Maite Salord

Escriptora

Mediació

Aquest curs, a l’IES M. Àngels Cardona, on faig feina, hem estrenat un servei de mediació, una fórmula novedosa d’afrontar els conflictes a través del diàleg i de la cooperació, i que, en els darrers anys, s’ha implantat amb força en diferentes àmbits (educatiu, familiar, penal, laboral, comunitari…). Així, es parteix d’una concepció del conflicte com a fenomen natural que forma part de la vida quotidiana. Els conflictes no són, per tant, positius o negatius. Senzillament, tot depèn de com els afrontem.

Així, els principis bàsics de la mediació són la voluntarietat, la confidencialitat i la neutralitat del mediador. A més, tothom que hi participa, ha d’acceptar unes normes mínimes: parlar per torns i escoltar sense interrompre; parlar sincerament i sense ofendre els altres; i, finalment, cooperar en la recerca de solucions. Per tant, resulta evident que els conflictes poden ser una bona oportunitat per al creixement i la maduració personal.

Ahir vespre, hi va tornar a haver plenari a l’Ajuntament de Ciutadella, l’altre lloc on faig feina. Va tornar a durar, com ja és habitual, quatre hores i no vam poder acabar l’ordre del dia, tot i que hi havia una vintena de punts, la meitat dels quals pràcticament ni es van discutir. Què va passar? Idò, el que passa sempre: discussions eternes entre els que, fins fa uns mesos, governaven junts.  Retrets, insults, sarcasmes, insinuacions, acusacions… Conflictes no resolts, en definitiva.

No sé si ja existeix la “mediació política” però, si qualcú agosarat i carregat de moral té ganes de posar-la en pràctica, que vengui a Ciutadella. Li ben assegur que, si és capaç de sortir-se’n, haurà fet un autèntic master en mediació. I en paciència.

84 comentaris a “Mediació”

  1. Dianye Escrit el 13 febr. 2009 a les 12:03

    Tradicionalment, en sa resolució de conflictes es focus de s’atenció era sa modificació de sa conducta a partir de manipular ses conseqüencies dels actes, sense tenir en compte les causes des comportament. És a dir, si te portes malament, castigat.

    Actualment, és té una visó més cognitivista, tenint en compte les causes i motivacions dels comportaments. Dins l’àmbit de l’educació, sobretot primaria, els darrers anys s’està intentant que el professor enlloc de ser un jutge en la resulicó de conflictes, sigui un guia i doni pautes, perquè els alumnes aprenguin a resoldre’ls per si mateixos, comentant els origens del conflictes, analitzant el que vol cadascú, i analitzant les possibles solucions que satisfaixin als dos alumnes, i a totes aquelles persones que puguin estar implicades.

    Contextualitzant tot això a l’Ajuntament… s’haurien d’analitzar les causes i motivacions de les discusions entre els que abans es duien tan (o tant? sempre m’ha costat diferenciar-los) bé. Potser a alguns se’ls hauria d’ensenyar, com als fiet de Primària, com poden resoldre els seus conflictes sense haver d’implicar a altres, i arribant a acords que satisfaixin els interesos i els del seu entorn.

    Atentament,
    Dianye

  2. Nom necessari? Escrit el 13 febr. 2009 a les 12:15

    Va, Matilde de la Mole,
    Què no hi dius res, ara?
    .
    Què no sols treure-hi una frase cèlebre, de “les teves”?
    No hi quedaria bé ara aquella de Grouxo Marx,
    .
    “La política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer-ne un diagnòstic fals y aplicar després los remeis equivocats.”
    .
    …I dic açò d’aquesta frase que crec que podries haver tret tu, Matilde, perquè, -encara que m’agrada molt com escrius (retall els teus comentaris per llegir-los en paper), sincerament crec que vas errada amb els teus “diagnòstics”, com equivocada crec que és la frase exposada de Grouxo Marx.
    .
    Deixar que UPCM gestioni alguna delegació de Govern a Ciutadella, no ha de voler dir, per res, que el PSM hagi pactat amb l’extrema dreta, no confonguem.
    .
    Sincerament crec que el PSM, governant -molt o poc- a Ciutadella, no hi farà més que bé.
    Deixar que segueixin governant aquests impresentables que ho estan fent, açò sí què és fer mal a Ciutadella.
    .

    Bon dia.

  3. Maite Salord Escrit el 13 febr. 2009 a les 13:05

    Nom necessari, comences a ser tan críptic com aquell Makelele que ja no tenim el gust que ens visiti. Què vols que et digui Matilde? De quin diagnòstic ralles? Bé, potser ella entendrà més que jo aquesta primera part del teu comentari.
    El que tampoc he entès és: “Deixar que UPCM gestioni alguna delegació de Govern a Ciutadella, no ha de voler dir, per res, que el PSM hagi pactat amb l’extrema dreta, no confonguem”. O sigui que, segons tu, donar una regidoria a UPCM (bo l’eufemisme “gestioni alguna delegació de govern”) no implica pacte amb aquest partit. Ja em diràs què és, idò! M’ho hauries de concretar més perquè, de ver, no ho entenc. A més, no puc entendre, tampoc, aquesta obsessió per donar regidories a un partit que ha dit sempre que el seu objectiu principal és fer fora els trànsfugues. Si governam l’esquerra, objectiu complert. O no?

    Dianye, molt encertat el teu comentari. I absolutament d’acord que, seguint amb el to irònic del final del meu escrit, de vegades, els polítics semblam de primària.

  4. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 15:50

    A un col·legi puc entendre que s’usin mètodes pedagògics per reconduir els comportaments entre l’alumnat. No som cap expert, però vull entendre que a un centre docent, aquesta, entre la principal que és l’ensenyament, és una missió i una funció per a l’educació (Són centres educatius, no?)
    .
    Que s’hagi d’aplicar un sistema de mediació en un Ajuntament és perquè és un consistori de Primària. És de vergonya que homes i dones adults, representants dels ciutadans hagin de donar a cada Plenari un espectacle misarable. No hi ha d’haver mediació en un Ajuntament, hem d’aguantar el que el Poble ha elegit. Aplicació de la democràcia pura. I si allò que no agrada i tengui indicis de qualque delicte o imcompliment legislatiu, agafar la via judicial.
    .
    Ara només cal esperar si és possible un canvi de Govern (jo no el veig ni viable ni resistent), del contrari, a esperar les properes eleccions. Qui plora perquè ara tenim fugitius, que no els hagués votat. El que no entenc és que plorin aquells que no els van votar. Fa cinc anys que fan el que volen i ara ens queixam pel que segueixen fent perquè han abandonat el seu partit? Parlem més de política i deixem-nos de tanta xerremeca. Qui no vulgui sentir les tonteries i insults que es diuen a Dalt la Sala, que no hi vagi. Si jo fos regidor, en més d’una ocasió hauria abandonat el Ple en senyal de protesta per les formes immadures i informals dels qui ens governen
    .
    Em sembla que l’esquerra ha remugat massa i inútilment sobre l’abandó d’uns regidors dissidents respecte el seu partit. La democràcia no és patrimoni de l’esquerra,només, sinó del Poble, i aquest ha volgut açò. I com que no hi ha llei que permeti eleccions anticipades, o bé hi ha govern nou o no ens queda més que esperar, o abandona els plens mensuals de misable dialètica. Què fan diferent ara el govern mixt que no feien fa uns anys? O serà pel nom? Què han estafat als seus electors? i a mi què? a mi no m’han estafat perquè no els vaig votar.
    .
    L’actual situació afovoreix al PP i a Joan Triay, que es mou dins les seves aigües. El meu consell, si me’l permets Maite, és que abandoneu el Plens quan no hi hagi el seny en el debat i la dialèctica acurada i respetuosa entre els qui ens governa, del contrari, formar part del circ, tot i penjar a la vostra taula la bandera de la dignidad i l’honradesa.

  5. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 16:01

    Per cert, el que diu nom necessari, és el mateix que relacionar la fórmula de la pintura acríl·lica amb el Cap de Cavalleria.
    .
    Si governa PSM-PSOE, el bombardeig per mar, terra i aire serà brutal, especialement els darrers 18 mesos de mandat. A més, tenlu en compte que hi haurà les forces alieades (els mitjans de comunicació). Ficar-se en una batalla tenint molt en contra ha de ser des d’un planajament molt seriós i segur, i ara mateix no existeix. A més, dins la trinxera, no doneu l’esquena al PSOE, perquè la mateixa trinxera serà la vostra fossa.

  6. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 16:08

    UUUUffff, Maite, no em suspenguis. L’impuls acalorat del meu escrit m’ha duit a no revisar el text, i hi he deixat moltes faltes. “Acrílic” no és amb L geminada, la resta m’ho has de perdonar.
    Ja ho veus, l’escriptura, com la política, no admet les frisseres.

  7. Nom necessari? Escrit el 13 febr. 2009 a les 17:03

    Uf, sí, …quants prejudicis,
    amb els comentaris d’aquesta plaça i tot.
    .
    Pobre poble, pobre Ciutadella.
    “…i a mi què? a mi no m’han estafat perquè no els vaig votar.”
    .
    -Què a tu no t’han estafat dius, Menorquit? Els diners que “ells” malbaraten tampoc no són teus?
    Prejudicis!
    “És més fàcil desintegrar un àtom que un prejudici” deia Einstein.
    (Perdona’m Matilde, estic intentant plagiar el teu escriure).
    .
    El que crec que passa a Ciutadella és que, als ulls de molts, entre els que NO m’hi incloc, és J.T. l’únic que fa oposició i, aquesta, com a tal, aquest festí d’anar destapant irregularitats de cara a la graderia, aquest populisme, li és rentable.
    .

    Seria llavors quan, amb “el pacte”, amb el pacte possible, potser acabaríem amb aquesta perniciosa rendibilitat.

    .

    .
    Clar que es podria embullar més la troca segons com s’ho prenguessin els trànsfugues. Se’n podrien anar cap UM i llavors potser “el populista” podria fer canviar “els papers a tothom”.

    .
    Quin desgavell!

    .

  8. Maite Salord Escrit el 13 febr. 2009 a les 17:58

    Menorquit, ahir, justament ahir, hi va haver un moment del ple en què em vaig girar cap als meus companys de partit i els vaig dir, exactament, que era per aixecar-nos de la cadira i abandonar el ple. N’estic tan cansada, d’aquestes actituds, que em sembla que, de repetir-se, ho haurem d’acabar fent. És esgotador i inútil.
    D’altra banda, comentes que un govern en minoria PSOE-PSM seria un desgast. Tens raó, segurament. No compartesc, però, que la situació actual es pugui perllongar molt. El que tenc clar és que, des del PSM, no la canviarem a qualsevol preu.
    I, per acabar, Nom necessari diu que la gent té la sensació que només UPCM fa oposició. Per la part que em toca, estic més que satisfeta de l’oposició que feim el grup del PSM. Potser no som tan espectaculars, però les nostres mocions són serioses, treballades i consistents. I hi ha molta gent que així ens ho reconeix. No em sembla un argument de pes dir ara que hem de pactar amb UPCM perquè no pugui treure’n rendabilitat!

  9. salvador Escrit el 13 febr. 2009 a les 18:25

    de política no hi entenc, però en l’enseyament secundari la mediació dóna bons resultats.

    No sabia que escrivies, encomanaré LA MORT DE L’ÀNIMA a la llibreria. Ja que t’he “descobert” com a blogaire, també em ve de gust fer-ho com a novel·lista.
    Fins aviat. Un plaer saludar-te (virtualment, clar)

  10. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 18:36

    És clar que també són meus els diners que es malgastan!, però se’ls mal gasten des de fa 5 anys (els meus i els teus) i Nom necessari veu la necessitat de fer-los fora ara, perquè són trànsfugues, però igual de pocavergonyes que abans. On era ‘nom necessari’ clamant el reprovament dels qui ens governen fa 5 anys i que ja mal gastaven els diners de tots? De fet, quan eren ‘legals’ van crear més corrupció que quan va passar al grup mixt. Però insistesc en ser coherent: Tonyi Gener és igual de culpable que els mixtos i no se li pot oferir una cadira de batlia ni que siguin dues setmanes; ni es pot pactar amb ella res. Treure els trànfugues ara? que els tregui el PP que és qui els va presentar!
    .
    Joan Triay serà l’únic que fa oposició!, (potser sí, potser no de forma política) però tothom sap quina és la seva principal missió i perquè va entrar a l’Ajuntament. Però Triay, que va entrar a l’Ajuntament per aturar el desgavell amiguista i corrupte del Govern (PP d’abans, o sigui Gener i mixtos d’ara), va acabar pactant amb ells. Digues-me quin nom té açò, ja que tu de noms en saps!! Culpa el govern PP d’interessos i pacta amb ells! Quines coses…
    .
    Tens raó, necessari de nom, que Triay l’únic que li va bé és destapar casos, investigar els pressuntes corruptes i donar-se-les amb na Tònia Salord als Plens, açò li dóna populisme, però és l’únic que pot fer, perquè si fa política de veritat, amb la seva ideologia quedarà sol. És per açò que no cal més jugar al joc de Triay-T. Salord als Plens. És patètic!
    .
    Sí, tant me fa si han estafat el seu antic partit i votants. Els nostres doblers són mal gastats perquè el Poble així ho ha valgut. Quan es van tornar a presentar, la gent els va votar. Idò aquí ens fotem tots… i a aguantar la trona, i açò que durant el seu anterior mandat ja les van fer més grosses que en aquest. Per tant que no demanin el compromís y responsabilitat al PSM en una siatució excepcional qui va crear aquesta situació i qui de compromís y responsabilitat no en tenen ni idea.
    .
    Hala! ja està bé…

  11. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 18:43

    Carai!!! Salvador, quin autobús has agafat tu!

  12. Nom necessari? Escrit el 13 febr. 2009 a les 18:48

    Saps que pens, Maite, que encara que pugui ser ver el que tu me dius, que UPCM “ha dit sempre que el seu objectiu principal és fer fora els trànsfugues”, encara que sí que aquest fos el seu principal objectiu, açò no vol dir que sigui l’únic.
    .
    Com en tants altres casos, potser ara, vistes les perspectives, només ens resti aferrar-nos al que creiem “mal menor”.
    .
    Encara que potser la passivitat a vegades pugi ser valenta -(no et tornaré dir que tens por, perquè certament crec que no en tens)-, la força dels progressistes crec que sempre ha de radicar en el canvi constant.

    Ànim!
    .
    .
    .

    “tanmateix,
    i tanmateix, millor així,
    millor un poble que es mou,
    encara que, a vegades, precipitadament
    encara que, a vegades, massa prudent,
    encara que, a vegades, brut, baix, rastrer,
    encara que, a vegades, sublim,
    millor així, amb tota la seva condició humana, estranya i senzilla;
    millor així, que no un ramat de xais sotmès al càlcul dels ordenadors d’interessos.
    Per això, que ningú no s’avergonyeixi de dir, que ningú no s’avergonyeixi de cridar:
    somniem, si, constantment, somniem sense límits en els somnis,
    somniem fins l’inimaginable.
    Somniem sempre,
    i ho esperem tot, hem après l’art d’esperar, aquest art d’esperar
    en nits interminables d’impotència; sabem esperar i ho esperem tot, tot,
    i ho volem tot, volem l’impossible per a arribar al possible,
    volem el possible per a arribar a l’impossible;
    millor així, amb tota la seva condició humana, estranya i senzilla;
    millor així, que no un ramat de xais sotmès al càlcul dels ordenadors d’interessos;
    per això, si mai ens diuen, si mai ens gosen dir…

    SOMNIEU
    És clar que sí! constantment, somniem sempre.
    Si en dieu: ESPEREU MASSA.
    És clar que sí, hem après a esperar, i ho esperem tot.
    Si ens dieu: VOLEU MASSA.
    És clar que sí, volem massa, més i tot, àvidament.
    Si ens dieu: TENIU MASSA PRESSA.
    És clar que sí, caminar, arribar, recomençar, sí, tenim pressa.”

    LL.LL.

  13. Matilde de la Mole Escrit el 13 febr. 2009 a les 21:21

    Maite, estimada, em vaig prometre a mi mateixa que no criticaria, al teu bloc, el PSOE, un partit pel que sent un absolut menyspreu. M’ho vaig prometre, perquè hi esteu negociant -així ho vaig llegir als diaris- i tinc respecte -també absolut- pels esforços que esteu fent per reconduir la situació de Ciutadella. A sobre faig meva la frase de Darrow, un progressista emmig del conservadurisme americà, quan ens diu “Hi ha moments en que l’audàcia és prudència”. Deixem’ho aquí. Tinc paraula.
    .
    Si més no ja veig que el meu silenci, de només un dia, ja crea síndrome d’abstinència a algun blocaire. Així Nom Necessari gosa interpel.lar-me: “Va, Matilde de la Mole, què no dius res ara?”. Un parell d’entrades més endavant cita Groucho Marx…uns cita que ja fa temps jo vaig fer servir a aquest mateix bloc. Són els inconvenients d’emprar el google per trobar frases de grans personatges i no tenir-les interioritzades.
    Però com he fet una treva en les meves crítiques al PSOE, tampoc criticaré a Nom Necessari, al cap i a la fi tots els blocaries sabem qui és, que fa, que pretén, quin càrrec té…i en definitiva que parla per boca de son amo. En aquests moments la indiferència és la millor resposta. Però això sí, no durarà sempre.
    Diderot: “La indiferència fa savis, la insensibilitat monstres”. No serè, us ho assegur, un montre i sabré tronar quan convengui que la indiferència no es converteixi en insensibilitat.
    .
    Maite, Menorquit. No us adoneu que tot el debat, tot l’anàlisi que feis sobre l’actuació d’Ubú no és més que un enfilall de les estratègies, de les pautes que sempre ha seguit el feixisme. No és res nou. Ho han fet sempre. Emprar, com escurçons, les esquerdes de la democràcia per marcir-la des de dins, erigir-se com a campions de l’honestetat per crear condicions on la corrupció és llavors molt més greu que una qüestió de diners perquè va més enllà: ataca la mateixa arrel de la democràcia. És més perillós Ubú -tot i el seu patetisme ridicul- que qualsevol Babà corrupte. Un corrupte és anecdota, un feixista és categoria.
    .
    “”Nos suponen reaccionarios porque tienen la vaga esperanza de que mientras ellos murmuran en los casinos y echan de menos privilegios que en parte se les han venido abajo, nosotros vamos a ser los guardias de asalto de la reacción y vamos a sacarles las castañas del fuego y vamos a esforzarnos en poner sobre sus sillones a quienes cómodamente nos contemplan”.
    Us sona això. Oi que Ubú, amb altres paraules, no fa res més que repetir-ho ?. Un atac a la democràcia vestit de regeneració de la política. Idò, és de 1934, i el seu autor ho pronuncià a Valladolid, al Teatre Calderon. Es deia José Antonio Primo de Rivera.
    No engreixeu el feixisme, els monstres quan surten dels seus caus -ja han sortit- són mals d’aturar.
    .
    Sobre el comentari de Nom Necessari respecte a plagiar la meva forma d’escriure: fes el que vulguis. Encara no tinc copyright. Només una cosa, no basta emprar cites, sincerament, no basta.
    .
    Sabeu, amics i amigues blocaires, mai com ara havia estat tan contenta i preocupada, i tot a la vegada. Contenta perquè el PSM ha sabut mantenir-se ferm en una línia d’actuació, amb estratègies diferents ha optat per lluitar en tot moment per allò que creia, sense enceguir-se per l’afany de poder.
    El PSM ha sabut rebutjar la sentència de Voltaire que, irònicament, proclamava” “Ha d’ésser molt gran el plaer de governar car són molts els que aspiren a fer-ho”. El PSM ha decidit que hi ha preus que no és poden pagar només per governar.
    Però també estic preocupada perquè, com deia Gramsci, els monstres surten quan el vell món es mor i el nou es resisteix a néixer. Molta por em fa que, a Ciutadella, estem vivint ara aquesta hora dels monstres. Ubú.
    .
    Massa seriosa, em noto massa seriosa. Pot ser és que això d’autolimitar-me i no dir el que pens dels psoecialistes em trava les ales. Tot sigui per la concòrdia. Tornaré citar a Salusti: “Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur”. Veurem que dura.
    .
    Un parell de coses més, ara ja en clau més frívola. Maite, estimada, no criticaré, de moment, els psoecialistes, però no heu pensat que poden enganar-vos?. Què, a hores d’ara, pot ser ja han consumat amb Ubú el coit polític sota llençols d’ambició?. La prudència i la honestetat no us ha de fer caures en la ceguesa. Però si al final, aquesta traició es consuma, feis vostra la màxima de la Sevigné. “les infidelitats es perdonen, però mai s’obliden”. Teniu maneres de que aquest oblit sigui, quan calgui, ferro rogent. Desisteixo, avui ni volguent em surt ser frívola.
    .
    Per acabar. Nom Necessari, com he dit, avui he estat gairebé amable amb tu perquè he decidit abstenir-me d’atacar el PSOE però per favor, sisplau, imitem, imprimeix el que escric, el que vulguis…però no acabis amb una cançó de Lluis Llach. Ni jo, ni ell, ni ningú s’ho mereix.
    .
    Maite, recorda que fins i tot Juli Cèsar ho deia “Res és tan difícil que la fortalesa no pugui véncer”. La teniu, estic segura que la teniu (Hauria d’haver posat “segur”, així Nom Necessari podria fer-ne l’exègesi). Endavant.
    .
    Per acabar-ho, per ara, amb un somriure:
    Pare Ubú: “Oh, a mi tan em fa. A mi no m’importa menjar-m’ho cru. Ara la feina us toca a vosaltres”.

  14. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 21:56

    La repressió en l’expressió lliure et farà escriure el que no vols i a sentir-te malament, Matilde. Tanmateix ets molt lliure d’aturar-te quan i com vulguis.
    .
    Hi estic d’acord en què el PSOE li pot interessar enderrocar el PSM en aquest període fins les noves eleccions, és (ha estat sempre) un apendix incòmode, d’aquells que el bisturí PSOE no pot estirpar. I açò els incomoda. La conxorxa de Joan Triay amb el PSOE té la seva clara estrategia: fondre el PSM. A UPCM li fa mal el PSM, perquè no té manera possible de dominar-lo… I destapar-li casos, em sembla que ho té difícil. La pinsa PSOE-UPCM pot ser útil per a ells, però el PSOE cau en un enorme error si és cert que pacta amb UPCM. Com a escorpí, el partit populista i social (mirau que el sufix ‘ista’ es col·loca molt a consciència) és més habil que el PSOE, i ja és dir molt. La dèria dels dos és cega contra el PSM, en aquest moments.
    .
    Talment deia el Bisbe Deig, “si ens critiquen de la dreta i de l’esquerra a l’hora, tranquils companys que és senyal que anam bé”.

    Joan Triay és com aquella fábula de l’escorpí i la granota. L’escorpí li diu a la granota vora un riu: -Granota, perquè no em portes a sobre i em dus a l’altra banda de la riba- La granota li constesta: -perqué tu ets un escorpí i quan et tengui a sobre em clavaràs el verí amb el teu agulló- Respon l’escorpí: -No, no, perquè si et pic i et mat, els dos anirem a fons enmig del riu i morirem els dos-. La granota li diu, -tens raó. Bé puja et travasseré– A mitjan riu, l’escporpí treu l’agulló i pica la granota. Els dos van morint mentre s’enfonsen. I la granota li diu: -M’havies dit que no em picaries-..-Si -respon l’altre, però no he pogut fer de menys, és el meu instint”. És la fábula. Qui vol travessar el riu amb en Joan Triay?

  15. Menorquit Escrit el 13 febr. 2009 a les 22:09

    Què és “Faula”!!!!. Mare de Déu!! com estic avui, Maite.

  16. bep Escrit el 13 febr. 2009 a les 22:10

    Evidenment el serveis de mediació als instituts consider que es bastante positiu, ara bé el que es segur es que a un ayuntamiento es imposible, (seria de “chiste”).
    Aquests darrers mesos he assistit dues vegades a dos plens,i no vaig poder aguantar molt i vaig partir, era de pena, un teatre, avam qui li diu més forta a l’altre, aplaudiments, el battle demanava ordre……
    Avui dematí he arribat fins a Maó hi he trobat un conegut que m’ha dit que si no fos per Ciutadella, llegir els diaris seria un avorriment, ara bé, també m’ha dit que prest comencem a rallar de Sant Joan. Tens tota la raó, he dit.

    “Mediación política?, Maite, desperta que has tingut un mal somni.

  17. bep Escrit el 13 febr. 2009 a les 22:19

    Perdonau, el darrer escrit està malament, no ser que he fet, es nota que tenc poca pràctica, he tocat el corrector hi la cosa ha empitjorat. M’haure d’apuntar a l’escola d’adults.

  18. silve Escrit el 14 febr. 2009 a les 9:51

    Sincerament crec que ja ens coneixem tots prou i demés com per plantejar-nos dubtes sobre si ens convé fer el viatge amb uns o amb els altres. Ja heu negociat diferents opcions, ja heu debatut si el més correcte era governar o quedar a la oposició. Militants i simpatitzants hem expresat la nostra opinió. Vosaltres en passau un fum cada dia parlant del mateix i em consta que vos desgasta energies als quatre regidors que crec que haríeu d’optimitzar. No es pot allargar més perquè ara ja esteim arribant als límits de l’absurd. Pacteu o no, Maite, però psicològicament crec que no vos mereixeu el que esteu passant, qualsevol metge en donaria fe!
    I dit açò insistiré en allò que he defensat des d’un principi: si pacteu amb el PSOE no deixeu que ens pasi com a Maó, al Consell, al Govern o al Senat on ells s’ho han quedat tot amb els nostres vots i encara tenen temps per promocionar els seus relleus. Si em de gestionar, gestionem, però hem de poder fer política. Salut

  19. Nom necessari? Escrit el 14 febr. 2009 a les 21:05

    “…Nom Necessari, al cap i a la fi tots els blocaries sabem qui és, que fa, que pretén, quin càrrec té…i en definitiva que parla per boca de son amo.”

    Vaja! En només haver escrit aquí quatre comentaris ja ho sap tot de mi. I diu també que els altres veïns de la plaça també ho saben…
    Oh… oh! Quina clarividència la de La Mole. Vaja, sí que m’has deixat fotut.

    I jo que deia que m’agradava la manera d’escriure de Na Matilde…
    I jo que em creia molt el que ell?/ella deia. …Considerava molt seriosament les seves afirmacions encara que a vegades no compartís els seus arguments.
    .
    Però ara quan veig que, descaradament, no se’n alça una cella de dir inexactituds que puc constatar que ho són -com p. e. les que ha dit de mi- veig clarament què sí, que potser De la Mole també “pixa fora test” qualque vegada.
    .

    Vaja! Matilde, de mi saps qui soc, què faig, què pretenc, i… -Déu meu!- fins i tot pretens fer veure que em manen el què he de dir?!
    Vaja manera d’insultar-me.
    Potser na Maite sí sap qui soc, prou llesta la consider. No sé si hi ha àrbitre en aquesta plaça, només pens que una “pitadeta” sí que et mereixes tu ara, Matilde.
    .
    De mi, l’únic que crec em cal dir en aquest bloc és que -i açò és la pura veritat- vaig votar al PSM a les passades eleccions municipals, i és precisament per açò què em crec amb el dret de poder opinar el què he opinat.
    .
    Si vols saber més de mi, Matilde, també et puc assegurar que no estic afiliat a cap partit polític i que dic només el que pens i sense por.
    .
    Matilde,
    Me critiques també per treu-ne una d’En Llach, bé, potser la que et trec ara també saps de qui és, però, insisteixo!, el Nom no és necesari,
    .
    .

    “Mig perdudes les paraules,
    les coses mig amagades
    i els homes meitat gest, meitat silenci.

    Per camps i ciutats, la por
    va fent callar una a una
    les veus dels vius i dels morts.
    I els homes meitat gest, meitat silenci.

    Però no pot ser sempre,
    però no és per sempre,
    però no serà sempre.
    També som vida nosaltres
    amb els nostres silencis
    i les nostres paraules,
    amb les nostres cases fetes
    de treball i d’esperances.

    Mig perdudes les paraules,
    les coses mig amagades
    i els homes, i els homes, i els homes…”

    .

  20. Matilde de la Mole Escrit el 14 febr. 2009 a les 22:45

    Saps, Nom Necessari, el que siguis, a qui votis o a quin partit estiguis afiliat, sincerament, no m’importa el més mínim. Però sens dubtes no és massa difícil esbrinar-ho per quan, com i què dius a aquest bloc.
    Al cap i a la fi les paraules no són sols allò que diuen, sinó per a què es diuen i quan es diuen.
    T’has acomiadat moltes vegades d’aquest bloc per sempre reaparèixer amb insinuacions, frases críptiques, atacs dissimulats…tota la parafernàlia que t’ha descobert…Recorda el que deia Clemenceau: “Manejar el silenci és més difícil que manejar la paraula”.
    .
    Ningú, Nom Necessari, t’ha negat el dret a opinar allò que et roti. Mil vegades hem dit que això és una plaça lliure, però sens dubtes tinc jo també tot el dret a dir allò que de tu en pens, talment com tu has fet amb mí. Sens dubtes és força divertit, i et record que la diversió, com deia Claudel respecte a l’alegria, “és l’únic deure que hi ha al món”.
    .
    Bé, Nom Necessari, no anirè, de moment, més enllà. Encara que sigui dolent per la salut -com bé m’adverteix Menorquit- he fet un vot temporal de silenci. Esperaré a dir-te qualque cosa un altre dia, quan tornis entrar al bloc a embrutar les aigües, a empudegar l’aire, a intentar fer-nos creure que ets votant del PSM…mentre l’ataques de gairell, tot llençant pútrides insinuacions…Nom Necessari, no ets aigua clara. Ho sé, ho sabem. Fas bona la cita de Sant Agustí: “Una virtut simulada és una impietat duplicada”.
    .
    ´”Sobre la por ” de Raimon al manco no és tan cursi com la de Lluís Llach.
    .
    Fins prest, Nom Necessari, fins que el PSM faci una passa endavant i tornis entrar per destil·lar verí contra el partit que dius votar i la persona que l’encapçala. T’esperem perquè una vegada més vagis “a verbis ad verbera”.
    .
    Però, de cap de les maneres, vull malbaratar una entrada al bloc només parlant d’aquest nom sense necessitat. Així que si ahir acabava amb una frase cèlebre del Pare Ubú, em permetreu, amics i amigues blocaires, que ho acabi amb un poema que crec copsa allò que és un bloc:
    .
    “Això són, en veritat, els pensaments
    de tots els homes
    en totes les èpoques i nacions, no són originals
    si no són teus tant com meus,
    res o gairebé res són
    si no són l’enigma i la solució de l’enigma,
    res són”
    .
    Segur que Bep Joan haurà reconegut aquest fragment de Whitman. Per a mi describeix allò que és un bloc: pensaments comuns, enigmes, solucions, paraules compartides que a vegades són i altres “gairerebé res són”.
    .
    Bona gent del PSM, aquest bloc de na Maite és un luxe !!!

  21. Pere Escrit el 14 febr. 2009 a les 23:09

    Na Matilde sempre està igual es pensa que per seguir a “rajatabla” l’opinió del partit, els qui no l’acabem d’entendre (i malgrat ser votants del PSM) no representen el PSM i ens acusa de ser o fer el joc del PSOE (aço si molt hàbil ella i sense dir-ho). Doncs no, el PSM va tenir més de 4.000 votants a les passades eleccions, molts, i per tant té moltes sensibilitats. Crec que bé del partit, i del seu futur, pot haver discrepàncies entre els votants (i són bones) per no s’hauria d’acusar a ningú de res. Perquè tots aquests votants del PSM, pensen de manera semblant (esquerra i nacionalista) i el que difereix en tot cas és l’estratègia a seguir. Un poc més de respecte no estaria malament, pel bé d’aquesta ideologia.

  22. ona Escrit el 14 febr. 2009 a les 23:46

    Pere, un poc més de 4.000 votants són els que va tenir el PP a les passades eleccions. Ja m’agradaria que a les properes eleccions el PSM tingués 4.000 vots. Açò seria sinònim de canvi en la política d’aquest poble, de majoria -absoluta?- psmera, de no haver de dependre de cap altre partit. De possibiltats n’hi ha, encara que ara ens hem de conformar amb els 1.500 (?) que es va aconseguir a Ciutadella. Què fantàstic és somiar!.

  23. mariantonia Escrit el 15 febr. 2009 a les 0:45

    Estic d’acord amb en Pere i en Nom necessari? Matilde, el personatge se t’està desviant, la vas començar poètica, irònica i amb els peus a terra; darrerament se t’ha convertit en un personatge estult, vulgar, impertinent… L’has de revisar perquè comença a ser un personatge de novel.la flaca que comença sent un i acaba sent-ne una caricatura. Just sembla sortit dels Nicolaidis…

  24. Zodiac Escrit el 15 febr. 2009 a les 6:38

    Molestes, Matilde. Els molestes. Senzillament perquè els dius la veritat a la cara. No canviis ni una coma dels teus escrits. Encertes cada vegada. Supòs que et deus fer un fart de riure de veure com surten com a botlets ara personatges a criticar-te i tot perquè has aconseguit des d’aquest bloc tenir un fort ressò en molta gent de Ciutadella.
    A sobre ni tan sols et llegeixen, diuen que defenses sempre la línia del PSM. Ni tan sols recorden que no és així, que vas dir públicament que no eres partidària, per exemple, del govern de concentració, i que en alló que has estat sempre ferotge és en criticar la possibilitat de pactar amb UPCM.
    He repassat els escrits de Nom Necessari? al bloc i tens raó: tot han estat insinuacions brutes mentre hi havia discrepàncies amb el PSOE. Ara ens ve amb cançonetes. El critiques i surten del no res una sèrie de “votants del PSM” que, em juraria que tot són el mateix, es posen a defensar-lo sense tenir en compte la seva tasca maliciosa.
    Matilde, segeuix així, Siguis qui siguis has donat més alè a aquest bloc que tots els noms necessaris que només han pretès, des de la mala fe, atacar na Maite i el PSM.

  25. Anna Escrit el 15 febr. 2009 a les 8:01

    Jo no som de cap partit i he votat a vegades al PSM. També a n’es Forum i al PSOE. Però si no estic d’acord amb el que fa el PSM ho diria clar i no faria lo que fa en “nom necessari”. Quan en Zodiac ho ha dit her mirat lo que havia escrit a n’es bloc en “nom necessari” i això no ho escriu un votant del PSM, jo també a vegades som crítica amb el PSM però si hagués de dir res ho diria sense conyes, males intencions i ganes de ferir com fa ell. A jo m’assembla que és un submarí del PSOE, i això és lo que na Matilde que té bon ull ens explica. Jo també crec que na Matilde no ha de canviar gens, és lo millor del bloc. És molt llesta, culta i li dóna mil voltes a tots els altres llevat den Menorquit. Sense ells això seria un muermo. També li dic a na Matilde que canya a la dreta i al PSOE si va amb la dreta. Aquests que diuen que voten el PSM i només entren per criticar segur que són monaguillos del PSOE. No escric tan bé com voldria però ho tinc ben clar, i a més a jo em va agradar els Nikolaidis.

  26. Bel Escrit el 15 febr. 2009 a les 9:09

    És fàcil atacar na Matilde, quan una persona es compromet i parla clar és ben fàcil atacar-la. Són els hipòcrites que tiren la pedra i amaguen la mà els que sempre se’n solen sortir ben lliurats.
    Aquí na Matilde no se’n calla una, explica els seus arguments. Altres com en nom necessari i els qui li riuen les gràcies es limiten a insultar o pitjor encara a dir mentides disfressades de mitges veritats. No diuen que són i de qui són sinó que fan veure que són propers al PSM per així atacar-lo esperant que això eviti que els hi contestem. Només na Matilde té el coratge de desemmascarar-los.
    Jo propòs que entre tots facem al facebook un grup de fans de Matilde!!!.

  27. Estribor Escrit el 15 febr. 2009 a les 10:09

    No pens defensar na Matilde de la Mole. Ella ho sap fer soleta, i de segur que quan es digni respondre tots gaudirem com sempre del seu escrit. De Nom necessari poca cosa hi ha que afegir, ell es qualifica tot sol: les seves entrades al bloc han estat per insultar na Maite (que si era covarda, que si estava gelosa de na Matilde, que si s’amagava…). Si això és argumentar una línia crítica a la posició del PSM, com diu en Pere, que Santa Llúcia li conservi la vista. A mi més m’assembla la rancúnia d’una persona que, disfressada per dissimular de votant del PSM, aprofita per intentar desacreditar-lo.
    Però el que més m’ha xocat és el comentari d’aquesta mariantonia, que semblla voler posar-se dalt una trona moral per tenir llicència per insultar. Què li assemblaria que li digués que ella és carrinclona, barroera i curta de gambals i que sembla una mal personatge de fotonovel·la?. Idò, no li dic encara que ho pens.
    Ja m’avisareu d’això del facebook.

  28. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2009 a les 10:16

    Sincerament, em sembla un debat ben estèril aquest d’anar dient si jo trob que sé qui ets i si tu no pots ser votants del PSM. Això ja sembla la discussió insuportable dels plens! A veure si encara hauré de fer de mediadora jo.
    I en Silve pot estar ben tranquil: tot i que aquesta situació és esgotadora, som dona de cap fort. No sé si tan intel·ligent com em considera Nom Necessari, però prou viva perquè expressions del tipus “tens por de governar”, “per què no vas a les negociacions”, “pactar amb UPCM és un mal menor” , “heu de pactar amb UPCM per desactivar la seva oposició” o, de les darreres, “ara ja sé que no tens por de governar”, em recordin molt, moltíssim, els discursos que provenen de segons quins àmbits. Ara bé, no perdré ni un segon batent-me el cap per intentar posar-li noms i llinatges.
    D’altra banda, també voldria dir que, la gent pròxima al PSM, sap on em pot trobar per comentar-me directament el que opinen de l’actuació del partit en aquest tema i en tants altres. De fet, he de dir-vos que, una de les possibilitats més emprades d’aquest bloc -tot i que no visible per a tothom- és la de “contactar” amb mi de forma privada. Això és el que fa la gent pròxima al PSM que, amb les seves opinions, vol ajudar-nos a fer créixer el partit. Bon dia!

  29. Àlmax Escrit el 15 febr. 2009 a les 10:30

    Marededeu com volen les avellanes per sa plaça! Unes volen per festejar, però altres van a ferir.
    Acab de llegir les versions electròniques dels diaris avui i he pensat que el bloc ja se n’hauria fet ressò, peròsembla que estava per altres coses. Jo només comentaré que estic content que finalment s’hagi fet camí cap a cualque lloc, perquè ja era el moment de fer passes cap a una cosa o una altra. Pens que si l’acord prospera i recull el suport del regidor que falta (sigui en Triay, el PP o de qualsevol dels regidors trànsfugues!) hauriem de deixar enrera totes aquestes discusions i començar de debò a mirar cap endavant per donar suport a un govern que pugui mostrar que es pot governar dalt la sala amb seriositat quants anys fa que no ho veim, a Ciutadella?).
    Salut!

  30. Matilde de la Mole Escrit el 15 febr. 2009 a les 10:51

    Estimats blocaires, no perdré avui el temps amb qui tot solet s’embruta. Fa un dia de sol i fred que demana contemplar el mar. Defensar-me?. Ja ho heu fet abastament, gairebé massa, fins al punt d’enrojolar-me. A més na Maite ha posat seny, altra vegada, enmig de l’esvalot que, com de costum, han mogut les meves paraules.
    .
    Per això, pel dia que fa, pels vostres ànims i per la reflexió de na Maite, i també la d’Almax, em limitaré a deixar, al bloc, un poema. La poesia ni decep ni amarga. Això sí, abans de marxar fins el vespre, només dir-vos que feia temps que els comentaris no m’estimulaven fins al punt de la rialla. Pot ser des de que Ubú entrà en persona, per Nadal, entra cava i cava. Què seria la vida sense aquests espais “en dies fora del temps” ?.
    .
    “Obro al matí d’un blanc dilluns
    la finestra, i el carrer indiferent
    roba entre les llum i les remors
    ma presència infreqüent entre les fulles.
    Aquest moure’m…en dies totalment
    fora del temps que consagrat semblava
    a mi, sense retorns ni aturades,
    espai tot ple del meu estat,
    quasi prolongació de ma existència,
    del meu calor, de mon cos
    i s’ha trencat…Sóc a un altre temps,
    un temps que disposa de llurs matins
    a aquest carrer que esguardo, ignot,
    enmig d’aquesta gent fruit d’una altra història.”
    Pier Paolo Pasolini

  31. Nom necessari? Escrit el 15 febr. 2009 a les 12:02

    Ahir, al sermó d’en Bosco, a la missa de la Parròquia de Sant Esteve, l’orador va comparar els creients en les diferents religions ( Musulmans, budistes, cristians…). Ens volia ver veure que, així com “els altres” s’identifiquen rigorosament amb la seva religió, també noltros potser ens hauríem de saber “identificar” (caracteritzar, diferenciar) un poc més.
    .
    Bé, a mi no em va agradar gens aquesta comparació, sense voler dir açò que jo tingui res contra aquesta “identificació” que, a vegades, no es res més que el pretendre açò, el mostrar una pròpia identitat.
    .
    Però la meva crítica, tant al sermó d’en Bosco com a algunes “línies” d’aquest bloc, és precisament en aquesta pretensió d’alguns -Matilde al cap davant- que em sembla la de voler quedar-se closos dins de sí mateixos, com dient: “En el PSM ja som prou, no hem de menester ningú més, alerta amb els infiltrats, alerta amb qui no pensi exactament com noltros/com jo…”
    .
    .
    I tu Maite, ara em surts parlant de “…la gent que vol ajudar-nos a fer créixer el Partit”.
    Mira, és precisament açò el que ara vull donar a entendre, alguns sembla el volen petit el Partit; i ja sé que no hi ha cap mal en ser “petits”, però si el que fan es espantar a gent com jo, que perquè critica ja el pretenen ofendre amb un caramull d’insults… què vols que digui, potser ells tenen “la veritat”, la veritat com la de l’Església Catòlica que ens volia fer veure en Bosco al seu sermó.
    .
    Potser és senzillament açò, que un ja no creu gaire en absolutes veritats.
    .
    Feu el que vulgueu, Maite, però, perdona, jo no et diré allò de que “el que faceu estarà ben fet, bona gent del PSM…” no.
    Jo et repetiré la “meua” veritat. No tan sols et vaig votar sinó que voldria poder tornar-te a votar.
    .
    I no crec que la meva actitud “d’orientació política” sigui única a Ciutadella. Jo vull una esquerra que gestioni, que faci.
    .
    I Matilde, perdona’m que deixi ara per tu les grans paraules, les cites literàries y les poesies. I sobre tot vull que escoltis de mi una gran veritat què et vull dir: gràcies, moltes gràcies.

    .

  32. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2009 a les 13:00

    Aquí, les opinions de tothom són benvingudes, coincidesquin o no amb les meves. Així, només fent un repassó per damunt, respecte a la moció de censura i el futur govern alternatiu, record haver tingut divergències amb Menorquit (respecte a l’opció de deixar la situació com està); amb Àlmax (més partidari del govern de salvació però que, avui mateix, es felicita per la possibilitat de canvi, i tot no ser la seva primera opció); amb Matilde de la Mole (gens partidària del govern de salvació); i amb “Nom necessari” (que m’ha retret no haver anat a les negociacions, tenir por de governar, ser del partit de la burgesia, etc, etc). Això, entre d’altres.
    El to de la meva resposta ha estat sempre -així ho he intentat- correcte, tot i que és cert que, davant la insistència de segons quines idees que ja havia rebatut, he pogut ser més expeditiva.
    Respecte al que surt avui a la premsa, si tot va bé, podrem tenir una esquerra que governi (com vol Nom Necessari). Un govern que pugui mostrar que es pot governar dalt la sala amb seriositat (com diu Àlmax). I un govern en què el PSM hi pugui participar sense renúncies ideològiques impossibles de justificar (com volem la majoria de militants i simpatitzants).

  33. Matilde de la Mole Escrit el 15 febr. 2009 a les 15:40

    Vinc, torn de la platja, amb ganes de comentar el que he llegit els diaris. És el que pens fer, però ara vull contestar, amb poques paraules, a Nom Necessari.
    .
    Tinc memòria, Nom Necessari, i fins ara els que defensàvem la positura del PSM no erem rebatuts amb els teus arguments, al contrari ens acusaves de “comentaris enfeminats”, “d’intencions foscament orientades, etc”.
    .
    Vull recordar també, que fa un temps, ja vaig brindar-te un brot d’olivera en senyal de pau. La teva reposta va ser un atac frontal a comptes d’un adjectiu mal escrit que et va permetre enfilar un seguit de males elucubracions. I això després que haguessis fet una cita de Ghandi que em va fer titllar-te de “col•lega de cites”.
    .
    Tinc memòria.
    .
    Si més no ja et deix en pau, Nom Necessari, malgrat em segueixi semblant molt estranya la fórmula que utilitzes – i que pel que veig no sóc la única que ha copsat- per “engrandir el PSM”, res d’arguments sinó insinuacions, disseccions de cada paraula…
    Ni una sola vegada res que el PSM ha fet ha merescut la teva lloança. Fins ara. Però deixem-ho córrer. Fins ara.
    .
    Quan jo encoratj a la bona gent del PSM, dient-los “faceu el que faceu estarà ben fet”, ho faig des de la més absoluta consciència que la tasca que estan fent és força dura, desinteressada i sense cap mena de gratificació personal. Llavors persones com jo, que per mandra o covardia, mai hem estat a primera línia de la política hem d’encoratjar aquesta bona gent que diàriament se la juga a costa de molt temps de la seva vida.
    .
    No confonguis el PSM amb el que diu Matilde de la Mole. Segueix votant na Maite si és veritat que la votares. Jo no sóc res del PSM, més que una votant entusiasmada amb un partit coherent, ètic i que mai l’ha decebuda.
    .
    Per acabar, Nom Necessari, només una darrere cosa: qui ha encetat la polèmica has estat tu, amb el teu comentari maldestre: “Va, Matilde de la Mole, què no dius res ara?”.
    Quan em llencen un guant a la cara, amb plaer accept el repte. Ara no et queixis, no et lamentis si el rebot no ha agradat les teves orelles.
    .
    Així i tot, Nom Necessari, segueix fent créixer el PSM, amb això coincidirem, però no dubtis que si el que escrius no m’agrada ho diré sense cap por ni mania. Al cap i a la fi el que pensa i escriu Matilde de la Mole és només de la seva collita.
    .
    Com deus haver notat, no he inclòs, a aquesta entrada, cap cita, poesia o referència literària, així que sisplau no em donis les gràcies. T’hauria de contestar: no hi ha de què.
    .
    Més tard, parlarem de política. De com el PSM, per entre penyals i barrancs, va avançant sense vendre’s. Fins ara.

  34. Nom necessari? Escrit el 15 febr. 2009 a les 18:16

    .
    Molt optimista te veig, Maite,
    Em referesc a quan dius,
    .

    “…podrem tenir una esquerra que governi (com vol Nom Necessari). Un govern que pugui mostrar que es pot governar dalt la sala amb seriositat (com diu Àlmax). I un govern en què el PSM hi pugui participar sense renúncies ideològiques impossibles de justificar (com volem la majoria de militants i simpatitzants).”
    .

    Però t’assegur que a mi encara no em surten els nombres (no són el meu fort les matemàtiques); PSOE PSM sumen 10, no? O pot ser és la Llei la que no entenc, jo em pensava que per la “Moció de Censura” se’n necessitaven 11 de vots (onze acords).
    Perquè et no pensaràs, Maite, que JT el regalarà el seu vot…
    Moltes vegades aquí he dit que el Nom no ho és necessari, i ho mantinc; el que si t’assegur que ho és necessari és el vot que ens falta per la majoria absoluta.
    .
    Sort!
    .
    …Ara sí que l’hem de menester a la sort.
    .

  35. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2009 a les 18:37

    Si tot va bé, he dit, podrem tenir canvi a Ciutadella. Si tot va bé. Som ben conscient que ens falta un vot per a la moció de censura. Regalar el vot? Mira, Nom necessari, entenc perfectament que no ho vegis clar. I pots tenir tota la raó del món. Jo, però, crec que, a canvi d’aquest vot, feim fora un govern il·legítim i que, això, ja és molt. A més, demanar poder formar un govern ideològicament coherent -quan PP i UPCM ja han governat i tots hem vist com ha acabat- em sembla que és legítim i, en cap cas, no vol dir que pensem arraconar ningú. Ni molt manco.

  36. Nom necessari? Escrit el 15 febr. 2009 a les 18:49

    Totalment d’acord,
    …igualment, sort!

  37. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2009 a les 18:54

    Gràcies! La necessitarem.

  38. Matilde de la Mole Escrit el 15 febr. 2009 a les 19:37

    Res a afegir al que ja ha dit na Maite, ha exposat clarament quina és la situació actual. Sens dubtes crec que el PSM ha optat -i aconseguit- l’opció correcta.
    .
    El vot que falta?. Crec que s’hi haurien de sentir obligats a donar-lo tant el PP com UPCM. El PP perquè seria una forma de netejar la sirtuació de la que n’és culpable, UPCM perquè ha basat tot el seu discurs en l’atac als trànsfugues i la seva pretesa honestetat i absolutat absència d’ambició d’ocupar una cadira.
    Se’ns dubtes si es neguen tant un com l’altre es retraten.
    Seria la demostració que el PP és el mateix sota noves disfresses i que UPCM , per molt que prediqui, el que desitja és poder..i res més.
    UPCM ha anat creant un cercle entorn del desconeixement, la retòrica rimbombant i la simplicitat de les idees. Deia Joseph Arnold que “el pitjor càstic pels qui no s’interessen per la política és que seran governats pels que sí l’interessa”. És el paradigma dels ascens dels feixismes en general i del populisme d’Ubú, en particular.
    Però, ara s’haurà de mirar a l’espill, fer front a les seves pròpies contradiccions.
    Per què optarà Ubú?.
    Per fer fora els trànsfugues malgrat això no li comporti tenir cadira, o per mantenir-los al poder perquè l’esquerra no li han ofert cadira?.
    És el seu dilema, no crec que hamletià, però sens dubtes està a la cruilla de la que parla Coelho “el qui ho vol veure-ho tot clar abans de decidir, no decideix”. Ara és la seva responsabilitat, la tindrà sobre la taula i no pot torbar-se, com diria ell “pel bé de Ciutadella”.

  39. Ruth Escrit el 15 febr. 2009 a les 21:10

    Un altra cop donant una volteta per aquest blog, avui amb un tema molt seriós, encara que hi hagi gent que consideri que la política no és interessant, jo crec que ens hauria d’interessar a tots ja que els polítics, ens agradi o no, són els que gestionen els doblers públic i decideixen si és fa una cosa o l’altra amb aquesta doblers. Vis el que passa des de l’estiu a Ciutadella, crec que ja és hora d’un canvi, un canvi arriscat, sí, sempre ho són però Ciutadella i els ciutadellencs ho necessiten, així no si pot estar!!!!
    Ànims als que entrau amb ganes de fer projectes i coses per Ciutadella que els ànims no decaiguin encara que la lluita a dins dels pactes és molt dura
    Ànims Maite

  40. Menorquit Escrit el 15 febr. 2009 a les 21:25

    És ben cert, Maite, que em divergit en ocasions. Jo sempre he dit que no era bo un govern de concentració, que no era coherent pactar amb Gener perquè és corresponsable dels fets. Amb Joan Triay el govenr es faria difícil. He dit més amunt que no veia un govern PSOE-PSM ni viable ni resistent i que rebria fort si fos així.
    .
    Tanmateix, i vista la premsa avui, l’acord entre PSM-PSOE per formar govern és un fet. Ara cal trobar un vot per a que prosperi la moció de censura. Joan Triay ja ha dit que no hi haurà vot si no l’inclouen en el govern, i PSM ja ha dit que no és possible incloure’l. Així que tenim que només na Tonyi Gener pot afavorir la moció i pens que hi donarà el seu suport. Al PP l’interesa massa fer-los fora i tenir un govern d’esquerra per muntar l’atac polític des de l’oposició.
    .
    UPCM vol protagonisme de govern, és evident. És cert que he estat reticent al pactes de salvació, tanmateix record que també vaig que un mal menor per al PSM és formar govern (amb 10) i comptar amb el suport extern de Joan Triay. També record hacer comentat que davant l’excepcional situació, que la primera responsabilitat de fer fora el dissidents és del PP i d’UPCM. Davant el desacord d’un quatripartit, el PSM pens que ha escollit la solució menys dolenta possible. Ara que es mullin el PP i UPCM. De seguir el grup mixt al govern depèn d’ells i amb açò estic d’acord amb Matilde de la Mole.
    .
    Per acabar, dir que cal esperar si prosperar la moció, i si fos així, la gran pregunta és què faran els regidors del grup mixt: quedaran a l’oposició tots? Dimitaran? s’inscriuran a Ume? Si alguns o tots dimiteixen, que hi cap la possibilitat, els seus llocs els ocuparan els membres de la llista electoral del PP. Si fos així, aquest partit es reforçaria molt al consistori. De totes maneres, cal esperar si hi ha el vot número 11 per la moció.
    .
    Si governau, Maite, serà dur, però molts ànims.

  41. Àlmax Escrit el 15 febr. 2009 a les 21:34

    “Si tot va bé, hi haurà canvi” i jo afegiré que si no va bé, igualment vos podeu sentir orgullosos (jo m’hi sent com a simple votant) dels esforços que heu invertit en arribar a acords, de la feina feta i de com heu aguantat pressions i atacs. Mai tots els votant d’un partit, per petit que sigui, estaran d’acord amb totes les decisions que es prenguin, que per això cadascú té les seves opinions, però encara que una decisió en concret no sigui la preferida per algú, la manera com es discuteix, els arguments que es donen i la confiança en el fet que s’ha obrat des de l’honestedat i amb unes prioritats clares des del primer dia fan que la confiança que us vaig fer, en el meu cas, es mantingui intacta.
    Seguiu responent a les expectatives igual que el primer dia, fent les coses ben fetes. Felicitats.

  42. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2009 a les 22:36

    Gràcies a tots pels vostres ànims. Ja he dit, en moltes ocasions, que si la solució de tot el que està passant a Ciutadella fos fàcil, ja no tindríem problema. Tal vegada pot anar bé visualitzar les opcions que hi ha:
    a) Deixar els trànsfugues fins al 2011.
    b) Fer una moció de censura per fer-los fora.
    1. PP-PSOE-PSM- UPCM. Ja s’ha demostrat inviable per les pretensions d’alcaldia de PP i PSOE.
    2. PSOE-PSM-UPCM. El PSM no vol pactar amb un partit ideològicament als seus antípodes.
    3. PSOE-PSM. Necessitam el vot de PP i/o UPCM i, d’entrada, cap dels dos no el vol donar. El PP perquè una part del partit és pròxima als trànsfugues. UPCM perquè vol una regidoria.
    4. PSOE-UPCM. Sembla que el PSOE no el contempla. Seria possible perquè el PSM votaria la moció sense demanar res a canvi només per fer fora el govern il·legítim.
    Al·lots, aquest és el panorama. De totes les opcions, descartada l’opció 1, jo crec que hem d’intentar la 3. Que és arriscada, com diu Menorquit? Sense cap dubte. Que no reflecteix el que va sortir de les urnes? Inqüestionable. Ara bé, si el juny de 2007 vam apel·lar a aquest darrer motiu per no acceptar l’opció 3, avui per avui, la situació fa que l’haguem d’intentar. Jo no sé què passarà. Jo no sé què faran PP i UPCM. L’únic que sé és que, per part del PSM, més ja no podem fer. Demanar-nos que acotem cap ideològicament per solucionar el problema creat pel PP, em sembla excessiu. I, com diu Àlmax, hi haurà qui ho entengui i qui no. Ara bé, ningú no ens podrà acusar d’haver fet fracassar cap opció per voler alcaldia o govern a qualsevol preu. Ningú.

  43. Menorquit Escrit el 15 febr. 2009 a les 23:22

    Tenc la sensació que el PP ha de voler votar a favor de la moció. Ara bé, i com dius Maite, si dins el PP hi ha reticències perquè el grup mixt és més pròxim als seus afiliats que no un govern d’esquerres, veig un problema dins el PP, i la prova fefaent que el PP no s’ha regenerat. Els importa un rave l’ètica política, només el poder a qualsevol preu.
    .
    Si ni UPCM ni PP no donen suport a la vostra proposta, quedarà molt clar que aquests dos partits prefereixen més els mixtos que vosaltres.
    .
    Veig que passau més pena vosaltres per treure el mixtos que els culpables de la situació, PP i UPCM (recordem que va pactar amb ells) i aquesta angoixa s’ha d’acabar.
    .
    Hi veus sortida a un pacte PSOE-UPCM?

    Creus que al PSOE ha intervingut l’executiva insular en el cas Ciutadella?

  44. Vela Escrit el 16 febr. 2009 a les 0:26

    He anat tafanejant durant tot el dia els comentaris i ja fa estona que tenia ganes d’intervenir, però tinc dos exàmens aquesta setmana i no són gaire assequibles i s’hi ha afegit un robatori a gent que viu prop meu i m’ha dut mals records, que s’han convertit en nervis.

    El cas és que, el que aquest matí, quan he fet la primera ullada als comentaris, ja s’hi insinuava el pacte, i, quan al migdia he posat les notícies d’IB3, la possivilitat del pacte, per sort sense Ubú, (Matilde, em permeto manllebar-te la idea), m’ha vingut una alegria enorme, una alegria que, des de fa molt de temps, cap polític no era capaç de fer-me sentir.

    Ara toca esperar que el PP doni suport a la moció, tant de bo sigui així i, si ho és, només espero que el nou govern sigui capaç de fer-me tornar la credivilitat amb la classe política en general: com he dit altres vegades, mai he deixat de creure en les persones, ja que crec que el que falla, és el sistema.

    Molta sort, Maite, espero que tot surti bé.

  45. Maite Salord Escrit el 16 febr. 2009 a les 8:05

    Menorquit, jo només sé el que passa a ca meva (políticament, al PSM). Per tant, no et puc contestar les dues preguntes que em fas. Estic totalment d’acord amb tu que, en aquest cas, qui hauria de votar la moció, si de ver s’ha regenerat, és el PP, que va provocar la situació que tenim. Ara bé, tots sabem com van anar les darreres eleccions de la Junta local d’aquest partit a Ciutadella. Per tant, veurem què passa. Aquesta setmana serà decisiva per aclarir d’una vegada si hi ha possibilitat de moció o queden els que hi ha. Esperem que, com ens desitja Vela, hi hagi sort.

  46. àlex Escrit el 16 febr. 2009 a les 21:00

    Benvolguts placers i placeres: xal com un al.lot petit llegint totes les intervencions del fòrum. Fins i tot les tirades d’avellanes amb més o manco mala llet que sovintejen darrerament. Perquè no em direu que mesclar política municipal ja no amb literatura com ha fet de fa estona na Matilde sinó directament amb crítica literària com s’atreveixen a insinuar na mariantonia i n’Anna no és de dalt de tot.

    Maite: tal vegada hauràs de comencar a demanar una comissió -ep: legal i en blanc, evidentment, no és qüestió de badar amb tant espia com hi ha solt- a Proa de tanta propaganda subliminal.

    salut

    (i perdonau el meu teclat sense c trencada)

  47. Menorquit Escrit el 16 febr. 2009 a les 21:58

    Què respondrà en Joan Triay a la proposta de moció PSOE-PSM?
    .
    Va!! Animau-vos. Per què dirà que SÍ? o per què dirà que NO?
    .
    Jo pens que dirà que sigui per què no suportarà que seguesquin els mixtos al Govern, encara que no se’n sorti amb la seva que era entrar al govern.
    La raó: perquè va dir que no donaria el vot favorable si no tenia regidoria de Govern; en canvi avui diu que respondrà en 24 hores. Què vol dir açò? Que el primer que vol es treure els mixtos, però pressionava per tenir lloc de govern i perquè era el que havia aprovat la seva executiva. Ara que no hi ha govern n o vol desaprofitar l’oportunitat de treure els mixtos, però ha de convèncer a la seva executiva. Si diu que NO, tot queda igual i açò li pesarà.

  48. Bep Escrit el 16 febr. 2009 a les 22:00

    Només desitjar-vos molta sort i seny.

  49. Menorquit Escrit el 16 febr. 2009 a les 22:01

    Jo pens que dirà que SÍ… perquè no suportarà que seguesquin els mixtos al Govern, encara que no se’n sorti amb la seva que era entrar al govern…… És imcompleta la frase de més amunt.

  50. Menorquit Escrit el 16 febr. 2009 a les 22:10

    Una altra cosa: UPCM votarà que sí a la moció, li pesarà allò dels trànsfugues. Ha dit que el PSM ha prioritzat la ideologia a l’interès general; per aquesta mateixa raó ha de dir que SÍ a la moció, per prioritzar l’interès general a la seva ideologia.

  51. Pere Escrit el 17 febr. 2009 a les 0:05

    Totalment d’acord amb en Menorquit, Triay té l’obligació moral de dir que sí a la moció. I així ho esper i ho desig.
    Ànims, i a formar un govern d’esquerres amb el vistiplau d’UPCM. I sobretot s’ha de tenir en compte que en Triay millor tenir-lo aprop que no com enemic, perquè podria dinamitar el pacte. Però ànims i molta sort, i que el Govern PSOE y PSM duri molts anys, i tant de bo la próxima legislatura no s’hagi de dependre d’un personatge com en Triay.

  52. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 8:16

    Àlex estimat, en aquest bloc som així d’originals! Literatura, política, crítica literària, futbol, avellanades… A diferència de quan escric una novel·la, aquí, els “personatges” van absolutament per lliure. Encara que he de confessar que, en més d’una ocasió, qualque personatge novel·lístic també ha acabat fent el que ell volia i no el que jo tenia previst. I això és fantàstic. Jo també xal molt.
    Respecte al tema moció de censura, veig en Menorquit i en Pere molt convençuts del vot favorable d’UPCM. Veurem que decideix la seva Junta. Jo reconec que, com sempre, som molt escèptica. Fins que no ho vegi, no m’ho creuré. De totes maneres, no haurem d’esperar molt a conèixer el resultat de la votació. Avui vespre es decidirà. Ja en rallarem.

  53. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 11:42

    Certament, serà molt divertit veure tants terratinents junts discutint si donen o no donen suport a una proposta d’un pressumpte govern d’esquerres. Lo primer que faré demà matí (com cada matí, per altra banda, però amb més ganes) serà mirar els pamflets insulars per veure si hi ha una foto…

    Pensant pensant, m’he ficat dins tots els possibles escenaris que comentes, Maite, i crec que te n’has deixat un (em sap greu, però tenc pensaments paranoics, estic llegint 1984 i “La gran estafa de la medicina nazi”, i a part duc unes setmanes jugant bastant a Risk). S’escenari és es següent:
    5. UPCM vota a favor de sa moció de censura que proposen PSOE-PSM (en aquest punt, m’envies un mail i veig sa notícia ensoldemà amb una bona ressaca), però com que només se’n pot fer una cada legislatura, espera que es trànsfugues se’n vagin, i quan entren 9 regidors nous del PP els hi proposa un pacte i… zas! es converteix en alcalde.
    Esper que quedi en açò, una paranoia conspiratòria.

    I encara un altre:
    6. PSOE-PSM aconsegueixen un vot per fer una moció de censura, però hora de triar batlle o batllessa no es posen d’acord es partits de s’Ajuntament, no hi ha batlle i s’instaura s’anarquia a n’es govern de Ciutadella (seria divertit…)

    Salut! I bon dia amb bon humor.

  54. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 11:43

    Maite, esborra aquest darrer comentari si trobes que és donar idees…

  55. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 12:38

    Kintet, molt divertit el teu comentari però les propostes que fas no són del tot factibles. Per començar, un regidor només pot signar una moció de censura per legislaturai i això vol dir que, encara que el PP recuperi els 10 regidors, necessitaria el vot d’en Triay per fer una altra moció de censura, cosa que no podria ser. Ara bé, si ell dimitís i entràs un altre d’UPCM, llavors sí que seria possible.
    Pel que fa a l’opció 6, a la moció ja hi ha la proposta d’alcalde/essa. Per tant, qui la signa, es compromet a donar-li l’alcaldia. I d’anarquia… millor que en rallem un altre dia!

  56. Nom Necessari Escrit el 17 febr. 2009 a les 16:27

    Toc, toc, bones tardes.
    “som molt escèptica” diu ara na Maite respecte al tema de la Moció.
    …I jo que la veia optimista i, me semblava, amb pocs dubtes, ella. Ai …ai, avam què farem..
    .
    O potser és, Maite, que els nostres punts de vista respecte al tema (la Moció), s’estan atracant?
    .
    …Però jo no gos a dir ni que som escèptic, jo dic directament que som pessimista.
    .
    Crec que la dreta a Ciutadella, -diguis PP o siguis UPCM- és molt llesta, molt “punyetera”, que se les saben totes, i no es deixaran fer aquest “gol”, no.
    O els forcem a que claudiquin o -crec jo- sense veure’s obligats, no donaran res a l’esquerra.
    Aquesta gent de dretes, als d’esquerres, ens veuen com a dimonis, Maite, …no et pensis que raonen gaire, no, que tenen una mentalitat i una cultura d’anys i generacions que no és tan fàcil que canviïn.
    .
    Ara no record qui deia mes amunt que el PP votaria a favor… Ni somniar-ho!, crec que abans es clavarien agulles als ulls.
    .
    Jo el que crec, si em permeteu la opinió, si em permeteu que exposi la única sortida que crec viable, seria, demanant el vot a JT, que el Soe, més endavant li cedeixi “Governació” …o “cementiris”…
    Així el PSM no se’n podria fer responsable, el PSM es quedaria les mateixes competències que el dia després de la Moció. I hauria estat el PSOE qui hauria cedit part de les seves “regidories”.
    .
    No ho sé eh, no carregueu massa contra mi, Matilde perdona’m la vida, com sempre aquí dic el que pens, repetesc que no soc (afiliat) de cap partit ni m’ha orientat ningú.
    .
    L’únic que vull ara és que triomfi la Moció de Censura.
    …I m’haguera encantat poder sentir prest una “Convidada” de na Maite Salord per Sant Joan, …però només el canviar la “protocol•lària i ja quasi avorrida de Brondo ja ho consideraré un gran avanç.
    .
    La sort ens pot caure del cel, sí, però a vegades també s’ha de saber anar a cercar.

    .

  57. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 16:50

    “(…) encara que el PP recuperi els 10 regidors, necessitaria el vot d’en Triay per fer una altra moció de censura, cosa que no podria ser.”

    Una cosa és qui cobra com a batlle i s’altra, ben diferent al manco a Ciutadella, qui actua com a tal. Quan tot semblava normal i governava PP-UPCM legítimament, a n’es plens en Joan Triay votava a favor també de propostes que feia s’esquerra o sa pseudoesquerra, amb lo que sa superioritat de s’equip de govern era més fictícia que una altra cosa. I així, qui deia que tenia es poder no era qui el tenia en realitat. Amb açò vull dir que encara que aquest home voti per un batlle o batllessa del PSOE o PSM, un moment donat (que podria ben ser quan el PP recuperi es 10 regidors i, amb ells, sa legitimitat perduda) es pot girar sa truita i que comencin a aprovar propostes aquests 11, sense contar amb sa batllessa (ara per ara, teniu ses papeletes tu i na Carbonero) ni amb els altres regidors de s’hipotètic equip de govern, ja que per ideologies UPCM s’assembla més a PP que no a PSOE o PSM. I qui tindrà es poder real i qui s’anomenarà batllessa o govern tornarà a ser independent.
    .
    De vegades, es nom i sa cosa no són lo mateix. Us ho diu un jugador empedernit de Risk.
    .
    Que consti que açò no és una profecia, ho dic a risc d’equivocar-me, i reconec humilment sa meua ignorància, sobretot en temes polítics. Però sa vida és així, dius lo que penses i si és un ventall qualque ànima caritativa t’ajuda a comprendre-ho. Gràcies!

  58. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 17:03

    Crec, Nom Necessari, que treure els trànsfugues i donar un govern amb cara i ulls a Ciutadella, hauria de ser prou perquè la dreta votàs la moció de censura. Hauria de ser. No sé si serà. Tu mateix dius que la dreta ens veu com a dimonis. I, si és així, per què ha de voler governar amb l’esquerra? Això és el que jo no entenc. Si jo fos l’única regidora del PSM a l’ajuntament i tingués l’opció de fer fora un govern il·legítim i de donar estabilitat al meu poble, els donaria el vot sense dubtar. El que no voldria, per principis, és governar amb ells. Però bé, ja veurem, al final què passa. La teva solució és un poc recercada i, personalment, em semblaria que és una estafa a l’agrupació del PSM de Ciutadella que ha manifestat que no vol governar amb la “dreta social”.
    Kintet, ara he entès el que volies dir i tens raó. Per tant, significaria tenir un govern en majoria governar amb UPCM? Ho ha representat per al PP? La resposta és evident.

  59. gavina coixa Escrit el 17 febr. 2009 a les 17:52

    Tothom parla del mateix escenari però s’en pot obrir un de nou, més encara després del què he sentit a la COPE.
    Bé, abans d’entrar en aquest, i aprofitant el què diu Nom Necessri, plantejaré la meva reflexió però amb un raonament ben diferent al d’el; tot i que entenc perfectament el seu raonament. Diu:
    “Jo el que crec, si em permeteu la opinió, si em permeteu que exposi la única sortida que crec viable, seria, demanant el vot a JT, que el Soe, més endavant li cedeixi “Governació” …o “cementiris”…
    Així el PSM no se’n podria fer responsable, el PSM es quedaria les mateixes competències que el dia després de la Moció. I hauria estat el PSOE qui hauria cedit part de les seves “regidories”.
    La meva impressió és que aquest és el gol que vol colar el PSOE al PSM. Crec que una cosa és que UPCM voti la moció ara i presumptament a canvio de res, i l’altre, que després, d’aquí un temps, sortí a la llum el que realment crec que han pactat PSOE-UPCM: cedir-li alguna area, presidir algunes comissions, presidir alguna fundació …… El PSM, haurà cedit a la pressió i opinió del PSOE i als satèl•lits que el PSOE ha anat enviant a cavalcar per Ciutadella i explicant als quatre vents el dolents que eren els del PSM.
    Què fa llavors? Tornam a tenir una altra crisi a ciutadella, cosa que la gent possiblement ja no entendria, marxa del govern i deixa el govern PSOE-UPCM, o …Cal recordar que qui signa una moció de censura en una legislatura ja no en pot signar cap més.
    D’altra banda, el nou escenari que es pot donar, és que, segons he sentit a la COPE, alguns regidors del grup Mixt dimiteixin. SI és així, coincideix que un ell és el Batlle,i ho fa abans de què es presenti la moció – en el cas que es presenti -, ja no hi ha Moció de censura que valgui. Ja no hi ha batlle a censurar. Llavors hi ha nova elecció de batlle i en cas que cap d’ell obtinguin la majoria absoluta necessària per governar ,ho faria la llista més votada: el PP, és a dir, na Tonyi seria Batlle.
    Què creieu que els costarà més al Grup Mixt: donar protagonisme a UPCM i que els treguin, o establir una petita reconciliació amb el PP i que com a mínim segueixi governant la dreta, el PP, els qui poden governar amb el mateix programa que el Grup mixt- segons paraules seves -, Jo crec sincerament, que abans de donar la clau al UPCM ells mateix obriran la porta als menys dolents i menys allunyats: PP
    De totes maners, possiblement no l’encerti, ja que a Ciutadella pot passar de tot. Ara, el que si tenc clar, és que el PSOE farà tot el possible per no perdre aquesta oportunitat de Governar, I, el què em tem, és que també arrossegarà al PSM.

  60. Nom Necessari Escrit el 17 febr. 2009 a les 18:37

    I clar, Gavina, Jo també he dit que,
    .

    Crec que la dreta a Ciutadella, -diguis PP o diguis UPCM- és molt llesta, molt “punyetera”, que se les saben totes, …/…
    .
    …Tanta por per donar una regidoria a JT, quan se les quedaran totes, les regidories.
    .
    Avui, passejant per Ciutadella, he vist un cartell “il•legal”, encara que vos sembli una tonteria era un cartell il•legal, estava exposat al carrer i senzillament deia: “prohibido aparcar, se avisará a la grua”.
    Mireu per on jo he pensat que coses així podrien canviar en el futur. Vull dir que tenim una Llei de Normalització Lingüística de la que se’n estan enfotent descaradament.
    .
    Doneu-li quatre miques en En JT i comencem a fer política, la política necessària, la que ens pot donar un mínim de dignitat.

    .

  61. Àlmax Escrit el 17 febr. 2009 a les 18:51

    Creus que hi haurà moció de censura a l’ajuntament de Ciutadella? Creus que hi haurà moció de censura a l’ajuntament de Ciutadella? Si creus que hi haurà moció, envia un sms al 55XX amb el missatge MOCIONS.SI. Si, per contra, creus que la moció no progressarà, en el benentès que entenem que no progressarà en el sentit que no es presentarà perquè no arribarà al suport de la majoria absoluta dels regidors de l’ajuntament, aleshores envia un sms amb el missatge MOCIONS.NO. Repetexo: enviau MOCIONS.SI si creis que hi haurà moció i MOCIONS.NO si creis que no n’hi haurà al telèfon del bloc!
    😉

  62. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 20:01

    Àlmax, arran d’una entrada sobre el Barça, en Menorquit va dir que havia col·locat porteries a la plaça. Ara bé, déu me’n guard de posar-hi telèfon! Només m’hi faltaria aquest desgavell. A més, en unes hores sortirem de dubtes i, no us preocupeu, quan sàpiga què ha decidit UPCM, us ho faré saber. Podeu estar tranquils.
    Per cert, sembla que això de la dimissió dels dos díscols no és cap broma. Ara, si un d’ells és l’alcalde… bon ball tornarem a tenir!

  63. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 21:22

    Hola Maite, hi posaran també càmeres de seguretat, dos ‘sernos’ de nit i força llum. Esteis molt vigilats!!!
    .
    Sobre la moció, potser que no hi hagi moció. Ara torn.

  64. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 21:45

    Sa cosa seria sèria (crec que em permet es luxe d’inventar-me un accent diacrític a fi que s’entengui i escriure tal com xer…) si es rumors són certs.
    Què passaria si es batlle dimitís? Qui seria batlle? Es nombre 2 de Díscols S.A. a ses llistes? Sa regidora del PP? Quedaríem sense batlle? Anarquia a Ciutadella? A sa Convidada es Caixer Senyor xerraria directament amb sa paret?

  65. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:17

    Bona reflexió Gavina Coixa. Nom necessari, si tu volies dir el mateix que la Gavina Coixa, t’ha explicat molt malament.
    .
    Tanmateix pens que seria absurd que els mixtos dimitesquin tots perquè es refaci el PP al compert a dalt la Sala i perquè recuperin l’acord de govern que tenien amb UPCM. Açò es donar la victòria a Joan Triay quan els mixtos se’n van anar del PP culpa den Triay, o açò van dir.
    .
    Tanmateix, tens raó que potser, fidels els mixtos al programa amb el que es van presentar, no vulguin un programa d’esquerres que governi i forçarien evitar la moció amb una o unes quantes dimissions, però no totes. Si dimiteixen tots el mixtos la lectura podria ser la següent: que hi hagi de nou un acord dels mixtos avel·linistes amb el PP actual. Però açò no contentaria a en Triay, llevat que ell acceptàs admetre alguns dels trànsfugues, els que no han tingut pes en el grup mixt, o bé admetre els que pujarien nous, tot i ser de la branca opositora a Vinent a les eleccions internes del PP. D’aquí aue es pugui entedre el No suport del PP a la moció, perquè espera que tots el mixtos dimitesquin i reconstituir-se.
    .
    Els mixtos podrien dimitir tots, però serà a canvi de què? I aquí hi podria haver pacte amb el PP. A na Gener li pot interessar políticament i personalment. L’accés de l’esquerra al Govern podria obrir nous casos i aquí T. Gener es juga la seva carrera política. Sí, hi pot haver pacte. Però repetesc, a Joan Triay açò no ho ha d’admetre de cap de les maneres, però el PP sap com l’ha de convèncer: hi enviarà na Gener.
    .
    Tanmateix, potser res de tot açò passarà.

  66. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:24

    Si dimiteix un ‘discobolo’ puja el nº 11 de lallista del PP, i així successivament. Si algun de la llista electorald el PP renuncia a pujar com a regidor passa al següent de la llista, aixífins el darrer. Si ja no n’hi hagués més a la llista per pujar, el PP pot triar qualsevol ciutadà per ser regidor.
    .
    Maite, ens hauries d’informar!!! digues coses encara que sigui per dir que de moment no hi ha res.

  67. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:44

    Val, açò sí, qui puja ho entenc, però… I si quedam sense batlle?

  68. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:47

    Hi ha moció de censura! UPCM donarà el seu vot i a Ciutadella, a la fi, hi haurà un canvi. En rallarem demà. Ara, necessit descansar. Gràcies a tots pels vostres ànims. Pel vostre suport. I gràcies, moltes, també, a UPCM! L’objectiu de fer que Ciutadella tengui un govern legítim i que es retorni la governabilitat a l’ajuntament s’ha aconseguit. Bona nit.

  69. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:55

    S’haurà de posar un nou regidor, el nº 11 de la llista del PP. i dels 21 regidor s’haurà de votar el nou batle, que no serà moció. Esteim allà mateix però amb una diferència: que hi podrà haver més endavant una moció de censura.
    Posem per cas que dimiteix el batle. Puja na Pons, la nº 11 del PP. Es com després d’unes eleccions, cada grup proposarà batle i aquest formarà govern. Si la resta de mixtos segueixen el govern PSOE-PSM amb el vot de Triay pot prosperar igualment. Després si dimiteixen tota la resta de mixtos i pugen la llista del PP fins a 10 que són, llavors PP i UPCM podem promeure una moció de censura per fer fora el govern d’esquerres i així PP-UPCM recuperen el pacte de govern que tenien i que van rompre els ‘trànfugues’. De fet, tant Triay com el PP han dit que el pacte de govern és vigent, el que ara no el poden aplicar.

  70. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:57

    Aquí, Kintet, el que està per veure és quants mixtos dimitiran, si uns quants o si tots, si és que hi ha dimissions.

  71. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 22:59

    Tenc els meus dubtes encara Maite. Si hi ha dimissions, la cosa podia quedar aturada.

  72. Maite Salord Escrit el 17 febr. 2009 a les 23:10

    Menorquit, com que encara som per aquí i he vist el teu comentari, és cert que si el batle dimiteix no hi ha moció. Però només si el batle dimiteix. Que ho pot fer? Sí. Que si, amb el temps, se’n van tots els trànsfugues, el PP pot recuperar els 10 regidors i fer una moció de censura amb en Triay? També, perquè ningú n’haurà votada cap. Ara bé, voldran els mistos fer possible un govern PP-UPCM? Uff! A no ser que hi hagi una reconciliació mistos, PP i UPCM. Llavors, això ja seria l’espectacle del segle! Que no dic que no pugui passar, eh? Ara sí, bona nit.

  73. Kintet Escrit el 17 febr. 2009 a les 23:52

    Gràcies, Menorquit, per s’aclaració. Per una banda, era lògic, però per s’altra, no podia evitar pensar utòpicament en una Ciutadella anarquista transformada de sa nit a n’es dia en una ciutat sense llei i sense estaments de poder.
    Bona nit! Dormiu bé i demà llegiu es pamflets asseguts, no sigui que caigueu de cul.

  74. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 23:54

    És molt probable que dimitesqui. I que hi hagi una reconciliació mixtos i el que sigui per mantenir ‘franquícies’ a Dalt la Sala, tot m’ho crec. Però ja vuerem.

  75. Menorquit Escrit el 17 febr. 2009 a les 23:58

    kintet, és que no hi ha hagut ni llei ni poder fins ara, tant és que sigui anàrquica o formal jejjeje.

  76. pere Escrit el 18 febr. 2009 a les 9:55

    Al final no hi haurá moció de censura, perquè possiblement (avui o demà) el batle dimitirà. Abans que et fotin fora, el millor es plegar. De totes maneres hi haurà govern d’esquerres, així ho ha dit en Triay ja que no s’en fia del PP. De fet, qui s’en fia del PP avui en dia?
    Molts ànims, que hi ha molta, molta, molta feina per fer.

  77. Matilde de la Mole Escrit el 18 febr. 2009 a les 10:04

    Escric des de l’hotel, a Venezia. Així que només unes paraules, i com és la meva -i segur que per a molts pedant- costum empraré unes cites:
    .
    “Per sobre del talent estan els valors comuns: disciplina, amor, bona sort, però, sobretot, tenacitat”
    (James Baldwin)
    .
    “Qui té paciència aconsegueix allò que desitja”
    (Benjamin Franklin)
    .
    “Hi ha que voler les coses fins a l’extrem d’aconseguir les finalitats, tota la resta són insignificàncies”
    (Fiodor Mijailovich Dostoievsky)
    .
    Bona gent del PSM, enhorabona i coratge.

  78. Xeroki Escrit el 18 febr. 2009 a les 11:01

    En Llorenç Brondo acaba de presentar la seva dimissió com a regidor i evidentment com a batlle. I ara què ?

  79. gavina coixa Escrit el 18 febr. 2009 a les 12:37

    Ara s’obren nous escenaris, tot i que no crec que s’acabi en la dimissió del Batlle només, després de tants enfrontaments personals h i haurà nous moviments!!! Hi haurà un nou espectacle i crec que, políticament xerrant, la gent del Grup mixt “ morirà matant”.
    La primera qüestió és que no es pot presentar moció censura ja que al Batlle ha dimitit abans de presentar-la, per tant no hi ha ningú a censurar. Alguns dels escenaris que es poden donar, tot i que n’hi ha més, són:
    a) Dimiteix el Batlle i algú més ( sense arribar als 10): llavors hi ha reelecció de batlle, tal i com és fa habitualment, i si algun candidat que es postula treu majoria absoluta serà Batlle, sinó, la llista més votada, és a dir, el PP.
    Sembla que en Triay ha dit que igualment donarà el vot a l’acord PSOE-PSM ( acord que era per la moció i en un context determinat, que no sabem si serà el mateix pel nou context????).
    Bé, suposem que si, que es presenta na Pilar com alcaldable, són 12 vots (6 PSOE, 4 PSM i 1 UPCM). Batllessa Pilar
    b) Dimiteixen els 10 dels Mixt, el PP recupera els 10.( restituir la situació inicial de representació dels partits després de les urnes)
    A veure que passa amb els acords previs, que baix el meu parer, són acords en funció d’una circumstància i si aquesta canvia l’acord, possiblement, canvia. Per exemple, donat que s’ha restituït la situació inicial i que era una de les premisses que perseguien els partits, per tornar la veu als ciutadans, ara tot canvia i tornam al principi.
    Llavors, hi ha reelecció de Batlle, i , suposant que tots els acords es mantinguin- tot i que baix el meu parer no tindria massa sentit- , UPCM decidirà si prevaleix l’acord anterior amb el PP o amb el PSOE. O, dit d’una altre manera, quin dels dos l’incorpora al govern. SI és així, com he dit abans, hi ha noves negociacions i no crec que els pactes anteriors serveixen de massa.
    Suposem que el PP li ofereix governar, i PSOE-PSM no, possiblement accepti proposta PP i batllessa na Tonyi.

    L’interessant és que si no és present amoció de censura ara, tots els membres la poden plantejar després, cosa que fa que els acords d’ara,puguin ésser febles- DONADA LA SITUACIÓ PARTICULAR DE CIUTADELLA- i es poden trencar en qualsevol moment.
    Per acabar, recordar que als ajuntament no hi ha possibilitat d’eleccions anticipades i , en ocs casos, només en casos molt determinats, intervé el ministeri i instaura una junta gestora fins a les eleccions. Però això en casos molt, molt excepcionals i que no és el cas de Ciutadella.

  80. Menorquit Escrit el 18 febr. 2009 a les 13:06

    Segur que dimiteix de batle i regidor, o només de batle, perquè si fos així la cosa no és igual

  81. Menorquit Escrit el 18 febr. 2009 a les 13:16

    Si, és cert, dimiteix de tot

  82. Nom Necessari. Escrit el 18 febr. 2009 a les 13:45

    Toc, toc,
    -Què hi haurà govern d’esquerres gràcies a’n Triay, dius Pere?
    -…I un be negre!
    Tampoc crec que JT es baralli amb el PP (beuen de la mateixa font)..
    .
    El que sí podria ser és que acabés Na Toñi d’Alcaldessa, gràcies al seu enamorat JT.
    .
    Temps al temps.
    Jo com sempre, pessimista, …però si l’esquerra aconsegueix alguna regidoria, seré el primer en celebrar-ho.

    .

  83. Kintet Escrit el 18 febr. 2009 a les 16:47

    Quanta hipocresia!!
    En Brondo, a més de passar a sa història com es pitjor batlle democràtic (crec que fins i tot soc amable dient-li democràtic) de Ciutadella, ho farà com es més hipòcrita. Ara resulta que sa moció de censura no té res a veure, i que ell dimiteix per motius de salut.
    Record que a s’institut, quan faltaves a un examen, et feien entregar un justificant metge, i si no el duies, et contava com a no presentat.
    Què passa? Hem de confiar en ell perquè com que és polític no diu mentides, no?

    Per cert, hi ha una altra persona que dimiteix amb es batlle (tal vegada té por d’anar tot sol): n’Adrienne Sans, que si alguna cosa extranya d’ella és que hagi aguantat tant de temps sa vergonya de pertànyer a n’es grup de trànsfugues i tot lo que açò implica (que t’insultin per es carrer i aquestes coses), essent d’aquests pràcticament sa que fa més feina, sense tenir res a defensar de governs passats i cobrant es sou mínim interprofessional.
    És a dir, que es nombre de trànsfugues que fugen són 2. Encara en queden 7…

    Una altra cosa. Si us hi fixau, es moviment aquest de fugir quan tothom es posa d’acord en fer-li una moció de censura té un precedent: Jesús Gil. Va quedar es que abans era tinent de batlle, un tal Julián Muñoz. I jo que em pensava que, per lo de tenir un partit independent, legalitzar coses seves il·legals, inclús per ser president de s’Atlètic, en Jesús Gil de Ciutadella era en Llorenç Casasnoves!!

    Res més. Bones… tardes…

  84. Nom Necessari Escrit el 18 febr. 2009 a les 17:28

    …I ¿què és ver que el ja ex-Alcalde, avui dematí, després de dimitir, es volia endur un munt de papers de l’Ajuntament i, amb intervenció de la Policia Nacional, l’han aturat?
    .
    Va, Maite, digui’ns coses.

    .

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari