poc patètic que ti matis a intentar descobrir s’identidat de s’usuari espia de 2n A ?
  Me pens que ja ets una persona major o açò aparentes, per tenir que anar darrere fiets que te cerquin per aquí amb bromes d’aquestes, i boba de tu que damunt li contestes.
  – Un 10 per s’espia aquet, m’es fet riure moltíssim amb ses tonterietes que t’amollava per aquí.. Jajajaja!
  – Te don sa meua opinió sobre tot es xou aquet que teniu muntat vale? Mira, en sa meua opinió NO SOM CATALÀ, i mai ho seré. Molts de Menorquins i Balears en general compartim aquesta idea, i es que es remonta a sa nostra autèntica identidat i història.

  Fies que mus creguem tots es vostrus cuentus pancatalanistes? jajaja, venga va…
  Menus Llibres d’ESO de literatura Catalana, i menus menjades de cocu a n’ets al·lots! perfavor Maite.. que sa gent se l’ha guaña un amb bon argument i de bona fe.. no faguent ses coses com etse feis.

  Bonu res més açò, supòs que trobaràs curiós aquet comentari ja que va principal i totalment en contra teua i de sa doctrina, sí, doctrina, que tu apliques.. però en cap moment te falt es respecte 🙂

  Poques coses podrem fer es qui realment mus sentim Balears i no volem perdre ses nostres señes d’identidad, ja que avui en dia ho teniu tot molt ben manipulat.. si señor un 10 per voltros grandiosos polítics! I no t’ho dic perque siguis d’esquerres de PSM d’aquet no, ja que es cap de faves del PP d’aquí i a nivell Balear són es primers que no es preocupen per salvar ses arrels d’es poble Balear.

  Au açò, que mai morirem i darrere aquet comentari hi ha més gent de sa que te penses.. no t’ho prenguis com una amenaça eh? jajaja, però si com una visió que es de començar a tenir sobre sa realidat… podreu menjar es cocu a segons qui, però no a tots noltrus.

  Ale, aprofitau ses subvencions d’es govern que vus donen es catalans perque mus obligueu a xerrar en Català per ses platjes que estan molt gastades i com que ara vivim d’es turisme heu d’espavilar!! mai apoiarem s’indústria tu.. tanmatex quins records e hi ha de s’indústria a Menorca? um.. no serà que Menorca va ser sa millor illa en Indústria de calçat no fa tant d’añs? IDÒ ESPAVILAU ARA QUE ESTAREU DALT S’AJUNTAMENT I FEIS COSES BONES!! MÉS AJUDES A SES INDÚSTRIES D’ES CALÇAT I INDÚSTRIES EN GENERAL I MENUS TURISME!!! Venga vagi bé tot Maite, un Ciutadellenc Anti-tu.

  Viva sa llengu Balear, ses isles Balears i sa nostra història!!!
  ( ara que? que me corregiràs ” VIVA” i me feràs dir “visca”? me corregiràs “isles” per “illes”, avam si n’aprenem un poc més de l’ho que es nostro, deu segrat quina falta de respecte tant de puta català.. sembla que mai ets tingut avis o papas.. ja que són es grossus qui mus en mostren a n’es petits, i vetx que tu en vas apendre POC de s’història de ses Balears i de qui i que som).

 24. Sorpres Escrit el 04 des. 2009 a les 22:59

  Ni digna de contestar es comentari de’n # Nacionalista Español i defensor de s’identidat Balear i sa llengu Balear!!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari