Maite Salord

Escriptora

Full de ruta turístic obert i participatiu

El turisme és, sens dubte, un sector estratègic per a l’economia de Menorca i,  a dia d’avui, resulta imprescindible establir sinergies amb altres sectors productius per tal de desestacionalitzar i atreure nous visitants. És per això que em sembla absolutament necessari  incloure els sindicats, entitats i associacions culturals, ecologistes, artesanes i agrícoles així com també en els partitss de l’oposició en el debat sobre la definició del full de ruta turístic que promou el Consell Insular de Menorca si es vol fer un model que vagi més enllà dels quatre anys de mandat actual.

Així, en el pròxim ple del Consell Insular, vull plantejar  obrir el debat entorn al nou model turístic més enllà dels representants de les empreses d’allotjament, oferta complementària i restauració, promoció, formació, ordenació turística, transport i oci i turisme actiu amb els que fins ara s’ha reunit el Departament de Turisme.  Consider que és fonamental millorar la cooperació entre cultura, medi ambient i turisme, no només des de la feina transversal de les diferents conselleries sinó, també, entre el Consell de Menorca i les entitats que treballen en aquests sectors.

Tot i que el PP va dur en el seu programa electoral la necessitat d’un gran pacte social i polític entorn del sector turístic, curiosament, no s’han reunit ni amb els sindicats (representants dels treballadors, fonamentals en un moment en què hem vist que l’augment de visitants no s’ha traduït en més ocupació), ni amb representants de la societat civil que tenen qualque cosa a dir en temes de turisme: entitats ecologistes, entitats culturals, entitats artesanes o associacions agrícoles i industrials.

Igualment, en contra de les promeses fetes durant en campanya electoral per part del president, Santiago Tadeo, i de la seva afirmació, en el discurs d’investidura, de fer un “pacte entre les forces polítiques per consensuar el model turístic que volem i que pugui anar mes enllà de dos mandats”,  els partits de l’oposició tampoc no han estat convidats al debat per tal de definir el full de ruta turístic que volem per Menorca.

Malauradament, tenim una altra mostra -i ja en van unes quantes- d’aquesta manca de consens i transparència per part de l’equip de govern del PP al Consell. I això que n’havien fet bandera abans de les eleccions. Caldrà anar insistint en aquests aspectes. I ho farem. Sens dubte.

3 comentaris a “Full de ruta turístic obert i participatiu”

  1. xec vallori Escrit el 05 nov. 2011 a les 21:53

    Abans de votar amor et vull donar, després de votar ja no me’n vull recordar.

  2. Nom Necessari Escrit el 06 nov. 2011 a les 18:19

    http://gadeso.org/sesiones/gadeso/web/opinion/91_ca.pdf

  3. eugenia Escrit el 11 nov. 2011 a les 15:52

    http://www.youtube.com/watch?v=wTgj0cYjQSs

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari