Maite Salord

Escriptora

Til·ler o tell

La reacció de destacats membres del PP illenc davant la constatació feta pel PSM més per Menorca que el seu partit discrimina el camp menorquí perquè el conseller d’agricultura no “troba” doblers per pagar el PROAGRO 2010 (574.800€) però sí per  ampliar el crèdit pressupostari de dues convocatòries d’ajudes obertes (que beneficien, bàsicament, Mallorca), per un total de, justament, 575.888 €, em preocupa i molt. És per açò que em permetré donar-los un consell. (De res)

Aquí va: haurien de treure, ja, una línia d’ajuts per sembrar til·lers o tells a les Balears perquè,  a la vista de les grans quantitats d’infusions de la flor d’aquests arbres (til·la) que s’hauran de prendre, durant aquests quatre anys, no n’hi ha ni per començar. Les flors dels tells són ideals per relaxar la musculatura, per alleujar la sensació d’angoixa, els nervis i les palpitacions i per lluitar contra l’estrès. Exactament el que el PP necessita.

Segurament, amb un parell d’escudelles de til·la, entendrien que, en un sistema democràtic, no poden atacar l’oposició per fer, justament, la seva feina d’oposició. Ara resultarà que, amb la història aquesta dels 100 dies de gràcia, no podrem dir res de les barbaritats que perpetren ni de les mentides que expliquen. Ja ho ben crec que els agradaria més una oposició absent, de vacances, que la que fa el PSM més Menorca! Però, mira tu, mala sort, els hem tocat dos corcs, què hi farem.

Des que governa el PP, hem dit la nostra sobre la (no) transferència de la promoció turística, sobre la (no)  lliure elecció de centre, sobre la retirada de la posidònia de les platges… i, en cap cas, hem rebut una resposta tan fora de to com en el cas del tema dels ajuts PROAGRO. Per què? Segurament per una qüestió ben senzilla: mentre rallam de llengua, medi ambient, educació…, el PP parteix del fet que defensam postures ideològiques radicalment oposades i que, per tant, hi ha temes en què mai no coincidirem. En aquests casos, per entendre’ns, el que pugui dir el PSM no afecta la seva parròquia de seguidors fidels.

Ara bé, quan l’oposició és sobre la seva gestió, amb arguments que no poden rebatre perquè surten publicats al BOIB, i que, a més, ataquen directament la seva línia de flotació -ai, aquelles tractorades exigint el que ara no sabem o no volem aclarir!- llavors els agafen aquestes nerviades que fan que desbarrin i diguin disbarats impropis de càrrecs públics. I, per açò, no hi ha res com la til·la, em poden ben creure.

Perquè -em sap greu continuar amargant-los els 100 dies de gràcia- ja es poden anar acostumant a la feina d’oposició que farem des del PSM més Menorca a Consell i Parlament. Açò no ha fet més que començar! I tenint en compte que una servidora ha passat de beure entre quatre i sis cafès diaris a només 2, no em vull ni imaginar què faria amb més cafeïna al cos. Segur que el PP tampoc.

46 comentaris a “Til·ler o tell”

 1. Tea Party - Menorca Escrit el 28 jul. 2011 a les 21:24

  Tens tota la raó Maite. No saps lo bé que va la til·la. Noltros cada dia en feim una a les cinc, asseguts en el sofà d’escai.
  Ja ho saps, hi estàs convidada.

 2. Tea Party - Menorca Escrit el 28 jul. 2011 a les 21:41

  Això diu el diari:
  .
  El Govern mantiene una deuda de 5.587 millones de euros, de los que 1.104,8 millones corresponden a las facturas pendientes con los proveedores, un agujero que está dificultando el “desarrollo de la actividad económica” de la Comunidad Autónoma de Baleares.
  A este pasivo hay que añadir que debido a la situación de déficit que arrastra la región (575 millones en 2011), los recursos financieros que consume la administración “no están fluyendo hacia los sectores productivos” –sector privado–, una situación que el Ejecutivo autonómico se propone invertir en los próximos meses.

  Así lo ha informado el vicepresidente económico, Josep Ignasi Aguiló, en rueda de prensa junto al presidente del Govern, José Ramon Bauzà, convocada para dar cuenta del estado de las cuentas de la comunidad, el día después de que el Gobierno central haya aprobado el plan de equilibrio financiero que deberá permitir a Baleares reducir el déficit y sanear las finanzas a través de una reducción del gasto en 380 millones de euros a lo largo de este año.

  Por primera vez, el nuevo Govern ha dado cifras sobre el estado de las cuentas de la comunidad. Así, tras revelar que el Govern debe más 1.000 millones de euros a los proveedores (facturas contabilizadas pendientes de pago), el responsable económico ha señalado que a 30 de junio de 2011 el déficit real de la comunidad es de 575 millones de euros.

  “La brecha entre ingresos y gastos se abre de manera continuada durante esos años”, ha manifestado Aguiló, quien ha desgranado que en 2010 el déficit alcanzó los 967 millones de euros, cuando cuatro años antes (2006) se situaba en 3 millones de euros.

  Aguiló ha recordado que el objetivo de déficit público para las comunidades autónomas en 2011 se sitúa el 1,3% del PIB, lo que equivale para Baleares a 355 millones de euros, si bien ha desvelado que a 30 de junio de este año, el déficit se situaba en el 2,1 por ciento.

  A todo ello, ha indicado que se debe añadir que el Ejecutivo balear pidió créditos por valor de 554 millones de euros en 2010; 1.160 millones en 2009; 575 millones en 2008; 99 millones en 2007 y 146 millones en 2006, mientras que las inversiones realizadas por la CAIB ascendieron a 150 millones en 2010; 201 millones en 2009; 222 millones en 2008 y 225 millones en 2007.

  “Esta situación ha supuesto que la deuda publicada por el Banco de España asciende a 4.483 millones de euros a los que hay que añadir los 1.104,8 millones de las facturas pendientes de pago”, ha resaltado el conseller.

  No obstante, Bauzá ha avanzado que esta deuda se incrementará, teniendo en cuenta que aún se deben añadir las facturas pendientes de pago por parte de las distintas empresas públicas del Ejecutivo, para lo cual ha recordado que la Oficina de Control Presupuestario está realizando un estudio.

  El presidente del Govern ha afirmado que pese a tener este escenario económico tan adverso, el Ejecutivo no subirá impuestos, no aplicará el ‘copago’ sanitario, ni prevé recortar el salario a los funcionarios públicos. Tampoco están en peligro los servicios básicos en educación ni sanidad y “bajo ningún concepto” se cerrarán puntos de atención continuada (PAC) y, “de hecho, jamás nos lo hemos planteado”.

  Bauzà ha garantizado que los 380 millones de euros que el Govern debe ahorrar este año para cumplir con el plan de saneamiento procederán del recorte drástico que aplicará el Ejecutivo a la estructura institucional, eso es, se suprimirá todo aquello prescindible.
  .
  Després de llegir això, sobra qualsevol comentari.

 3. Siverguenza Escrit el 28 jul. 2011 a les 22:21

  Sempre la tàctica: que malament que ho han fet els altres. Clar així, tenim una excusa si no ho feim bé. Valdria més posar-se mans a la feina i treballar amb la problemàtica real i de fons.

  El Govern Matas va quasibé duplicar el deute històric propiament dit del Govern de les Illes Balears (de 587 M. € el 2003 a 1.068 M. €). Van deixar situat el deute total de la CAIB juntament amb el deute dels ens depenents en 2.480 M. €. Eren anys de suposada bonança econòmica, els ingressos de la CAIB estaven en el seu moment més àlgit i les necessitats econòmiques d’empreses i families no eren tantes. Però almenys, el fet de duplicar el deute històric de la CAIB va fer que algú vaig poder fer doblers omplint pots de cola-cao.

  El fet de duplicar tot aquest deute històric, el fet que la capacitat de generació d’ingressos s’ha vist greument afectada per la crisi econòmica, l’increment de necessitats a atendre i que el sistema de finançament de les CCAA segueix discriminant descaradament a la CAIB, ha agreujat sobremanera la situació financera de la CAIB. El deute històric de l’Estat amb la CAIB per un sistema totalment injust amb Balears fa que es pateixi molt més la crisi econòmica.

  Per tant, en aquesta situació hi ha un component molt gran de discriminació en el sistema de finançament de l’Estat envers les Illes Balears (que ni PP ni PSOE han resolt), un component molt gran de xoriços i un component molt gran despesa superflua. Determinar la ponderació de cadascun d’aquests components segurament és molt díficil i la ponderació de la responsabilitat en qui recau segurament també. Açò, és l’avantatge que tenen els partits majoritaris. Sort en tenen.

  La solució no és la demagogia, la solució és la feina i la convicció de treballar de la forma més eficient i unànim possible en tots aquests components.

  És de vital importància un sistema de finançament just on les administracions més properes al ciutadà disposin del finançament i la capacitat de decisió necessari per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, com ho és acabar amb els xoriços i disposar d’una certa ètica política per administrar el recursos públics com si fossin els propis.

  Salut i bona feina.

 4. Tea Party - Menorca Escrit el 28 jul. 2011 a les 22:29

  Si en Matas va duplicar el deute i el va deixa en 2.480 milions d’euros i ara n’Antich l’ha deixat en 5.587 milions d’euros, és a dir 3.100 milions més del que hi havia; llavors si un era un mal gestor, l’altra ho ha estat tres vegades més.
  Ara el que toca és treballar per reduir el dèficit, reduir el deute, reduir l’administració, reduir la despesa i, en definitiva, reduir el sector públic.
  El camí emprés pel govern Bauzà va en aquesta direcció.
  Per tant, no podem fer més que donar-li l’enhorabona.

 5. Menorquit Escrit el 28 jul. 2011 a les 23:16

  Nooo, que va! La teapot no són del PP. Per l’amor de Déu! Mirau en Menorquit aquest! que s’entesta en que els escolans de la tetera siguin del PP. Qui pot pensar que aquesta gent tan assenyada en els seus anàlisis sigui tendent al PP?
  .
  Mirau que els diaris en van escriure de pàgines i més pàgines sobre els casos de Jaume Matas i la seva legislatura! i més pàgines sobre les corruptel·les del cas ‘Ciutadella’, però els Teapot no en van reproduir cap aquí d’informació dels diaris. Devia ser la setmana blanca i eren d’excursió per la Gran… Bretanya
  .
  Ja, no tenc arguments. Ho sé.
  .
  Bona explicació sinvergüenza.

 6. Maite Salord Escrit el 29 jul. 2011 a les 7:10

  Excel·lent anàlisi de Sinverguenza. Res a afegir. Només una pregunta que continua sense quedar-me clara: si la situació econòmica és crítica -que ningú no ho discuteix- per què s’incrementen dues línies d’ajuts si diuen que no hi ha ni per pagar-ne una altra de convocada per la mateixa quantitat? No seria més lògic cercar els doblers per pagar el PROAGRO i deixar els altres dos ajuts tal i com estaven? Vist així, ben sembla que hi hagi un tema “no econòmic” davall.

 7. Pep Dallonses Escrit el 29 jul. 2011 a les 8:08

  100 dies de gràcia o 100 dies d’impunitat? El PP s’està passant el començament del seu mandat fent d’oposició, atribuint sistemàticament als governs anteriors els problemes que tenen per governar. I pretenen, mira que bé, que l’oposició es quedi calladeta, entomant dia sí i dia també. Realment, demostra molt poca categoria política invocar els 100 dies de gràcia a la primera andanada seriosa de l’oposició. Demostra que no hi ha arguments de fons per respondre les crítiques.

 8. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 8:25

  Hay un aspecto que nos parece que aquí no se quiere entender. Si no nos equivocamos, el PROAGRO de 2010 se va a pagar y a la cantidad aprobada inicialmente se le incrementerán otros 54.000 euros. Bien es verdad, que el dinero no está ahora y por eso el Govern ha hecho un plan de viabilidad, que ya está aprobado, para poderlo conseguir. Cuando haya el dinero se va a pagar el PROAGRO.
  Esto es lo que entendemos nosotros. No hemos leído en ningún sitio que se diga que no se va a pagar el PROAGRO.
  Si además se incrementan una ayudas en Mallorca, ¿que problema hay en Menorca?
  Ya hemos dicho que no compartimos, en absoluto, lo de las subvenciones,… para que después nos diga Menorquit que somos peperos.
  Nosotros no sólo eliminaríamos las ayudas del PROAGRO sino que las eliminaríamos TODAS.

 9. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 9:53

  Por cierto, menuda caña la del artículo de Toni Camps en el Menorca.
  Con dos cojones!

 10. Menorquit Escrit el 29 jul. 2011 a les 10:59

  Aduladors i servils del PP, fins que demostrin el contrari. El Tea Party Menorca és l’altaveu dels governs del PP en l’àmbit civil, defensors incondicional de les seves gestions. Vol ser l’opisició civil a l’oposició política. Comissaris socials, com ho eren determinades seccions de la Falange. Atacant, sense pensar-s’ho, qualsevol cosa (especialment del PSM) que qüestioni el seu govern PP.
  .
  Mirau si no, quina desesperació per aplacar qualsevol sortida del PSM, quan en realitat és un partit petit que només va tenir i té un conseller a Menorca. Al PSOE, crítiques cap, o ben poques. Per què? A més, l’anterior consellera d’Agrigultura del Govern balear era del PSOE, però tot s’aprofita per carregar al PSM i a la seva consellera Maite Salord en aquest bloc.
  .
  I clar, els abruptes de na Cabrera consonen a què les cartes de Toni Camps (tetero) siguin “caña y con dos cojones”.
  .
  En Toni Camps ve a ser el bufó o el trobador de la Cort: diverteix els cabdills del nou Reialme.
  .
  Va anem a cercar l’estiu!

 11. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 11:55

  Menorquit se te ve algo nervioso, muy confuso y con poco talante a la hora de aceptar las críticas al PSM y a tu glorificada y loada Maite.
  Si te miras algunos de los comentarios que hemos desarrollado te darás cuenta que muchas cosas de las que defendemos, no lo hace el PP.
  Entre otras el copago sanitario. Estamos completamente de acuerdo con el copago sanitario mientras que Bauzá ha dicho que no. Nosotros suprimiríamos los Consells insulars y el PP no. Eliminaríamos IB3 y el PP no. Y muchos etcéteras más.
  Ya se ve que hay muchas diferencias con el PP, ahora bien, hay muchísimas más con el PSM.
  Te iría bien, Menorquit, tomarte una tila, tal y como recomienda Maite, y tal y como hacemos nosotros diariamente a las 17.00 h en nuestro sofá de escai.

 12. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 11:57

  Por cierto, no sé si Toni Camps divierte a los nuevos caudillos del Reino. Lo que sí es verdad es que a nosotros sí que nos ha divertido su artículo. Comprendemos que a otros les haya supuesto una nueva llaga en el estómago.

 13. Menorquit Escrit el 29 jul. 2011 a les 12:59

  Vaja xorrada del que eliminaria la Teapot. Els arguments? Ja es veu el seu programa politic, com peixets de colors a un safareig. En el que no estau d’acord amb el PP vos situa a la dreta seva, els palntajaments vostres són donar passes enrere. Elimnar el consell!

 14. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 13:13

  En Menorquit com a complidora persona d’esquerres que és, creu que l’estat, l’administració pública, ha d’estar ficada per tot i ha d’intervenir en tots els actes dels ciutadans. I per això estan d’acord amb la pujada d’impostos per poder mantenir una administració cada vegada més grossa i sobredimensionada.
  Noltros, en canvi, esteim a favor de reduir l’administració, aprimar-la. I per això proposam eliminar els Consells i diputacions, fusionar ajuntaments, suprimir IB3, etc. Fins i tot el conseller del Banc d’Espanya, Guillem López Casasnovas, res sospitós de prendre el te a les cinc, també ha parlat de suprimir les diputacions.
  No se tracta de donar passes enrera es tracta de reformar l’administració, racionalitzar-la i aprimar-la per fer-la àgil i més econòmica.

 15. Àlmax Escrit el 29 jul. 2011 a les 15:25

  D’acord amb Tea-Party (Déu m’ampari). Es tracta de reformar l’administració, racionalitzar-la i aprimar-la per fer-la més àgil. Suprimir les diputacions és un pas (a Balears no existeix des de fa anys la diputació provincial, en ser una comunitat uniprovincial). Però així i tot sí que es poden fer coses: s’ha d’aprimar l’estructura del Govern Balear a mesura que es van transferint les competències als consells. No ens podem permetre duplicitats que no tenen sentit i, per tant, suprimim del Govern Balear totes aquelles àrees que no tenguin raó de ser perquè les competències s’han traspassat als consells (per cert, l’administració més ben valorada pels ciutadans de Menorca). Hem de quedar aquí? Definitivament no. L’administració de l’estat és la més gran, la més costosa i la més ineficient. També és la que conté departaments més sobredimensionats en comparació amb les competències que gestiona. Ministeris sencers (no he dit minisres, sinó tota l’estructura dels ministeris) com el de cultura s’han d’eliminar.
  Sembla mentida, però tal vegada hem trobat un punt de coincidència, finalment. No el conec personalment, però molt em pens que el conseller del banc d’Espanya també va per aquí.

 16. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 16:43

  Nos empezamos a entender. Es un principio. Pero ya vereis como el ultra Menorquit ni a eso se va a avenir. Si lo dice el Tea Party ya hay que rechazarlo. Qué asco de intransigentes y fachas!

 17. Nom Necessari Escrit el 29 jul. 2011 a les 16:57

  A mi també m’ha agradat la carteta d’en Toni Camps. M’ha agradat veure que el PSM el posa del nervis, m’ha agradat veure que el PSM el fa nosa, m’ha agradat veure que al PSM van bé.
  M’ha agradat tant veure la rabieta cap al PSM que fins i tot m’han vingut ganes d’afiliar-me al PSM.
  Així anau bé Maite, enhorabona, mentre tingueu en Toni Camps en contra, bon senyal, vol dir que anau bé.
  Sé cert que tu ja saps, Maite, que el Tea Party aquest i en Toni Camps són el mateix. S’emprenyen a la premsa i s’emprenyen aquí. Fantàstic!
  Veig que el Soe ja no els fa gaire nosa. De cada dia sembla més clar que voltros sou l’alternativa de futur.
  De moment dic “voltros”, pot ser algun dia hauré de dir “NOLTROS”.
  .
  De veritat, la meva més sincera ENHORABONA.

 18. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 18:40

  No ens importaria gens que en Toni Camps vingués, de tant en tant, només una estoneta, a prendre el te amb noltros. Compartim algunes de les seves idees i no estaria malament poder parlar amistosament amb ell. També ho hem oferit a na Maite, a ne’n Menorquit i, perquè no, feim extensiva la invitació a ne’n Nom Necessari.
  Per cert, Nom Necessari, que sapis que noltros no esteim emprenyats amb ningú. De fet, amb aquest tema del PROAGRO simplement hem anat al fons de la qüestió que és la de posar sobre la taula la desaparició de les subvencions i disminuïr la administració. No trobaràs cap comentari nostre que demostri cap rabia especial o cap emprenyament amb aquest tema perquè, en aquesta qüestió, tots els partits polítics són iguals, no ataquen la rel del problema que no és altre que la pròpia existència de les subvencions.
  Nom Necessari, en el teu cas, la diferència d’estar afiliat al PSM o no, és només que si t’afilies pagaràs una quota. No n’hi ha cap més de diferència.

 19. eugenia Escrit el 29 jul. 2011 a les 18:40

  # Tea Party – Menorca Escrit el 29 jul 2011 a les 9:53

  Por cierto, menuda caña la del artículo de Toni Camps en el Menorca.
  Con dos cojones!

  Sí Tea, el toni este se baja los pantalones y se aprieta el cinturón al mismo tiempo. Por cojones!

 20. Tea Party - Menorca Escrit el 29 jul. 2011 a les 20:16

  Ya está la friki de Eugenia diciendo cosas incomprensibles que sólo su mente retorcida puede intelegir.
  Hay gente para todo…

 21. Maite Salord Escrit el 30 jul. 2011 a les 9:12

  Aquí podeu llegir la resposta a la senyora Salomé Cabrera http://www.menorcadiario.net/opinion/cartas-al-director/10968-tranquilmla-senyora-cabrera.
  Com veu, “no ens ha caigut la cara de vergonya”. Al contrari, la tenim ben al seu lloc.

 22. Tea Party - Menorca Escrit el 30 jul. 2011 a les 10:06

  Molt bé Maite. Li hauries d’haver recomenat pendre un te. Avui i aquí també volem convidar a la senyora Cabrera a prendre un te amb noltros a les 17.00h en el sofà d’escai.
  Arribarà que serem molts i haurem d’ampliar el sofà.

 23. joan Escrit el 30 jul. 2011 a les 10:31

  Que bé! Tea Party s’avé amb tothom amb la necessitat de reduir l’administració central i autonòmica quan aquestes transfereixen competències, així com suprimir diputacions. Açò és un bon pas, i d’aquí ens entendrem.

 24. Tea Party - Menorca Escrit el 30 jul. 2011 a les 11:06

  Tot el que vagi en direcció a reduir i aprimar l’administració tindrà el nostre recolzament. I apostarem decididament cap aquelles mesures que més la puguin reduir. Supressió del Senat, supressió de diputacions, Consells insular i Cabildos. Eliminació de televisions i ràdios públiques. Fusió d’ajuntaments… Etc. Etc.

 25. Menorquit Escrit el 30 jul. 2011 a les 12:17

  Tenen un flicot al cap els teteros! No volgueu confondre l’opinió: Guillem López Casasnovas fa una anàlisi d’alleugerir l’administració en el sentit contrari al que proposau voltros. La vostra proposta és l’Estat centralista, uniforme, on Menorca quedaria arraconada com ho va estar en l’anterior règim, i encara ara, Deú n’hi do! Açò implica eliminar els elements característics i propis dels territoris per tornar a ‘espanyolitzar’ l’Estat (prou no hi està ja encara). Tot dirigit de Madrid i per tant una Espanya uniforme i jacobina. Tornaríem enrere. I tant!
  .
  Bé, si voleu ho podem parlar millor al sofà d’escai amb un te a les mans. On he de venir Lords del Teapot?

 26. Tea Party - Menorca Escrit el 30 jul. 2011 a les 12:53

  No en tenim cap de flicot. Ho tenim molt clar.
  Ningú ha parlat d’eliminar els elements característics i propis dels territoris. Menorca és Espanya i, per tant, no s’ha d’espanyolitzar perquè ja és Espanya. I tant espanyoles són les festes de Sant Joan com San Fermín o la Feria de Abril. I tant espanyola és la nostra llengua, com la gallega com la castellana.
  Noltros demanam l’aprimament de l’administració pública. No es sostenible l’actual administració. Uns voldríeu pujar impostos per seguir engreixant el sector públic, altres defensam tot el contrari: davallar impostos, reduir l’administració, simplificar la burocràcia, etc.

 27. Àlmax Escrit el 30 jul. 2011 a les 14:07

  I tant espanyola és la nostra llengua, com la gallega com la castellana? Va, aprofitau es te d’avui per revisar tota la legislació estatal que faci referència a les llengües i no xerreu per xerrar… On diu espanyolitzar podeu posar castellanitzar, si vos queda més clar. Segurament el que caldria és descastellanitzar Espanya, però ja som uns quants que això fa temps que ho hem donat per impossible.

 28. Tea Party - Menorca Escrit el 30 jul. 2011 a les 18:21

  El catalán es una lengua española, como la gallega, la vasca o la castellana. La castellana además, es nuestra lengua común y nos permite entenderns con vascos y gallegos y obviamente con todo el resto de españoles e iberoamericanos.
  Vuestra obesesión por no ser castellanizados es ya una enfermedad mental que, seguramente, ya es incurable.
  Aquí de lo que se trata es de vivir en convivencia y armonía todos. Y no con esta rabia y odio hacia el resto de España.

 29. Àlmax Escrit el 30 jul. 2011 a les 18:33

  Obsesión de no ser castellanizados, enfermedad mental… poca harmonia i ganes de convivència hi veig, en aquestes paraules. Es pot viure en convivència i harmonia des del respecte mutu. Qui mostra ràbia i odi no crec que sigui jo, sinó aquells que consideren els que no comparteixen les seves idees com a malalts mentals.
  Aquestes incoherències apareixen quan s’intenta mostrar una cara que no és més que una màscara. Rasques un poc i surten aquestes coses…

 30. Nom Necessari Escrit el 30 jul. 2011 a les 19:28

  Sí, i El Peñon de Gibraltar també, perquè no, podria ser Espanya i Menorca haver continuat essent Anglesa. Però la història és la que és i quan es parla de la identitat, de la identitat que un suposat espanyolisme ens vol prendre i que, a més, està comprovat que històricament ja ens ha intentat prendre, llavors no estam parlant d’Estats, de si Menorca pertany o no a l’estat espanyol.
  No fa tan de temps que a Ses Illes estava prohibit publicar ses “Rondalles”, tal vegada amb els mateixos arguments que els del grup del Tea ara. Primer diuen que el català és espanyol i després diran que amb una llengua (la castellana per suposat) ja en tenim prou. …Si ja estan estudiant derogar la LNL.
  .
  Què trist, quina poca vergonya!

  .

  http://blocs.mesvilaweb.cat/media/dmVyZ29ueWE=_150608_5843_1.jpg

 31. Tea Party - Menorca Escrit el 31 jul. 2011 a les 0:54

  Ja ho sabeu tots, demà, diumenge, a les 17.00 h. hem quedat a ca’n Menorquit a fer el te. Noltros durem el sofà d’escai. Hi sou tots convidats!

 32. Menorquit Escrit el 31 jul. 2011 a les 9:50

  ha ah, ah! Ja ha sortit el representat feixistoide de la tetera. Què prest a saltat com un moix.
  Ara volen convertir les llengües que es parlen a l’Estat espanyol en espanyoles. Ho deis perquè s’hi parlen dins el territori, o perquè teniu coneixements libnguíestics i històrics per afirmar-ho? Quina colla, aquest al·lots amb cucales!
  .
  El català, el galaico-portuguès i l’euskera, i d’altres, no són eswpanyoles. No ho és ni la castellana. Aquesta, és la llengua de Castella estesa i imposada a altres territoris. Tampoc és la llengua común.
  .
  El català no és llengua espanyola, perquè així, a Andorra, sud de França (i encara a l’Alguer) parlarien una llengua espanyola, i no és cert. No és pot dir que el francès i l’alemany són llengües suïsses. Quan Espanya encara s’havia de fer, trob que per Ciutadella la festa de Sant Joan ja feia caragols. En tot cas serà que Espanya és santjoanera.
  .
  Els teteros-peperos ho fiquen tot dins el sac espanyol i… hala!! “La historia es esta, la que se dicta desde el centro de reino”.
  .
  Tan liberals que ells conviden, però paguen i posen la casa els altres. Quina colla, aquest al·lots que juguen a fer política!

 33. Tea Party - Menorca Escrit el 31 jul. 2011 a les 10:32

  Menorquit, tranquil, el te el posam noltros. I també el sofà d’escai i la camilla. Tu només poses el menjador de casa teva. Ho veus bé així?
  Per altra banda, ho repetim la llengua catalana, la que rallam a Menorca, és tant espanyola com qualsevol altra. I és també andorrana i també francesa. I és així perquè hi ha espanyols, andorrans i francesos que la tenen com a pròpia.
  De fet, noltros, tots els menorquins, som espanyols i per tant la nostra llengua és espanyola i és tant espanyola com qualsevol altra. I tenim, a més, la gran sort de conéixer una altra llengua, la castellana, que també és pròpia nostra. I aquesta llengua, la castellana, és una eina excepcional per poder-nos entendre entre tots els espanyols i pràcticament tota sudamèrica.
  No podem entendre aquest odi visceral contra el castellà. És un error.

 34. Nom Necessari Escrit el 31 jul. 2011 a les 11:55

  http://www.menorcadiario.net/opinion/cartas-al-director/10967-la-nostra-llengua-ho-te-malament-amb-el-pp

 35. Nom Necessari Escrit el 31 jul. 2011 a les 11:57

  Quina poca vergonya., la dels representants del PP,
  http://www.menorcadiario.net/opinion/cartas-al-director/10967-la-nostra-llengua-ho-te-malament-amb-el-pp

 36. eugenia Escrit el 31 jul. 2011 a les 16:19

  Quina manera de convidar tenen els del Tea! Ara s’han retratat.
  Mai m’havien convidat per venir a ca meva!
  Amb açò de la llengua pasa el mateix, ens “conviden” a parlar la llengua propia i natural de les illes.
  Bé, tothom es mereix una segona oportunitat, Tea.
  El dia que en Toni Camps vulgui assistir (en la seva casa) a una reunió del Tea, jo li portarè te blanc de canyella… o de mandarí-na.
  I unes quantes cadires! L’asistència està assegurada.
  No quedareu tan malament com avuí.

 37. Tea Party - Menorca Escrit el 31 jul. 2011 a les 16:56

  Bona idea Eugenia, ara mateix convidarem en Toni Camps a una reunió del Tea-Party a casa seva. Tu portes el te i noltros durem el sofà d’escai i una camilla.
  segur que hi haurà molta assistència.

 38. eugenia Escrit el 31 jul. 2011 a les 17:05

  Tal vegada en Toni té un pa de “cojo-sofàs” i no teniu que portar res.

 39. eugenia Escrit el 31 jul. 2011 a les 17:06

  pa=parell

 40. Tea Party - Menorca Escrit el 31 jul. 2011 a les 17:08

  Ojalà ens digui que ell té un bon sofà. El d’escai pesa molt i si l’hem de dur molt enfora arribarem rebentats.

 41. eugenia Escrit el 31 jul. 2011 a les 17:32

  Bé, pensaveu portar-lo a la casa d’en Menorquit…
  Ara que ho dieu, deu ser una sofà molt pesat.
  Pobrets, quina creu! 2 o 3 portant aquesta càrrega. Jo ja os veig rebentats i em sap greu.

 42. Menorquit Escrit el 01 ag. 2011 a les 11:54

  eugenia, allò pesat no és el sofà, són ells. Sobre llengua cal que el teteros-peperos no en parlin, ja ho heu vist, no en tenen ni idea. La llengua catalana no és espanyola… i ja podeu predicar mentides i bajanades per inculcar-les a base de repetir-les. Kids de la Teapot, no hi ha cap odi ni menyspreu a la llengua castellana. El que hi ha és contrarietat amb les polítiques que volen imposar les coses. No es va en contra de la llengua castellana, si de la política que la imposa. Una vegada més, tergiversau per confondre. Però aquí, no colarà. Provau amb bloc del “Progrés de no sé què…”
  .
  Per cert, abans del vostre ‘transvestisme’ virtual, no deieu que la llengua és de les persones? Idò per a quin set sous ara la llengua catalana és espanyola? Quin escamot de perdigots, Senyors!
  .
  Per cert, bona puntualització de Maite i Nel avui al diari contestant a Toni Camps. Guardau la carta i apreneu com es fa una oposició seriosa, i no els lladrucs d’en Camps, que, amb l’obssessió sense fre cap al PSM, no sap on és i no sap que governen els seus. Quin peix! com els teteros-peperos de la peixera de colors en la que en Toni Camps hi participa. Què bo!

 43. joan Escrit el 01 ag. 2011 a les 13:19

  Al·lots, com ha derivat un discussió sobre agricultura i subvencions… Jo celebrava que Tea Party s’avingués amb tothom a reduir administracions com les diputacions, els ministeris o el govern autonòmic quan aquests transferien competències. Però ja he vist que no van per aquí, se’ls ha destapat cosa que no es pot tocar… Reduir és imprescindible, i amb açò esteim d’acord, però clar, s’ha de veure com i què. Resulta que jo reduiria unes coses, i els grup tea party unes altres, tot en direcció diametralment oposada: és qüestió de model, o bé reduir les administracions més petites (inservibles per ells) per recentralitzar l’estat o bé l’anam descentralitzant per guanyar capacitat de decisió i capacitat d’enfrontar-nos amb els problemes nostres amb solucions nostres (la descentralització, en tot cas, sempre ha estat una cortina de fum, mai efectiva realment). I no n’hi ha més. Discussions sobre identitat, espanyolitat, si castellà o espanyol ja és una altra cosa, no aclarirem res. Si el català fos una llengua tan espanyola com el castellà, seria reconeguda a Europa, no existirien més de 500 disposicions legals que el prohibeixen en etiquetatge i en altes àmbits, es parlaria a les institucions democràtiques de l’estat com a d’altres països que ens guanyen a molts anys llum quant a democràcia, les forces de seguretat no vexarien ciutadans ni els maltractarien per parlar-la en el territori, es podria emprar a qualsevol àmbit sense necessitat que qualsevol metge, infermera, botiguer, cambrer o qui sigui et demanés que canviïs d’idioma perquè ets a Espanya… Tot açò i molt més fa que, estimats teters, el català no sigui una llengua tan espanyola. No fa falta entrar en discussions maniquees ni identitàries.

 44. Tea Party - Menorca Escrit el 01 ag. 2011 a les 18:17

  Estimat Menorquit. Seguim pensant que les llengües perteneixen a les persones i no als territoris. I per això, hem dit que el català és espanyol i andorrà i francés i italià, pèrque hi ha espanyols, andorrans, francesos i italians que tenen el català com a llengua pròpia.
  I el castellà és una llengua catalana, balear o valenciana perquè a Catalunya, Balears i València hi ha molts dels seus habitants que tenen el castellà com a llengua pròpia.
  A Menorca, és tant pròpia de la nostra illa la llengua castellana com la catalana. Tot el demés és voler capgirar les coses.
  Les llengües es van inventar per comunicar-nos i no per fer-ne batalla política, que és el que voltros en voleu fer.

 45. Àlmax Escrit el 02 ag. 2011 a les 8:32

  Noltros en volem fer una batalla política? Jo diria que els únics que han associat nacionalitat política a les llengües han estat els de la festa del te. No és que no vulgueu que se’n faci batalla política, és que no voleu que presentem batalla davant unes decisions polítiques que van dirigides a afeblir la llengua pròpia de Menorca. I no callarem.

 46. Tea Party - Menorca Escrit el 02 ag. 2011 a les 14:19

  Ens sembla molt bé que no calleu. Noltros tampoc ho farem.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari