Maite Salord

Escriptora

Som…

Som quatre malalts mentals que no feim més que dir bajanades. Tenim malalties contagioses. Som moix-lleo.jpgobscens perquè mostram els genitals als nostres fills. Tractam a coces els visitants. De vegades, fins i tot, ens ficam el turbant al cap i la bomba a la cintura i anam a fer de talibans per aquí i per allà. Som, a més, dictadors lingüístics i gosam a defensar el dret d’autodeterminació dels pobles, quan tohom, amb dos dits de seny, sap que això és un delicte. Som un plaga. Un llast per al progrés de Menorca. Un grup d’il·luminats. I, sobretot, sobretot, som quatre moixos a qui ningú no fa cas.

I jo em deman, humilment: i si ningú no ens fa cas, a què ve que se’ns dediqui tanta atenció? Aquesta modesta plaça es mereix el desgast dels darrers visitants, que van a escarada per atacar-nos?  Què voleu que us digui? La cosa no em quadra. Ganes de molestar? De provocar? Si és així, l’únic que han aconseguit és disparar el nombre de visitants del bloc, els comentaris i les mostres de suport que rep per tenir, ficades a casa, unes companyies tan agradables que es dediquen a insultar-nos.

Bé, amics i amigues, jo trob que feim nosa. I molta. Ara bé, podeu estar tranquils: hi ha moixos per estona i sospit que, de cada vegada, som i serem més. Posats a tenir, ja tenim Canal Youtube i tot! D’aquí a Hollywood!

76 comentaris a “Som…”

  1. itziar Escrit el 19 ag. 2010 a les 9:32

    I si féssim rodes de premsa virtuals?

  2. Xec Vallori Escrit el 19 ag. 2010 a les 10:24

    Feim molta nosa ja que sense naltros podrien arrabasr-nos la llengua i la cultura i deixar-la en els mateixos nivells que durant la dictadura. Som la consciència del poble i açò molesta molt i com tenim tota la raó del mon i no hi ha arguments per defensar les seves propostes en insulten dient-nos que esteim malats o que som uns radiclas o d’alte més gruixuts que no pens escriure ni val la pena fer-ne esment. Ve jo els hi diria que si posin fulles i naltros seguirem explicant al nostre poble d’on som d’on venim i a on anem per molt que els nacionalistes espanyols posin el crit al cel. Força i endavant
    Xec

  3. Atapuerca Escrit el 19 ag. 2010 a les 10:34

    Parece ser que todas las opiniones científicas coinciden en que venimos de Africa.

  4. Nom Necessari Escrit el 19 ag. 2010 a les 10:47

    Molt bona, Vallori!

  5. xandall Escrit el 19 ag. 2010 a les 10:55

    El moix era un animal sagrat pels egipcis i ara encara a moltes cultures serveix per espantar els mals i aquells que els provoquen. Mieeeeeeeu!

  6. María De la Buena Escrit el 19 ag. 2010 a les 11:34

    Xec ¿Que fumes?

  7. eugenia Escrit el 19 ag. 2010 a les 14:35

    María de la Buena?, i tu qué fumes?

  8. Maite Salord Escrit el 19 ag. 2010 a les 17:28

    Quina calma. Es veu que el dia grisot i rissagós ha deixat el personal apagat.

  9. Menorquit Escrit el 19 ag. 2010 a les 17:53

    La teva darrera entrada ha servit com a efectiu antídot. Ben resumit, clar i directe, ha sanat processos vírics. Una vacuna que, bé es veu, anava ben carregada.
    I és que ets un crac! I açò, certament, molesta a alguns.

  10. Maite Salord Escrit el 19 ag. 2010 a les 21:34

    Menorquit, a la darrera que li van dir que era una crac, mira com li va anar! De totes maneres, tenc com a por d’haver-me passat amb la dosi i haver causat qualque “baixa” involuntària. Haurem d’esperar 24 hores per veure els efectes de l’antídot!

  11. Jorge Rodríguez Escrit el 19 ag. 2010 a les 22:14

    Que no estoy de baja!!!! Tranquilos!!!! Es que en agosto, aunque no lo creais, algunos todavía tenemos trabajo y sólo podemos entrar en horas de descanso. Ya os gustaría que no hubiera turismo y no tuviéramos que trabajar en agosto. Pero bueno, muy a vuestro pesar, el agosto todavía es el agosto y algunos todavía trabajamos.
    Pues nada Maite, ya se ve que te ha molestado mi presencia. Era de esperar, esta es vuestra tolerancia y pluralismo.
    Comprendo que soy un incordio en una plaza que todos os aplaudís mutuamente, que todos pensais igual y que teneis las mismas ideas.
    Pero ya os digo, os conviene tomaros un gelocatil porque yo, salvo que la directora de este blog me borre, seguiré paseando por esta plaza. Y, por supuesto, seguiré opinando, guste o no.
    Por cierto, espero que lo de insultar no vaya por mí. Yo no he insultado a nadie. En todo caso he descrito unas actitudes.

  12. Jorge Rodríguez Escrit el 19 ag. 2010 a les 22:49

    Por cierto, ¿quien dice que seais cuatro gatos a los que nadie hace caso? En todo caso, lo que sí se puede decir es que sois los gatos sufucientes para que el PSOE os haga caso. No sólo que os haga caso, sino que se arrodille a vuestro paso.
    En realidad, teneis un poder desmesurado en relación a los votos que teneis. Esto sí.
    La ventaja es que teneis las ideas muy claras y firmes y, ante la ausencia de criterio del PSOE, fácilmente lo arrastrais hacia vuestras posiciones. Posiciones que, desgraciadamente, nos llevan al abismo.
    Y, por tanto, tan culpables sois vosotros como los pusilánimes del PSOE.
    En lo que Maite Salord tiene razón es que “feim nosa”. Tiene razón. El PSM entorpece nuestra economía, ha dinamitado el sector turísitico y nos lleva a la miseria. Y por tanto, claro está, sería muy bueno que quienes tanto daño hacen a nuestro bienestar, desapareciesen. Pero esto sólo lo deciden los ciudadanos. Puede haber ciudadano que ya les va bien ser pobres.

  13. Nom Necessari Escrit el 19 ag. 2010 a les 23:02

    “La mentida més comuna és aquella amb la que un home s’enganya a si mateix. Enganyar els altres és un defecte relativament va.”

    .
    Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  14. àlex Escrit el 20 ag. 2010 a les 1:38

    … i serem!

  15. Worsley Escrit el 20 ag. 2010 a les 10:43

    Jo vull ser pobre! Vull dir: encara més pobre!

  16. Maite Salord Escrit el 20 ag. 2010 a les 16:26

    M’ha encantat llegir açò, avui a la premsa:
    “La guía de viajes más popular del mundo, Lonely Planet, ha incluido a Menorca entre los diez destinos de playa más recomendables de Europa. La prestigiosa publicación coloca a la Isla en el número ocho y dedica sus alabanzas a la costa norte, sus calas vírgenes y sus caminos, en contraposición a la más urbanizada costa sur. Junto con el resto de destinos punteros, entre los que se encuentra también San Sebastián, la edición aconseja visitarla en los meses de septiembre y octubre, «cuando el clima es aún cálido y ya no hay multitudes».

    La revista define a la Isla como la menos concurrida y la más tranquila de las Balears y, centrándose en la zona norte, únicamente hace referencia a la playa de Cavalleria, «la playa de oro». Con transporte propio y un poco de esfuerzo de piernas, asegura, se pueden descubrir las mejores playas, «fuera de los lugares más trillados» del archipiélago.”

    Bé, aquests del “Lonely Planet” segur que no són del PSM, però fixau-vos què destaquen de Menorca: cales verges, no urbanitzades, i els seus camins d’accés per recórrer a peu. Si ho afegim al fet que sembla que ara, en matèria de turisme, tothom ha descobert que el “tot inclòs” és molt negatiu per a l’illa, quan n’hi ha que fa anys i panys que ho deim, tenim motius per estar satisfets. Sort que de Turisme no en tenim ni idea!

  17. Nom Necessari Escrit el 20 ag. 2010 a les 16:51

    Sí,
    És la paradoxa:
    Quan defensam Menorca, també la defensam per ells, malgrat ells.

  18. Coloma Torres Escrit el 20 ag. 2010 a les 17:53

    El Lonely Plante pot dir el que vulgui. El que és cert i són dades inqüestionables és que a menorca venen molts menys turistes que fa 10 anys i que si venen és perquè hi ha el tot inclòs, perquè sino, ni així vindrien.
    Si Menorca fos tan fabulosa com diu el Lonely Planet els hotels no els hi faria falta posar el tot inclós, i els apartaments estarien a pic de mall.
    Poden dir el que vulguin, però a Menorca la cosa no funciona.
    Jo no sé si són els del PSM els culpables o els que sigui, però des de l’any 1999 els d’esquerres governen al Consell insular. Alguna cosa hi tindran a veure… o la culpa sempre és dels altres?

  19. eugenia Escrit el 21 ag. 2010 a les 2:59

    El que na Coloma-Paloma no sap és que el tot incluït ja fa molts d’anys que es fa per tot arreu.
    La majoria del menorquins que van a Cuba, a Sto. Domingo, a Italia, a Berlin… utilitzem aquesta modalitat.
    Però aquí tenim que ser diferents, perquè tenim una illa “verge” una sobrassada… i uns “mixtos”, que com a Valencia han cremat als bombers.
    Allà perquè va venir el Papa, i a Ciutadella perquè no ve.
    I Colometa Torres, totes les coses són qüestionables, les dades, les estadistiques… Inclòs el teu nom i les rondes del J.R.
    Per cert, si el JR està de ronda i sense parella, que s’ho rumiï un poc:

    “El pueblo no es verdaderamente libre mientras que la libertad no esté arraigada en sus costumbres e identificada con ellas”

    Mariano José De Larra

  20. Menorquit Escrit el 21 ag. 2010 a les 12:02

    Colama les dades:
    1999 mitjana de persones a la nostra illa el mes d’agost: 162.200
    2009 mitjana de persones a la nostra illa el mes d’agost: 160.700
    (Publicat ahir al Diario Menorca. Font OBSAM).
    .
    Per tant, Coloma, estam parlant, del “mes punta” i qualque importància tindrà. Ben poca diferència hi ha de gent (1.500 menys), no “molta menys” com dius; un -0,9%. Parlam, idò, d’una pressió sostenible en la darrera dècada. Altre cosa és que existesqui major oferta i d’aquí el fet de què el dividends siguin més, o sigui, més que paren la mà. Si ens limitam a l’indicador de despesa per turista, no oblidis que la crisis és conjuntural i té molt a dir. “El Lonely Plante pot dir el que vulgui”, i per açò ho diu.
    Sobre el “tot inclòs”, és un sistema que el mateix secretari general de PIMe, entre d’altres, ha criticat amb duresa. El tema és el model que volem i el que ens pot anar millor, i l’actual, amb les seves lògiques revisions, és ara mateix elogiat.
    .
    Miguel Aguiló, ponent al Foro Menorca-Illa del Rei, deia els passats dies al Diario Menorca, en un entrenvista sobre la crisis y model económic a Menorca:
    (…) “Ni tampoco cabe esperar recetas mágicas o cambios radicales de orientación. En Menorca se ha consolidado un modelo de sociedad de servicios con apoyos productivos en el campo y otras manufacturas muy seleccionadas, que tiene muchas ventajas competitivas. Ha costado muchos esfuerzos y desvelos, pero ha funcionado bien y tiene mucho recorrido. Desconfiemos de los agoreros de la catástrofe, olvidemos las grandes promesas de solución, discutamos las opciones y arrimemos el hombro, como siempre se ha hecho en la Isla”.
    L’entrevista sencera a:
    http://www.menorca.info/menorca/308757/crisis/vive/peor/sale/pidiendo/subvenciones
    .
    Et record que M. Aguiló, és un madrileny enginyer de camins i economista, i entre un ample currículum, ha obtingut els Premi Nacional d’Urbanisme (1981)
    i el Premi Nacional de Medi Ambient (1986).
    .
    Ahir, al Diari Menorca, un fantàstic article de Joaquim Coello i Brufau, enginyer, rebleix molts prejudicis i desmonta, com també ho va fer Aguiló, l’empenta dels lobbys econòmics de l’illa. Llig bé:
    .
    “Després de cinquanta anys de desenvolupament turístic a Espanya no hi ha dubte que el model menorquí, tan criticat per alguns, ha produït un impacte sobre el territori i una destrucció dels espais naturals menor a la de qualsevol altre indret d’Espanya. S’ha concentrat a Menorca el creixement sobre les zones a on ja s’havia iniciat el desenvolupament urbanístic però s’han preservat els espais verges i això ha permès mantenir l’interès i l’atractiu natural”.
    .
    També afegeix:
    .
    “Però és la pressió ciutadana i social i les institucions menorquines des del Consell Insular, als Ajuntaments o al GOB els que han evitat aquesta especulació i construcció desordenada que s’ha vist arreu. Són aquests mateixos menorquins tan “desorientats” segons alguns, els que han estat capaços d’evitar desastres que altres comunitats i regions en teoria més experts no han sabut conduir.

  21. Menorquit Escrit el 21 ag. 2010 a les 12:03

    I mira com ho remata:
    .
    “Si la Dictadura s’hagués allargat vint anys més en lloc d’acabar al 1976, avui Menorca seria pitjor i diferent en detriment de Menorca i dels menorquins i no és segur que en benefici de les inversions fetes. El que compta, com sempre, són els fets i no les paraules”.
    Si vosl llegir l’article sencer: http://www.menorca.info/opinion/322347/fets/paraules
    I un poc més:
    En Josep Maria Quintana (avui al diari Menorca, però també al seu bloc) i molt en consonància del que tu exposes:
    .
    “I jo em deman: Es pot dir raonablement que no tenen un model els qui han preservat Menorca de la balearització i de la valencianització del territori amb un Pla Territorial Insular (PTI) que és estudiat com a model d’ordenació urbanística a les principals escoles d’arquitectura i urbanisme del nostre país? Realment ho poden dir, això?”.
    .
    El seu article a: http://quintanapetrus.com/
    .
    Per tant Coloma açò que critiques, tu i molts, té poc fonament vista les declaracions de molts experts en matèria econòmica. Els d’aquí dalt, són un petit i ràpid resum del teu equivocada reflexió.

  22. Menorquit Escrit el 21 ag. 2010 a les 12:17

    On diu ahir, vol dir despús-ahir. És que, Maite, ahir aquest ‘bitxo’ no em deixava penjar el comentari i avui ho he hagut de fer en dos trossos.

  23. Núria Escrit el 21 ag. 2010 a les 14:31

    M’ha agradat molt açò des YouTube. Ja tenia ganes de veure es teu vídeo amb ses crítiques que deia es diari, tampoc n’hi ha per tant… De tot en fan una història. Molt bona idea!

  24. Maite Salord Escrit el 21 ag. 2010 a les 15:14

    Menorquit, no sé per què, però tenia els teus comentaris en moderació. De vegades, quan hi ha un enllaç, no els deixa publicar directament. Com ja sabeu, jo no moder els comentaris i, així com els escriviu, es publiquen. Dit açò, t’he de donar tota la raó: l’article d’en Josep M. Quintana és del millor que he llegit darrerament en premsa. Sort que encara tenim persones lúcides com ell!
    Núria: ja saps que els diaris, a l’estiu, tenen poques notícies i, per tant, inflen qualsevol cosa. De fet, el que dic al Youtube, ja ho havien publicat feia uns dies. Al PSM, ja m’han nominat per a l’Óscar a la política més taquillera! El que és ben cert és que, en tema de noves tecnològies, donam un bany als partits “grans”….
    Ara pens que demà, aquest comentari, tal vegada, serà el titular d’una gran notícia, je, je!

  25. Àlmax Escrit el 22 ag. 2010 a les 10:13

    Una setmana de vacances a Mallorca i veig que es galliner s’ha ben esvalotat!
    Molt bo l’article d’en Quintana, crec que és molt positiu deixar clar que no hi ha absència d’un model, sinó que el que hi ha és precisament un model diferent del que ofereixen altres zones turístiques, basat en un producte que no ha de voler imitar el dels altres sinó donar valor al que té de genuí.
    Molt important també que no deixem que qualli la idea (equivocada) que aquest model té un suport minoritari entre els menorquins, perquè precisament som la majoria de menorquins els que hem apostat per seguir un camí propi i diferenciat d’altres zones. Això s’ha reflectit repetidament en eleccions i moviments socials.
    Fins ara, ho hem de deixar clar, un model basat en el desenvolupament urbanístic desmesurat com el que hi va haver a altres zones fa un temps a Menorca no ha tingut el suport polític i social de la majoria de menorquins. No som quatre gats els que pensam així, som la majoria.
    Tampoc val dir que anam en contra del turisme. Ni tenir el doble de carreteres ni tenir una carretera doble no durà més turistes. L’objectiu és atreure visitants els mesos que ara en vénen pocs (visitants, no turistes que fan els set dies dins l’hotel sense sortir-ne per res). Per jo, aquest és l’objectiu que s’ha d’aconseguir i que ens ha de marcar on és la línia de l’èxit en la gestió turística a Menorca.

  26. Erudita Escrit el 22 ag. 2010 a les 11:31

    Maite, millora l’arxiu historic municipal i deixa de ferte la intelectual una estona!

  27. Maite Salord Escrit el 22 ag. 2010 a les 12:22

    Erudita (o t’hauria de dir María de la Buena i/o Ciutadellenc?), com va dir Nietzsche, “la capacitat intel·lectual d’una persona es mesura per la dosi d’humor que és capaç d’emprar”. Practica, dona/home, que mai és tard per aprendre!
    Vull donar-te les gràcies més sinceres per oferir-me, amb el teu comentari, l’oportunitat de penjar la nota de premsa que he escrit sobre el tema de l’arxiu:

    “Com a regidora de Cultura de l’Ajuntament de Ciutadella, voldria fer les següents puntualitzacions a la notícia apareguda amb el titular de “La colección Montobbio por los suelos”.
    1- L’Arxiu Històric Municipal es troba en procés de trasllat, no “desde el menudo local de la calle Sant Pere Alcántara 29”, on hi havia, fins a final d’any passat, l’Arxiu Administratiu, sinó des de les dependències municipals, ubicades a l’edifici de l’Ajuntament. Es tracta, com es poden imaginar, d’un procés lent i dificultós que no sempre es pot fer amb l’agilitat que es voldria. Així, la realitat, a dia d’avui, és que encara no s’ha inaugurat ni es troba obert al públic, per la qual cosa em sembla precipitat fer valoracions de l’adequació de l’equipament.
    2- Per tal de dotar de mobiliari el nou Arxiu Municipal ubicat al Saura Morell, l’any passat, es va disposar d’una partida pressupostària d’uns 30.000€, insuficient, que, enguany, s’ha vist complementada amb una altra de 70.000€. Tal i com s’ha dit a l’arxiver municipal, fa uns dies, per tal de dur el control pressupostari que les noves directrius marcades des de l’àrea d’Hisenda ens obliguen, fins fa unes setmanes no hem sabut, exactament, la quantitat amb què comptaven. Ara que ja està concretada, hem iniciat els tràmits per poder adquirir el mobiliari que hi falta.
    3- És fals que s’hagin tirat les prestatgeries que hi havia a l’antic Arxiu. Estan guardades per si és necessari tornar-les a col•locar, encara que de forma provisional.
    4- Una vegada arribi l’equipament nou, es procedirà a la col•locació de la Col•lecció Montobbio i a la seva catalogació, per la qual cosa ja tenim resolt que, a partir del setembre, una bibliotecària, a mitja jornada, durà a terme aquesta tasca, amb la voluntat que pugui ser consultada per tots els investigadors que així ho vulguin. Puc dir que el trasllat de la col•lecció Monttobbio s’ha fet sempre seguint les premisses de la família i en contacte amb ells, que entenen les dificultats d’adequar el nou espai.
    5- Mai, en 20 anys, s’havia fet un esforç tan gran per dotar l’Arxiu Històric Municipal i donar-li el pes que pensam que ha de tenir. Som conscients, però, que la feina per fer encara és molta. És indigne d’un Arxiu de les nostres característiques que els fons, després de 20 anys, encara no estiguin inventariats en formal digital i a l’abast, així, de tots els investigadors, un problema que tenim la voluntat ferma de resoldre.
    Finalment, només puc dir que esper que tothom entengui que l’administració no sempre és tan àgil com voldríem. Ara bé, després de 20 anys de tenir l’Arxiu Històric amb les condicions que l’hem tingut, i quan s’està en procés de dotar-lo de forma adequada, denunciar el retard d’un mes en l’adquisició del mobiliari em sembla ben ridícul. Els objectius que ens hem marcat des de l’àrea per a l’Arxiu Històric són clars i van ser posats, en la Planificació Anual que vam elaborar, a l’abast de tot el personal de cultura el mes de gener d’enguany. Uns objectius que s’aniran seguint de forma precisa: trasllat, catalogació del fons, registre dels investigadors que consulten l’obra. I no tenim cap dubte que seran uns objectius que assolirem. Aquesta és la meva voluntat com a regidora de cultura i, per descomptat, estic convençuda que també la de l’Arxiver Municipal.”

  28. mpons Escrit el 22 ag. 2010 a les 12:49

    “ohhhh! som poquets, per què serà?”
    .
    “Que tranquil·la, selecta i minoritària que és la nostra illa, tan política com natural!”
    .
    “I ve un de fora que pensa diferent i fereix tant la nostra raó immaculada!”
    .
    “Nosaltres només volem estar tranquils en aquesta illa de pau, tan plena de necròpolis ancestrals!”
    .
    “Per què ens alteren d’aquesta manera amb la seva diferència?”
    .
    “Que se’n vagin i no tornin, que no en volem sebre res, que ens provoquen mal de fetge i el fetge és notre i la culpa és seva…!”

  29. Nom Necessari Escrit el 22 ag. 2010 a les 19:21

    Maite,
    Deu se que a l’agost no hi ha prou notícies per omplir els diaris i així ara anem llegint falses alarmes com ara aquesta de l’AHM que, pel que sembla, només és “fum de formatjades”.
    .
    ..Mira que els deu importar molt ara, a aquests que venen a retreu-t’ho al teu bloc, accelerar la col•locació de la Col.lecció Montobbio.
    No ho sé, pot ser és una altra cosa el que els molesta de tu, Maite.
    Deu ser el que diem, “els feim nosa. I molta”.
    .
    …O tal vegada és que són ells qui tenen por de fer nosa?
    Sigui com sigui i per no minvar aquesta “Nietzscheriana” dosi d’humor,
    …em deixes penjar una cançoneta?
    .
    http://www.youtube.com/watch_popup?v=lWsOUJ8NWuA&vq=medium#t=85

    .
    .
    Gràcies.

  30. Jorge Rodríguez Escrit el 22 ag. 2010 a les 21:02

    Menorquit nos daba, más arriba, los datos de la media de personas que estamos en Menorca el mes de agosto y hacía la comparación entre el mes de agosto de 1999 y el de 2009. La diferencia, apenas unos 1.500. Esto explicaría, según él, que no estamos tan mal como muchos agoreros dicen. Sin embargo, el bueno de Menorquit no nos aporta las comparativas de los otros meses que, con toda seguridad, serían catastróficos y demostrarían la importante bajada en el número de turistas en apenas una década.
    De todas formas, los datos del aeropuerto son demoledores y vienen a demostrar que Menorca ha perdido mercado y la gente no viene a pesar del anuncio de Damm y los 9 millones de euros del convenio con los touroperadores.
    Y claro que en agosto viene mucha gente. Y seguramente no tiene que venir más gente. Estamos, en agosto, llenos. Pero, y los otros meses. Si ta bonitas son las playas de Menorca en septiembre y octubre, según el Lonely Planet, porque la gente ha dejado de venir.
    Y quien habla de construir más, coño. Si no llenamos lo que tenemos, como podemos pensar en construir más.
    Ahora bien, eso sí, en Son Parc de la mano de vuestro amigo Ramón Orfila, se contruirán una serie de hoteles y apartamentos con una capacidad de casi 3.000 personas más. Si lo hacen los del PSM está bien hecho. Ellos pueden ampliar campos de golf, hacer hoteles y lo que haga falta. Y esto es sostenible, como no. Eso sí, si lo hacen los otros…. la que les puede caer.
    Mi opinión es que Menorca no necesita más plazas. Necesita modernizar las que hay, reciclar apartamentos obsoletos y crear oferta complementaria atractiva y novedosa. Y hablamos de centros de convenciones, acuariums, parque temático con las taulas y talaiots, etc.
    Dar algo más que el sol y la playa. Dar alicientes para la temporada baja. Si no hay nada…
    Y el modelo de la actual izquierda es decir no a todo. Abrid vuestra mente. Es que ni viendo que estamos a las puertas del precipicio os dais cuenta que vuestro modelo del no a todo nos lleva a la ruina!!

  31. Coloma Torres Escrit el 23 ag. 2010 a les 10:07

    Jo no dic que Menorca hagi de ser Eivissa o Mallorca. Jo el que m’agradaria és que els 80.000 menorquins que vivim a la nostra illa poguessim viure tranquilament i amb un duret a la butxaca. Però pel que sembla, tal i com van les coses, això no serà possible. El model que heu escollit és un model que només donarà feina a una part dels menorquins. Un model de temporada reduïda i un hivern llarg i fred.
    Això, ja ho va dir en Pau Seguí de Pime, ens està portant a la pobresa. Ell deia que, si no hi ha un canvi dràstic, al 2015 Menorca serà pobre.
    Ja pot parlar en Quintana de que tot va bé i que el model turístic de l’esquerra funciona. Ell no té crisi. Ell viu tranquilament a un xaletarro damunt el port de Maó. Per ell millor si no vingués ningú a Menorca, més tranquil estaria. Com molts dels que aquí escriuen, inclosa na Maite Salord, que no tenen crisi tampoc, que el turisme els hi és un empreny.
    A Menorca o es canvien les coses o acabrem molt malament.

  32. Nom Necessari Escrit el 23 ag. 2010 a les 10:50

    Mesquí aquest discurs de na Coloma,
    emprant la por com argument i gosant menysprear les tesis intel.lectuals.
    .
    Mesquinet aquest discurs,
    insultant la cultura, com de costum en ells (la dreta).
    .
    …Com si no sabéssim el que volen, com si no coneguéssim els mètodes de beneficis fets a Menorca, els que se’n van cap a fora -excepte les comissions- (promotors de fora, gestors/directors de fora, empreses constructores de fora, treballadors -molts- de fora…), la merda pot quedar aquí però els guanys cap afora, eh?
    .
    Va Colometa, espavila! Aparca el teu desconeixement i demana disculpes al senyor Quintana.

  33. Coloma Torres Escrit el 23 ag. 2010 a les 11:02

    Els qui heu de demanar perdó sou vosaltres que ens esteis arruinant a tots. No arruinau als hotelers de fora, no arruinau als promotors de fora, no arruinau als treballadors de fora (ja en venen molt menys),… esteis arruinant als menorquins.
    Precisament, amb voltros, els promotors i constructors s’han forrat fins ara. Ara que la cosa va malament, se’n van a casa seva i “si te he visto, no me acuerdo”. No doneu la culpa als altres de coses que són la vostra responsabilitat.
    En canvi, els treballadors menorquins, els petits botiguers menorquins, els que tenen un bar o un restaurant, aquests s’estan arruinant. I dir això no és insultar a la cultura. És descriure el que està passant a Menorca.
    Comprenc que és molt còmode viure de la mamella pública, però n’hi ha molts que no ho poden fer.
    I en Quintana Petrus es pensa que, des del seu pedestal, està per damunt del bé i del mal. I gosa, des de la seva abundància, pontificar sobre Menorca, negar la realitat i amagar que hi ha moltes famílies de menorquins que no tenen que posar-se a la boca. Fa bon anar dir segons que, quan a un no li falta de res.

  34. Arruïnat Escrit el 23 ag. 2010 a les 12:17

    M’agrada aquest gir, “no tenen què posar-se a la boca”. ¿Vol dir que tothom que passa fam a Menorca pensa en castellà i xerra (o escriu) en català?
    Bé, d’aquí poc tothom podrà tornar menjar llagosta, com quan s’exportava cap a Catalunya. N’Aleix Riera diu que llevat de Fornells, ja han hagut de baixar es preu:
    http://www.menorca.info/menorca/327197/s/garantir/l/autenticitat/llagost
    a/menorca
    Formatge cada dia en venem més a fora… i ensaïmades em pens que també.
    ¿Segur que es pot passar fam a Menorca?
    Si no tens feina, jo crec que en tot es dia pescant a sa redosa des dic de Son Blanc qualque cosa has de treure, amb açò i un paquet d’arròs des LIDL passes sa setmana. Et queden 4 o 5 dies, segons si vols anar a sa platja dissabte i diumenge o només diumenge, per anar a cercar feina o pensar quina una en fas per no haver d’anar a pescar.
    Ah, i si a Ciutadella falten pisos de protecció oficial no passeu pena, as Mercadal es van passar de frenada i a part de molts pisos buits, molts!, ara ja hi ha VPO que no es pot adjudicar i també queden pisos barats sense vendre ni llogar.

  35. aglà Escrit el 23 ag. 2010 a les 13:03

    Bon dia
    Les dades estadístiques, tot i l’objectivitat de la metodologia matemàtica, incorporen dues subjectivitats: escollir les variables i interpretar les dades i aquí, és on no ens posarem d’acord. Es per això, que hi ha un ball de xifres i hi ha comentaris completament contradictoris a partir de les mateixes dades. A més, en tota la interpretació, hi ha un joc de tòpics i comentaris establerts que no ajuden gaire.
    Es per això, i per tal d’evidenciar aquesta subjectiva interpretació carregada de tòpics que en posaré unes quantes més per embullar més la reflexió i una mica més de subjectivitat . Ja ho dic per endavant, és la meva interpretació i és absolutament parcial i deman disculpes per aquesta parrafada.
    Hi ha alguns comentari que diuen: que ara venen menys turistes, o que l’agost si s’està ple però que la resta de mesos de temporada turística hi ha major estacionalitat. Bé,curiosament l’INE ha penjat les dades del més de Juliol i diu: “ Balears va ser la comunitat autònoma amb més ocupació hotelera el mes de juliol passat, amb el 85,9% de les places cobertes, davant de Canàries (70,2%) i de Catalunya (69,8%). A més, La zona turística amb més grau d’ocupació i pernoctacions va ser Menorca (88%)”.
    Pel que fa a l’estacionalitat, hi ha qui comenta que ha augmentat molt, no obstant si un mira les dades de l’OBSAM, hi pot trobar Índex d’estacionalitat. L’índex d’estacionalitat anual de la població pretén obtenir una mesura sintètica anual de la concentració estacional de la població a Menorca. Així obtenim una sèrie que ens permet identificar si s’incrementa o es redueix l’estacionalitat d’un any a un altre en la població que hi ha damunt Menorca. Aquest índex es mou entre valors de 0 i 1, així el valor zero ens mostra una distribució homogènia al llarg de l’any, és a dir, sense estacionalitat; i els valors més propers a 1 ens indiquen la màxima estacionalitat. Curiosament l’índex ha evolucionat de la següent manera: 1999 un 0,205; 2003 un 0,210, 2008 un 0,17. Segur que ha augmentat?
    D’altre banda, algú ha comentat que Menorca des del 1999 on hi ha un govern progressista ha estat el punt d’inflexió del camí cap a la misèria i la pobresa. Anem a veure. La publicació d’Ernest Pons fanals, l’estructura econòmica de l’Illa de Menorca entre el 1993-2008, uns dels pocs treballs insularitats i rigurosos publicats darrerament, ens mostra que durant aquests quinze anys hi ha hagut un creixement acumulat del 34%, en forma de campana òbviament, però sense sortir del creixement continuat és a dir, continuant en fase expansiva. I curiosament, si un repassa l’hemeroteca ( sempre això sí sabent de quin peu calça UH i el Menorca i quins interessos persegueixen) sembla que ha passat tot el contrari i més si llegeix les paraules dels representants de PIME o CAEB. A més, arriba a les següents conclusions: que hi ha hagutcanvis importants en l’economia menorquina aquests 15 anys i sobretot hi ha un important creixement demogràfic, Menor diferències entre illes pel que fa a l’estructura econòmica, pèrdua del pes del sector industrial, Guany del pes dels sectors relacionats amb el turisme i Forta concentració de l’ocupació en pocs sectors.
    D’altra banda, els que diuen que a partir del 99 no s’ha deixat fer res a l’illa ni construir a l’illa, resulta que curiosament la capacitat d’allotjament de Menorca, en els darrers 10 anys, ha passat de 175.602 places el 1997 a les 226.823 del 2009. Òbviament, tenen raó en una cosa, no s’ha deixat construir el què estava previst o en vies de planificació en els PGOU, el què les promotores esperaven guanyar especulant i s’ha suavitzat a partir de l’aprovació del PTI.
    Pel que fa als comentaris que fan referència a la presència de turistes en el 99 i ara, a més del comentari de Menorquit, jo hi afegiria que la Pressió humana diària en el 1996 era en Temporada alta era de 117.819 i temporada baixa de 66.967. I, en canvi, el 1996 en Temporada alta era de 126.819 i temporada baixa de 78.114. No obstnat, és cert que des del 99 al 2006, a la pressió humana diària en temporada alta és major a la d’enguany, to t i que lleugerament, i molt superior a la dels anys precedents.
    Per acabar, hi ha qui parla de l’augment o no de l’estacionalitat. Bé, això és una qüestió complexa, perquè potser no és tan interessant les quantitat de gent que la despesa que fan, que crec que això és el què interessa i el que preocupa dels mesos que no són l’Agost i el Juliol. Suposo que el que interessaria és saber l’índex dels ingressos turístics i els rendiments turístics. No obstant, per exemple, l’índex d’estacionalitat anual de la població pretén obtenir una mesura sintètica anual de la concentració estacional de la població a Menorca. Així obtenim una sèrie que ens permet identificar si s’incrementa o es redueix l’estacionalitat d’un any a un altre en la població que hi ha damunt Menorca. Aquest índex es mou entre valors de 0 i 1, així el valor zero ens mostra una distribució homogènia al llarg de l’any, és a dir, sense estacionalitat; i els valors més propers a 1 ens indiquen la màxima estacionalitat. Curiosament l’índex ha evolucionat de la següent manera: 1999 un 0,205; 2003 un 0,210, 2008 un 0,17
    Per acabar, les paraules dels representants de PIMEN o les de CAEB, com els titulars dels diaris insulars, personalment tot i que les respect ( més faltaria), no me’ls crec. Ja m’han cansat. Curiosament si algú repassa l’hemeroteca dels darrers quinze anys d’expansió de l’economia Menorquina veurà de quin peu calcen, que persegueixen i les afirmació invariables que fa durant aquest temps. Això sí, absolutament legítimes, com les que fan els restes de persones. No obstant, veuran clarament quin és el seu model i el què defensen. Ah, i sobretot, veurà quin discurs van fer en l’època del govern de Mates.
    Per acabar, em fa gràcia això que, els accessos a les platges verges els 15 dies d’agost estan col•lapsats. És cert que hi hem de parar atenció, però encara no he vist cap comentari mai ni de PIME ni CAEB ni dels Diaris que sigui “ per sort Menorca conserva platges verges”, “ Per sort hi va haver gent que es va preocupar i lluitar perquè, tot i que anaven en contra del progrés, van mantenir indefelliblament els seus ideals i van lluitar per mantenir aquest capital que ara podem aprofitar tots”. Basta anar als arxius i mirar els plans d’urbanització que hi havia gairebé de Binimel•la a cala Morell, les del Perico, de Macarell a Son Saura……Ah!! i mirar com els diaris, PIME i CAEB ho beneïen.
    No confondre progrés en creixement de l’economia, són coses molt distintes.

  36. Tres tocs Escrit el 23 ag. 2010 a les 14:29

    M’ha agradat el teu article de 19 d’agost. No em lleven la son les paraules de Maria de la Buena i Jorge Rodríguez. Sabem on ens porten: especulació, destrucció del medi natural, massificació, aniquilació lingüística i cultural,…El seu referent es la “riquesa” de Marbella, Eivissa o Benidorm; doncs els ho regal.
    Feta l’aclaració, Maite, vull dir-te però que veig moltes mancances a la teva gestió política. Una preparació intel.lectual (que la tens) no assegura uns bons resultats per a la ciutadania i , ni tan sols, uns bons resultats polítics. La publicació de llibres, el patrimoni o les infraestructures culturals (com un bon arxiu històric, posem per cas) són importants; però també ho és, i molt, ajudar les associacions culturals en la seva vida interna i la seva promoció a l’exterior. En un món cada vegada més intercomunicat els usos i costums de la gent de l’illa estan canviant: la gent vol sortir de Menorca per mostrar el que fa, conéixer altres llocs, intercanviar amb altra gent, coses noves,…. I aquí sí que vas mancada d’empenta i d’imaginació. Que els governants anteriors reventassin les arques municipals no és excusa: no tot es fa amb doblers.
    Als àmbits municipals (altra cosa seria el Consell) l’alta cultura no sempre és el millor company de viatge. S’ha de saber combinar amb la sensibilitat cap a les coses senzilles, la proximitat amb la gent i la valoració d’allò que fan. I d’això no hi ha manuals, ni serveixen els títols universitaris.

  37. Maite Salord Escrit el 23 ag. 2010 a les 15:19

    Tres Tocs, és curiós, fa uns dies, a la xarxa, un comentarista anònim m’acusava de fer “cultura populista” i tu, avui, ho fas de fer “alta cultura”. Jo, personalment, sempre pens, només en una Cultura, en majúscules, única. Una Cultura on hi cap tot: des dels documents antics i els estudis de recerca fins als balls folklòrics o les exposicions dels artistes locals. Per cert, ara, tenim dues magnífiques exposicions, d’en Toni Cladera, a l’Espai Xec Coll, i d’en Bosco Mercadal, al Roser.
    Som ben conscient que els artistes volen sortir de l’illa i, en aquest sentit (i així ho explic a tothom que em ve a fer propostes al respecte), l’Institut Ramon Llull és d’una gran ajuda. Demana-li a molts de pintors que han exposat fora si no els han ajudat moltíssim. Que em falta imaginació per muntar intercanvis? Tal vegada sí. En contra del que puguis pensar (que crec que ho penses, pel que dius), mai m’he presentat davant la gent com si fos perfecta i tot ho hagués de fer bé. De totes maneres, et record que no duc ni un any i mig en el càrrec i que, evidentment, les coses no s’aclareixen en dos dies.
    Respecte al que dius de la proximitat a la gent, em sembla que si una cosa tenc és que sé escoltar i posar-me a la pell de l’altre. Una altra cosa, ben diferent, però, és dir que sí a qualsevol proposta que t’arriba, per ben intencionada que sigui.
    Bé, ja saps on som. Si tens idees per compensar la meva manca d’imaginació i d’empenta, t’escoltaré amb molt de gust. Veurem que s’hi pot fer.
    Salut!

  38. Menorquit Escrit el 23 ag. 2010 a les 16:59

    Si senyor, Aglà: enhorabona per la teva aportació perquè expresses molt bé el que molts no volen entendre, o perquè tenen, per engany, una altra visió, que com molt bé dius, ve de qui vol tergiversar la realitat i manipular les dades.
    .
    Un exemple del que has comentat, Aglà, sobre el que difonen els diaris (alguns economistes ja advertien a Fornells que els dos diaris no van bé en el fet de només anunciar les dades negatives). Per exemple, el 9 de febrer un diari titulava: “Menorca pierde en una década 394.500 turistas extranjeros – La evolución de la entrada de pasajeros por vía aérea presenta un progresivo descenso, pasa de las 929.774 llegadas en el año 2000 a las 535.279 en 2009”. I, hala! Ja està, ja tenim per fer catastrofisme!

    Jorge Rodríguez em diu. “el bueno de Menorquit no nos aporta las comparativas de los otros meses que, con toda seguridad, serían catastróficos y demostrarían la importante bajada en el número de turistas en apenas una década”, Però el que no fa Jorge Rodríguez és aportar cap dada per argumentar les seves conclusions. No ho fa perquè no les té i perquè no existeixen dades estadístiques que confirmin el que diu.
    .
    Però li obrirem el llum a Jorge.
    1.- És cert que hi ha un descens important d’entrada de turistes estreangers (vius! estrangers i via aèria) de 1999 a 2009. Però no de turistes totals. Els nacionals s’han incrementat de forma molt notable. 1999 van entrar via aèria a Menorca 968.700 turistes; el 2009 van ser 927.000, un descens de 35.000 turistes estreangers (un -1,6% respecte a 2008, però un 8,3% des de 1995). Afegir a açò que de 2000 fins 2008, aquesta xifre va superar, lleugerament, el milió de turistes, i per tant, i fins l’arriba de la crisis, Menorca ha incrementat, en poc, els turistes durant la darrera dècada,. Cert que hi ha baixada en 2009 en gairebé tots els indicadors, respecte al 2008. Entrada via marítima, Ciutadella va tenir el 2009 un increment de trànsit marítim del 27% respecte al 2008, la quantitat de passatgers no és molt gran però ajuda i mostra també diversificació.
    Cal recordar, a més, que dels 967.671 turistes de 2009, 434.000 foren espanyols. Aquest canvi i transició del tipus de turista pot tenir vàries lectures (altres destins turístics per als estrangers, canvi lent del model turístic menroquí que atreu més espanyols, etc).
    .
    Més coses Jorge: Ocupació a les Balesars. 137.000 persones treballaven en turisme (hostalatge i restauració) l’any 1999; 142.000 l’any passat. (les dade de Menorca no surten)
    .
    Capacitat d’allotjament túristic a Menorca.
    1988 – 194 establiments amb 22.600 places (llits)
    1999 – 336 “ 46.258 “
    2009 – 358 “ 49.826 “ (22.000 són a Ciutadella)
    La darrera dècada amb un increment de més del 5%.
    .
    Turisme nàutic Illes Balears:
    2003: 265.000 turistes
    2009: 290.000 “
    Cada turista nàutic té una mitjana d’estada de 15 dies; i gastà el 2009, 111 euros per dia; un 11% més respecte 2003.
    A Menorca, el turisme nàutic té també el seu increment. La pressió nàutica a cinc de les platges més importants de l’illa va ser de 41,3 embarcacions/platge/dia l’any 2002, per 47,6 l’any 2009, un increment de més del 15%.
    .
    L’any 2009, Menorca va tenir 19 nous establiments de Restaurants, cafeteries i bars, amb una suma de places de 954 més respecte l’any 2008.
    .
    En oferta complementària, per exemple, la Xerxa Monumental (recorregut per 28 momuments illecs) l’any 2004 va tenir 105.000 visitants; l’any 2008, 251.000, i açò que “aquí no hay nada de nada”.
    .
    Quin encert el teu sobre les platges verges: estan satuerades, per tant, quin Menorca volen els turistes?
    .
    No cal seguir més, perquè el fet que el turisme a Menorca ha empitjorat dràsticament la darrera dècada és una solemne mentida, a pesar de les proclames de Toni Camps, PP, Jorges Rodríguez i Colomes. A més, els mitjans insulars van perdent molta credibilitat perquè les ha vist la cresta.

  39. Jorge Rodríguez Escrit el 24 ag. 2010 a les 4:57

    Podreis decir lo que querais y podreis interpretar los datos como más os guste. La realidad es que los servicios sociales están desbordados. Cáritas ya no da más de si. Se cierran fábricas y hoteles. Centros comerciales enteros que no han abierto este año. Reducción de los beneficios de las empresas. Este año han reducido los beneficios con respecto al año anterior y éste, a su vez, del anterior.
    Comprendo que no os gusten las declaraciones de Pime y CAEB, pero comprendereis que estos organismos conocen bastante bien la dinámica de sus empresas asociadas y saben por lo que están pasando.
    Pasas por la calle y te encuentras un montón de locales para traspasa, alquilar o vender. Incluso en el polígono te encuentras muchas naves en venta y alquiler.
    Seguramente lo que digo, para vosotros, significa que todo va bien. Que Menorca va viento en popa. Pero ya me gustaría que se lo preguntarais a tantas familias que ven este invierno como un auténtico vía crucis.
    Comprendo que desde vuestro cargo de funcionario todo se ve con otros ojos. Pero, lo repito, la cosa está muy mal y… va empeorando.

  40. Xandall Escrit el 24 ag. 2010 a les 9:28

    Consider injustes les crítiques cap a la regidora de cultura referides a l’estat actual de l’arxiu si tenim en compte com el va trobar ella ara fa un any i busques. Aixímateix crec que l’arxiver municipal (igualment que qualsevol altre funcionari) no és qui per fer valoracions públicament criticant la gestió dels seus responsables polítics. Si no està a gust al seu lloc de feina que acudeixi als sindicats. Us imaginau cada setmana un funcionari criticant que no té tinta a l’impresora o que l’aire condicionat li fa mal al coll en una entrevista al diari?. Evidentment ara no se li pot obrir un expedient disciplinari perquè semblaria una represàlia però aquest senyor ha de tenir clar quin és el seu lloc: arxivar i catalogar. Si no li agrada té dues sortides: anar als sindicats a denunciar que no està a gust o parlar-ne directament amb la regidora (desconec si ho ha fet) però això de fer-ho a través de la premsa diu molt poc d’aquest senyor.

  41. Coloma Torres Escrit el 24 ag. 2010 a les 10:04

    La col·lecció Montobbio és un exemple més de la gestió d’aquest ajuntament. Muntanyes de documentació tirades pel terra, sense un prestatge, a un edifici ple d’humitat.
    La senyora Maite Salord podrà dir el que vulgui, però això desdiu d’una regidora que se les dóna de entendre amb cultura.
    Però… i que ha fet la senyora Maite Salord en aquest any i mig? Quines coses s’han fet, novedoses, distintes a altres anys?
    Els problemes culturals segueixen sent els mateixos i agreujats. Els altres regidors de cultura no en tenien ni idea… pot ser, però na Maite Salord, que semblava que amb ella tot canviaria i la cultura a Ciutadella recuperaria el resplandor i la lluminària, tampoc està fent res.
    Comprenc que els que viuen a aquesta placeta això els hi pugui caure malament, però és la realitat. Les coses són com són, no com voldríem que fóssin.

  42. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 10:17

    Podeu dir el que vulgueu, les dades poden dir el que vulguin, els experts i estudis poden dir el que vulguin, però la “seva” és “la” realitat.
    .

  43. Coloma Torres Escrit el 24 ag. 2010 a les 12:09

    De dades n’hi ha moltes i sempre es poden interpretar en un sentit o altre, segons les conveniències de qui les diu. La realitat, però, tal i com apunta en Rodríguez, és que les famílies no poden arribar a final de mes, que les fàbriques tanquen, que et trobes locals comercials per vendre i llogar a tot arreu. I Gadeso ens diu que els menorquins són els que veuen el seu futur més negre.
    Aquesta és també la realitat, per damunt de si hi ha més ocupació o no. És possible que els hotels tenguin més ocupació, però i els apartaments? Quants apartaments no han ni obert perquè són obsolets? I quans hotels tampoc han obert?
    I a les dades de l’aeroport, quan parlam de turisme espanyol, també s’han d’incloure els propis menorquins que viatgen i que no estan discriminats a les estadístiques. Quans n’hi ha de menorquins?
    Jo crec que el més ostensible es veure com estan les empreses, els empresaris, l’atur, etc. etc. I d’això no en podem estar massa satisfets.

  44. aglà Escrit el 24 ag. 2010 a les 12:35

    Com ja vaig comentar més amunt, una vegada més els Diaris Insulars, i la majoria de mitjans de comunicació insulars, han fet de les seves. És curiós que quan les darreres dades d’ocupació del juliol on Menorca és la illa amb major ocupació de l’Estat Espanyol i per damunt de les germanes Eivissa i Mallorca les trobes, en el Diari UH en la versió impresa en la part de les Balears i en la versió digital UH Menorca ni surten, i en el ca del Menorca, en un recuadret en la versió impresa i un lloc no destacat en la versió digital. Què curiós no???
    Òbviament, quan les dades són negatives: augmenta atur, ocupació hotelera inferior a la de Mallorca i Eivissa, etcétera..són Portada des de fa més ‘un any, dia rere dia, i amb multitud d’enquestes . Fins hi tot són portada els informes parcials i subjectius de les patronals, “ gens partidistes” PIME i CAEB.
    Tot Val per atacar al CIMe, quan va malament culpa seva, quan va bé és el context i la feiuna dels hotelers, afavorir els interessos privats/comunicatiu i òbviament amb ressò del discurs del PP de Menorca.
    El més curiós de tot és que ni tant sols amb la línia editorial, legitima, a favor del PP i d’alguns interessos partidistes de la majoraria de mitjans de comunicació , escrits, digitals, televisius i radiofònics de Menorca i amplificant el seu discurs i amb el ppdisme de les patronals CAEB i PIME des de fa molt i molts anys, el PP encara no ha recuperat el la majoria d’institucions de les Menorca. O es que tot i l’intent de crear una estat d’opinió social determinat els residents a Menorca som un masoquistes ignorants que no fem cas, o és que ja s’ha vist de quin peus boten i l’atenció als mitjans i la seva veracitat disminueix, o és que el desprestigi va en augment, o és que hi ha nous canals de comunicació digital que ens permet contrarestar notícies o…jo que sé!!! És fàcil eh, fer demagògia!!!!
    Una mostra més de quina és la intencionalitat, legitima, de del Diari Menorca i UH, el seu criteri periodístic i la seva línea editorial. Com deia aquell entrenador holandès del Barça: “ siempre negativo nunca positivo”.

    Ah!!, supòs que ara l’interessant no és saber si en venen més o menys, en nombres absoluts, ara l’important és la part qualitativa i si és mantenen o no els ingressos turítics o els rendiments i els efectes de la gongestió d’agost.. us sona???

  45. Coloma Torres Escrit el 24 ag. 2010 a les 13:04

    Com deia més amunt, el fet de tenir més ocupació hotelera depén de moltes coses. A l’hivern, per exemple, si hi hagués un hotel obert i aquest estès ple, llavors la ocupació hotelera seria del 100%. La qüestió és saber quan hotels hi ha oberts. L’Hotel de Cala’n Blanes està tancat, per exemple. Es tenen en compte el 0% d’ocupació d’aquest hotel a l’hora de fer la mitja. Segur que no, ja que la ocupació hotelera es determina només en funció dels hotels que estan oberts. L’hotel Entreplayas a Son Xoriguer, tampoc computa ja. Etc. Etc.
    Comprenc que volgueu fer-nos entendre que el Consell insular tot ho fa bé i que si hi ha alguna cosa que no funciona és culpa del PP. Però després de 11 anys de govern, ja no es pot amagar per més temps la nefasta gestió econòmica dels equips d’esquerres al Consell insular.
    Eiiiii!!!!! Que la cosa no rutlla!!!! Que les coses estan molt malament!!!! A qui voleu enganyar!!!!

  46. Àlmax Escrit el 24 ag. 2010 a les 13:10

    Coloma, en què quedam? O els menorquins no arriben a final de mes i estan tots a punt de tallar-se les venes de la depressió o es dediquen a viatjar cada dos per tres i inflen artificialment les estadístiques de trànsit a l’aeroport. És el que té intentar treure arguments a partir d’uns prejudicis en lloc de fer una anàlisi i després jutjar.
    Si els apartaments són obsolets és perquè els seus propietaris no han dedicat part dels guanys que van fer durant les èpoques que entraven doblers a paletades en mantenir i millorar els seus establiments. Això és una inversió que hauran d’acabar fent. Les administracions els ho han de posar fàcil, però no val culpar l’administració per la deixadesa d’uns empresaris que en massa ocasions no han mirat més enllà del seu nas i dels guanys immediats.

  47. aglà Escrit el 24 ag. 2010 a les 13:21

    Bon dia Coloma,
    Això que dius és del tot cert. De fet, ja ho vaig comentar al meu primer comentari, el què són les dades, que signifiquen i la subjectivitat que incorporen.
    No obstant, el què no entenc és que en el teu comentari no entressis en aquestes valoracions,. Afirmaves simplement: “El que és cert i són dades inqüestionables és que a Menorca venen molts menys turistes que fa 10 anys i que si venen és perquè hi ha el tot inclòs, perquè sinó, ni així vindrien”.
    Es per això que a les dades estadístiques, a més dels valors absoluts, s’incorporen les percentuals i alguns indicadors qualitatius, i tot i així a vegades no donen una visió global ni complerta de la situació.
    Ara, el que no val, és anar ara al detall de les dates, detall que a vegades és impossible arribar, i en canvi, abans les utilitzin en termes generals i categòriques.. Ja que, per exemple, el 99 no hi havia les mateixes places hoteleres que el 2010 per exemple, ni record si tots els hotels estaven o no oberts, i tu??
    Si les utilitzam d¡una manera ho fem, si anam el detall també.. però no ara m’agraden interpretar-les d’una manera i després d’una altra.
    Ah, i baix el meu parer, en un món globalitzat i interconecctat com aquest, crec el paper de les administracions, més encara les insulars i locals, més igual el color polític, és limitat. Tot i això, hi pot fer coses com protegir el capital natural i patrimonial com element de futur o destruir el territori i contruir-hi sense mesura.. Ara, és més important: la depreciació de la lliure, l’augment de la renda d’alemanya o la impossibilitat econòmica dels nacionals de anar a destins turístics més llunyans i més cars que l’illa de Menorca i que poden haver fet escollir Menorca com a destí aquest any. Fins hi tot, pot ser més important en sentit negatiu la congestió a l’agost i la disminució dels serveis ambientals o la presència de bancs de meduses a conseqüència de l’actuació dels homes sobre depredadors, afavorint els canvis climàtics…

  48. josep maria Escrit el 24 ag. 2010 a les 13:40

    Maite, per què es contracta una bibliotecària a mitja jornada per catalogar la Montobbio si ja hi ha un arxiver municipal? que no l’hauria de fer ell, aquesta feina?

  49. Maite Salord Escrit el 24 ag. 2010 a les 15:40

    Quatre cosetes que he fet en aquest any i mig:

    • S’han fet les gestions necessàries per tal de treure el transformador del pati de Can Saura, construcció que incomplia el Pla Especial del Casc Antic.
    • S’ha creat la Comissió Municipal de Patrimoni.
    • S’ha reconduït el tema de lla sala multifuncional del Canal Salat per construir-hi una sala polivalent amb capacitat per a 1500 persones dretes i possibilitats d’ubicar-hi fires, concerts, etc. A més, es construiran dues sales de projeccions. Els canvis han rebut el suport de les entitats culturals i de les Comissions de Cultura.
    • Hem treballat per arribar a consensuar una ubicació definitiva per a l’escola de música a l’OAR. Es va treure a concurs la redacció del projecte.
    • Hem recuperat una part important de la planta de l’OAR cedida a la TV Espanyola i que no s’emprava des de feia anys. S’ha cedit a entitats ciutadanes i culturals.
    • Hem inclòs dins els projectes del PLA E l’habilitació d’un espai per a “Petits lectors” dins la Biblioteca Municipal. Les obres són a punt de començar.
    • Aprovació del projecte executiu del Teatre del Born, compromís de finançament amb el Ministeri de Vivenda i compra de les llotges privades.
    • S’ha posat en marxa la “Diada Cultural d’Estiu” (en substitució de la “Fira del llibre menorquí”) amb activitats que abracen la música, la pintura, la literatura i el teatre, molt ben valorades pel nombrós públic que hi ha assistit.
    • “Mèdit” Cinema de la Mediterrània.
    • Temporada de Teatre 09/10.
    • Creació del Club de Lectura “Plaça de lletres”.
    • Hem aconseguit 600.000€ de Fons Europeus per dur a terme el projecte Museogràfic de Can Saura, etc, etc.

    Josep Maria, posam una bibliotecària perquè, en 20 anys, no s’ha catalogat cap document en format digital i, si no posam reforços, l’arxiver tot sol no crec que ho pugui fer al ritme que jo vull que es faci.

  50. Coloma Torres Escrit el 24 ag. 2010 a les 15:49

    Sí, sí, el que volgueu, Menorca funciona. Tot va bé. La crisi apenes ens afecta. Tots podem arribar a final de mes.
    No hi ha cap problema… Endavant! Seguiu amb aquesta bena als ulls. Amb aquesta forma de veure les coses, no és extrany que ens dugueu a tots a la ruina.

  51. Àlmax Escrit el 24 ag. 2010 a les 17:56

    No estan gens malament, aquestes “quatre cosetes” en any i mig! Només que tothom hi posés la meitat d’energies, dedicació i encert (ep, amb els errors que hi entrin, que qualque un n’hi ha i n’hi haurà) podríem estar més que satisfets.
    Dur a la ruïna, abocar a l’abisme, la cosa no rutlla… vaguetats perquè no se saben trobar coses concretes on agafar-se.
    I quan n’hi ha, com és el cas dels problemes d’accessibilitat a l’espai d’art Xec Coll (una pífia, no ens enganem), valentia per reconèixer l’error i compromís d’esmena (segurament haurà de ser una rampa i sacrificar part de l’espai).
    Mal que els pesi a alguns, estàs fent molt bona feina.
    Salut!

  52. Worsley Escrit el 24 ag. 2010 a les 19:15

    Com a empresari que rep indirectament beneficis del sector turístic, la meva percepció és que els darrers dos o tres anys la cosa ha empitjorat, no sabria dir si poc o molt. Empitjorat en el sentit que la gent té més por, estan preocupats pel futur de les seves empreses com ara bars, restaurants, botigues, etc. En el meu cas, com a proveïdor d’aquest tipus d’empreses, he de dir que el meu volum de negoci ha baixat, però no sabria dir si només es deu a la crisi del turisme o a la crisi en general. Tot plegat depèn de molts factors. Així i tot, no crec que pel fet de baixar el volum de negoci ens n’haguem d’anar necessàriament a cercar una mallorquinització o valencianització del nostre turisme. De fet, en el meu cas la implantació del “tot inclòs” m’afecta negativament, atès que bona part de la planta hotelera està en mans de grans grups empresarials que, per qüestió de preus, solen anar a cercar els seus proveïdors lluny de Menorca. En el meu cas, són les petites empreses, petits hotels inclosos, aquells que em permeten fer negoci i, alhora, donar feina als 5 treballadors que tenim contractats. Que les coses no vagin massa bé ara no vol dir necessàriament que ens estem equivocant de camí. És un pas necessari cap a un futur en què la mallorquinització del model turístic ens passaria factura, no sols econòmica. En el meu cas, crec que el camí encetat cap a un turisme respectuós amb l’entorn i amb el paisatge és el millor camí que podem triar, tot i que el camí sigui prou difícil. Pel que tenc entès, el cas de Sardenya és un exemple de com es poden fer algunes coses en aquest sentit. Els més vells diuen que en baixar els preus sempre trobaràs algú que et guanyi. Es digui com es digui. Ara Turquia i Croàcia. Demà serà un altre. El que està clar és que ens haurem d’adaptar a les noves condicions i crec que és millor fer-ho conservant el nostre patrimoni, no pas oferint-lo a un públic massificat que, tanmateix, ens girarà l’esquena en trobar-ne un altre de més econòmic.

    Salut a tots!

  53. Nom Necessari Escrit el 24 ag. 2010 a les 20:38

    -Els bars, restaurants, botigues… van malament perquè ve poc turisme.
    -Entesos, …però i si vingués doble turisme des què ve?
    -Ah, llavores ja seria una altra cosa.
    -Trobes?, …i si allà on hi ha 3 bars 4 botigues y 2 restaurants te’n posen 10 de cada?

  54. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 21:26

    Maite, trob que has fet curt amb la llista. Enhorabona i endavant. Però tot és un desastre molt gros. Uuuuffff!!… digueu el que digueu!
    .
    Coloma fes una llista com la que ha fet na Maite de les actuacions de Cultura del passat govern municipal, diguem el que diguem. Però fes-la i publica-la aquí, perquè ni una sola dada heu donat… encara.
    .
    Mira Coloma, jo no som funcionari, ni tenc carnet del PSM, i no em duràs al teu discurs buit i partidista. Pensa per tu mateixa i mai deixis que altres pensin per tu.
    .
    Worsley, m’ha agradat molt la teva exposició. Jo pens com tu amb açò i també pens que ara ens toca un període de der un esforç. I tens tota la raó, hi ha crisi, notable i palpable, però no el drama que ens volen fer veure per canviar un signe polític. S’ha donat una visió de la por, i els mitjans illencs hi han col•laborat, i molt. Avui, TVE deia que el juliol ha estat el millor mes a tot l’Estat respecte a altres anys , i Balears amb la més alta ocupaciò (n’Aglà diu, amb raó, que Menorca és la capdavanera).. però és clar, TVE que digui el que vulgui, no?
    .
    Worsley, m’ha agradat molt la visió de futur teva i et puc assegurar que és la idea i visió, ja, de molts. Les multinacionals et poden “matar” a tu i a molts de nosaltres i necessitam un model que pensi també amb la gent que viu i treballa a Menorca. El problema per a uns és que l’economia vira, lentamente, cap a comerços com el teu i es necessari que el model menorquí incentivi la producció i mercats insulars, que hi són i tenen futur, encara que ara sigui en percentatges petits. La crisi és més accentuada als entorns dels touroperadors, multinacionals, grans cadenes hoteleres, etc. Han hagut d’aplicar l’ “All inclusive”, un simptoma clar que entre ells, comencen a discrepar i anar a allò de “fot qui fot i visca la resta”. Un fet, repetesc, criticat per Pau Seguí de PIMe, que ho fa per les pressions dels comerços d’oferta complementaria, que son els seus associats.
    .
    Maite, vista l’experiència bloguera, penja una entrada de política i segur que acabam parlant de novel•la i poesia.
    .
    Ah! per cert, un Sant Bartomeu de dalt de tot. Una prova que les coses canvien és que enguany per sant Bartomeu no ha plagut i ha fet una calor d’aquells temps. Però és que si ara fa molta calor i no estam prou a gust, deu ser un desastre i culpa de na Maite, na Carbonero, en Marquet i aquesta esquerra asquerosa que ens durà a sa ruïna més espectacular.
    .
    Coloma, jo quan em ve just arribar a final de mes, menj oliaigo amb figues… booooneeeess!!! I puc anar a Sant Bartomeu i riure amb els meus familiars i amics.
    Sigues més feliç, ens hi faràs també als altres.

  55. Jorge Rodríguez Escrit el 24 ag. 2010 a les 22:03

    La cosa está movidita. Unos insisten en hacernos creer quer todo va bien, que vamos en el buen camino, que Menorca es la que mejor se comporta de España, y otros, entre los que me incluyo, hablamos de realidades y de lo que está sufriendo la gente para llegar a final de mes, aunque a algunos esto les haga gracia y hagan chiste del sufrimiento ajeno.
    Hace unos días decía Antich que Baleares no puede renunciar al turismo de masas. Si Menorca renuncia al turismo de masas, entonces no habrá trabajo para todos los que vivimos en la isla.
    Cierto es que no podemos competir en precio, pero hemos de ofrecer algo más de lo que ofrecemos ahora. ¿Qué tiene Menorca que empuje a un turista a venir aquí y pagar más? Pues no creo que tenga nada diferencial de lo que puede tener Croacia o Grecia, por poner un ejemplo.
    Más arriba se hablaba del turismo náutico y Menorca, se ha de reconocer, tiene una deficiente infraestructura náutica.
    Se ha de potenciar los talaiots y las taulas. De acuerdo. El camí de cavalls. De acuerdo.
    Pero esto no basta. Hemos de vender paisaje y monumentos, pero también confort e infraestructuras adecuadas.

  56. eugenia Escrit el 24 ag. 2010 a les 22:23

    “Queda demostrat” i comprovat amb el comentari d’en Worsley (amb el que estic totalment d’acord) qué en aquest bloc no tots els que escriuen són funcionaris. ES LA REALITAT Coloma. Com també ho és que Menorca pateix la crisi económica com a la resta de païssos, i el que hem de fer es conservar-la, cuidar-la i mimar-la, amb el litoral inclòs.
    Per a que vingui més gent el que necessitem no és una autovia, un planetari, o un mega-dic, perquè fora d’illa tambè es pateix la crisi i està clar que es viatga menys.
    El que sí estaria bé és que aquesta crisi ens fes reflexionar, i pensar en el que realment necessitem.
    Segona REALITAT i ben constatada: A l’administració treballa gent de totes les ideologies. I punt.
    Personalment em posaré la bena als ulls el dia que el dic estigui acabat, avui en dia quan veig el “marmotreto” els tanc.
    Salut!

  57. Jorge Rodríguez Escrit el 24 ag. 2010 a les 22:43

    Pero, vamos a ver, si nadie pone en cuestión que no se deba conservar, cuidar y mimar Menorca, incluído su litoral. ¿Alguien ha hablado de hacer más hoteles, más apartamentos, urbanizar nuevas playas? Nadie dice nada de todo esto. Entiendo que vuestro discurso todavía mantenga viejos clichés que, para nada, se adecúan a la realidad y los repitais hasta la extenuación.
    De acuerdo en que para que venga gente a Menorca no es preciso hacer una autovía. Pero sí que es necesaria para cuando están aquí. Estos días el clamor de la gente, en este tema, es mayúsculo. Seguramente sólo hablais entre vosotros, pero si abrierais vuestro círculo, veríais la necesidad de tener una carretera más ancha, más cómoda y más segura.
    En cuanto al dique, supongo que estarás enfadada con los tuyos, que son los que propiciaron su construcción. Un dique que tendrá serios problemas de operatividad y que, con tal de hacer algo distinto de lo que proponía el PP, tendremos un dique pequeño y poco útil. Ahora veremos si finalmente podrán atracar cruceros o no.
    Para que venga gente a Menorca lo primero es que puedan venir en avión a precios asequibles. Esto es lo más importante y nada se ha hecho desde los distintos gobiernos de izquierdas. Cada vez este tema está peor.

  58. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 22:53

    I què proposes tu Jorge? Alguna cosa més? Quê? Infraestructures nàutiques? Quines? Com? a on? Es fa ubn dic… hem de millorar alguna cosa… o no?
    .
    Vius ambs les proclames de via ràpida. Acabada la possibilitat d’encimentar més l’illa pel PTI, ara l’especulació cerca la mar. Vius i alerta! Alguna cosa es pot fer, sí, però calma… Que les platges verges es saturin a les 11:00 hores del matí, no és un problema ni un desastre, és un èxit! Vol dir que el que s’oferta al’illa té una gran demanda, per tant, no canvíem a les primeres de canvi, sinó regulem-ho bé i planificadament. Si la platja és la que és, i doblam l’amplitud de la carretera i triplicam el párking… què te penses que passarà a la platja? Allò sí seria un desastre!
    .
    Desconec si ets nascut aqui, fa temps que vius a Menorca o fa poc. El que és cert és que Menorca ha estat sempre cauta amb les proclames d’inversions i globus d’il·lusió, i el fet de ser cauts, ens ha salvat d’un desasrte gros. Tu creus que el fet que Menorca tengui la millor ocupació turística del mes de juliol de tota Espanya és un desastre? Creus de veritat que el model menorquí és un desastre de model?
    .
    A mi no em fa cap gràcia que algú no pugui arribar a final de més (no soc funcionari, ja ho he dit), però no ens ofeguem dins un got d’aigua. Worsley ho ha dit ben clar i encertadament. Cal paciència i un esforç i no caure en visions calidoscòpiques perquè el bar del vesí ha tancat o perquè el director d’un hotel no ha fet el que es pensava. La crisi la patim tots, jo també, t’ho assegur, però no em vull deixa enganyar pels qui demanen el de sempre i a més han demostrat, amb el temps, anar errats.

  59. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 23:02

    Eugenia, tan encertada que ho resumeixes millor que ningú. Coses com el dic no (jo) les volíem, però allà és, amb mal als ulls, però haurem de projectar Menorca amb el que tenim, faci mal o no, però sí hem de veure ara els resultats què tindrà…
    Cap altra agressió territorial, el litoral inclòs!!!!

  60. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 23:09

    Res s’ha fet des dels governs de dreta. El PP i la patronal hotelera es van negar a l’ecotasa, que haguera estat un font d’ingrtessos important per invertir en millores per al turísme. Els EEUU volen fer pagar per entrar al país. Què diries tu, Jorge, si el Govern balear fes pagar un impost per entrar a fer turisme a Menorca. Pens que la nostra illa (teva també) te un preu i qui la vulgui, que la pagui. No farem una carretera ampla i gran perquè quatre turistes que venen 10 dies volen arribar a un platja 10 minuts abans!

  61. Jorge Rodríguez Escrit el 24 ag. 2010 a les 23:12

    Una cosa es que el parquing esté saturado y otra que la playa esté saturada. Son cosas muy distintas.
    Por poner un ejemplo. En Macarella se llena primero el parquing ilegal y después el legal. Si no hubiera el parquing ilegal llegarían a Macarella la mitad de los que ahora van. A pesar de que están el doble de lo que la izquierda ha impuesto, ¿pasa algo en Macarella ahora? Pues no. No pasa nada. Esta es la demostración práctica de que los parquings diseñados por la izquierda están infradimensionados. Podrían tener más capacidad, dar mayor servicio y ofrecer una mejor imagen.
    El que Menorca tenga la mejor ocupación en julio de toda España es un buen dato. Mejor esto que lo contrario. Pero ello depende de la planta hotelera que está abierta y además, los datos se cogen sólo entre los afiliados a ASHOME. Es un dato, por tanto, que tiene sus matices. Lo más claro son las entradas por el aeropuerto. Y estamos todavía muy lejos de los datos del año 2001. Son mejores que 2009, eso sí.
    O sea, en julio ha venido más gente que el año pasado, pero a qué precio. La proliferación del todo incluido da noción de que poco hemos notado los menorquines este aumento.
    Tanto luchar por un turismo de calidad y al final la gente viene con lo puesto, sin un duro y en un todo incluido. Este es el modelo que la izquierda nos abrá dejado.

  62. Menorquit Escrit el 24 ag. 2010 a les 23:35

    A Canàries, le dades d’ocupació qui les dona, el “playero”?
    .
    La gent ve amb la camisa, sense cap duro i en un tot inclòs. I és açò culpa dels governs? La crisi és culpa dels ajuntaments, consells i Govern?
    .
    Tens un problema: que la teva mania pels qui governen et ceguen.
    .
    La dreta es va negar a implantar l’ecotasa, però mai va dir res del tiquet de 5, 6 o 7 euros per entrar a una platge verge. Per què deu ser? També era uin cost afegit per al turista, no?

  63. eugenia Escrit el 24 ag. 2010 a les 23:41

    JR, los “míos” como deia mon pare están bé. Tots col.locats. Bé, alguns al atur, uns que tenen massa, altres que tenen massa poc. Anem tirant.
    Els altres “mios” són moltíssima gent amb la que no estic enfadada, ni molt menys, de fet a molta no la conec però sé que hi és.
    Sí, hem de fer autovies per als turistes que no els agrada la nostra oferta actual, ah, i balcons per als que necessiten donar-se una volta per les façanes o un salt a la piscina. Noves infraestructures segons la demanda.
    Moltes gracies Menorquit!

  64. Coloma Torres Escrit el 25 ag. 2010 a les 10:57

    El fet que venguin turistes sense cap duro i a un tot inclòs, no és culpa directa de ningú. I, en realitat, és culpa de tots. Hem creat un producte que no és atractiu per un públic d’alt poder adquisitiu, alguns n’hi ha que vindran, i em hagut d’amoldar-nos a un turisme de masses.
    És clar que tot aixó no és culpa de ningú, però alguna responsabilitat tindran els governs d’esquerres del Consell, que han impedit tenir una oferta diferenciada, amb productes imaginatius i alternatius i, al final, tenim el mateix que té tothom, sol i platja, però a un major preu i sense cap garantia de que puguin anar a la platja sense haver de fer una dematinada.
    Ara em sabut que els que havien de fer un centre hípic a Bintaufa renuncien, després de dos anys de papeleo i burocràcia.
    Això no és possible. Les coses s’han d’agilitzar. No es poden crear tan de problemes i impediments. Com volem tenir una oferta de qualitat si no es vol deixar fer res. El camí de cavalls, per si sol, no val res si no hi ha una oferta complementària que li doni contingut.

  65. Jorge Rodríguez Escrit el 25 ag. 2010 a les 22:34

    Por lo que veo, a pocos interesan las poesías que nos cuelga (nunca mejor dicho) Maite Salord en el blog.
    Mucho de dárselas de cultos y al final, como todos, lo que les interesa es la carnaza y el debate agrio.
    En fin, más de lo mismo. Y que conste que a mí lo que me gusta es esto. Por supuesto, ni caso de los versos repipís que de tanto en tanto, nos pone.

  66. Menorquit Escrit el 25 ag. 2010 a les 23:15

    A mi sí m’agrada llegir poesia. Va bé una lectura poètica de tant en tant. I m’agrada Josep Carner, un dels homes cabdals del Noucentisme. Vull un vers de Carner que no un comentari de la carnassa putrefacte de Jorge Rodríguez, a més de cínic, irrespetuós i mal educat.
    .
    La democràcia té moltes, moltes coses bones, però també té escòria. Llàstima.

  67. Jorge Rodríguez Escrit el 25 ag. 2010 a les 23:30

    Comprendo que te duelan las verdades. Y pases al insulto facilón. Por supuesto no entraré en una escalada de insultos porque prefiero cantaros las verdades y sacaros la careta de pseudointelectuales que teneis por aquí.
    Por cierto, si te gusta Josep Carner, adelante. Disfruta de sus poemas, extasiate de su arte, pero reconoce que te pone más debatir conmigo. Porque de lo contrario me ignararías.

  68. Nom Necessari Escrit el 26 ag. 2010 a les 7:52

    Si ja t’ho vaig dir, Menorquit, just va començar a guaitar per aquí JR:
    .

    Nom Necessari Escrit el 14 Ago 2010 a les 13:52
    “Aquest deu voler que li contesteu.
    Es deu pensar que açò és com a ca en Camps aquest http://antoniocampscasasnovas.balearweb.net/resource/preview/cari_Antoni_Camps%5B1%5D.JPG
    .
    I dic contesteu, sense incloure-m’hi, per suposat.
    (“A palabras necias, oídos sordos”).”
    .
    .
    .
    No perdis més el temps, Menorquit, …qui t’ha volgut entendre t’ha/t’hem entés.
    JR no entra aquí per entendre ningú, a ell i als seus (PP) el temps els resta la poca raó en la que es creuen; fins i tot se’n foten de la cultura, ja ho veus, són així.
    .
    Només volen tornar als òrgans de poder (Ajuntament, Consell, Govern) per seguir deixant-t’hi merda prou pudor no fa la de quan hi van passar.
    .

  69. Coloma Torres Escrit el 26 ag. 2010 a les 9:36

    El problema vostre (Menorquit, Nom necessari, eugenia, silve, Álmax, etc.) és que esteis acostumats a parlar entre voltros, dir-vos que polits que sou, aplaudir-vos mutuament, exalçar els vostres polítics, ser acrítics amb el que fan i, és clar, us molesta que alguns puguin dissentir del que voltros pensau que és la veritat absoluta.
    Crec que el que diu en Rodríguez, en molts d’aspectes, és molt assenyat i, en el fons, us emprenya que algú pensi distint. Que en Menorquit hagi començat a insultar, dient cínic, escòria, etc. a ne’n Rodríguez, només per pensar diferent, diu molt poc d’una persona que es diu demòcrata.
    En certa manera, té raó en Rodríguez quan diu que us està llevant la careta, perquè, pel que sembla, darrera d’una imatge de ponderació, consens i pluralitat, s’amaga la imposició i la intolerància amb aquell que pensa distint.
    Ja us començam a conéixer!

  70. Àlmax Escrit el 26 ag. 2010 a les 10:31

    El problema nostre és que esteim acostumats a discutir en base a arguments, no en base a prejudicis i expressions del tipus “l’esquerra ens enfonsa”, “no és estrany que ens dugueu a la ruïna”, “nos llevan a la miseria”.
    Quina imposició i intolerància detectes? Esteis escrivint en aquest bloc lliurement i ningú us impedeix expressar-vos com vulgueu. On s’ha de firmar perquè totes les imposicions i intoleràncies siguin així? Una altra cosa és que us trobeu que la majoria de gent que us contesta no està d’acord amb les vostres opinions. És el que té opinar, que et poden rebatre.
    A jo no em molesta gens ni mica que hi hagi gent que no estigui d’acord amb jo. Em molesta llegir tonteries com els dos darrers comentaris del nou company de plaça. Què hi farem, també em molesten els moscards a la platja es fosquet, però són el preu que s’ha de pagar per poder disfrutar de moments impagables com una posta de sol tan preciosa com la que vam tenir ahir.

  71. Menorquit Escrit el 26 ag. 2010 a les 11:07

    Vos coneixem al qui funcionau de titelles i d’avantguarda borda de la dreta de sempre. I ja podeu venir aquí a fer la víctima obtusa i a sentir-vos ferits per les opinions dels qui aquí s’hi passegen. Com es nota que fa poc que pul•lulau per aquí.
    .
    Menorquit, Nom Necessari, Eugenia, Silve, Álmax, etc. hem divergit aquí amb molts de temes i no hem compartit la mateixa visió de les coses sempre. Aquest no és el post de T. Camps, per mi és més seriós i la irrupció vostra aquí (lliure i tolerant -de fet, mai vos han censurat una opinió-) pretén provocar “emprenyar” i tocar els nassos. És evident que puguem exalçar als polítics o les actuacions politiques que ens són més afins ideològicament, faltaria més! A qui vols, Coloma, que exalcem? Als teus?.
    .
    Parlau de la “realitat” de la “veritat” que no volem tolerar, etc, etc…i encara és hora que poseu una dada de la vostra “realitat” i “veritat”. Coloma, posa el llistat de les benèvolences culturals de l’anterior govern municipal: posa-les!!
    .
    Al JR de Dallas (ja que és un personatge típic de sèrie televisiva) dir-li que el cinisme no és un insult, és una pràctica impúdica. Qui falta al respecte a un bloc, que no és el seu, i en fa befa dels poemes que s’hi pengen, és un mal educat i un irrespectuós. La burla gratuïta com la que fas tu aquí, sense gràcia ni ironia, és un acte recriminable que poc té a veure amb la tolerància. Hem sap greu si t’ofèn, però els comentaris de JR i Coloma són patètics perquè duen, al fons, a la única intenció de rebentar les altres opinions i perquè es fan sense arguments ni sense dades raonables que ens fiquin en un debat sà. Tu maiteix, JR, ho dius clar: “…lo que les interesa es la carnaza y el debate agrio.
    (…) Y que conste que a mí lo que me gusta es esto”. A mi les veritats no em dolen, m’ajuden a conèixer millor les coses, però tenguis clar que tu, “verdades”, gairebé ben poques. I a més les tergiverses.
    .
    Torna a fer calor!! Estiu, estiu!
    .
    PS: Nom Necessari, gràcies pels teus consells, però no t’hauria de preocupar el meu temps. Que sàpiquen les titelles designades a rebentar aquest bloc, que tu i jo no ens coneixem, i que jo, d’aquest bloc només conec en Silve i na Maite, ningú més.

  72. Menorquit Escrit el 26 ag. 2010 a les 11:15

    Ah! entre les coses bones de la democràcia és poder veure la misèria més de prop i més clara. Per una banda sabem el que hi ha i com és, però per altra decepciona. Què hi farem!

  73. Jorge Rodríguez Escrit el 26 ag. 2010 a les 23:49

    Es evidente que algunos molestamos aquí. Incluso el post de Maite hace alusión a ello. Molestamos hasta el extremo de ser insultados. Algunos se creen que este blog es la cumbre de la intelectualidad, la élite de la pedantez, que se reune para debatir sobre la alta política y la cultura en mayúsculas. Menorquit llega incluso a comparar este blog con el de T. Camps, como si éste fuera de mayor nivel que el de Camps.
    En fin, en esta plaza escriben la cream de la cream de la aristocracia cultural y en el resto los agitadores de taberna.
    Cuanta soberbia pulula por aquí!!!
    Por cierto Menorquit, tus insultos faltones no me molestan ni me ofenden, porque ello me ha venido a corroborar lo que ya sabía, que bajo la pátina de solemnidad e impostura, se esconde el odio más rastrero, la rabia al diferente y la ruindad hacia quien no piensa igual. Algo muy común entre los del PSM, muchos de ellos vengativos (en lo personal, no sólo en lo político) e implacables contra los otros.
    Decís que no aporto argumentos. No es verdad que Cáritas está atendiendo a más familias que nunca. No es verdad que los servicios sociales están desbordados. No es verdad que la mayoría de las pequeñas y medianas empresas han facturado menos que el año pasado y que el año pasado facturaron menos que el anterior. No es verdad que las cifras de paro son mayores que el año pasado y éste del anterior.
    Esto son argumentos, son datos y es la realidad. Comprendo que no lo querais leer y que os molesta sobremanera que se os recuerden.
    Se han gastado 9 millones de euros en unos convenios con los touroperadores que han producido un aumento en la llegada de turistas a Menorca. En Ibiza y en Mallorca también ha aumentado la llegada de turistas y no han firmado ningún convenio.
    Esta mayor llegada de turistas ha beneficiado al conjunto de menorquines o sólo a los hoteles? Y esto son realidades, son datos.
    Y ya os digo, no me voy a ir de de esta plaza. Voy a seguir quitándoos la careta de psudointelectuales que bajo la piel de cordero escondeis a gente sectaria y radical.

  74. kli Escrit el 27 ag. 2010 a les 8:29

    :

  75. Terry Escrit el 27 ag. 2010 a les 10:33

    Bueno, bueno, este blog se está poniendo interesante. El de Camps ya está muy aburrido y abandonado y, en cambio, en éste hay batalla entre rojos y azules, que es lo que más me gusta.
    Para empezar, quiero decir que apoyo totalmente a Jorge Rodríguez y a Paloma Torres y me opongo rotundamente a lo que dicen el Mosquito menorquín, Álmax, Nombre necesario y demás animadores de la Salord.
    Adelante, que son pocos y cobardes.
    Por cierto, ya he visto que el PSOE se ha cargado a Carretero. Con lo bien que iba el que siguiera de número 2 del partido.
    Pues nada, si esto sigue así de animado, me vereis más veces.

  76. Vincenzo Escrit el 27 ag. 2010 a les 11:29

    Avui és Santa Mònica. Sempre m’ha agradat aquest lloc. Els xipresos del pati de ses cases on vam jugar amb els fills de l’amo. Aquella ombra eixuta dels records…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari