Maite Salord

Escriptora

Predir el futur

Han començat les semifinals del Mundial de Rússia de futbol i m’he demanat si el famós pop Paul del de Sud-àfrica deu tenir substitut.  I, sí, en té i més d’un. Es veu que han fet prediccions dels resultats des de científics alemanys i japonesos a un moix de nom Aquil·les i, fins i tot, el senyor Mourinho. La veritat, però, és que no n’han encertada ni una. Record una anècdota que em va explicar la mare sobre una “vident” del seu barri que tenia fama de predir el sexe de la criatura a les embarassades: resulta que si deia fillet, escrivia filleta en una llibreta i al revés, així, quan no l’encertava i la mare s’anava a queixar, li mostrava la llibreta. No li va durar gaire, l’estratègia, prou enginyosa, tot sigui dit.

A Menorca, també tenim “especialistes” a predir el futur, sobretot, a les files del PP, i sobretot si és per augurar que les iniciatives dels governs progressistes duran l’illa a l’apocal·lipsi. Per exemple, van anunciar que l’autobús a Macarella seria un fracàs perquè no hi aniria ningú. Des del primer dia, van somiar amb la imatge d’un camí ple de cotxes per accedir a Son Saura i Cala Turqueta i un bus transitant mig buit cap a Macarella. La realitat, però, és que va ben ple; que, majoritàriament, la gent està satisfeta amb el servei; que, fins ara, no hi ha hagut col·lapses als camins; que hem millorat en seguretat i en preservació d’un espai tan fràgil com bell… En fi, que no es guanyarien la vida de vidents.

En política, i a un any de les eleccions, sabem que tot s’hi val per -intentar- desgastar qui governa. Tanmateix, com va dir Mario Benedetti,”no podem saber què ens durà el futur; en canvi, sí sabem què ens durà el passat”. I el passat són els anys del govern del PP,  que encara molts ciutadans d’aquestes illes recorden perfectament.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari