Maite Salord

Escriptora

Balanç

L’any polític començava, el 2008, aparentment tranquil, a Ciutadella. Feia pocs mesos que el PP i UPCM havien signat uns acords de govern i, tot i que s’intuïa que la relació -de conveniència- no seria fàcil de mantenir, res no feia pensar en l’explosiu desenllaç final. La comissió d’investigació sobre la permuta del Palau Saura Morell (Comissió Nerer) anava avançant i traient a la llum pública les irregularitats de l’operació, sens dubte, una de les millors notícies polítiques de l’any i de la qual em sent especialment satisfeta, sobretot a la vista que, quan el PSM va tenir la iniciativa, eren molts (i no només dels que ens governen) els que no s’estaven de dir que no en trauríem res i que seria una pèrdua de temps. Avui, les sòlides conclusions són a la Fiscalia Anticorrupció.

D’altra banda, sens dubte, l’any polític ciutadellenc es va veure saccejat per la notícia que l’equip de govern de PP i UPCM proposaven fer un aparcament subterrani a la plaça dels pins. La reacció popular no es va fer esperar tot i que, d’entrada, no va ser tinguda en compte. Només quan es va desmuntar la font de la plaça, sense previ avís i amb la prepotència que ens tenia acostumats l’equip de govern, la resposta popular va ser tan contundent que UPCM es va desmarcar del projecte, cosa que més tard va fer el PP. La manifestació convocada davant la font, i que va arreplegar un milenar de persones, va derivar en una entrada a l’ajuntament, no prevista per ningú, i amb les dues portaveus de PSOE i PSM acusades d’instigadores dels fets. En el meu cas, a més, vaig ser acusada de “manipuladora de menors”. El tema, em sembla, és prou conegut i va donar peu a les entrades més comentades d’aquest bloc.

Ara bé, sens dubte, la traca final la posaven els vuit regidors del PP, amb l’alcalde al capdavant, quan, dia 31 de juliol, es donaven de baixa del partit i rompien l’acord amb el regidor d’UPCM. Deixaven sola a l’única regidora que actualment té el PP a l’ajuntament i que l’endemà, oh casualitat, havia de ser escollida Secretaria Insular, en presència de destacats representants del partit vinguts de Madrid i Palma.  A partir d’aquest moment, la idea d’una moció de censura per fer fora els trànsfugues “morals” de l’ajuntament va començar a sonar amb força. Se’ls va davallar el sou per provocar la seva sortida del consistori perquè, així, es pogués recuperar la representativitat sortida de les urnes. Però aquí són, encara, entre baixes per malaltia i renúncies a dedicacions exclusives.

Acabam l’any. El tema clau és: hi haurà govern alternatiu? A dia d’avui, tot és possible. No hi ha cap porta tancada, tot i que, com hem dit sempre, el tema no és fàcil i s’han de lligar molts de caps. La situació és prou especial per intentar formar un govern de gestió que restituesqui la normalitat democràtica a Ciutadella, amb la implicació de tots els partits polítics i des de la premissa clara que s’accedeix al govern només per responsabilitat. És per això que, de formar-se, hauria de ser un govern que oferís garanties de solidesa perquè no ens podem permetre més espectacles polítics que l’únic que fan es fer perdre la confiança en la democracia. Mentrestant, mai un equip de govern no havia estat tan controlat com ho està ara el de l’ajuntament de Ciutadella. Veurem que ens ofereix el 2009.

58 comentaris a “Balanç”

  1. Zodiac Escrit el 28 des. 2008 a les 13:41

    No hi ha cap porta tancada, però supòs que el PSM no les obrirà a qualsevol preu, no?

  2. Sylvia Escrit el 28 des. 2008 a les 13:52

    Crec que hi ha molta gent de Ciutadella que voldria veure a aquests trànsfugues fora del govern, però també n’hi ha molta que no entendria que això es fes de qualsevol manera. Si hi ha un govern alternatiu per responsabilitat, també hi ha d’haver responsabilitat per governar. Que cap dels partits vagi a la seva i vulgui treure’n profit.

  3. Davjo Escrit el 28 des. 2008 a les 14:21

    M’he perdut moltes coses aquests mesos que no he seguit diariament el bloc, i la premsa només per internet. Ara, però, i després de llegir la Última Hora em venen un munt de dubtes (si el que s’hi diu és cert):

    1. Quines negociaciocions s’han fet?
    2. Per quin motiu el PSOE les vol rompre el 20 de gener?
    3. Els altres partits (PSM-UPCM-PP) han arribats a acords?
    4. Si no hi ha acord, quina serà la posició del PSM?
    5. La qüestió més important, que ja diuen en Zodiac i na Sylvia, quines condicions posa el PSM per arribar a un acord?

    Ja sé que això no es podrà contestar en aquest bloc, però no està de més escriure allò que a molts ens preocupa. Així i tot, estic ben segur, que el PSM té les coses clares i que tot el que fa és sabent fins on es pot arribar i que és el millor per la ciutadania sense trair les seves idees. Fins ara ho ha demostrat. Però no em negareu que el “suspense” és mal de travessar.
    .
    (M’ha fet com a il·lusió veure publicats els noms dels blocaires “històrics” a un diari: Menorquit, Matilde de la Mole, Bep Joan…això demostra l’èxit d’aquest bloc i que aquí es genera opinió…és un èxit i una responsabilitat).

    David Joan

  4. Dado Escrit el 28 des. 2008 a les 14:24

    I que no seria lo millor que els socialistas sen anassin del pacte? que volen? ser batles i res més?

  5. Menorquit Escrit el 28 des. 2008 a les 14:29

    Passats uns dies de festa on el teu bloc s’ha vestit de lirisme, amb qualque incursió política, tornes, Maite, a obrir el teló de l’escenari municipal i sobre el darrer (?) acte d’una obra el final del qual ningú coneix ni intueix.

    Tot i així, almanco a mi, em sorprèn el va-i-ve de les opcions possibles i impossibles de formar un govern. Tenc la personal impressió que el PSM comença a confondre massa a l’opinió pública i especialment als seus seguidors o simptatzants. I ho dic amb l’argumentació que vull trobar per interpretar les coses el millor possible.
    .
    En fas una nova entrada, ‘Balanç’, on tornes a palar de govern alternatiu. Dius que “El tema clau és: hi haurà govern alternatiu? A dia d’avui, tot és possible. No hi ha cap porta tancada, tot i que, com hem dit sempre, el tema no és fàcil i s’han de lligar molts de caps”.
    .
    Seguidament ens dones a entendre que, sota l’acte de responsabilitat políitica que teniu les formacions representades (així ho entenc), “La situació és prou especial per intentar formar un govern de gestió que restituesqui la normalitat democràtica a Ciutadella, amb la implicació de tots els partits polítics i des de la premissa clara que s’accedeix al govern només per responsabilitat”. Sí, per una banda; no, per l’altra.
    .
    A rel de les teves explicacions a aquesta nova entrada i com a cap del PSM municipal i membre en la comissió de negociació per un govern alternatiu, em queda la impressió que les lectures teves i les que fa Eduard Riudavets, company de partit i també membre de la comissió de negociació esmentada, no van massa agafades de la mà. Riudavets diu al seu bloc en resposta a una pregunta que se li formula sobre el tema que ”Respecte al hipotètic govern legítim de Ciutadella, de moment, això, és hipotètic”. Altrament, Eduard Riudavets indueeix que les possibilitats d’un govern són més bé escasses, a més no ho diu a titol personal, sinó en nom del vostre partit: “Des del PSM hem pensat molt les passes a donar, hem deixat clara sempre la nostra positura, i sens dubtes som molt escèptics que aquesta hipotesi arribi a ser una realitat”.
    .
    Sobre el cost o desgast que podria suposar decidir-se per un govern per part del PSM pel fet de pactar amb persones i partits molt allunyats de la vostra ideologia, de nou, Riudavets escriu: “i sí, pot ser, s’està donant joc a una opció, i a persones, que són les nostres contràries ideològicament. Però l’agrupació en va valorar el risc i, sens dubtes, es va creure que això no suposava una cessió exxcessiva. Encara, que és ben cert, que molts dels nostres afiliats ho veuen amb moltes reticències”.
    Amb tot açò, em dona la impressió que des de l’agrupació hi ha dubtes; des de les bases, moltes reticències. En definitiva, que aquesta situació és un ‘maldecap’ molt incòmode a l’hora de prendre una decisió ferma i clara.
    .
    Em permetràs que jo també estigui confús, i suposadament, molt altres. Fins quan?
    Les negociacions ha de servir per alguna cosa?, o poc serviran si a l’Agrupació del PSM i les seves bases hi ha una positura més o menys clara al respecte?. Perquè clar, i com dius Riudavets, “Però l’Agrupació de Ciutadella va decidir que no ens havíem de negar al diàleg”. I açò vol dir xerrar per xerrar?.
    .
    No voldria polemitzar res, ni som qui per exigir res de res, només deman, si és possible, clarificar els posicionaments a l’opinió pública. Tot i així, també entenc que la situació que viviu no és gent fàcil. Ho comprenc.

  6. Davjo Escrit el 28 des. 2008 a les 15:12

    Benvolgut Menorquit.
    No havia llegit el que respon al seu bloc, n’Eduard Riudavets, a una pregunta que li fan. Ara ho he fet i no m’assembla que hi hagi cap contradicció amb el que avui ha escrit na Maite. Per responsabilitat es pot fer l’intent d’arribar a un pacte de govern i a la vegada ser escèptic sobre el resultat final. Sobre tot si es coneixen com van les converses, cosa que ni tu ni jo sabem.
    Respecte a això de les reticències, estic segur que n’hi ha a tots els partits, pactar amb gent d’ideologia tan diversa, i que són i seran adversaris polítics, per força ha de generar reticències. A cal PSM també, naturalment. I segur que això és un maldecap, però el PSM, pel que sé fins ara, explica les coses, informa i aquest bloc -amb tota la prudència de la que també parla en Riudavets- n’és un bon exemple.
    Què hi ha dubtes, això també segur, jo en tinc moltes i el que he plantejat a l’escrit anterior són un rosari de dubtes. Així i tot, som ben conscient que el PSM ha de donar informació, però tampoc té que ser ingenu i destapar totes les cartes, per això deia que “això no es podrà contestar a aquest bloc”.
    La meva opinió és que el PSM ha de conversar -negociar- per veure si és possible un pacte sense trair els seus principis. Si no és possible ens ho dirà, estic segur, amb pels i senyals. Esper que prest.
    David Joan

  7. Zodiac Escrit el 28 des. 2008 a les 15:43

    Jo pens que el PSM ha acceptat negociar sense tenir-ne cap necessitat ni cap obligació. Pot ser que per responsabilitat, però en pot sortir perdent. UPCM vol venjar-se dels trànsfugues, el PP que és el culpable de tot vol fer net la seva imatge i el PSOE faria el que fos per tenir pode i la batlia. Llavors el PSM és l’únic que actua amb responsabilitat, i no hauria de pagar els plats romputs.

  8. Maite Salord Escrit el 28 des. 2008 a les 16:10

    Menorquit, trob que la postura és ben clara: com diu en David Joan, es tracta d’asseure’ns a negociar (no a rallar per rallar) per veure si un pacte, sense trair els nostres principis, és possible. Volem ser responsables però no a qualsevol preu. Ara bé, és evident que entre simpatitzants i militants reticències n’hi ha, com per tot, supòs. Hi ha gent que troba prioritari treure els trànsfugues; n’hi ha per qui haver de pactar amb partits ideològicament tan allunyats es fa molt difícil d’acceptar; n’hi ha que consideren que no tenim cap obligació d’anar a solucionar un problema que ha creat el PP i els seus votants…
    Sempre he dit que el tema és complicat. Tan complicat que encara no he trobat ningú que em digui, convençut al 100%, heu de fer això o allò. Al final, quan valores totes les possibilitats, la resposta de tothom és: quina complicació, no hi ha cap opció que m’agradi, per tant, em fii del vostre criteri de cara a una decisió final. I així esteim. Per cert, jo no vaig a les converses: hi van en Nel i n’Eduard.
    Bé, he intentat aclarir els vostres dubtes fins allà on he pogut. Només vull dir-vos que estic tranquil·la perquè les nostres decisions no s’improvisen. Tenim clares les coses i, quan sigui el moment, les sabrem explicar, com hem fet sempre.

  9. Menorquit Escrit el 28 des. 2008 a les 18:13

    Acabava el meu escrit anteiror dient “Tot i així, també entenc que la situació que viviu no és gent fàcil. Ho comprenc”. Partint d’aquí vull reiterar que hi ha confusió entre el que diu un dirigent i l’altre. Ho tornaré a repetir més resumit:
    .
    Maite diu: “El tema clau és: hi haurà govern alternatiu? A dia d’avui, tot és possible. No hi ha cap porta tancada..”
    .
    Eduard diu: “Des del PSM hem pensat molt les passes a donar, hem deixat clara sempre la nostra positura, i sens dubtes som molt escèptics que aquesta hipotesi arribi a ser una realitat”.
    .
    Maite diu: “La situació és prou especial per intentar formar un govern de gestió que restituesqui la normalitat democràtica a Ciutadella”…
    .
    Eduard diu: “…és ben cert, que molts dels nostres afiliats ho veuen amb moltes reticències”.
    .
    Desconec el que diu l’Agrupació del PSM, desconec el batec sobre el tema de la base militant del PSM, només m’atenc al que diuen els dos dirigents abans esmentats i d’aquí en trec la lectura i interpretació. Si no puc interpretar més dades ‘oficials’ no puc analitzar més enllà del que puc llegir. I reiter que pel que he llegit de na Maite i n’Eduard hi ha confusió. em perdonareu, però és la meva visió ara mateix.
    .
    Davjo, dius al teu escrit que “…Per responsabilitat es pot fer l’intent d’arribar a un pacte de govern i a la vegada ser escèptic sobre el resultat final”. Que vols que et digui! No em quadre. Si s’és escèptic amb el resultat final, trobes que l’intent té sentit? A mi aquestes coses em confonen. Si es fa l’intent, s’hi han de veure possibilitats (no a qualsevol preu, és clar) i així ho diu na Maite, però no n’Eduard.
    Sobre els dubtes-preguntes que fas més amunt, són les que tots tenim fa estona, però ningú de forma oficial les respon. Només tenim, com he dit, les manifestacions de dos dirigents als blocs esmentats, i a açò, Davjo, ens hem d’atendre. No rall de confiances o desconfiances en el que pugui decidir el PSM, sinó sobre concrecions sobre l’afer.
    Na Maite diu que “Tenim clares les coses i, quan sigui el moment, les sabrem explicar”. Si les coses estan clares, per a quant l’explicació?
    Com va escriure Vargas Llosa: “La incertesa és una margalida els pètals dels quals no s’acaben mai de desfullar”.
    .
    No pretenc polemitzar absolutament res i posicionar-me en contra de res ni ningú. Que quedi clar. Només manifest una confusió.
    Salut, criteri i decisió.

  10. Jordi Escrit el 28 des. 2008 a les 18:42

    Pactau ja i deixau-vos de romanços, que el que hi ha ara no és aguantador i Ciutadella no s’ho mereix. Avam si arribarà Sant Joan i encara estarem igual! Enteneu-vos d’una vegada i feis fora aquesta gent. Mixte ni un!!!

  11. Lluís Escrit el 28 des. 2008 a les 18:45

    Maite, que vols que et digui?… des de tot el respecte que us mereixeu pens que maretjau massa sa perdiu. Al cap i la fi, quina por hem de tenir des de el PSM a mostrar les nostres cartes? des de quan hem tingut res a amagar? mai! Per tant des de la meva opinió pens que s’ha d’anar amb les coses clares i veu alta, és a dir, açò oferim i açò volem pel be de Ciutadella, no hi ha més.
    Al final sembla que la responsabilitat del que a de passar dalt la sala tindrà que ser del PSM. Tots sabem que la responabilitat de tot el que passa i a passat és única i exclussivament del PP! com podem ni per un moment asseure’ns amb una persona com na Gener que és tant responsable de tot el que a passat com els mateixos trànsfugues? La veritat no té sentit, al final resulta que tenim de netejar els plats bruts del PP.
    Plats bruts del PP també ho és UPCM (amb tot el respecte cap els seus afiliats), no oblidem d’on surt aquest partit. Al final tots els problemes que de que esteim xerrant surten des de les discrepàncies, envejes i odis que s’han anat generant a ca’l PP, no hi ha més.
    I mira per on, des de el PSM que no tenim cap culpa del que està passant ens hem d’anar deteriorant políticament en aquests dos anys que hi queden de legislatura. Tu mateixa ho dius, tenim un govern que mai havia estat tant controlat, doncs si és així, endavant, control i més control durant aquests dos anys, fil i agulla a qualsevol questió a debatre dalt l’ajuntament. Xerres de responsabilitat, aquesta és la nostra responsabilitat, controlar a l’equip de govern per cada passa i decissió que vulguin pendre, ara se’ls hi a acabat la “barra lliure”, i no oblidem que la justicia encara té molt per dir i potser tota aquesta aventura de tranfuguisme polític els hi surt més cara del que es pensen…
    Ja te dic, a ca’l PSM no hi ha res a amagar, per tant ses cartes damunt sa taula sense cap problema, sa gent està massa cansada de tant de secretisme i paraules pulides, responsabilitat, compromís etc…

    Una abraçada i els meus respectes

    Salut!

  12. Maite Salord Escrit el 28 des. 2008 a les 19:18

    Menorquit, només dues cosetes:
    1- Que a l’agrupació hi ha reticències, també ho he dit jo. Per tant, cap contradicció. Hi són i ho sabem. Però també tenim la confiança de la gent, com he dit a l’anterior comentari, que per a mi és una cosa importantíssima.
    2- Escepticisme, dificultat… Tornam a coincidir. Però això no vol dir que no ho haguem d’intentar. Hem de tenir present que rallam de quatre partits i amb dues ideologies -simplificant- molt diferenciades. Si qualsevol pacte de govern és complicat, convindràs que aquest encara ho és més. I sempre hem dit que havíem de ser prudents.
    Per tant, jo veig un únic discurs: un li diu escepticisme i l’altra dificultat, però, en el fons, és el mateix. Pel que fa a les explicacions (condicions, acords, desacords…), es donaran en el moment que hi hagi alguna cosa definitiva, en un sentit o un altre. Supòs que ho enteneu.

  13. Davjo Escrit el 28 des. 2008 a les 20:11

    Amb una cosa de les que dius hi estic d’acord, Menorquit:
    “Desconec el que diu l’Agrupació del PSM, desconec el batec sobre el tema de la base militant del PSM, només m’atenc al que diuen els dos dirigents abans esmentats i d’aquí en trec la lectura i interpretació”.
    .
    Jo també tinc el mateix desconeixement. Peò acte seguit fas una anàlisi comparativa de texts, i naturalment al comparar dos texts on les paraules no són idèntiques hi són possibles múltiples interpretacions. Tu en fas una, jo una altra.

    Diu en Riudavets: “Des del PSM hem pensat molt les passes a donar, hem deixat clara sempre la nostra positura, i sens dubtes som molt escèptics que aquesta hipotesi arribi a ser una realitat”.
    .
    Diu na Maite:”Sempre he dit que el tema és complicat. Tan complicat que encara no he trobat ningú que em digui, convençut al 100%, heu de fer això o allò”

    Per a mi quan una cosa es veu complicada llavors és lògic que es vegi amb escepticisme el resultat final. A jo sí em quadra, i ben quadrat. A més és el que també reafirma na Maite al seu darrer comentari. Allà on tu hi veus divegències jo hi veig coincidència. En tot cas interpretacions legítimes d’un mateix text.
    .
    Acabes el teu escrit demanant una explicació. A jo m’assembla que el PSM és l’únic partit que dóna explicacions i els blocs són un exemple, sinó mira als altres. Però també m’assembla lògic que no ho facin públic tot. Serien ben beneits si donessin aquesta avantatge als trànsfugues i als altres tres partits. Tinc ben clar que si vull saber-ho tot m’he d’afiliar al PSM i llavors participar a fons. Com a simple votant estic agraït que no amaguin que hi debat intern dins ca seva, reticències…i confiança. Això és molt més, infinitament més, que allò que els votants dels altres partits tenen. Els dirigents del PSM tenen també la meva confiança.
    .
    Lluís, entenc el que dius. De fet molts dels blocaires ja l’han exposada, la gran Matilde de la Mole, per exemple, va dir ben clar i fort que amb Ubú ni a missa. Però no estic d’acord que el PSM hagi d’ésser tan ingenu com per “posar les cartes damunt la taula” a no ser que els altres també li posin. Pot ser alguns ens sentiríem molt satisfets però no seríem noltros qui llavors rebríem els cops. I jo mai demanaré res que suposi que les garrotades se les enduguin unes esquenes que no són la meva. Crec que el PSM informa i explica molt més que els altres, és força més clar…però també té que tenir la nostra confiança- la meva la té- per fer allò que considera que ha de fer.
    .
    Per acabar només una cosa. Us heu fixat que el PSM marca des de fa mig any la política ciutadellenca. De moment em satisfà.

  14. Bep Joan Escrit el 28 des. 2008 a les 21:51

    Per puntualitzar.
    A rel de l’escrit d’en Davjo, he vist que a UH d’avui fa un repàs de la situació política. Ben curiós quan anenema el bloc de na Maite i cita noms habituals d’aquest espai, com a Matilde de la Mole, Menorquit, l’autora i un servidor, Bep Joan. A més sortim a un destacat. Diu la informació, més o menys, que som alguns dels que desvetlam les claus del per què encara no hi ha govern alternatiu (és més o menys així, no ho tenc davant ara).
    .
    Voldria puntualitzar des d’aquí a Última Hora-Menorca que un servidor ha fet aquests darrers dies alguns comentaris literaris, inclòs un poemet. De política no n’he parlat i feia molt temps que no hi deixava escrits a aquest bloc. La tonada literàrio-nadalenca que va prendre aquest bloc em va fer entrar per deixar-hi quatre versos i fer-hi després un comentari del mateix, res més. Fa molts mesos havia també fet algunes gloses sobre la situació de l’Ajuntament (els Cavellers de Camelot) i algún comentari sobre les opcions i/o combinacions possibles, però ja fa un temps que no hi he escrit sobre aquests temes, per tant m’ha sorprès veure el meu nom entre altres blocaires sí més habituals i que sí parlen dels desenllaços possibles, cosa que no és el meu cas i que no mereixia està en el comentari d’UH al seu costat.
    Per tant, des d’aquest mateix espai, demanaria al director d’Última Hora, si tingués un raconet i fos possible, de rectificar el fet que jo no desvetl aquí i ara cap motiu sobre el futur de l’ajuntament, només he xerrat de literatura una mica.
    Sr. Director d’UH, no me sent ofès ni molest, senzillament que qui han opinat sobre açò són Matilde, Menorquit, Maite Salord, i molts altres, però no jo. Si fos possible la rectificació li agrairia. Si no, tampoc crec que tengui més importància. Només que són mereixedors altres del que es diu aquí i no jo.

  15. Maite Salord Escrit el 28 des. 2008 a les 22:16

    Bep Joan, a mi també m’ha sorprès veure el teu nom destacat a UH perquè, com bé dius, fa molts de mesos que els comentaris que deixes són sempre literaris. Ara bé, tampoc crec que aquí desvetlem cap clau de res en absolut. Analitzam la situació i opinam. Cadascú diu el que pensa. Res més. Estaria bé, però, que en el teu cas rectificassin. Em sum a la petició i em sap greu que participar en aquest espai tengui aquests efectes col·laterals.

  16. Josep Escrit el 29 des. 2008 a les 10:48

    Quan un vol llevar un taca de xuculati espes de sa camia blanca , lo que no fa es pensar… bonu , se taca a caigut tota sola, aixi com ha vingut s’hen nira …
    Es gafa un bon deterjent aigu , un poc de paciencia , i un bon respall…

    Trop que amb el que he dit ha cadat cla…
    El que s’ha de fer es fer cau i net. Començar de nou…
    cla que això no es tan facil no es gafar i diro…
    pero bono…

    Tot plegat… sembla inpucible que hagin estat capaços de fer aixó …i acusarte a tu de manipuladora de manors … es que se veritat que so faixin mirar…

    JO NO ESTIC MANIPULAT , ESTIC CONCIENCIAT ( i concienciat per part meua , perque es fets canten per si sols )

    ANIMS MAITE !!
    (ja vas endivinant qui soc … ? ejejejje)

  17. Josep Escrit el 29 des. 2008 a les 12:21

    Bonu maite ara un altre vegada sense faltes d’ortografia… jejeje

    Quan un vol llevar una taca de xocolata espessa de sa camisa nova de color blanc, el que no fa és pensar… “bono, sa taca ha caigut tota sola, així com ha vingut se n’anirà.”
    S’agafa un bon detergent, aigo, un poc de paciència i un bon raspall.
    Trob que amb el que he dit ja queda clar…
    El que s’ha de fer és cau i net. Començar de nou…
    És clar que açò no és tan fàcil, no és agafar i dir-ho…
    Però bonu…

    Tot plegat… sembla impossible que hagin estat capaços de fer açò que han fet i fins i tot acusar-te de manipuladora… és que , sa veritat que s’ho facin mirar…
    Jo no estic manipulat, estic conscienciat, i conscienciat per jo mateix, perquè es fets canten per ells tot sols.
    ÀNIMS MAITE !!

  18. Maite Salord Escrit el 29 des. 2008 a les 17:16

    Josep, gràcies pel doble missatge (amb faltes i sense!). Més “conscienciats” com tu és el que necessitam a Ciutadella. Com a mínim, no s’ha malmès la plaça des pins, que era l’objectiu.

  19. Makelele Escrit el 29 des. 2008 a les 18:15

    Sra. Salord: una d’aquelles coses que no ha deixat clares vostè són les motivacions de per-què va cedir la cadira al diputat Riudavets en les reunions per arribar als acords en el govern de gestió compartida.

  20. Maite Salord Escrit el 29 des. 2008 a les 18:53

    Sr Makelele:
    1- No vaig “cedir” cap cadira a ningú perquè no en tenc cap en propietat: quan vam decidir qui havia d’anar a les reunions, vam trobar que els més adequats eren en Nel Martí i n’Eduard Riudavets.
    2- Hi van en Nel perquè és el secretari de l’agrupació del PSM de Ciutadella i n’Eduard perquè és una persona amb experiència en temes de negociacions.
    3- Personalment, i així ho vaig dir en una reunió on hi havia PP, PSOE i UPCM, consider que els regidors és millor que quedin al marge de les negociacions perquè, en cap cas, les friccions que puguin sorgir durant les converses, influesquin damunt les relacions cordials que tenim. A més, consider que, amb el dia a dia de l’ajuntament, jo, personalment, ja en tenc prou, de feina. El PP també ha seguit aquesta línia.

  21. Àlmax Escrit el 29 des. 2008 a les 19:10

    Amb totes les contradiccions i les dificultats que hi hagi, pens que esteis fent un exercici que és necessari i serà positiu: escoltar els diferents grups, explorar quines possibilitats d’acord hi pot haver, estudiar quins pros i quins contres té cada opció que pogueu prendre. I crec que s’ha de fer com ho feis, amb sa mínima renou (ja n’hi ha hagut prou des d’una banda i s’altra des de fa mesos) i sense frissar.
    Ara bé, més aviat que tard haureu de prendre una decisió en un sentit o un altre i llavors serà quan s’hauran d’explicar molt bé els motius que han fet decantar la balança.
    Després de tot aquest procés, queda clar que la decisió, sigui quina sigui, no haurà estat fàcil ni ens durà a la situació que desitjaríem la major part dels que vam donar suport electoral al PSM. Evidentment, no vau rebre els vots ni per formar un govern de concentració i pura gestió ni per condicionar la gestió (he, he) d’un grup de peperos semirenegats, però aquesta és la situació que tenim i que s’ha d’afrontar. Jo estaré tranquil – i ja vos avís que hi estic ara, sense saber cap on anirà la cosa – si es pren una decisió feta des de l’honestedat i el sentit comú. Una cosa en teoria tan senzilla (i tan complicada pel que es veu en realitat) ja deixa ben clar que una altra manera de fer política és possible. Per a satisfer expectatives més concretes emperò, més val que no ens fem il·lusions fins que unes noves eleccions adjudiquin a cadascú la representativitat que li correspon, tenint en compte el comportament de cadascú durant tot aquest sainet.
    Bones festes i ànims, Maite!

  22. Zodiac Escrit el 29 des. 2008 a les 19:16

    Sr. Makelele. Una cosa que vostè podria aclarir és perquè el PSOE vol fer batllessa la Sra. Carbonero quan va presentar al Sr. Gorrias per a batlle. Podria també explicar perquè a les negociacions hi va pel PSOE el Sr. Bosch, ex-diputat i ex-conseller defenestat, i no el Sr. Gorrias, candidat a batlle, i finalment també ens podria fer cinc cèntims de per què el PSOE pensa que la resta de partits han d’acceptar com a batllessa la número dos de la seva llista quan als ciutadellencs a les eleccions se’ls hi va proposar una altra persona, el Sr. Gorrias.

  23. Davjo Escrit el 29 des. 2008 a les 19:30

    Em queden pocs dies de ser a l’illa, i malgrat quan torni ser a Barna seguiré participant al bloc com em va demanar l’amiga Matilde -em va dir que podia anomenar-la com volgués- voldria fer una reflexió ara que visc els carrers de Ciutadella i sent els comentaris de la gent.

    1. Des de que va esclatar tot he repetit, per activa i per passiva, que no havieu de caure en el parany que, principalment el PSOE,es preparava.
    2. No m’agrada gaire això d’un govern de salvació, tenint en compte que suposa pactar amb partits ideològicament molt llunyans, però al manco té una lògica. Tots dins el mateix vaixell per travessar el temporal.
    3. No oblideu però que el PSOE no vol el govern de concentració per això, el vol com una passa més de la seva estratègia de poder. No oblideu que UPCM i PP són antípodes ideològiques però que el PSOE no té ideologia, només un barnís de xerrameca progressista que amaga l’ànsia pura i dura de poder.
    4. Repetesc, com en els vells temps de l’estiu: No us deixeu enganar !!!.

    David Joan

  24. Sylvia Escrit el 29 des. 2008 a les 19:33

    Estic d’acord amb Almax que dialogar sempre s’ha de fer, però crec que arribarà un punt que si no hi ha altre remei el PSM ha de fer el que trobi i enviar al PSOE, i als altres, a fregir espàrecs. El PSM no els hi deu res.

  25. Dado Escrit el 29 des. 2008 a les 20:09

    Pens que el PSOE en vol treure profit i que el PSM li ha de dir que els batles es fan a les eleccions.

  26. Angel Escrit el 29 des. 2008 a les 20:48

    Si la Ultima Hora diu que dia 20 de gener el PSOE dirà que ja no negocia més, és perquè no pot tenir l’alcaldia? Si és així llavors sí que hauran mostrat el llautó. Pel que deis al bloc, és això lo que passa?

  27. Davjo Escrit el 29 des. 2008 a les 20:53

    No sé si el meu comentari ha donat a entendre que el PSOE vol rompre perquè no vol l’alcaldia. Això és un dubte que jo també tinc. Ja ho sabrem dia 20 de gener, però el que sí sé és que el PSOE no és de fiar. El PSM sempre li ha donat les batllies per tot (Sant Lluís, Maó, Es Castell quan ha estat possible) i la presìdència del Consell, sense demanar compatir-la perquè eren els més votats, però as Mercadal el PSOE va fer el segon i sí va exigir la batllia…i ho va aconseguir. No són de fiar.

    David Joan

  28. Davjo Escrit el 29 des. 2008 a les 21:14

    Els dimonnis del teclat m’han fet dir una bestiesa, volia dir: …ha donat entendre que el PSOE vol rompre perquè VOL l’alcaldia…”
    Sorry.

    David Joan

  29. Menorquit Escrit el 29 des. 2008 a les 21:16

    Al PSOE, és freqüent els canvis de cadira d’un per l’altre dins un partit perquè governi el que interessi al ‘poliburó’ de l’aparell.
    Facem memòria. Antoni Salvador va ser batle com a nº 2. Va ser quan va dimitir Toni Orell al cap d’un mes de ser elegit alcalde de Ciutadella.
    Més coses:
    Artur Bagur es presenta com a Alcalde a Maó, guanya, governa un temps i deixa l’alcaldia per a la que va ser elegit pel poble maonès.
    Joana Barceló es presenta al Consell, és elgida presidenta i deixa el càrrec. El canvi de cadires per a unes intencions concretes s’han manejat sempre a cal PSOE. A aquestes coses les consider un frau electoral perquè van ser elegides per un lloc i se’n van a un altre. Ni Vicenç Tur ni Marc Pons han estat elegits democràticament per ser alcalde i president respectivament.
    Ara bé, els moviments que faci el PSOE a ca seva, és cosa seva i no ha de preocupar a la resta, només als seus votants i afiliats.
    Totalment d’acord amb en Dado i també amb en Zodiac exposant les situacions de les estratègies de diàlegs i de col·locació de persones als òrgans.
    .
    Una de les coses que no deixa clara Makelele és que pretén amb tanta pregunta directa, ofensiva i sense sentit a na Maite. La regidora del PSM explica aquí (n’hauria d’estar agraït) els per què de moltes situacions, cosa que no podem saber dels altres partits i polítics. A més es digna a respondre’l tot el que Makelele li demana. En canvi no ho sabem dels altres què fan i per què. Ens ho explicaria en Makelele?
    Quina serà la pròxima pregunta? Per què na Maite és d’esquerres? O quant de mesos té el moix que té a ca seva? I per què el té?

  30. Davjo Escrit el 29 des. 2008 a les 21:24

    Definitiu, Menorquit, amb quatre paraules ho deixes ben clar.

  31. Maite Salord Escrit el 29 des. 2008 a les 21:34

    Menorquit, jo trob que la pròxima pregunta d’en Makelele serà: Sra Salord, per què és vostè del Barça?
    I tens raó, és ver que responc a tot el que em demana aquest senyor però, sincerament, començ a estar un poc cansada de tanta pregunteta impertinent. On deu voler anar a parar, el senyor Makelele?

  32. Menorquit Escrit el 29 des. 2008 a les 21:34

    Davjo,
    Açò de donar batlies és cosa de dos. Si as Mercadal va cedir per a què el PSOE també fos batle, essent el segon partit més votat, no és culpa de PSOE, sino de la primera força des Mercadal (L’Entesa, vius!! No el PSM, no hem de confondre). Sino, que s’hagués fet un pacte insular amb el tema de cadires. P. ex.: Governen les forces més votades els 4 anys; doncs bé, però per tot. Si as Mercadal van cedir, no trobes que s’hauria d’estirar les orelles a Ramon Orfila i companyia (o PSM insular)?
    .
    No podem parlar de fiar o no si qui ha de dir sí o no, cedeix. Ja està bé que ens agradi veure al PSM ben posicionat i en el govern (aquesta és l’aspiració d’una formació política) però l’autocrítica sempre va bé. No ho trobes Davjo?
    .
    A més, no sabem quines van ser les negociacions entre PSOE-PSM després de les eleccions. Sabem quins pactes de fons (no públics) van fer? No veus tu molts càrrecs del PSM al Consell? Qui sap si hi va haver canvi d’estampes en direccions generals per cedir dos anys la batlia as Mercadal. REs sol ser casual i alguna cosa hi ha bai baix quan a l’opinió píblica les coses no tenen sentit.
    Salut, benvolgut Davjo.
    Salut.

  33. Menorquit Escrit el 29 des. 2008 a les 21:40

    Maite, no seria raonable que en Makelele (ex jugador del Madrid) et preguntàs per què ets del Barça. La pregunta és obvia: perquè és el millor equip que hi ha!
    Ara sí he quedat a gust!!

  34. Maite Salord Escrit el 29 des. 2008 a les 21:44

    Em deixava una cosa: estic d’acord amb el que diu Menorquit respecte als moviments que fan els altres partit. És cosa seva i dels seus militants. Com dius en el comentari que hem penjat a la vegada, l’autocrítica sempre va bé. De fet, és imprescindible. I tots tenim motius (n’apuntes uns quants) per fer-ne.
    Bona nit, que me’n vaig a veure Crackòvia!!! (amb permís d’en Makelele)

  35. Davjo Escrit el 29 des. 2008 a les 22:07

    Clar que tens raó, Menorquit, el PSM no hauria d’haver cedit as Mercadal. No sé si el van compensar amb una altra cosa, però el que sí sé, i això ho sé segur, és que el PSM mai en circumstàncies similars ha demanat compartir batllia.
    També tens molta raó en demanar autocrítica, i tanta!. I el PSM n’ha de fer en moltes coses, però estic segur que en té manco necessitat que altres partits, no trobes?. I que consti que encara que el vot no som afiliat. Per això jo sí em pos amb el que fa el PSOE, encara que no el voti puc opinar, m’assembla.
    D’en Makelele futbolista m’estim més no parlar-ne. Per cert, Maite, per quin motiu tu ets del Barça, llevat de que és el millor equip del món?
    Ala, cap a Crackòvia, tots!!!

    David Joan

  36. Dado Escrit el 29 des. 2008 a les 22:15

    Hi ha una cosa que no entenc, a veure si m’ho explicau. No trobau que feis massa cas, o feim tots, a allò que fa el PSOE? Al cap i a la fi, a Ciutadella no té tanta força. Dos regidors més que el PSM va treure, només, i tenia molt més duros i en Zapatero i na J. Barceló. No esteu, esteim, un poc acomplexats? Què passaria si com diu na Sylivia l’enviaveu, enviavem, a fregir espàrecs? Jo pens que tal vegada ens donariem una sorpresa i els votants del PSM farien un alé.

  37. Sylvia Escrit el 29 des. 2008 a les 22:20

    Estic fent un treball a l’ordinador i entr i surt del bloc per veure que diuen. Ara veig que m’han nomenat, i jo dic que no sé si els votants del PSM farien un alè…però jo el faria ben gros!!!

  38. Ratolí Escrit el 30 des. 2008 a les 9:19

    Xerrant del PSOE, algú és tan ingenu de pensar que la Sra. Carbonero resa per l’interés general del poble? crec que la política és el trampolí per aclarir les endemeses de la seva família, no recordau aquell negoci familiar que va ser tancat per no tenir les coses en regla? algú sap de qui és la descomunal vivenda ilegal amb soterrani inclós, al més pur estil Son Blanc del costat de la també ilegal vivenda de la trànsfuga Tònia Salord? “cunyadísimo”… aquí estan les respostes, és extrany que d’aquesta vivenda a ca’l Psoe no en xerrin, que raro?. Una vegada més la política municipal es vol utilitzar per aclarir els padassos bruts de l’estimada família. Cosa que desgraciàdament esteim massa acustomats. He dit!

    Salut!

  39. Davjo Escrit el 30 des. 2008 a les 9:20

    Acab de llegi Ultima Hora per internet. Si és cert el que posa era vist que això passaria. PSOE, com sempre he dit, té un únic interés: la batllia per motius absolutament partidistes. El PSM, però, proposa una solució perillosa: compartir la batllia és una solució lògica però els psoes us acusaran de voler donar la batllia al PP. No tenen feda. Així que caldrá que el PSM es rearmi, venen mal donades. Ja en parlarem més.

  40. gavineta Escrit el 30 des. 2008 a les 9:30

    Bon dia! Gràcies per fer-me unes vacances entretingudes gairebé sense necessitat de sortir de casa. Ja m’agradaria que les converses i negociacions per solucionar la crisi de govern de l’Ajuntament de Ciutadella fessin tanta via. Encara que no som militant, som simpatitzant i votant del PSM però no compartesc (i gairebé sempre) em costa entendre les dures crítiques que des d’aquí es llencen cap al PSOE i en especial cap a la senyora Pilar Carbonero. No crec que siguin els culpables de la situació i que tampoc passi res perquè pretenguin l’alcaldia, ja que ben mirant són el partit amb més regidors (sense comptar els que ja sabem).
    Que acabeu de passar unes bones festes, i esper poder-vos seguir llegint al 2009.

  41. silve Escrit el 30 des. 2008 a les 9:36

    Maite, just acab de llegir l’UH d’avui dia 30 referent al tema de l’alcaldia. Segons sembla s’ha filtrat a la premsa el que es diu a les negociacions i els periodistes, què en saben prou, han estirat de la llengua als quatre partits. Mal anam si filtram el que hem acordat (entre quatre) que no sortiria de la taula, mals companys de taula tenim, a priori. Però ja que el tema està enmig del carrer parlem-ne:
    1. Govern de salvació, necessari.
    2. Que el PP hi sigui dins, lògic. Ells han montat tot el merder i ara han d’aguantar la vela fins el final. No entendria que els altres ara donessin la cara per aquest ajuntament desfet mentre el PP té dos anys i mig per preparar-se per les pròximes eleccions mentre els altres els deixen. Responsabilitat per tothom.
    3. Batlia compartida, és una opció vàlida, sempre i quant el batle de torn, fos una figura com el que hi ha ara: representació institucional i prou. Tot consensuat i les responsabilitats sempre del Quatre de Dalt la Sala (mai millor dit).
    4. Què el PSOE demana “batlia absoluta” perquè dels quatre és qui té més vots? senyors, qui té més vots segueix essent el PP, agradi o no. Senyors, el dia després de les eleccions sí tenia sentit dir “jo tenc més vots i regidors que tu”. Avui, i en les circumstàncies extremes en que ens trobam, el que val és l’acord i no el nombre de vots i regidors (si fos així, tots pel PP).
    Anem a salvar el barco! Anem a profitar els pocs recursos que encara hi queden a La Sala i el 2011, a preparar una bona campanya tothom i a treure el màxim de representativitat. Acabem aquest mandat amb l’exemple de “gestió” compartida, repartir àrees i fer feina i que els ciutadans jutgin. Maite, tu que ets professora saps bé el que significa “avaluació contínua”. I l’examen final el 2011.
    salut i ganes d’arreglar la situació.

  42. silve Escrit el 30 des. 2008 a les 10:27

    Ei, no em malinterpreteu quan dic que el nombre de vots no compta, és clar que compten! el que vull dir és que ara mateix, així com estan les coses, no ens podem permetre dir: jo, com que tenc un regidor més que tu, vull un mes més d’alcaldia, o jo, ho vull tot per jo. Si un s’asseu a negociar ha de ser a parts iguals, si d’entrada ja marcam les distàncies malament rai. Tots a una. Jo apost per “els quatre de Dalt la Sala”.

  43. Zodiac Escrit el 30 des. 2008 a les 10:37

    Ha passat el que havia de passar. Tot això del govern de salvació era un engany, una trampa per fer-vos entrar en la negociació. El PSOE volia batllia i res més, com molts hem dit aquí, i quan ha vist que el PSM proposava una solució de consens per fer possible el govern de salvació que passava per cedir uns mesos la batllia, llavors s’han llevat la careta. Volen la batllia i res més els hi importa, i Ciutadella manco que res.

  44. Dado Escrit el 30 des. 2008 a les 11:06

    Jo després de sentir les infectes declaracions de n’Andreu Bosch del PSOE els hi enviaria a fregir els espàrecs que abans deia. A cal PSOE no hi ha aigua clara, ni honestetat, ni ideologia…només ganes d’amerrar cadira, i n’Andreu Bosch ha de fer mèrits per tornar a ser cosa una altra vegada. No el van tonar voler ni al Consell ni al Parlament de lo inútil que era i ara fa mèrits dient mentides i atacant al PSM. Més li valdria callar. Jo de na Pilar Carbonero no en sé res, no sé de que parla en Ratolí…però per què la volen de batllessa, com deia en Zodiac, si ells van proposar al poble en Joan Gorrias. No tans solts volen l’alcaldia fent drassera sense tenir els vots sinó que volen enganar al poble posant una dona -que pot ser bona i honesta, no ho sé- però no és la que van presentar com a batllessa. Dos enganys al poble pel preu d’un. Deixau-vos de complexes i enviau el PSOE allà on no hi plou…i de pas al millor convindria reconsiderar pactes a altres instiucions. Són mala gent.

  45. Albranca Escrit el 30 des. 2008 a les 11:24

    No m’ha agradat gens lo que diu el PSOE al diari. Jo sempre he votat PSOE i crec que ho seguiré votant però no m’agrada que per ser batle na Pilar ho enviin tot a la merda. Pensava que s’estimaven més Ciutadella.

  46. Josep1 Escrit el 30 des. 2008 a les 11:34

    Som també votant del PSOE, i afiliat, i m’assembla que na Pilar seria una excelent batlesa i no entenc perquè el PSOE i el PSM no es poden posar d’acord per fer un front comú. Però tampoc m’agrada que en Andreu Bosch manegi aquestes coses, fa quatre dies que es del partit i ho embua tot mes que ho aclareix, vol ser cosa i li han donar massa pes. Si el PSOE vol aribar a colque cosa hauria de lleva d’enmig a persones aixi, segur que na Pilar arribaria a acords millor si ell no hi fos. Pel be de Ciutadella hauriem de fer un esfors i que si aquell us ataca al PSM no teniró en conte, dins el partit n0hi ha molts que ja el començam a coneixer.

  47. Davjo Escrit el 30 des. 2008 a les 11:53

    No tinc cap simpatia pel PSOE, m’assembla un partit d’oportunistes sense ideologia i sense escrúpols, crec que ho he deixat ben clar als meus comentaris, però tampoc m’assembla bé que tot s’ho hagi de carregar ara n’Andreu Bosch. El conec bé, va ser professor meu, i us assegur que no és la mala bèstia que pintau aquí. El problema no és n’Andreu Bosch, per molt “trepa” o inutil que sigui, el problema és el PSOE que per aconseguir poder vendria s’àvia. Us han enganat pessemeros, us han enganat. El PSOE va concorxat amb UPCM -tenen un pacte tàcit o explícit, no ho sé- i coincideixen en atacar al PSM. No heu vist al diari com estan de ben orquestrats. En canvi el PSM no ataca, explica. Allò que sí critic a n’Andreu és que sigui tan imprudent. Per donar un cop d’efecte o per incontinència verbal ha trencat ponts que seran molt difícils de tornat aixecar. El PSM s’ha de mantenir. Sense complexs com diu Dado. Al cap i a la fi, com el PSOE segueixi així de “borde” no tindrà batllia- ni sencera ni compartida- i a les properes eleccions veure’m que passarà. Jo estic convençut que la coherència del PSM serà valorada i que la “comandera” del PSOE els hi passarà factura. En tot cas el que és segur que d’aquí a dos anys i mig el PSOE no farà majoria absoluta i necessitarà el PSM. Llavors serà l’hora de dir-los que són ells que trenquen les enteses….
    No passeu pena, el PSOE ha perdut el nord i això, en políitica, té un preu. Com enyor na Matilde, el repassó que els hi donaria!!!.

    David Joan

  48. Bel Escrit el 30 des. 2008 a les 12:21

    Des de l’estiu no escrivia res al bloc. Avui estic indignada. Us ataquen perquè heu procurat aconseguir allò que ells demanaven: un govern de salvació. Això vol dir que tot era una mentida. Ni el PSOE ni UPCM volien un govern de salvació per recuperar la situació a Ciutadella. El PSOE volia tenir el batle i UPCM no ho sé que volia. Però és ben cert que UPCM diu negre allà on deia blanc. Què se n’ha fet del “pack” amb n’Antònia Gener?.
    Jo, de voltros, els hi diria que ja s’ho faran tot solets.

  49. Estribor Escrit el 30 des. 2008 a les 13:57

    És conscient el PSOE que, per no cedir uns mesos l’alcaldia, pot no tenir-la mai?. Haurien de ser un poc més responsables i assenyats. Perquè no demanaven la batllia el darrer any i mig, i que PSM, PP i UPCM es repartissin l’altre any? Això seria lògic. No entenc que, per un any d’alcaldia, provoquin que quedin els trànsfugues al govern. Diuen en castellà que “la avaricia rompe el saco”. L’ambicíó del PSOE ha romput el pacte.

  50. Maite Salord Escrit el 30 des. 2008 a les 15:35

    Uff, quin dia! Jo, tota prudent, feia una entrada en què deia que, tot i que era difícil, encara hi havia possibilitats d’un govern de gestió de PP, PSOE, PSM i UPCM. Tenia clar que l’alcaldia era un problema. De fet, si repassam la premsa dels dies 11 al 13 de desembre, van anar sortint diverses informacions sobre aquest hipotètic govern de gestió que, d’una forma o altra, anaven desvetlant certes claus de les converses. Repassem-les. Dijous 11, després d’un acte públic d’UPCM, sortia a UH que aquest partit “està fart de la falta de coherència de destacats membres del PP”, en referència als acords signats entre els dos partits, i manifestava no tenir clar el tema de l’alcaldia compartida. Divendres 12, de “fonts solvents” (que puc ben assegurar que no eren del PSM), el “Menorca” deia que el problema no era tant els programes com el repartiment de càrrecs i, especialment, l’alcaldia”. Dissabte 13, el PP afirmava que cercaria el pacte amb l’esquerra però que “si aquest no és possible per raons ideològiques, quedarien a l’oposició”. Cal dir, tanmateix, que durant aquelles darreres setmanes, des del PP, havien sortit moltes veus que s’oposaven a donar l’alcaldia al PSOE.
    Així les coses, quedava clar que si l’alcaldia no era compartida, el govern de quatre s’esfumava. Pensava que era una solució que podia contentar tothom. Però ja s’ha vist que no. Val la pena tanta lluita per una alcaldia que no t’ha donat qui te l’havia de donar, o sigui, el poble? Val la pena tanta lluita per una alcaldia que no permet dur a terme el programa electoral amb què et vas presentar? Jo pens que no. Ara bé, i davant els atacs que repartiu a tort i a dret els comentaristes d’aquest bloc, pens que cada partit pot defensar la postura que cregui més oportuna i reclamar l’alcaldia només per a ell si creu que això és el millor. Ara bé, que després no ens venguin amb la cançoneta de “l’alcaldia no és el més important” o que “no volem l’alcaldia”.
    Si voleu, podeu llegir la posició “oficial” del PSM.

  51. gavina coixa Escrit el 30 des. 2008 a les 17:13

    Que vol dir que l’estabilitat d’una administració es garanteix amb la figura unipersonal i única d’un batlle o batllessa? No m’ho puc creure que hi hagi gent que tingui una visió de la democràcia tan relativa?
    Si un fa un repàs en el temps, veurà que l’estabilitat d’un govern en una administració no depèn únicament i exclusivament de la figura del batlle o batllessa. És més, molts cops no es garantia, ni tan sols, d’estabilitat d’un govern el fet de governar un únic partit amb majoria absoluta o relativa? Basta veure el que ha passat a l’Ajuntament de Ciutadella.
    Però és més, es podrien enumerar exemples de casos ben dispar on l’estabilitat no respon a aquesta presumpta regla que demana el PSOE de Ciutadella. De fet, ni ells mateixos l’han complida as Mercadal on han demanat alternança en la Batllia i, en cap moment, vaig sentir-los a parlar d’inestabilitat en el Govern. Si és així, haurien estat un irresponsabilitat el fet de voler una batllia a costa de la inestabilitat d’una administració!!!
    És més si un fa un repàs en a la història de la democràcia menorquina veurà com hi ha hagut legislatures de tot tipus : legislatures amb un únic batlle amb majoria absoluta amb inestabilitat, d’altres amb estabilitat; legislatures amb governs amb pactes estables i inestables, legislatures amb governs en minoria, legislatures on ha començat amb un govern i han acabat amb un altre de ben diferents…
    Per tant, l’estabilitat no només és qüestió d’ostentar la batllia únicament per una persona i sense alternança sinó que molts cops es garantia d’estabilitat el tarannà de l’equip de govern, la capacitat i les habilitats dels mateixos, el grau de cohesió i d’identitat amb un projecte polític, etcètera. Tot això, baix el meu parer, serà ben difícil obtenir amb “ barreja de partits “un “ puré” homogeni, cohesionat i identificat amb un projecte de gestió i que no sigui agre o que no es repeteixi.
    Per acabar, si la garantia d’estabilitat del possible govern de Ciutadella depèn de l’ostentació de la batllia, i el PSOE creu que és imprescindible i necessari pels interesso de Ciutadella el canvi de govern, no els importarà que l’ostenti un altre parit…tot sigui per l’estabilitat de Ciutadella!!!

  52. JO PLOR PER TU ROSA ENCARNADA Escrit el 30 des. 2008 a les 17:50

    Després de la putada que us ha fet el PSOE, crec que els votants del PSM estarien molt contents que els enviéssiu a la merda. I per cert, no és diputat en Riudavets? Idò que comenci a dir-li a n’Antich que el seu vot se’l pensarà un poc després de com actúen els seus a Ciutadella.

  53. Vela Escrit el 30 des. 2008 a les 22:00

    Jo ja fa temps que crec que el PSM hauria hagut de replantejar-se la seva situació al Govern Balear, just des del moment en el qual el Senyor Antich va decidir que les promeses electorals només havien de servir per poder arribar al poder, parlo, sobretot, de la construcció de l’hospital a Son Espases, però no he tret el tema per què veia que la discusió ja tenia prou fronts oberts. Ara que algú n’ha parlat, penso que no s’hi perdia res si en parlava. Estic amb els qui pensen que els socialistes no són de fiar, ni a Ciutadella ni enlloc: a Barcelona ja és costum que, quan tenen previst canviar de candidat a l’alcaldia, ens canvien l’alcalde als dos anys d’haver-lo elegit: d’en Maragall a en Clos, d’en Clos a l’Hereu… I el proper? Aneu a saber! Es veu que el joc de les cadires els agrada, als socialistes…

    Tinc mala memòria i poc temps per entretenir-me a mirar comentaris de posts antics i, per tant, del que ara plantejaré no sé si se n’ha parlat mai i, a més, desconec la facilitat o no de dur-ho a terme: No seria possible convocar eleccions anticipades i que passés el que hagués de passar?

    És que sembla que s’hagi oblidat que el poble hauria de ser, en definitiva qui decidís com i per quí vol ser governat.

  54. Davjo Escrit el 30 des. 2008 a les 22:30

    No, no es pot, Vela. Malauradament no es poden fer eleccions anticipades als ajuntaments, la llei municipal no ho permet.Només es poden dissoldre els Parlaments, i no tots.

  55. Maite Salord Escrit el 31 des. 2008 a les 10:01

    Si jo fos del PP, el regal més gros que em podrien fer els reis seria que m’oferissin en safata quedar fora del futur govern de l’ajuntament de Ciutadella: el PP crea el desastre, el PP queda al marge de la solució, mentre els altres, que no han tingut res a veure amb el que ha passat, s’arromanguen per fer la feina bruta. Així, instal·lat a l’oposició, es podran dedicar a recompondre el partit (que feina tenen) mentre els altres intenten arreglar el merder que ells han deixat a l’ajuntament (que més feina tindran).
    Jo, però, que som del PSM (“un mal menor”, segons el PSOE), vull que el PP doni la cara com l’hauré de donar jo, i amb més motius encara! I, si perquè hi sigui, li hem de donar uns mesos d’alcaldia, que la tengui. Per mi, l’alcaldia, en aquesta situació, no és cap premi. Al contrari.
    Si el PP accepta entrar al govern sense tenir alcaldia, perfecte. Tota per al PSOE. El PSM no en vol ni una setmana. Ara bé, pot acceptar un partit com el PP entrar en el govern en aquestes condicions? La resposta em sembla que és ben clara. Com he dit sempre, calma i tranquil·litat, que el temps acabarà posant tothom al seu lloc. I així ha estat.

  56. Sylvia Escrit el 31 des. 2008 a les 10:08

    I tant que el temps ha posat tothom al seu lloc. S’ha vist ben clar que pel PSOE tot fins ara era una comèdia per aconseguir la batllia, que UPCM ens ven un pacte amb el PP i ens demana govern de salvació i en realitat també feia comèdia…el PSM ha jugat net, ha proposat solucions, però l’honestetat política s’ha estavellat contra l’ambició de comandera del PSOE. Quin fàstic.

  57. Davjo Escrit el 31 des. 2008 a les 11:15

    Acab de berenar amb un nombrós grup d’amics, abans de tornar a Barcelona, i naturalment hem parlat del que deia el diari. Els meus amics tenen diverses formes de pensar i són votants de, crec, gairebé tots els partits polítics. Una cosa hem coincidit tots: si el PSOE no hagués posat per davant els seus interessos partidistes, a hores d’ara ja estaria fet que hi havia moció de censura i a la fi treuriem els trànsfugues del govern, que és el que tots volem. Però el PSOE, amb només sis regidors, ho ha espatllat tot…perquè vol tenir el batlle. Així que ja sabem de qui és la culpa. He demanat que això ho repetissin a qui ho volgués sentir. No sé si em faran cas, però crec que sí i són una quinzena. Tots hauríem de fer igual. Dir a tothom que el PSOE vol l’alcaldia que no li han donat les urnes i per aconseguir-ho se’n fot del que passi a Ciutadella. Fan oi !!!.

  58. cucusplash Escrit el 13 gen. 2009 a les 1:03

    iii he sentit una dita, i sembla molt apropiada, dita o reflexio uooooo nose.

    as final, sa majoria de sa classe politica es corromp (tu no maite, tu sembles honrada, te conec personalment).

    I JO PENS

    i si es qui venen despues as final , seran IGUALS DE FLACS

    per a que devar aquests?
    SI FAN LO MATEIX, I AMES A MES, TENIM SA VENTATJE DE QUE NO COBREN

    JEJEJE CHISTE FACIL DE NADAL

    BON ANY A TOTS.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari