Maite Salord

Escriptora

El Ple del mes d’abril del Consell Insular de Menorca va ser un poc més breu del que acostuma a ser però, a moments, prou intens. Hi vaig presentar dues propostes del PSM Més per Menorca, que podreu llegir i escoltar (a partir del tall de vídeo corresponent) a la nostra web i, per això, no m’hi allargaré gaire. Tanmateix, sí que voldria fer una reflexió al voltant de cadascuna d’aquestes propostes.

La primera, feia referència al fet que el Consell Insular de Menorca, tot i expedir carnets de família nombrosa, després no els aplica cap tipus de descompte a les activitats juvenils, culturals o esportives que promou. Per unanimitat, es va aprovar que, a partir d’ara sí es faria. I vaig estar contenta i per motius diversos: perquè és una mesura justa, perquè era contradictori no fer-ho, perquè tots hi vam estar d’acord però, sobretot, perquè la proposta va sorgir arran de la denúncia feta, via carta al director, per una ciutadana. I em sembla importantíssim destacar-ho perquè aquest és, en darrer terme, el sentit de fer política: ser el representant dels ciutadans a les administracions, ser la seva veu i aconseguir que les propostes assenyades que fan es convertesquin en realitat. És una llàstima que tantes vegades ho oblidem. Tots. Sempre he intentat donar resposta a les qüestions que m’ha plantejat la gent; sempre he intentat que em sentissin com la persona propera que crec som… però no és manco cert que, segurament, no sempre me n’he sortit. Aquí som, tanmateix, i esper les vostres propostes, projectes, idees, queixes…

La segona proposa que vaig presentar a Ple tractava el tema de la neteja de platges. Era una proposta pensada per millorar el servei: només demanàvem que un tècnic del Consell controlàs la feina que fa l’empresa i hi aportàs els criteris tècnics necessaris per millorar-la. La resposta va ser un no rotund… perquè tot es fa molt bé! Sincerament, no entenc aquestes actituds: mai no es fa tot bé i, a més, l’administració no pot deixar en mans de criteris empresarials un aspecte tan important com aquest. Però la cosa no va acabar aquí: ara resulta que, una servidora, muntadora professional de campanyes per twitter, s’ha cercat un company de malifetes!

Així, “aquell que l’acompanya a veure documents” (sic) resulta que, segons el conseller del tema, també fa fotos de platges brutes i les retuiteja i les envia al diari i no sé quantes coses més fa. En fi. Confés que l’únic que m’hauria preocupat hauria estat que ens hagués acusat d’anar, cada vespre, a posar porqueria a les platges perquè, així, aquesta gent que circula per twitter, tan dolenta, en pogués fer fotos per desprestigiar el Consell. No ho va fer: sembla que el conseller dóna la porqueria per real i no es tracta, per tant, de cap efecte especial de la factoria PSM Més per Menorca. Quin alè! Ara bé, n’hi ha que s’haurien de fer mirar les pel·lícules que es munten i començar a tocar de peus a terra. Jo, ho confés, les de “superherois” i bons i dolents no m’han acabat de fer el pes mai.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari