Maite Salord

Escriptora

Transport

Ahir, vam tenir el plaer de comptar, a Menorca, amb la presència del senador del PSM,  Pere Sampol, perquè ens explicàs les propostes que, sobre transport, ha fet a Madrid aquests darrers anys. No cal dir que les seves propostes són les que, des del Consell i el Parlament, en Nel Martí i jo defensarem perquè són aquelles que es fan pensades en clau d’Illes i són, per tant, les que donen resposta a les autèntiques necessitats dels ciutadans.

Pere Sampol ha instat, en diverses ocasions, el Govern central a impulsar la declaració d’Obligació de Servei Públic per a les connexions aèries entre Menorca i Eivissa amb Barcelona, Madrid i València i entre les dues illes per tal d’acabar amb la situació absolutament injusta que patim, amb unes tarifes que dupliquen els preus per recorreguts de distàncies equivalents dins la península, més cares, fins i tot, si s’aplica el descompte de resident. A més, mentre els menorquins pagam entre 100 i 109 euros per viatjar a Palma, els residents de Fuerteventura paguen 42 euros per traslladar-se a Gran Canària.

Com ja hem dit en altres ocasions, com a illencs, és fonamental tenir unes bones connexions aèries perquè no tenim alternatives (ni AVES ni carreteres). És per això que s’han de garantir freqüències, enllaços i preus màxims per als residents que han de viatjar per estudis, salut o negocis, però també per fer possible rompre la barrera que representa el transport per al sector turístic o industrial. I no valen excuses. No és cert que la Unió Europea no permeti tirar endavat amb l’Obligació de Servei Públic, tal i com va exposar Pere Sampol amb l’exemple de les setze obligacions de servei públic que s’han aprovat entre Sardenya i Sicília i que han provocat la baixada dels preus de totes les companyies que operen a la zona.

En aquest sentit, resulta més que evident que els partits illencs d’àmbits estatal, PP i PSOE, han estat incapaços de solucionar els problemes de transport que tenim a Menorca. Al contrari, han mantingut discursos ambigus i, fins i tot, diferents segons si eren govern o oposició. Sort, però, que a Madrid hi tenim la veu de Pere Sampol per defensar els nostres interessos. Una veu coherent, que es fa sentir ben fort i que és reconeguda, fins i tot, per polítics ben allunyats del PSM que han dit: ‘Ha fet més Pere Sampol (PSM) en tres anys i mig que tots els que hem estat a Madrid els últims anys’. Queda tot dit.

15 comentaris a “Transport”

  1. Coloma Torres Escrit el 19 març 2011 a les 13:15

    Després de “l’èxit” de la declaració d’Obligació de Servei Públic entre illes, amb uns preus, com diu na Maite, abusius, m’espanta pensar que el PSM vulgui el mateix per a les connexions amb la península.
    En aquests moments pots tenir vols a Barcelona i a Madrid (mirat amb temps) més barats que de Menorca a Palma.
    Aquí s’ha de començar a pensar amb una companyia aèria pública que faci les connexions aèries amb la península i entre illes a preus assequibles i amb freqüències adequades. Tot el demés és perdre el temps.
    I la responsabilitat de que aquest problema no estigui resolt també l’hem d’atribuir al PSM, a més del PSOE i PP, perquè el PSM governa al Consell des de fa 12 anys i ha estat clau a les dues legislatures en que ha governat el pacte de progrés.
    Ja us va bé el discurs victimista, però també en teniu un bon tros de responsabilitat.

  2. Francesc Escrit el 19 març 2011 a les 14:53

    Patètica Coloma -Toni,

    Voltros que defensau la unitat d’Espanya per a la millor eficència dels serveis públics, posis la responsabilitat en un partit que no ha tingut mai la responsabilitat de govern a l’Estat. Sou voltros que per interessos partidistes renunciau als interessos del menorquins. Ja ho diu un ex-vostre, ha fet més en Pere Sampol, per defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears, que qualsevol senador i diputat del PP i PSOE a Madrid. La llàstima és que hagin de fugir de la disciplina de partit, per reconèixer les evidències. Tal vegada, d’aqui a poc passarà lo mateix amb tu, Toni, que ja seràs fora del PP i hauràs de reconèixer aquestes evidències.

    Per davant de tot, Menorca i els menorquins. Coherència al poder!

  3. Tomeu Escrit el 19 març 2011 a les 17:24

    Bona tarda,

    per una vegada estic d’acord amb en Toni, una companyia pública seria la millor garantia però em pens que ja hi anam tard.

    Entre els socialistes i els seus s’ho han privatitzat tot (repartit entre amics sense deixar lloc a competència). Ara tenim molts monopolis privats.

    Però repetesc, estic d’acord amb en Toni.

  4. Coloma Torres Escrit el 19 març 2011 a les 19:40

    És de cecs no reconéixer que la declaració de servei públic no ens ha afavorit gens. Voler ara, el PSM, que el servei públic s’amplii als vols amb la península me sembla demencial.
    I torn a dir que el PSM, encara que alguns fervorosos pessimistes no ho puguin escoltar, també en té responsabililtat. El PSM no és un partit que acaba d’arribar. El PSM ha governat 12 anys al Consell i no li hem sentit dir res mai al respecte. Quina pressió ha fet? Que ha fet al Parlament balear en aquest aspecte?
    I ho repetesc, quan les lleis del mercat no arriben, com és el cas, l’administració ha d’intervenir. I aquí, la única solució, és una companyia aèria pública. I si és deficitària, que es llevi IB3.
    Per cert, ho he dit algunes vegades, no som del PP. No estic afiliat en lloc. No el vaig votar tampoc a les darreres eleccions. De fet, a qui vaig votar no té representació.
    Podeu dir el que volgueu del PP perquè no m’afecta en absolut.

  5. josep maria Escrit el 19 març 2011 a les 21:08

    Toni Camps-Coloma, el PSM vol el servei públic pels vols però ben negociat: com a Canàries. Que no saps llegir? Na Maite ho diu ben clar al seu post: Fuerteventura-Gran Canària per 42 euros. El que és una vergonya és que el PP aprovàssiu el servei públic amb els preus i condicions actuals i que ara en renegueu

  6. josep maria Escrit el 19 març 2011 a les 21:09

    Per cert, Toni, què faràs a partir d’ara que diu que el PP us fot un xut as cul a tu i en Dominques?

  7. Coloma Torres Escrit el 19 març 2011 a les 22:14

    Ui, ui, Josep Maria… Ets boníssim! Ja veig que només llegeixes el que t’interessa. Jo no som el PP, ni del PP i tampoc sé si el PP renega del servei públic. I ho repetesc, m’importa un ràvec.
    I si hem d’esperar que en Sampol o na Maite Salord negocii un bon servei públic, esteim apanyats.
    Per cert, si en Toni Camps y en Domínques els hi foten un xut del PP, m’importa un altre ràvec. Ja s’apanyaran!
    Si jo fos de’n Tadeo faria net. Gent nova i cares noves. Qué punyetes!

  8. Maite Salord Escrit el 20 març 2011 a les 9:53

    Aquí teniu la roda de premsa: http://www.youtube.com/psmmenorca#p/f/1/hkaekCpYviU
    http://www.youtube.com/psmmenorca#p/f/0/_fIA-YLzgJM
    Per cert, només un parell d’apunts sobre Coloma Torres:
    1- En Jorge Rodríguez i na Coloma Torres van aparèixer de la maneta en aquest bloc, han enviat comentaris des del mateix ordinador en vàries ocasions i, quan un diu que se’n va, ens deixa l’altra, no fos cas que ens avorríssim.
    2- En Jorge Rodríguez ha defensat, i encara defensa en un bloc “progressista”, la política del PP. Na Coloma es dedica a criticar els partits d’esquerra.
    3- Tant m’és qui s’amagui davall na Coloma, si només hi ha una persona o és com la santíssima trinitat.
    Bon dia!

  9. Coloma Torres Escrit el 20 març 2011 a les 11:03

    Sembla mentida la tensió que provoca entre els habitants d’aquesta plaça la presència de na Coloma Torres o de’n Jorge Rodríguez, avui desaparescut.
    No podem entendre perquè us molesta que algú pugui pensar diferent i expressar un altre punt de vista. No entenem aquesta bitsèrria perquè tothom pensi igual.
    Heu de pensar que, fora d’aquesta plaça, la immensa majoria pensa de forma diferent a com pensau aquí.
    No us podeu convertir en una bimbolla impenetrable. És bo que escolteu altres versions de les coses, altres opinios, arguments distints.
    I jo critic als partits d’esquerres perquè crec que ho han fet molt malament. Si fan alguna cosa bé, no tenc cap problema en dir-ho, com per exemple la gestió dels palcos del teatre del Born. En això na Maite ho ha fet bé.
    Però en conjunt, la gestió d’aquests darrers dos anys de govern d’esquerres a l’Ajuntament de Ciutadella és molt millorable.

  10. Joan Escrit el 20 març 2011 a les 12:28

    C.T.,J.R., i ara Toni Camps……Crec que ja esta be de pallassades. Cuant es parla de una cosa tan seria i que ens costa tans de doblers,com son els enllassos amb la peninsula,hauries de tenir la decencia de no fer de inflacollons i dir lo que realment creus,no lo que penses,….ja esta be de llamentar-se. Hi ha que agafar es bou per ses banyes i enfrentar-se amb qui faci falta.Sigui de dretes o d’esquerres.Es trans port aeri,com diu na Maite,es la nostre autopista i el nostre AVE,que be l’hem pagat i no el podem emprar.Els enllassos amb la peninsula o les altres illes o simplement amb Alemania o Anglaterra,ja es hora que siguin un servei public. I els politics,antes que politics sou MENORQUINS……..DEMOSTRAU-HO.
    I jo no som (per si vos a passat per es cap) ni des PP ni del PSM ni de cap partit politic. Som un simple ciutada que no vol pagar 300 euros per un bitllet que a un mallorqui n’hi costa 50.
    Salut i igualtat per tots

  11. Joan Escrit el 20 març 2011 a les 12:31

    I deixau-vos anar de Colomes Torres i altres cantamañanes,que no fan res més que enredar.O acabareu com es blog den Toni Camps.

  12. Coloma Torres Escrit el 20 març 2011 a les 13:30

    En Joan, com ja ens té acostumats, escriu una parrafada però no diu res. Quina solució mos dóna en Joan pel problema del transport aeri? Agafar el bou per ses banyes? Enfrontar-se amb qui faci falta? Això són les solucions miraculoses de’n Joan?
    Ara el més xistós és quen diu: “hauries de tenir la decencia de no fer de inflacollons i dir lo que realment creus,no lo que penses,….”
    O sigui, hem de dir lo que realment creim i no lo que pensam. Ets boníssim tio!
    Escolta Joan tu que et penses que en saps tant, jo he posat damunt la taula una solució: crear una companyia aèria pública. Tu quina solucions ens poses.
    Na Maite i en Sampol aposten per fer una altra declaració d’interés públic pels vols amb la península. Però encara desconeixem la teva proposta, si no comptam la proposta de matón de barri que has expressat abans.
    Aquí alguns posam arguments i altres, com tu mateix, no fas sinó que dir tonteries sense sentit.
    I això sí, jo tampoc som de cap partit (alguns del grup sí, ho he de reconéixer) i també som una ciutadana que l’únic que fa és donar la seva opinió encara que aquesta no agradi.

  13. Joan Escrit el 21 març 2011 a les 16:43

    Me reafirm amb tot lo que he dit de tu i de ses teves pallasades. Açó vagi per envant. En lo de donar solució al problema del transport aeri, els hi hau de donar(les solucions) els politics que be que ho cobrau.
    Nosaltres nomes donarem els vots als que realment ho volguin solucionar. Ara que estic segur que en lo que cobren,(tu incluid) tant sen foten si val 10 com 100,de totes maneres ho pagarem noltros,no na Coloma Torres ni altres fantasmes inventats. Ho pagarem es de sempre fins que un bon dia estiguem farts. Despres ……….no jugueu amb foc que us podeu cremar.
    Salut i que no se repetesqui s’historia.Sera culpa vostra.

  14. Joan Escrit el 21 març 2011 a les 16:44

    Mencio apart mereix lo de dirme maton.Tens tant poc cervell que no se com t’aguantes.

  15. Joan Escrit el 22 març 2011 a les 9:39

    No voldria que se me interpretas malament amb açó de que s’historia es repeteix.
    Als anys vint-trenta,les posibilitats de trobar feine eran molt escasses.Els patrons necessitaven (posem per cas)cincuanta jornalers,en demanaven docents,i sen presentaven mil….amb aquets arguments,sa feine es pagava a preu d’esclau,i sa gent fins es pigava per fer feine per menjar.
    Quine va ser la solució? formar sindicats. Aixis els obrers es van fer forts.
    Ja se sap, l’unió fa se força.
    Aquesta es la meva solució,Coloma Torres o com punyetes te vulguis fer nomenar. UNIÓ DELS MENORQUINS,SIGUIN DE DRETES O DE ESQUERRES,
    perque no se si ho saps, que a tu que ets de dretes o a un altre de esquerres,el bitllet d’avió ens val lo mateix…o sigui més car que als mallorquins.Que sempre ens han putejat.I per anar a Andalucia a un de Barcelona li costa 70 euros de betzina, 6 o 7 hores de viatje,a noltros el triple.
    Salut i bon dia.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari