Maite Salord

Escriptora

Vaga

volemtv3-final.JPG

57 comentaris a “Vaga”

 1. Unanònim Escrit el 01 jul. 2009 a les 15:49

  Açò que vol dir que no tornaràs a publicar res fins que no estigui aclarit es tema?

 2. Maite Salord Escrit el 01 jul. 2009 a les 19:00

  Sincerament, el tema temporal no me l’havia plantejat…

 3. ciutadà del món Escrit el 01 jul. 2009 a les 22:08

  Bona nit.
  Podries fer com “sa Tele De Terra” escriure i deixar qualca paraula codificada (amb cuadrets) com passa amb el TDT. I per acabar es quadro la foto del “DARRERA HORA” tots els “pesuerus” brindant amb .. .. cava o .. .. xampany ¿? Visca la diferencia.

  Jo també vull veure TV3, i el 33 i el K3 i el 3-24 i la resta de Canals amb una qualitat com altres llocs. Com es que sempre hem de ser els conillets d’índia??

  Salutacions nacionalistes

 4. Xandall Escrit el 02 jul. 2009 a les 10:10

  Maite, tanmateix amb la cagada de s’Enclusa encara ho han empitjorat i no veim res de res. Quin ridícul els del Psoe brindant per una “cagada” tan grossa. I é sver que el conseller del PSM hi va anar amb una camiseta de volem veure TV3? seria bo de veure. M’han dit que el PSM ven les camisetes de Volem veure TV3, on les puc trobar?? els qui vivim una part de l’any a Barcelona quan arriba l’estiu (que venen molts de catalans a Menorca) també volem veure TV3. A un acte de cosa de Menorca a BCN vaig coneixer els reportes de IB3 que fan feina allà, es veu que per IB3 també va gros!!

 5. Xesca Escrit el 02 jul. 2009 a les 13:05

  Contestant a Xandall : Tenim samarretes al PSM Maó i també en tenen a Mallorca. Preu adaptat a la crisi : 5 euros. Ja veis que ens interessa més la difusió que fer negoci ! El telèfon de contacte és 971-36.40.11. Vos atendrem als matins amb molt de gust.

 6. Jesús Escrit el 02 jul. 2009 a les 17:00

  Perquè que qualcú del PSM dimiteixi per:
  a) Forçar al PSIB-PSC-PSOE-IC-ERC a solucionar-ho.
  b) Reconèixer que des de IB3 i TV3 us l’han fotuda fins baix.
  c) Demostrar que un Consell insular i una conselleria de cultura no serveixen per res!
  no és factible, ¿no?

  Jo vot as Mercadal, si no et penses presentar as Consell no t’afecta, però pots tenir clar que mai més votaré res que faci olor de PSM.

 7. Talaiòtic Escrit el 02 jul. 2009 a les 17:46

  Moltes gràcies Maite pel teu suport a la vaga de blocs. Ara cal que continuar fent feina per redreçar aquesta endemesa. La cosa és greu!

  En general, crec que hem de ser crítics i rigurosos entre els que tenim consciència de país, però no abandonem la batalla ni deixem el terreny abonat als colonialistes tirant pedres al nostre propi terrat.

 8. Menorquit Escrit el 02 jul. 2009 a les 17:52

  I diuen que vos l’han fotuda;
  sempre tot és culpa vostra,
  serà que és forta la crosta,
  i més gran que menuda;
  Problemes a s’Enclusa?
  i no tenim tele a ca nostra!!
  .
  El vot sempre serà lliure,
  i l’elecció pot ser muda;
  Qui el vot a judici lliura
  Política tindrà merescuda.
  .
  Vull l’olor del PSM
  tot i açò de s’Enclusa…
  Qui la pell es crema,
  tot sol la muda.
  .
  Hi ha olor de la Terra
  i pudors que puden.
  La lliçó ja és coneguda:
  triau, conill o tortuga?
  Quina olor fa l’esquerra,
  i quina la dreta poruga?

 9. Vela Escrit el 02 jul. 2009 a les 23:42

  Bona nit,

  Algú em podria fer cinc cèntims del que està passant?

  És que, del post, l’ordinador només me’n llegeix el títol, la data i, tot seguit, l’etiqueta. Per desgràcia meva, i de totes les persones cegues, encara no s’ha inventat cap programa capaç de descriure imatges!

  Intueixo que,

  Intueixo que, tot plegat, fa referència a quelcom sobre la TDT i la seva recepció, però no entenc això de la vaga de blocs, i m’agradaria saber de què va per què, si em sembla raonable, potser m’hi sumo amb el meu.

  Disculpeu les possibles faltes: el cursor continua sense seguir-me! Maite, si us plau, busca una plantilla més accessible!

 10. Mònica Escrit el 02 jul. 2009 a les 23:42

  Jo també vot as Mercadal i mai he votat el PSM. A les pròximes ho faré perquè és l’únic partit que encara que governi no calla i denuncia. Amb això de TV3 l’únic partit que s’està banyant és el PSM i segur que li costa disgusts amb els socis. Així que si heu perdut un vot as Mercadal n’heu guanyat un altre.

 11. Menorquit Escrit el 02 jul. 2009 a les 23:49

  Bé, Mònica!! tornam a ser ´molts més de quatre. Ànims.

 12. Jesús Escrit el 03 jul. 2009 a les 7:58

  Sí, ja us veig a tots es dissabte de Sant Martí amb samarretes negres amb aquesta imatge de Volem….
  Què solucionarem amb açò? Res! Què faran en Moragues i en Sampol? Res! Què farà en Marc des forn? Dir que es Consell no té competència en TDT i proposar desdoblar sa carretera.

  Voleu una solució:
  TV3 (tota) no està oberta a internet, normalment es pot veure el mateix que ara rebeu a Menorca.
  O un ajuntament o un consell insular poden tenir un canal de TDT. Que el demanin! A qualsevol lloc de Catalunya amb un receptor de TDT i un PC es pot enviar sa senyal a qualsevol altre lloc del món. Es contracta una a internet amb prou ample de banda i s’envia a, posem Ciutadella que està més a prop 🙂 i s’emet per TDT des de s’Enclusa o el Toro o on pogueu. I ja està!, mon pare pot tornar veure TV3 i K33 i 3/24 i Canal 9 i tutti quanti.
  Preu? Una misèria per qualsevol ajuntament, fins i tot un de petit.
  Problemes? Que al PP-PSOE se’ls hi foti dins es cap que han de tancar repetidors com fan a València.

 13. Nom Necessari Escrit el 03 jul. 2009 a les 16:30

  Potser, açò no és res més que la censura
  Com la del “youtube” del “Camí decavalls a s’heretat de’s Duc”, el qual a desaparegut misteriosament i coincidint amb el nou nomenament Caixer Senyor del proper bienni.

  .

  http://img.youtube.com/vi/ypLdlI4kB84/default.jpg?h=60&w=80&sigh=__0Vg858zd-Qg1KR9l-ANoEZ1x-Bk=
  .

  http://www.google.com/search?q=Youtube “Camí de Cavalls”&rls=com.microsoft:es-us:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SUNA_es

  .
  Però potser al reportatge de “Menorca, a cavall entre dues èpoques” de TV-3 (“30 minuts”), encara hi és i el podem recuperar.
  .
  …Amb salut.

 14. Nom Necessari Escrit el 03 jul. 2009 a les 16:36

  Potser, açò no és res més que la censura
  Com la del “youtube” del “Camí decavalls a s’heretat de’s Duc”, el qual ha desaparegut misteriosament i coincidint amb el nou nomenament Caixer Senyor del proper bienni.
  Amb una nota explícita: “El usuario ha suprimido este vídeo”.
  .

  http://img.youtube.com/vi/ypLdlI4kB84/default.jpg?h=60&w=80&sigh=__0Vg858zd-Qg1KR9l-ANoEZ1x-Bk=

  .
  http://www.google.com/search?q=Youtube “Camí de Cavalls”&rls=com.microsoft:es-us:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SUNA_es
  .

  Però potser al reportatge de “Menorca a cavall entre dues èpoques” de TV-3 (“30 minuts”), encara hi és i el podem recuperar.
  .

  …Amb salut.

 15. Talaiòtic Escrit el 03 jul. 2009 a les 16:55

  Vela, efectivament al post només hi ha una imatge d’un cartell que diu “Vaga de blogs: volem TV3-33-300-3/24-K3 a les Illes. O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruits com a poble. O ara o mai”.
  .
  Vaig anunciar al meu bloc que faria vaga a partir de l’1 de juliol per protestar contra la substitució de TV3 pel canal internacional TV3cat, i a partir d’aquí vaig rebre el suport del company blocaire de Ferreries en Wenç i la cosa s’ha escampat més del que em podia pensar. Ho explic en aquests articles, perquè te’n facis una idea:
  .
  L’1 de juliol, vaga de blocs!
  .
  A reveure…
  .
  Ara acab de penjar el primer apunt amb els enllaços dels blocs que he trobat que s’hi han adherit:
  vaga de bloc(2)
  Sempre n’hi pot haver algun més, però com que hi pot haver gent que empra títols diferents, són més mals de localitzar amb els cercadors.
  Jo seguiré posant només enllaços a blocs, notícies i vídeos, sense articles a Es Poblat, fins que la cosa no millori de ver.

 16. gavina Escrit el 03 jul. 2009 a les 20:04

  Ho és avorrit açò… sense tele i sense blocs. Per sort, de moment, els ventiladors encara funcionen.

 17. Vela Escrit el 03 jul. 2009 a les 21:37

  Talaiòtic, gràcies per la informació: és que no sabia res del que estava passant.

  De seguida que pugui, m’hi poso jo també des del meu bloc.
  .

 18. Mònica Escrit el 03 jul. 2009 a les 23:03

  Pot ser, Jesús, ets tan mercadalenc com jo ho som, però després de llegir tot el que està passant amb TV3 només puc pensar que o no t’enteres de res o ataques el PSM per mala bava. No n’és el culpable i és l´únic que ho intenta aclarir. Bé, de gent com tu n’hi ha molta, com els grossos fan por ataquen els petits…des teu pa en faràs sopes.

 19. Maite Salord Escrit el 04 jul. 2009 a les 9:47

  Bon dia. Cadascú és molt lliure de valorar l’actuació del PSM en tot el tema de TV3. En Jesús considera que no hem fet prou. Jo, però, crec que hem fet i que feim molt. I que continuarem fent molt per solucionar el problema. Dimissions per aquest tema? Sincerament, ni crec que siguin la solució ni crec que, justament, les dimissions hagin de venir del nostre partit, el que ha tingut sempre el posicionament més clar.
  Gràcies per aquests versos, Menorquit!

 20. jas Escrit el 05 jul. 2009 a les 13:59

  YouTube – Cami de cavalls a s’heretat de’s Duc

  1 min 55 s – 22 Mar 2007 –

  Que diuen d’en hitler aquests dos gilipolles?? A part de no deixar-nos passar i montar un espectacle que fa vergonya?
  http://www.youtube.com/watch?v=ypLdlI4kB84

 21. Menorquit Escrit el 05 jul. 2009 a les 14:33

  Jas, a l’enllaç no surt res. I l’insult et sobra. La veritat i la “raó” sempre té arguments, l’insult els elimina. Si pot ser, mira’t l’enllaç. M’agraderia veure-ho.
  Gràcies.

 22. Nom Necessari Escrit el 05 jul. 2009 a les 16:12

  .
  El insult no és d’en Jas, Menorquit, és de l’anunciant del “youtube” desaparegut, (tema que jo ja havia exposat més amunt, sense que tampoc no em sortissin els enllaços).
  .
  Cercant al “google” sobre Camí de cavalls, surt aquest anunciat amb la petita foto del clip que ja havíem vist i que creiem que continuaria penjat.
  Però pel que es veu, ara, per honorar una mica la família noble que presidirà les properes festes de Sant Joan, s’ha fet desaparèixer aquesta interessant filmació històrica.
  .
  Més amunt també ja he dit que l’escena esborrada del “youtube” també surt al reportatge que va emetre TV-3 al “30 minuts” (“Menorca, a cavall entre dues èpoques”), lloc des del qual alguns intentem recuperar la filmació.

  .

  Gràcies per l’iterés que veig que mostres al respecte, Menorquit. M’havia estranyat que ningú aquí no se’n hagués volgut fer ressò. A veure si entre tots aconseguim que la censura no se’n torni a sortir victoriosa, una vegada més.

  .

 23. Nom Necessari Escrit el 05 jul. 2009 a les 16:17

  http://www.google.com/search?q=Camí de cavalls “youtube”&rls=com.microsoft:es-us:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SUNA_es

  No, no, no surt.
  Pot ser amb un del “cercadors” de la xarxa… Emule ,ares…

  .

 24. Menorquit Escrit el 05 jul. 2009 a les 16:25

  Record aquestes imatges quan van succeir. Van sortir als mitjans, escrits i audiovisuals. Per si et pot interessar, no venc a defensar la ‘cacicada’ dels Soto Martorell dalt la paret en posat feudal. No. Jo no hi era i si hi hagués estat, estaria amb els qui volien ‘Fer Camí’ recuperar el vial que un dia ens van usurpar, i que per sort l’Administració (via jurídica) va recuperar i que la societat (associacions i excursionistes, via reinvindicativa) van impulsar en un exercici de ple sentit social.
  .
  M’agraderia tornar a veure les imatges, res més. Que les han llevades? Que és una censura. Ho trob malament, igual que tu.
  .
  El que no em quadra és l’insult gratuït i sense sentit. Aquella batalla la vam guanyar i açò em dona més felicitat que sentir-me emprenyat amb els qui ho volien impedir. Res més.
  .
  Salutacions, Nom Necessari.

 25. Nom Necessari Escrit el 05 jul. 2009 a les 17:22

  Eureka!
  .
  Al “Ares” veig que sí què hi és el reportatge de “30 minuts” de TV-3.
  Potser m’equivocava amb el nom exacte, en tost de posar “Menorca, a cavall entre dues èpoques”, havia d’escriure: “Menorca, a cavall de dues èpoques”.
  .
  Ja és a la xarxa,
  Baixeu-lo també i deixem-lo per a compartir.
  Visca la llibertat d’expressió!
  La censura, amb les noves tecnologies, ho està tenint difícil,
  Visca la llibertat que, de moment, ens dona Internet.
  .
  I dic de moment perquè crec que açò també, més prest que tard, ens ho han d’acabar fotent.

  .

 26. Maite Salord Escrit el 05 jul. 2009 a les 18:55

  Jo també record les imatges vergonyoses d’aquella excursió reivindicativa del Camí de Cavalls. I el que encara em sembla més vergonyós és que s’hagin tret de la xarxa. Gràcies, Nom Necessari, per recuperar-les! Visca la llibertat d’expressió… i la memòria.

 27. Josep Maria Escrit el 05 jul. 2009 a les 20:14

  El que em fa més gràcia, per no dir vergonya, és que per Sant Joan del 2010 mils de ciutadellencs i ciutadellenques (i visitants xiulats per aquests mateixos quan la batlessa els agraeixi la visita) faran reverències a aquesta gent -els de dalt la paret seca- i els diran “caixer senyor, sortiu al balcó”. Tot plegat, Sant Joan sempre té coses que fan gràcia, per no dir vergonya…

 28. Menorquit Escrit el 05 jul. 2009 a les 22:09

  Que t’ha fet Ciutadella, Josep Maria? què t’ha fet. Com si la Festa fos l’excusa per abocar ràbies no expressades amb sentit.
  .
  Va ser una vergonya el que van protagonitzar els Soto Martorell dalt la paret seca fa uns anys per defensar el dret de pas del Camí de Cavalls. És el que pens. Sant Joan no fa vegonya, i gràcia la justa. També és el que pens.
  .
  I açò de milers de ciutadellencs i ciutadellenques facin reverències, no seran tants, al manco enguany, davant d’un palau de carrer estret de poc aforament. I açò no justifica el que dius.
  .
  Puc entendre, en certa manera el que vols dir, com a element de contradicció. Però ho mescles inoportumanet. Anomena’m un sol ciutadellenc que cridi submís “caixer senyor, sortiu al balcó” i que fos present en aquell fet de s’Heredat des Duc quan els Soto Martorell els van voler aturar els peus.
  .
  Jo era dels qui xiulava l’himne Nacional Espanyol a la Missa de Caxers; vaig discutir amb gent, i amb músics, però mai per aquest fet he considerat que Sant Joan fos una vergonya. Ets dels qui no et dóna la gana entendre la Festa, i estàs en el teu dret. Però no empris la Festa per desprestigiar a qui se l’estima.

 29. xec Escrit el 06 jul. 2009 a les 7:44

  En Josep Maria no ha dit cap mentida.

  No ha denigrat als ciutadellencs en general sino que s’ha referit a “mils de ciutadellencs i ciutadellenques”.

  I te tota la raó.

  I això fa vergonya. Fa empegueir.

  Sembla mentida que per tots els cantons surtin policies de la festa.

  I comparteixo el calificatiu anterio d’en jas, també reprimit durament.

  Que passa, que perque un sigui noble -i a més caixer senyor- no pot ser un “gilipolles”?
  I pitjor, no se li pot dir precisament per aquesta condicio personal?

  Per favor.

  Entre tots, uns i altres, feis que es mantenguin els privilegis de la rancia noblesa espanyola que aquí te el seu paradis.

 30. silve Escrit el 06 jul. 2009 a les 9:33

  Ei, tranquils que encara hi falta un any per Sant joan! jo estic content que l’any qui vé cualquin els de cas Duc perquè sempre que cualquen tiren confits i galetes variades! au que un poquet d’humor no indigesta!Salut

 31. Nom Necessari Escrit el 06 jul. 2009 a les 12:45

  Jo estic d’acord amb Menorquit,
  Crec que insultant no es pot anar en lloc,
  I crec també que els qui criden “Caixer senyor sortiu al balcó” no ho són pas milers, centenars…(?) just, just.
  .
  I a més si ho diuen açò de “Caixer Senyor…” -com ho he fet jo vàries vegades- en pla quasi còmic i un poc burlesc, com a part d’un “guió” de comèdia, què així és com alguns veiem la “representació” de St. Joan a Ciutadella… Idò ben vingut sigui el crit festiu.
  .
  Potser jo, l’any què ve, hi aniré a la porta de cas Duc i cridaré també,
  …encara què, interiorment, -i açò què quedi entre noltros- ho tinc ben clar què estaré aplaudint a un impresentable (“gilipolles” diuen altres), …però és que jo el què aplaudiré en aquell moment no serà al “De Soto”, serà la seva disfressa i l’esclat lúdic d’un nou Santjoan.
  .
  No mesclem ous amb caragols; ells són qui volen mesclar-ho, no ho veieu? Ells voldrien què tornés el passat feudal, noltros som progressistes i ens prenem la festa amb un poquet d’humor què, com diu en Silve, no indigesta.

 32. Menorquit Escrit el 06 jul. 2009 a les 16:18

  Nom Necessari, a açò se’n diu posar els punts sobres les ‘is’ i dos punts quan dur dièresi. Aplaudim, els caixers; casats, fadrins, pagesos, senyors, capellans… aplaudim el fabioler quan comença, quan passa, quan replega… aplaudim els bots, les corregudes… agraïm les capadets…aplaudim la figura, el personatge, no la persona… en defenitiva, aplaudim i ens entusiasmam de la festa de Sant Joan independentment dels noms i llinatges que la representen.
  .
  Els milers (!?) de ciutadellencs i ciutdellenques que diuen que ‘baven’ sota el palau del caixer senyor, el que fan es seguir la festa, i allà és on acaba la qualcada, on es desfà i on hi ha els darrers bots i passades de cavalls i cavallers. És d’ignorants pensar que s’acudeix al palau per lloar a un senyor pel seu títol nobiliari, per que sigui tal o qual. A la gent l’importa poc qui qualqui. El palau del caixer senyor és on comença i acaba la festa, perquè així és la festa. També s’arreplega la gent davant l’ajuntament, al Pla, etc, i no són cases nobles. El palau del Caixer Senyor es converteix en un dels principals centres on hi gira la festa i la qualcada, res més. Si qualcú a açò ho interpreta com una adoració cega a la noblesa i a la seva condició, s’equivoca. Potser alguns n’hi haurà que així ho senten, però és injust que es parli d’aquesta actitud aplicada a tota Ciutadella o a miler de ciutadellencs. No som perfectes, però no som una vergonya. Hi ha poble perfecte?
  .
  Creu qualcú que per la mateixa regla de tres s’hauria de criticar al Caixer Batle perquè es del PP, del PSOE o del PSM? A mi, mai se m’ha ocorregut criticar o xiular a un Caixer batle d’un poble de Menorca perquè fos del PSOE o del PP. Als pobles, no hi ha representació de nobles i qualca un representant de l’Ajuntament. És aquesta la seva forma, la seva norma i la seva tradició. I la respectaré sempre. Ni Sant Bartomeu, ni Sant Llorenç, ni Sant Martí, m’han fet vergonya mai pel fet que el caixer representant de l’Ajuntament no era del meu color polític. I molt manco insultaré ni al Caixer batle ni al la gent que fa festa amb la seva qualcada.
  .
  És hora que es comencin a desmuntar mites que són engreixats per crítics i que no són reals.

 33. Josep Maria Escrit el 06 jul. 2009 a les 19:41

  Menorquit, jo de moment no he insultat ningú (tal vegada ho ha fet algú altre) però de la mateixa manera que tu sents tanta emoció, respecte, orgull o el que sigui; jo, moltes estones-no sempre-, sent vergonya a Sant Joan: en vaig sentir molta quan un bon grapat -no et diré milers- van xiular l’agraïment de la batlessa als visitants, per exemple. Em sembla que l’emoció o l’orgull de la festa no ens ha de fer perdre l’esperit crític per millorar-les.

 34. Menorquit Escrit el 06 jul. 2009 a les 22:35

  Benvolgut Josep Maria: no vaig dir que tu insultassis, però si t’he de dir que em va saber greu que diguessis, per uns fets puntuals, certament impresentables, que la festa o algunes coses fan vergonya. Ho vaig sentir així i em va saber greu, tot i el teu dret a opinar.
  .
  No som ningú per donar lliçons a ningú. A mi, Josep Maria, tampoc m’agraden les xiulades quan es fa referència al visitants en la Convidada. Però açò no justifica ficar a tothom (ni a milers de ciutadellencs) dins el mateix sac. També em repugna sentir la cançoneta del “boti, boti boti…” Tanmateix no hi faig gairé cas i seguesc la festa amb l”emoció, respecte i orgull” com dius tu.
  .
  Fer un comentari sobre aquests fets inoportuns ho veig lògic, i certament sobren, però el que vull dir és que no per aquest fets puntualíssims, la festa sigui un desastre o faci vergonya. Potser a tu sí, a mi no i no ho veig justificat.
  .
  Quan només és dedueixen de la Festa el que tu comentes i no es fa referència a altres valors, amistats, alegries, bellesa, plàstica, convivència, emoció, espectacularitat… que també ho té la festa, ho entenc com un atac directe i no raonat. Em comentes el que no et va agrada de Sant Joan, i em deman, et va agrada alguna cosa de la festa? I si et va agradar alguna cosa, quina? Talvegada la teva crítica seria més equànime. Tot i que si no t’agrada res, t’ho respectaré.
  .
  El “boti, boti…”, “No em volem cap que no sigui d’aquí”, les xiulades al discurs de l’alcaldesa, etc… són actituds fora de lloc, sense sentit i inoportunes. I hi estic d’acord. I els ciutadellencs que ho fan són uns impresentables. Tanmateix, se li ha de llevar molta palla a tot açò. Si aquestes persones (al·lotots, gairebé tots) expressassin aquests càntics de forma seriosa i sentida, tu i jo veuríem per Sant Joan moltes més baralles de les que hi ha, i no hi són. Alguna puntual n’hi pot haver, però no fins el punt de qualificar la Festa com a conflicte entre autòctons i al·lòctons. Personalment, que una quarentena de bergants incontrolats i desencaixats cantin açò, a mi no em llevaran la ganes de viure la festa amb passió i amb alegria i no m’importaria gens ni mica fer-ho al teu costat. T’assegur no no ens amargaríem per aquests quatre impresentables i acabaríem gaudint de la Festa. En broma, jo també ho he cantant a una colla d’amics de Maó quan els menava a dinar a ca meva el dia de Sant Joan. És l’humor, la broma que ens reafirma en l’amistat.
  .
  Aquests mateixos que criden aquestes tonteries, acaben fent un ginet o una cervesa amb mallorquins estudiants, o maonesos o alaiorencs. Fins i tot els conviden a fer la bereneta a ca seva. T’ho dic per ho he vist. Cert que qui no coneix més de prop l’entorn, ho veu malment i s’escandalitza, i amb açò no els justific, només que, tot plegat, és més palla que gra i el jovent es vol fer notar i ho fa de forma inconscient i desafortunada.
  .
  Josep Maria, si féssim junts un caragol de Santa Clara, per cases de coneguts, entre cavalls i buldrafes, entre somriures amples, veuries una Ciutadella meravellosa i hospitalària. Com dius, moltes coses no están bé, però moltíssimes altres, però moltes, són un plaer a l’ànima. Jo ho veig així.
  .
  Salut

 35. cisco Escrit el 06 jul. 2009 a les 22:47

  El podeu tornar a veure:

  http://www.youtube.com/watch?v=hwvTIjFzAXc

 36. Menorquit Escrit el 06 jul. 2009 a les 23:17

  Gràcies Cisco. És espectacular. La justícia va dir que és un camí de servitud de pas.
  .
  Una pregunta? en Victor Martí a quin bàndol estava? És que m’ha semblat que ajudava al Soto Martorell a baixar de la paret.

 37. xec Escrit el 07 jul. 2009 a les 8:09

  Gins i cervesa.

  Els instruments, efectivament, imprescindibles de l’amistat sanjoanera.

  Plaers per l’anima.

 38. xec Escrit el 07 jul. 2009 a les 8:14

  I amb tot el respecte, Menorquit, però aquests caragols de SAnta Clara que descrius, avui ja no existeixen.

  I no son quatre bergants els que fal els lloros amb aquests càntics.

  Son els “amos” de la festa; es que s’omplen la boca de ser “santjoaners de primera”, catedràtics de la ignorancia i el conservadurisme. Que han conseguit manipular la festa. I polititzar-la.

 39. Nom Necessari Escrit el 07 jul. 2009 a les 11:34

  Gràcies cisco,
  .
  Jo ho estava intentant però no en sé pro, només he pogut baixar el programa complert.
  .
  Faré un glopet a sa teva salut, cisco, …encara que no sé qui ets, sé que el nom no és Necessari.
  .

 40. Nom Necessari Escrit el 07 jul. 2009 a les 11:37

  “no en se pro”, ufff.
  volia dir “no en sé prou”
  .
  http://www.youtube.com/watch?v=hwvTIjFzAXc

  .

 41. Eps Escrit el 07 jul. 2009 a les 12:07

  No estaria malament fer pujar les visites del troç del reportatge on surten els ducs (abans que el tornin a censurar)

 42. Menorquit Escrit el 07 jul. 2009 a les 16:39

  Xec, si consideres que els qui efectuen els ‘càntics’ són els ‘amos’ de Sant Joan, anam apanyats.
  .
  “Gins i cervesa.
  Els instruments, efectivament, imprescindibles de l’amistat sanjoanera…” i de Sant Llorenç, Sant Martí, de Nadal… o tots els ‘mals’ (si ho són) que hi pugui haver són només visibles per Sant Joan, vaja quina dèria!!! La veritat és que hi ha coses que no entenc.
  .
  Per mi, si s’omplen la boca de les algues que reclama el cap dels talibans santjoaners. A mi no em fan canviar l’opinió ni el sentiment, tant si són de primera com de segona.
  .
  Tu i qualcun altre que opina molt similar a tu, sou els qui més importància els donau als “catedràtics de la ignorancia i el conservadurisme”.
  .
  Quan tanques amb “Els plaers de l’ànima”, com a resposta emmirallada a la meva expressió, em sona a despectiu. Bé, si és aquest el teu estil… Clar que, qui no té ànima, potser el plaer ni li arriba.

 43. Menorquit Escrit el 07 jul. 2009 a les 16:41

  Aahh!! i ho dic amb tot el respecte i sense ànim d’ofendre, més bé per debatre i confrontar punts de vista.

 44. Nom Necessari Escrit el 07 jul. 2009 a les 19:13

  Potser es ver que, amb el santjoan, hi ha massa sensibilitats predisposades a ofendre’s.
  .
  A mi m’agrada molt santjoan i fins i tot puc arribar a entendre a qui els embotja la festa.
  Però també hi ha coses que no acab d’entendre.
  M’explicaré,
  Aquest santjoan mateix, jo que també m’embotjo un poc, vaig patir mitja hora (de 13’30 a 14 h.) d’una pressió humana -textualment- increïble i que no recoman a ningú, va ser es dissabte de santjoan al tram de carrer Sant Jeroni concretament de davant can Carles Salort fins davant cas Caixer. …em van guardà a matar, o a ofegar!
  El cas és que, en ser ben davant cas Caixer senyor, a les 13 h. 55’, xop de suor, copejat de per tot, amb una ofegor i una claustrofòbia quasi insuportable, amb açò que, mentre me jurava i me perjurava que mai més tornaria a fer una bajanada d’aquestes, sent de part darrera que em diu un jove pagès amb qui ens aferràvem mútuament les suors: “açò es el millor moment de s’any, es millor moment de sa meua vida”.

  .
  Es veu que n’hi ha què ho duen fort, eh.
  Jutgeu voltros mateixos. Jo crec sincerament que aquest jove qui em va dir açò s’ho sentia ben de ver.

  .

 45. Menorquit Escrit el 07 jul. 2009 a les 20:36

  Nom Necessari, encara ric del teu comentari! Tens raó quan dius que “hi ha massa sensibilitats predisposades a ofendre’s”. A açò, el capellà Miquel Anglada ho va anomenar immanència, i crec que en el cas que contes és ben bé així.
  .
  Tanmateix, i amb molta raó, els no-ciutadellencs ens diuen exagerats (a banda de cabildos). A mi aquestes expressions extremades em fan molta gràcia i em fan riure, però també les entenc, i entenc que altres persones ho considerin un bajanada. Lo del jove pagès és pura immanència.
  .
  I és que he vist la imatge del que dius i m’he imaginat la cara que haguera posat el jove pagès i la reacció que hagués tingut si tu li haguessis dit: “açò és una merda”. I creu-me que ric.
  .
  No entenc, Nom necessari, com hi ha gent que per Sant Joan s’emprenya amb el que es pot riure.

 46. Nom Necessari Escrit el 07 jul. 2009 a les 22:02

  Deu me’n guard de dir en aquell moment “açò és una merda”, m’hagueren menjat viu.
  Interiorment feia una xalada, però físicament potser era a prop de d’un infart.
  .
  En resum però: Una festassa!
  .
  Com diu la màxima Zen:
  “Les coses són com són, si ho entens són com són, si no ho entens són com són”.
  .

 47. Martilde de la Mole Escrit el 08 jul. 2009 a les 19:48

  He seguit el debat sobre Sant Joan. No hi volia entrar. Avui, però he vist el video del camí de cavalls, i certament és indignant. No en recordava el detalls i, sí, m’he indignat. Però, sens dubtes, aquesta indignació per una actuació vegonyosa del qui ha d’ésser caixer senyor no afegeix ni posa res a les festes de Sant Joan. Pot ser hauriem de repassar tots els conceptes antropològics de mite i realitat (no em referesc només a la divulgació del Mircea Eliade) per assumir allò que de positiu tenen les tradicions, o les costums, o els rituals, com es vuguin dir…i això no té res que veure amb una confessió de conservadurisme sinó en saber esbrinar allò que es mou en l’àmbit de la racionalitat i separar-ho del món de l’emoció. No sóc catòlica, ni de cap altre creençaa, però m’emocionen segons quins oficis religiosos. No som gens folklòrica pero hi ha coples que m’arriben al cor…
  Durkheim, el gran sociòleg i antropòleg francès ho exposà amb absoluta claretat: “El sentiment és objecte de la ciència, però no criteri de la veritat cièntifica”. No analitzem factors sentimentals, en el bon sentit de la paraula, amb criteris de raó social. Ens equivocaríem.

 48. Kctusk Escrit el 08 jul. 2009 a les 20:31

  Què fa falta que passi perquè una persona quedi desacreditada per sortir per sant joan? (em refereixo a ocupar un lloc simbòlic a les festes)

  – Gent que s’exalta cridant nazis als excursionistes no és poc. Emprar públicament, cridant, insultant la paraula nazis? Xerrar del “nazisme” amb tanta lleugeresa… és molt perillós i desencertat.

  Fins on podem estirar la corda, que més podem permetre.. si fos un lladre tampoc passaria res? i si fos un …

  On estàn el limits que poden fer que (per simbolisme) els actes i actituts de la gent ni tenguin valor ni conseqüències.

 49. Nom Necessari Escrit el 08 jul. 2009 a les 21:13

  De la Mole ha tornat fer diana, vull dir que m’he de tornar mossegar sa llengu i no li puc rebatre el comentari.
  …Amb ses ganes que li tinc.
  .
  Encantador sonar la flauta i veure la serp com balla.
  Encantador mentre no et tira el seu verí.
  .
  .
  .

  Ja ho veus, Maite, un tema en el que no escrius res i ja anem pes 50 comentaris; açò es diu tenir èxit un bloc, eh?

  .

 50. Nom Necessari Escrit el 08 jul. 2009 a les 21:16

  …pels 50 comentaris , volia dir, m’hi ha sobrat es “pes”. Serà que no don es pes?

 51. eugenia Escrit el 09 jul. 2009 a les 1:08

  Bona nit, com na Matilde jo tampoc volia entrar (per segona vegada) en el tema de Sant Joan, però aquí estic.
  Ella diu que una actuació, tant recent, vergonyosa del caixer senyor ni posa ni afegeix res a les festes, jo crec que sí, será una sobreactuació. Si el caixer casat és el que diuen, serà una actuació esperpèntica.

  I açò el podem criticar, comentar, vomitar, tot el que vulgueu… i els comentaris d’aquest any crec que no anavem contra la festa, sino contra determinats fets.

  Fa uns quants anys un dia en el “super” va entrar un nen tocant el fabiol, seria uns 10 dies abans de Sant Joan, i una dona “castellana” (Com jo?)va dir:¡qué harta estoy del puto fabiol, todo el dia con la misma musiquita!
  Ara em fa riure, però em vaig sentir fatal, aquella falta de respecte d’una castellana em va salpicar als ulls dels altres i el super es va quedar en silenci fins que la caixa registradora va dir: 23 euros, gracies.

  Em contava una companya “ahir” (juny 2009) que el dissabte de Sant Joan al Born, es va posar a sobre les espatlles del seu enamorat i algú li va dir que s’apartassi perquè ells eren d’aquí i els molestaven. La meva companya es ciutadellenca pons-pons. Afortunadament, avui en dia, els joves fan crítica d’allò que els en volta.

  No ha de canviar la festa.

  Som nosaltres que tenim que apendre a respectar, a fer crítiques i a rebrer-las constructivament.
  I com que estic “obssesionada” amb el mitjans de comunicació: Patètics els comentaris a la IB3 dels jocs al Esplà. No els Jocs.

  I Menorquit, a la posta de sol quan devallen de Sant Joan de Mimssa tranquils, les figures negres dels cavalls i dels caixers, envoltats de colors blaus-violet es una estampa que a mi se m’ha quedat gravada.
  Molt més que acó de “no volem cap que no sigui d’aquí”, perquè açò sí que és mentira.
  Matilde, cercaré una cita per tu.
  Bona nit.

 52. Xepsa Escrit el 09 jul. 2009 a les 9:48

  No entenc tants comentaris negatius envers Sant Joan a IB3.

  Em sembla fantàstica la feina feta.

  A Ciutadella tot ha de ser una petita (o gran) polèmica.

 53. Maite Salord Escrit el 09 jul. 2009 a les 11:06

  Sant Joan: quina por! Diguis el que diguis, polèmica assegurada. Em qued amb les estampes més personals: veure arribar els cavalls de dalt el Molí des Cavallitos, el darrer caragol del Pla, els cavalls immòbils davant la Catedral mentre Ses Voltes són plenes de gent… De la resta, hi ha tantes coses que no m’agraden o que trob exagerades… El problema, diria, és que és molt difícil encetar debats assenyats sobre el tema, tot i que el que hem començat aquí ho és prou.

 54. elsa Escrit el 09 jul. 2009 a les 16:04

  Diuen que qui serà es caixer casat ja fa un any que fa feina DE FRANC per es Caixer Senyor.

 55. Jesús Escrit el 09 jul. 2009 a les 16:53

  ¿Pq no li paga (ja sabem que es moros/os estan disparats) o perquè tenen aquest “tracto”?
  Ah, quedava qualque resposta pendent però és igual Mònica només has de llegir en Partal i començaràs a entendre el que us ve damunt: http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=3607062

 56. Mònica Escrit el 09 jul. 2009 a les 18:15

  No em ve res de nou del que ens explica en Partal, encara que naturalment ell ho exposa molt bé. A més hi estic bastant d’acord, però no entenc què té que veure amb el teu primer comentari sobre el PSM. Si com diu en Partal: “Crec que cap partit del país no pot ser-ne per definició enemic perquè ningú no pot ser enemic de si mateix i totes les visions sobre qui som són igualment lleials i vàlides”, llavors perquè desqualificar?

 57. Menorquit Escrit el 09 jul. 2009 a les 20:10

  És un dels problemes que té Ciutadella, allò de “diuen que…”, Ganes d’embrutar l’entorn quan a un no li agrada determinat persona o persontatge.
  .
  Eugenia, entre les critiques que sempre s’emporta la festa de Sant Joan, m’ha agradat la visió, la imatge que ens has descrit sobre la tornada de Sant Joan de Missa. idíl·lica, sentida… Aquest és el ‘Santjoan’ que vull trobar , viure i veure, al marge dels qui sempre esquitxen.
  .
  Al que comentes, hi pot anar bé açò:
  .
  (…)
  Vermellós i blanc hi campa,
  perfil negre dins el cel…
  antiquíssima l’estampa!!
  Temps de joia i d’anhel.
  .
  També l’exemple de l’al·lot petit al ‘super’ amb un fabiol. Som així, sentim així. Som gent amb virtuts i defectes, però respectables, com un al·lot de 9 anys que sona una tambor i un fabiol.
  .
  A pesar de tot, un 9 de juliol, de plenari solmne per recordar qui som i quina la nostra història (una part) amb la commemoració del 451 anys de l’assalt turc a Ciutadella.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari