Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple (II). Canvis.

CIME

Dia 21 de setembre, vam donar el tret de sortida oficial al nou curs polític al Consell Insular de Menorca. Nou curs, nou equip, primer plenari ordinari. Canvis, també.

D’entrada, cada conseller amb el seu estil particular, és evident que s’ha rebaixat el grau de formalisme -excessiu, potser?- d’aquestes sessions: no hi va haver tants de “gràcies, senyora presidenta” o de “gràcies, senyor conseller per la seva intervenció”. No em preocupa gens, sempre que es mantengui el to de correcció que em sembla imprescindible en qualsevol situació, cosa que es va garantir sempre.

D’altra banda, molts de consellers s’estrenaven en un ple, sis de l’equip de govern i un de l’oposició, cosa que evidentment es va notar. Ningú, però, neix ensenyat i, a poc a poc, la confiança farà que el temps es controli millor, que els missatges siguin més clars o que hi hagi intervencions més espontànies. La presidenta -una servidora- també s’estrenava en un ple ordinari i, per tant, també va prendre bona nota de la seva actuació. Vaig intentar intervenir només quan, per al·lusions, vaig valorar que era imprescindible (som l’única supervivent de l’oposició al PP dels darrers quatre anys!); i, sobretot, vaig intentar controlar el temps de cada intervenció per evitar plens eterns. Tot és millorable, certament.

Pel que fa al contingut, vam aprovar temes urbanístics que feia temps que seguien la seva tramitació; la modificació del reglament de participació ciutadana per poder crear el Consell d’Illa; també vam donar el tret de sortida a la comissió de greuges; i vam donar suport als Amics de la Mar de Menorca perquè se’ls atorgui la concessió de la Solana, al port de Maó. Finalment, també vam aprovar una proposta de rebuig a les prospeccions petrolieres.

Pel que fa a les propostes del PP (demanar al Govern Balear que mantengui la partida de les Coves de Cala Blanca i que ens ajudi econòmicament a fer una promoció turística de Menorca diferenciada), es van aprovar per unanimitat. D’altra banda, van interpel·lar el nou equip de govern sobre transparència i participació ciutadana i, també, sobre les primeres mesures preses en tema de benestar social.

Tres hores després de començar, tancàvem la sessió per donar pas a la conferència inaugural de l’Escola de Salut Pública, a càrrec de la doctora Maria Neira, sobre canvi climàtic i salut. Va ser un dia complet, intens i esgotador… com quasi tots!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari