Maite Salord

Escriptora

Han tirat baix la font de la Plaça des pins!

Avui dematí, a les 10,00h, la brigada municipal ha començat a tirar baix la font de la pins-3-500.jpg Plaça  des pins. Quan m’han telefonat per dir-m’ho, no m’ho podia creure. Al cap de cinc minuts ja hi era i l’espectacle era desolador: un camió-grua intentant endur-se el brollador, que prèviament havia estat serrat amb un disc; als voltants, el peu de la font mig destrossat. Com la gent que s’ho mirava sense entendre res.

Era una font dels anys 20; una font que hem vist tota la vida. Una font que, segons el regidor d’obres i serveis, amenaçava perill i, esclar, la tiram baix per després, diu com si res, restaurar-la. Primer, si la font està en perill és per la deixadesa del PP que, en 5 anys de govern, ha estat incapaç de fer-hi cap actuació, i això que, des de l’oposició  ho hem demanat prou vegades. Segon: si està en perill, que es tanqui, que s’impedesqui a la gent accedir-hi i que, després, expliquin bé la situació (als ciutadans, als vesins, als grups polítics de l’oposició) per poder prendre la decisió més encertada.

Però no: política de fets consumats, política d’esquena a la ciutadania, política sense el més mínim sentit comú. On era l’alcalde? On era la regidora de cultura? El primer, dins el seu pins-2-500.jpg despatx. La segona, ni se sap. Ha vingut el conseller de cultura del CIM, amb els tècnics, per evidenciar que les coses es podien haver fet d’una altra manera i no sublevar encara més a la gent, que prou no hi està amb la forma d’actuar d’aquest govern.

AVUI VESPRE, A LES 20,00h, CONCENTRACIÓ AL VOLTANT DE LA FONT. HEM DE FER SENTIR LA NOSTRA VEU!!!

pins-500.jpg

105 comentaris a “Han tirat baix la font de la Plaça des pins!”

  1. Indignat. . . Escrit el 29 maig 2008 a les 15:21

    Sicerament s’estan passant bastant ja. És fortissim que faixin coses d’aquestes sense haver donat una explicació prèvia, sense que haigin fet arribar s’informació a sa gent de poble. Em sembla que ja va sent hora que es faixin actuacions contundents, sa situació ho requereix. Esper que avui vespre s’ajuntament ” de Ciutadella ” s’en dugui una bona lliçó.

  2. Wenç Escrit el 29 maig 2008 a les 15:32

    Ja sé que me repeteixo però és ben ver, els ciutadellencs (en concret l’equip de govern) mai me deixau de sorprendre’m. És increïble que amb un tema com el de la plaça dels Pins què a aixecat tanta polseguera i de moviment social l’Ajuntament de Ciutadella decideixi optar per la pitjor via, començar la destrossa sense avisar a ningú i sense fer punyeter cas a ningú. Si ahir que plovia i que me vaig enterar dues hores abans de la concentració ja hi era avui també i tornaré a ser, ara més que mai. Casualment la concentració d’ahir es va fer al voltant d’aquesta font i ves per on avui ja no serà el mateix.
    PS: ja te podia cercar jo avui matí per s’institut, no m’estranya que just enterarte partissis tot d’una cap as Pins.

  3. Rosa Torres Escrit el 29 maig 2008 a les 15:37

    És una vergonya!
    Que serà la pròxima víctima?
    Sa pirámide des born?

  4. Un altre indignat Escrit el 29 maig 2008 a les 16:25

    Ja és hora que demostrem que es poble de Ciutadella no vol tot això i que aquest projecte no pot tirar endavant. Sincerament crec que es molt fort que puguin fer aquesta obra a un puesto tant emblemàtic com sa plaça des pins on nosaltres els nostres pares i avis han passat gran moments de la seva juventud…
    Esper que aquesta concentració d’avui capvespre sigui tot un èxit i que “l’ajuntament de Ciutadella” se’n adoni que el que estan fent es una autèntica tonteria i que es podria realizar el parking a una altra zona sense afectar aquesta zona

  5. Elies Coll Escrit el 29 maig 2008 a les 16:27

    Hola Maite!
    Açò comença a passar de taca d’oli… No m’ho puc creure de devé, és indignant. Es DIC i ara açò… aquesta gota a vessat es got. Esper que des de l’oposició no vos deixeu tòrcer per res del món davant aquest govern tant dèspota que tenim…
    No hi faltarem a les 8! Salut!

  6. Rosa Torres Escrit el 29 maig 2008 a les 16:31

    Elies ja m’estrenyava que no fosis per aquí.
    Fins avui capvespre.
    Ànims Ciutadella!

  7. marina i margalida Escrit el 29 maig 2008 a les 16:35

    Fa mal en els ull veure com un monument, que és a Ciutadella des d’ antes que els que han decidit tirar-lo baix nasquessin, és tirat baix sense escrúpols, d’una manera tant impresentable. Aquesta vegada s’han passat; això ho supera tot. I ara què ve? Tirar els pins? Per a què? Per fer un aparcament per aquells que el tenen gratis davant s’ajuntament? Hi ha molts de llocs on poden fer un aparcament ( o mils si volen) subterrani, sense haver de destrossar un símbol de Ciutadella, com ho són els pins que van plantar els nostres avantpassats.

    Així que tothom amb una corda fermat als pins de Ciutadella.
    A les 20:00, Plaça Pins, Ciutadella: GENT DE CIUTADELLA UNUI-VOS, QUE EN ELS PINS HI FALTA GENT!!!

    Ens veim!

    Marina i Margalida. Alumnes de 2n de batxiller

  8. joan Escrit el 29 maig 2008 a les 16:37

    Estic contenta que Ciutadella es mobilitzi per dir no als gols que aquest equip de govern -PP-UPCM- intenten encaixar-mos. Estic contenta que, si és cert, t’hagis fotut dins la font calçons amunt per dir no a la destrucció d’una plaça (comencen per la font i continuaran…..). Ja vaig dir fa un parell de setmanes que series la Thyssen ciutadellenca. Després de la font venen els arbres i en conseqüència et veurem, de cada vegada ho veig més clar, fermada a un pi.
    Que no decaigui l’entusiasme. Fins avui fosquet!!

  9. Kintet Escrit el 29 maig 2008 a les 16:38

    Aquesta és una clara demostració de força de s’Ajuntament. Seré radical i li diré terrorisme urbà. Sa filosofia és senzilla: Us queixau? Idò mirau com podem fer el que volguem amb el què volguem. Ciutadella és nostra, i en tenim el poder total. I no us queixeu més, que encara ho podem fer pitjor. No sabeu què vol dir tocar fondo.
    Està clar que els va fer mal veure a IB3 que sa força ciutadana opositora a s’aparcament és molt forta. A risc de fer curt, diuen que han recollit unes 400 instàncies i 1000 firmes, i amb un parell de dies s’han aconseguit concentrar unes 200 persones (açò ho deies tu, Maite). Sobretot els devia fer mal que els seus, és a dir, la Plataforma pel Progrés, hagi encetat una campanya de recollida de firmes semblant però al revés, a favor de l’aparcament, fent creure allò totalment utòpic de que és possible no tocar un sol pi i fer un aparcament subterrani, i que no hagi tingut sa més mínima acollida. M’estic imaginant en Germán dient: Mecagunsamarequevapariranetsesquerrans! Llevau sa font demà matí, de bona hora! Avam si lo que els hi agrada a n’es ciutadellencs de sa plaça des Pins és sa font! Què s’han cregut, aquests?
    Com a reflexió… Si treuen aquesta font per restaurar-la… Per què l’esmicolen? Aquesta font a hores d’ara deu ser camí d’Es Milà o, amb un poc de mala llet, camí de Son Blanc, a punt de formar part d’es fonaments d’es dic.
    PD: Total, estic molt alterat amb aquesta notícia. He fet córrer un mail en cadena i crec que hi haurà gent que s’animarà a venir. Sa meua ànima tornarà a ser amb voltros, però es meu cos serà a s’altra banda de la mar. Que vagi molt bé! Molta sort! Nau alerta, que us enviaran sa policia. Ja és hora d’emprar es material antidisturbis que van comprar després de sa manifestació d’es dic de Sa Farola.

  10. Maite Salord Escrit el 29 maig 2008 a les 16:44

    Molt bé! Més comentaris com els vostres -sobretot si es tradueixen en accions- és el que necessitam a Ciutadella.
    Joan: sí, es cert, m’he arromangat els calçons i m’he posat dins la font. De l’ajuntament han dit que érem uns exaltats i que havíem fet el “numeret” però… jo he fet el que m’ha sortit de l’ànima. No sé si en Silve -si demà surt cap foto al diari i la veu- aprovarà els meus texans i camiseta de 10 euros (no té el glamour d’un “Tapioca”)!
    Salut i avui vespre ens veurem.

  11. marina i margalida Escrit el 29 maig 2008 a les 17:06

    Elies ja ho trobava raro no veure cap comentari teu!!!
    Igual que tu Rosa!!!

    Jo no crec que pugui venir a sa plaça avui vespre que tenc feina, però per poc que pugui passaré.

    Marina!!

  12. Ariadna Aguiló Escrit el 29 maig 2008 a les 18:32

    Hola Maite!
    No m’he pogut ressistir a escriure un comentari sobre sa destrossa de sa font. Quan m’ho han dit a s’institut he quedat petrificada. Qué és aquesta política de no donar explicacions a ningú, i fer ses coses sense avisar?
    Com ha dit n’Elies, primer es Dic, i ara això, cada dia veig pitjor s’ajuntament, sa pròxima víctima que serà?.
    S’ajuntament ha promès moltes coses, però complirles poques,a jo me van mentir. Jo era presidenta des consell infantil de Ciutadella, i van dir s’assumpte des casal de joves, i encara l’esperam. Aquesta font, encara que no fos una gran precisiositat, donava un tó diferent a sa plaça, que ara ja no tindrà. Jo avui a les 20h seré allà, perquè açò no pot continuar així.

  13. Caterina Escrit el 29 maig 2008 a les 19:36

    Açò no és just!! No m’ho puc creure!! Com pot ser que destrossin una de ses places més antigues i importants de Ciutadella! En veure sa foto de sa font destrossada m’ha agafat molta pena, i veure la plaça convertida en un parc serà insoportable. Molta gent no i està d’acord, primer, antes de que facin una cosa tan desastrosa, hi ha que escoltar les opinions dels ciutadans. Destrossar la plaça serà l’equivocació més grossa que hauran fet mai!!!

  14. Caterina Escrit el 29 maig 2008 a les 19:37

    quant he dit parc, volia dir parking.

  15. Caterina Escrit el 29 maig 2008 a les 19:49

    Torn a escriure perquè no puc veure sa foto i no deixar un comentari, bé men vaig a manifestar i esper que hi hagi prou gent per aturar aquesta destrucció. Si volen fer un parking, hi ha molts llocs per fer-lo, però a sa plaça des Pins??!! No deixarem que ens la destrossin.

  16. Toni Escrit el 29 maig 2008 a les 20:26

    Bones Maite.

    Al menys ha d’existir un respecte al mobiliari urbà. No crec de cap manera que una font que s’hagi de restaurar ho facin amb tanta brutalitat. Una excusa més, una campanya mediàtica més (a part deles orugues…) per fer un parking amb interessos no prou clars…. Se’n podria xerrar molta estona de la la viabilitat d’aquest projecte…….
    Bono Maite, aplaudesc la teva tasca.. Endavant!!

    Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

  17. Maite Salord Escrit el 29 maig 2008 a les 21:53

    Quina gentada! Segons la premsa, 600 persones; segons l’opinió majoritària de la gent que hi havia per allà, prop de 1000. Sigui com sigui, un èxit.
    La concentració ha començat al costat de la font -bé, del que queda d’ella- i ha acabat davant l’ajuntament. Com que ara no hi ha la policia, la porta de l’ajuntament era oberta perquè a dalt s’hi feia una reunió, i hi ha pujat un bon nombre de ciutadans. No sé què ha passat, però sembla que la gent es resistia a davallar i intentaven que l’alcalde digués alguna cosa. Al final, ha rallat na Tònia Salord, però no sé res més.
    Hi havia molta gent jove però també gent gran que no poden entendre actuacions com aquesta. El poble ha rallat, però, l’escoltaran?

  18. Cristina Salvador Escrit el 29 maig 2008 a les 22:19

    Hola Maite!Des de Barcelona esteim en sa causa. Esteim indignadíssimes,i asò és vergonyós. Per això,
    ens agradaria poder demostrar d’alguna manera, la nostra negació i participar i donar suport a l’oposició de la destrucció de la plaça dels pins.

    Una abraçada

    Cristina, Natàlia, Rosa i Sonia.

  19. apunx Escrit el 29 maig 2008 a les 22:22

    Un dia històric per Ciutadella.

    Al fi es poble es mou, quina llàstima que no haguessim fet el mateix amb el dic, potser un altre gall cantaria.

    salut

  20. Joana Escrit el 29 maig 2008 a les 22:40

    Primer un arbre que esteia “mort” amb unes arrels tan profundes que els hi va venir just arrebassar, dspues una font que amanaçava perill, un teatre que cau a trossos i allà està… un dic que a la llarga dubt molt que sigui viable… que ha passat amb Ciutadella?

  21. un ex del pp Escrit el 29 maig 2008 a les 22:51

    esto ya es una verguenza, hasta donde vamos a llegar con este ayuntamiento, lo van a destrozar todo, dimisiones ya.

  22. Maite Salord Escrit el 29 maig 2008 a les 23:03

    Cristina, Natàlia, Rosa i Sonia: estic contenta de tenir notícies vostres. Ja veis que a Ciutadella esteim ben entretinguts (per dir-ho de qualque manera). Les de Barcelona també comptau i molt! La cosa no s’ha acabat i tindreu temps de poder dir la vostra. De moment, si voleu, podeu arreplegar signatures entre els estudiants (trobareu models a la pàgina del PSM).
    Gràcies a tots pels vostres comentaris: Ciutadella es mou!

  23. Jordi Bosch & Toni Moll Escrit el 29 maig 2008 a les 23:41

    Hola Maite, som dos antics alumnes teus, segur que mus recordaràs amb afecte, desde barcelona t’enviam camions de salutacions i records, animus, volem veure sa foto teua dins sa font, ja mus contaras anecdotes quan mus veguem, pes cau.
    abraços i afecte des teus antics alumnes.

  24. Indignat Escrit el 30 maig 2008 a les 0:05

    Jo no trop bé que s’hagi interromput sa junta de caixers, de sa manera que s’a fet amb crits i alderulls…estic indignat per aço i per lo des parking, però si estic a favor de sa restauració de sa font.

  25. Kintet Escrit el 30 maig 2008 a les 1:04

    S’enhorabona, han quedat amb un pam de nas… Salvem es pins és un crit col·lectiu ja! Aquí hi ha fotos de sa concentració d’avui (ahir a efectes): http://pins.moviment.info/
    I lo millor de tot, un video de s’invasió dalt la Sala (és una llàstima que es vegi pixelat i no es pugui distingir es blanc d’es color de sa pell d’en Brondo): http://es.youtube.com/watch?v=7bJUF5JZj8s
    Ara hauran d’anar al tanto, aquests, si no volen que se’ls esgarriï es seu moment de glòria durant s’any: sa Convidada. Si la lien… mos veurem allà…
    (Bé! Bé! Veig que heu esquivat els antidisturbis!)

  26. Kintet Escrit el 30 maig 2008 a les 1:17

    Enhorabona! Açò ha estat tot un èxit! Gent de tot color, de totes les edats… a s’Ajuntament… Fins a sa cuina! Vull dir… Fins es Saló Gòtic. Posa sa pell de gallina veure gent tan diversa que s’ha posat d’acord. Li haurem de donar les gràcies, encara, a n’ets ideòlegs de s’Ajuntament, per cohesionar tot un poble contra seu…
    I tu com ho saps, Kintet, si no hi eres? Mirau, mirau, sa tecnologia lo que fa… Sobretot per es qui no hi heu pogut ser, com jo… Fotos: http://pins.moviment.info/ i lo millor de tot, un video de s’invasió Dalt la Sala: http://es.youtube.com/watch?v=7bJUF5JZj8s
    Disfrutau-ho, a jo encara me cau sa bava. Com m’hagués agradat ser-hi… En Joan Martínez: http://joanmartinez.blogspot.com ja ha fet una crònica d’es dia històric en què Ciutadella va despertar.

  27. Cristina Salvador Escrit el 30 maig 2008 a les 10:06

    Bon dia Maite!

    S’altre dia estava a sa facultat de filologia, i una companya de Maó que també estudia filologia catalana, estava cridant per és pati de sa facultat, i estava explicant el que estava passant a Ciutadella, aleshores m’hi vaig atracar, i sí, sí estava arreplegant signatures per aturar sa destrucció de sa plaça d’és pins. Em vaig quedar de pedra. Ella em va dir: Asò nose si ho farieu voltrus per és de Maó, a Menorca hem de ser més actius! I res, la vaig acompanyar arreplegar més firmes, em va dir que s’havia posat en contacte amb sa teva germana na Josefina Salord, però que encara no estava segura si servirien aquestes firmes perquè no era gent resident de Menorca.

    Asò és el nostre dubte: Si arrepleguem firmes, han de ser de gent de Menorca no? Si és així, igualment n’arrepleguerem moltes, que per aquí hi ha mig Ciutadella.

    Una abraçada molt forta, i seguiu així!

  28. Maria Escrit el 30 maig 2008 a les 11:22

    Maite, si no et sap greu m’agradaria posar el teu text al meu bloc (indicant la font, esclar!).
    Estic totalment d’acord amb aquesta mobilització necessària, sóc de l’altre punta de l’illa però jo també he anat molts diumenges a jugar a la Plaça des Pins i aquestes coses no es poden tolerar i molt menys així com ho han fet.

    Molts d’ànims 🙂

  29. bernat Escrit el 30 maig 2008 a les 11:44

    òndia!
    jo mirant els resultats de roland garros per la tele, i aquí suvora, a la plaça des pins fins a dalt la sala, el personal muntant un pollo! un pollo estil maig 68, com no s’havia vist mai! sa pujada de l’ibi no acabarà aquí, es regidors del govern municipal es poden anar preparant, aquesta vegada, quan hi ha un silenci tan espès, idò, els embornals no donen abast, el cabreig és gros: butxaques escurades i impostos dalt de tot, açò només ha estat un preludi, sense Chopin, ensems, el que m’ha fet més gràcia de tot plegat, han estat aquests forçuts polis que tenim, van venir de la comissaria sud i de la comissaria nord i de la comissaria central! un company que té intervingudes les freqüències de ràdio en què llenega la bòfia m’explicava alguns comentaris que va sentir, llàstima que no fossin gravats per tenir-ne document…
    apa, aneu alerta en què no us fitxin…

  30. Maite Salord Escrit el 30 maig 2008 a les 11:55

    Maria, pots posar, sense cap problema, el text en el teu bloc.
    Sí, sí, Ciutadella “reacciona”! Que no era això el que volien? Supòs, però, que la “reacció” esperada no era ben bé aquesta.

  31. Periket Escrit el 30 maig 2008 a les 13:15

    Maite,
    hauríeu d’estar alerta. Els fatxes tenen corcat el cos de la policia local. Ara s’han centralitzat al polígon i han deixat sense serveis la ciutat, el centre que n’és el cor. Aquí on eren estaven massa a la vista de tothom. Els compromisos. Els negocis ocults. Van al seu aire, sense interferències. Fins i tot, la regidora Salord no sap com gestionar la cosa i fa la viu-viu. Aquesta gent és perillosa. Si qualque dia arribau al poder municipal us haureu de replantejar de fer bugada. Tenen un dendelet que fa de Cap i els matons comanden. La corrupció és grossa en la poli local. El PSM hauria de demanar que s’obrís una investigació a fons. O també passareu.

  32. bernat Escrit el 30 maig 2008 a les 13:51

    Periket:
    aquí l’únic qui es salva és en German Jover, que ha sabut donar la cara. Que cadascú tengui el que és seu… No??? Jo sempre he tingut present un consell de son pare a la tertúlia matinera de l’Aurora: si et cases no aprenguis a fer sinó estàs acabat, idò, comences escurant plats i acabes fent el llit…

  33. bernat Escrit el 30 maig 2008 a les 13:52

    Cony!

  34. Desirée Escrit el 30 maig 2008 a les 14:52

    Bastant impactant em resulta tot això!
    Ahir ja em van comentar el què, i sa veritat és que no m’ho acabava de creure!!
    Arribarem els estudiants, i ja no reconeixerem ni ca nostra… indignant és això! El que em sap més greu de tot això, és ser fora de Sa Roqueta i no poder manifestar-me, amb tots voltros. Pes diari acabo de llegir que hi havia unes 600 persones concentrades ahir, i sa veritat em sembla que és poc… Si tots els que som fora ara fossim allà, probablement el número hauria augmentat.

    Els mallorquins sempre ens diuen (als menorquins) que tenim una illa preciosa i que no hem de deixar que ens passi com a Mallorca; però així com van les coses…

    Qui estima Menorca, no la destrueix!!!

    Saluuuut!

  35. Maite Salord Escrit el 30 maig 2008 a les 15:08

    Jordi i Toni: com no podria recordar-vos amb afecte! La distància ajuda molt! Na Desirée em sembla que també sé qui és. Aquest bloc ja sembla una reunió d’ex-alumnes! M’agrada molt.
    Periket: això que expliques de la policia, si es confirma, és preocupant. Haurem d’estar al cas. I sí, Bernat, en Germán, com a mínim, va donar la cara i, això, sempre és d’agrair. Si, a més, fos capaç de fer les coses ben fetes d’un principi, ja seria massa.

  36. Elies Coll Escrit el 30 maig 2008 a les 15:34

    Bones tardes Maite.
    Ahir va anar groç… S’estàn convocant manifestacions espontàniament, me pens. El que jo sé és que cada divendres de capvespre hi ha una trobada a la plaça dels pins i que dia 2 de juny a les 8 del dematí intentaran evitar l’entrada de les màquines (per endur-se el que queda de font supos…).
    Vaig un poc perdut, m’intento informar (per a jo i per un grup d’amics que som) i no hi ha manera d’aclarir-se, sa pàgina web d’informació de sa plataforma a jo no me va… fu. Bé, ja vorem que passa.
    Esper una resposta si pot ser, i comptes amb el nostre suport! Una cordial salutació!

  37. Toni Escrit el 30 maig 2008 a les 15:40

    Periket, no t’esvalotis….. que no s’arribarà a Coslada. No hem de veure corrupció a on no n’hia, n’hi fantasmes franquistes ¨disfrassats de demòcretes… que n’hi ha és ben cert….però d’aquí a acusar sense cap tipus de mirament a la Policia… n’hi ha un bon troç… Hem de tenir es cap ben buit d’interferències per opinar d’una cosa d’aquesta índole.

    Ahir va ser el que jo diria…. un despertar popular. Un despertar contra les coses mal fetes, les coses amagades… les idees de pinotxo… tirar una font popular!!!! Idò ja ho vau veure tothom cap a la sala!!!! jajajaja com ses pel·licules d’un temps……El poble és el qui, a la fi, decideix la política municipal.
    Endavant Maite….

  38. Elies Coll Escrit el 30 maig 2008 a les 15:42

    Sa pàgina ja funciona, veig que tot són fotos…

  39. Rosa Torres Escrit el 30 maig 2008 a les 15:45

    M’han dir que cada divendres a les 20:00h manifestacións a es pins.
    Dilluns a les 9:00 del matí també, l’IES M Àngels Cardona, es quederan sense alumnes. Esteim disposats a saltermos les classes que fagin falta!
    Clases senseres no vindràn.
    Els altres instituts nosé que feràn.

  40. Maite Salord Escrit el 30 maig 2008 a les 15:49

    Elies: pel que jo sé, dilluns a les 9h els arqueòlegs volen començar a fer forats per saber, abans de començar a picar l’aparcament, què es trobaran al subsòl. Si hi hagués moltes restes, tal vegada no es podria fer. Si no hi ha restes, després s’ha de demanar un estudi de viabilitat que determini si, econòmicament, surt a compte fer l’aparcament, etc. Esper haver-te ajudat.

  41. Elies Coll Escrit el 30 maig 2008 a les 16:59

    D’acord i merci!

  42. Kintet Escrit el 30 maig 2008 a les 17:23

    Elies, ara ja hi ha videos penjats, a més de fotos, a sa web http://pins.moviment.info/ , que encara està en construcció. Açò va com va i ses coses volen es seu temps (tot i així, me sembla màgic que en 1 dia ja hi hagi tot açò…). Bravo per es creador, que de moment prefereix mantenir-se anònim!
    Sobre ses firmes de gent de fora de Menorca, què dius, Maite? Són bones o no? Jo per si acàs n’he començat a recollir, també, per aquí.

  43. Pau Escrit el 30 maig 2008 a les 18:16

    Bones a tots, soc es ‘creador’ de sa pàgina, realment sa recopil·lació d’informació l’ha duit a terme un petit grup de gent, jo simplement me n’he encarregat de donar-li un petit lloc on ajuntar-la…
    Encara hi falten articles i imatges a posar, però a poc a poc s’anirà fent.

    També puc aclarir que s’idea que hi ha pes divendres capvespre és de fer berenetes populars, però que de moment haurem d’esperar fins que hi hagi s’associació muntada per poder fer ses coses bé. Açò vol dir que s’hauran de demanar permisos, fer estatuts, que aprovin ets estatuts… És a dir, una feinada, però a poc a poc es pot fer tot!

  44. Igansi Escrit el 30 maig 2008 a les 19:37

    Un bon article que fa reflexionar: http://pensamientoordenado.blogspot.com/2008/05/plaa-des-pins.html

  45. Àlmax Escrit el 30 maig 2008 a les 20:40

    Més suport des de Barcelona, en aquest cas no des club d’ex-alumnes, però… Quina llàstima haver pogut ser participant des “despertar” que hi va haver! Enhorabona però a tots es que sí que hi vau poder anar i que vau aconseguir lo que semblava una gesta impossible: mobilitzar tanta quantitat de ciutadellencs i ciutadellenques per una mateixa causa! Estic convençut que aquesta setmana qualcuns que estaven entusiàsticament d’acord amb es disbarat hauran començat a dubtar de si és una bona idea. I açò ja és un bon senyal!

  46. AlbertCamps Escrit el 30 maig 2008 a les 20:58

    Talvegada, pensant fer un festeret va sortir un festerot.

    Les sangs estan calentes i no crec que sigui pels 131 pins, no.

    Ara vindran les analítiques sociològiques i segurament ens adonarem que la crisi larvada és en molts àmbits de la societat.

    La pols de St. Joan no ho curarà…

  47. Kintet Escrit el 30 maig 2008 a les 21:30

    Hipòtesi:
    Creis forasenyat dir que l’aparcament a la plaça dels Pins només és una petita part d’un macroprojecte a llarg plaç (3 anys més el que deixin com a promesa per les pròximes eleccions xD) consistent en un casc antic totalment peatonal (no es podrà entrar més que a la Contramurada) que va veure el seu inici amb l’empedrat del carrer de la Puríssima i que significarà la peatonalització des Born?
    Forasenyat o optimista?

  48. Desirée Escrit el 30 maig 2008 a les 22:19

    Tot això des pins, em té preocupada, indignada, no-escoltada, etc. Però per un moment, també m’he alegrat de tot això.
    Ja dic que no és per la tala, ni la destrucció perquè n’estic en contra. Estic contenta perquè veig que la gent jove de Ciutadella és la que es mou!
    Sempre havia considerat que la gent de Ciutadella, i sobretot el jovent, no ens movíem massa, ni participàvem en masses activitats… Que ens mobilitzem nosaltres, els més joves, és importantíssim; el cap i a la fi, serem nosaltres els que hi haurem de viure despré…
    De ver al·lots/es, me n’alegr molt!
    En moments així, és quan voldria ser a Menorca, i poder estar amb tots voltros.
    Volem Es Pins!!!
    PD: (I tant que saps qui sóc!, Jo mateixa! jeje)
    “QUI ESTIMA MENORCA, NO LA DESTRUEIX!”

  49. Lluís Martí Escrit el 30 maig 2008 a les 22:25

    Hola Maite,

    Estic espantat. Encara no m’ho crec. Quan vaig veure sa noticia, hem va agafar una ràbia juntament amb una impotència, a més, essent a Palma i no poder fer res ni contribuir.
    Be, almenys vaig firmar per internet que estava en contra d’aquesta “burrada”.

    Destruir sa font des Pins, es destruir un monument important per sa gent, sobretot tota aquella gent que hi ha jugat alrededor, que anava a mirar aquells peixos taronjes, etc. I si intenten dur es projecte de l’aparcament endevant, jo estic disposat a fer el que sigui.

    Ànims Maite!!!!!

  50. esperança camps Escrit el 30 maig 2008 a les 22:40

    El brollador de davall es pins només és un símbol. Tal vegada sí que estava feta malbé, tal vegada sí que amenaçava perill, però aquestes no són maneres. La provocació i la “xuleria” és la pitjor forma d’exercir la política. Això ho fan aquells que se saben impunes. Es veuen amb tant de poder que no el saben gestionar. Es pensen que sempre seran allà dalt, dalt la sala, a una conselleria o a un ministeri. Només al cap dels anys, quan els ciutadans es mostren implacables el dia de les urnes, aquests comencen a sentir que tenen els peus de fang. I al cap d’uns mesos, quan buiden els despatxos i destrueixen la paperassa, resulta que sempre hi ha algú que ha guardat alguna cosa, algun paper, alguna telefonada…. I els peus de fang esdevenen tremolor de cames, i malsons, i notícies a la televisió…. La llàstima de tot això és que els ciutadans, a vegades, ens equivocam. No estic gens d’acord en allò que diuen alguns que el poble mai no s’equivoca. I tant que sí!!!! Mirau, si no, l’espectacle que tenim Dalt la Sala. El brollador de davall es pins és un símptoma…. el càncer està escampat, quasi diria que ja ha fet metàstasi i els nostres governants municipals no saben cap a on han de mirar.
    Ara només falta que els partits que estan a l’oposició, a qui se’ls acaba de girar una feinada sapin canalitzar les ires d’aquest poble aixecat. Que la rebel·lió pel la font dels pins, que l’alçament sigui, realment el principi del canvi que em sembla que ens mereixem.
    Maite, ho dic a aquest fòrum que sembla que està recollint opinions d’aquí i d’allà. T’ho dic a tu i li ho dic a Pilar Carbonero. Hi ha molta gent disposada a fer girar la truita…… Sort i ventura!!!!

  51. Maite Salord Escrit el 31 maig 2008 a les 8:36

    Esperança, estic totalment d’acord amb la teva reflexió. El brollador trencat simbolitza una forma de fer política: prepotent, sense diàleg, sense explicar les coses. Ahir vespre, una coneguda -pròxima a un dels partits que governen- em deia que no hi havia per tant, que havíem muntat un espectacle per una font que estava a punt de caure i que havíem “manipulat” la gent, sobretot els més joves. Em sembla que aquest és, ara, el “discurs oficial” que volen fer arribar a la gent.
    La meva resposta, però, va ser exactament la mateixa que dijous dematí vaig donar al regidor de serveis: tant costa fer les coses ben fetes? Tant costa impedir l’accés a la font i explicar quina és la situació? Tu no veus que això que heu fet s’ha entès com una provocació?
    Però bé, el més fàcil ara, per part de l’equip de govern, és cercar culpables externs i no haver d’assumir la seva responsabilitat en tot el que ha passat. Assumir que fan les coses malament des de fa 5 anys i que tanta xuleria arriba a passar factura. Pel que fa a la “manipulació”, ni hi entraré: ja ho voldrien, ja, tenir una població manipulada, però la tenen indignada i, en aquest cas, tot el mèrit és seu. I només seu.
    Pel que fa, Esperança, a la feina que tenim des de l’oposició, pots estar segura que la farem. Ahir mateix, na Pilar i jo vam fer una roda de premsa conjunta per explicar, per enèsima vegada, que s’han de canviar les formes, que els ciutadans tenen dret a ser tractats amb respecte, a ser escoltats. Serà dur, perquè una manifestació com la de dijous no s’encaixa fàcilment i segur que tindrà conseqüències, però aguantarem. I amb més il·lusió que mai.
    Ens veurem per Sant Joan!

  52. Kintet Escrit el 31 maig 2008 a les 14:08

    Seguim igual…
    I segueixen igual, provocant es poble perquè remugui. Amb declaracions com: “no tenen més raó es 3 que criden que es 3000 que callen” estan apel·lant es clàssic “quien calla, otorga” i es passotisme de sa majoria d’es poble per justificar que sa fase prèvia d’es pàrquing segueixi endavant, i a la vegada mos dónen un motiu més per sortir es carrer. I és que dilluns no heu de ser 600, no, ha de semblar es primer toc allò. El PP ho tindria fàcil, regalaria senalles o convidaria a xocolati cuit i aclarit. No ens desmoralitzem per quatre crítiques que sabíem que arribarien. Sa força popular que s’ha mogut espontàniament és preciosa. Ses crítiques del PP-UPCM demostren que han perdut es poble i no saben com recuperar-lo.
    M’he fet addicte a n’es videos de s’assalt a n’es Saló Gòtic. Fa gràcia, na Salord, sobretot quan diu “Sant Joan” apel·lant a n’es càncer de Ciutadella pensant que tothom diria: “Ai, no destorbem açò que hi ha es senyors reunits i xerren de temes importants”. I sa gent agafa i es rebota, es posa a cridar, i demostra que tothom sap que s’Ajuntament ho empra com excusa. Temps enrera, dient Sant Joan es creava un silenci profund, i podies sentir es vent com passava per sa ranura de sa finestra.

    Una proposta descabellada de pàrquing… Dues concentracions consecutives.
    Un assalt a s’Ajuntament… Un expedient.
    Sa cara d’en Brondo blanc… No té preu.
    Per tot lo demés… A pastar fang!

  53. Fernando Escrit el 31 maig 2008 a les 16:06

    1- La retirada de la fuente del centro no se ha hecho porque vayan a comenzarse las obras, sino por el estado deteriorado que presentaba debido a que no se había hecho ninguna actuación desde que se instaló allí y porque amenazaba peligro como bien se demuestra que al serrarla con la radial se desmonto por si sola.

    2- No hay catas geológicas hechas por lo que aún no se puede saber si es viable o no hacer el parking. Es conocido el precedente de que se intento hacer un parking subterráneo en Eivissa y no se pudo hacer porque cuando hicieron las catas se encontró agua a los 9 metros.

    3- No hay ni anteproyecto hecho de la plaza por lo que primero, se tendría que esperar a ver como seria la futura plaza para considerar cual será la mejor opción. Si quitar los pinos i volverlos a sembrar cosa que creo que no es destrozarla o dejarla tal y como esta.

    4- Es evidente que a nadie le gusta tener que serrar Pinos pero lo que también es evidente es que en Ciutadella existe un problema grave de aparcamientos por lo que hay que buscar soluciones y estas son pocas, desde la oposición ninguna (en caso de que se haga peatonal la plaza del borne porque el que proponían tenia 375 plazas más o menos y la plaza del borne tiene la misma capacidad) y desde el equipo de gobierno una la ya conocida.

    5- Se ha propuesto la plaza de los pinos como emplazamiento porque es de propiedad municipal y porque las negociaciones para hacerlo detrás de l’Oar y en el “aparcament del princep” han sido un fracaso rotundo.

    6- Los últimos acontecimientos de asalto al Ayuntamiento aparte de ser lamentables no hacen más que crispar y calentar el ambiente por lo que creo que se tendría que volver a la calma, no estoy diciendo que no se hagan manifestaciones pero que si se hacen se hagan de manera ordenada y respetuosa.

    7- Se tendría que volver a la humildad y acercar posiciones tanto los partidos de derechas como los de izquierdas y a ver si cediendo un poco todos se pudiese llegar a un acuerdo.

    8- En las manifestaciones 600 personas no son 28.000. 4000 firmas no son 28000 por lo que en nombre del pueblo no es que no se tiene que hablar, es que no se puede hablar.

    9- Finalmente si se quitan los Pinos desaparece el pulmón verde durante el tiempo que estos no estén, porque ya se ha dicho que una vez hecho el parking se volverán a sembrar y por tanto se volverá a recuperar el pulmón incluso mejorandolo con una especie mejor.

  54. Cento Escrit el 31 maig 2008 a les 17:15

    Maitee, que encara no m’havia recordat de passar pel teu blog, ja és hora.

    Ara tenim a PP i UPCM dient que sou uns manipuladors, uns agitadors i les coses habituals de qui té una realitat adversa al davant i en lloc de reconeixer els seus errors intenta desviar l’atenció criticant als altres.

    La manifestació va ser increible, una mostra de poder popular com no s’havia vist mai (almenys en el meu cas).

    Dilluns a les 9 tornaré a estar com un clau als Pins, suposo que allà ens veurem.

  55. Maite Salord Escrit el 31 maig 2008 a les 19:37

    Fernando:
    1- En cap moment he afirmat, ni ningú que jo conegui, que el tema de la font tenia res a veure amb les obres de l’aparcament. És absurd.
    2- És evident que s’han de fer les “cates” arqueològiques abans de res per determinar si l’aparcament es pot fer o no.
    3 i 4- Pel que fa al tema del projecte, el més important no és com quedarà la plaça. El problema que hi veig és d’ubicació de l’aparcament. Entenc que entrar 1000 cotxes dins el centre no és la millor solució, sobretot si hi ha altres alternatives als voltants de la Contramurada.
    5- Les negociacions de l’OAR ens han dit que estan pràcticament tancades. Aquí, el problema és que no han fet els tràmits urbanístics necessaris a temps i, ara, veuen que no es podrà començar aquesta legislatura. Pel que fa al Príncep, és vergonyós que s’hagin gastat més de mig milió d’euros en expropiacions i que ara, quan ja hem pagat l’estudi de viabilitat, descobresquin que hi ha problemes de propietat amb una part del terreny.
    6- Estic totalment d’acord amb el fet que s’ha de mantenir la calma i que, si es fan manifestacions, han de ser respectuoses. Tanmateix, i vist el nombre de persones que es van concentrar de forma espontània, em sembla que el comportament va ser prou correcte.
    7- D’humilitat, n’hauries de rallar amb l’equip de govern. Per part de l’oposició crec que hem estat prou constructius i mai se’ns ha pogut acusar de prepotents. Si volen consens, de ver, no quan ja ho tenen tot decidit voler que tu ho beneesquis, el tindran, com l’han tingut fins ara. Del tema de l’aparcament dels pins, em vaig entèmer per la premsa, per exemple.
    8- Respecte als nombres, voldria dir-te que els ciutadans més empipats són votants dels partits que governen. No creus que un tema tan important com aquest s’hauria d’haver inclòs en els programes electorals? I més quan només fa un any de les darreres eleccions municipals. La gent se sent estafada i són molts.
    9- M’has de permetre que dubti moltíssim que l’aparcament sigui compatible amb els pins. Tanmateix, com ja t’he dit, jo no crec que aquesta plaça sigui el millor looc per fer un aparcament.

    Finalment, et vull donar les gràcies per oferir la teva visió del tema, que és prou diferent de la manifestada majoritàriament en aquest espai. Sempre és bo comptar amb tots els punts de vista.

  56. Fernando Escrit el 31 maig 2008 a les 20:20

    Maite:

    1- Si los pinos no son compatibles con el parking ya han dicho que no se hará y se dice eso debe ser por algo, porque por lo que leí en la prensa Joan Triay dijo que era compatible técnicamente pero que se tenia que ver si era rentable.

    2- Yo creo que en Ciutadella hace falta un aparcamiento en el centro quizás no de 1000 plazas pero si de 700 más o menos.

    3- A mi me gustaría saber a que aparcamientos proponen los manifestantes.

    4- Pancartas como las que se vieron, y lo que paso durante el asalto si es en mi opinión una falta de humildad, de respeto y de correcto comportamiento por parte de los manifestantes y por tanto de la oposición, al igual que no explicar bien lo que paso con la fuente podía llevar a la confusión (de hecho a mi me llego que ya se habían empezado las obras) de la gente y más en ese momento.

    5- Me reafirmo en lo de hacer un esfuerzo los 4 partidos.

    6- Si como dices los ciudadanos enfadados son los de PP y los de UPCM muy bien alla ells, pero aun así no se puede hablar de pueblo cuando 600 no son 28000 y 4000 firmas tampoco lo son y dudando de que todas sean de Ciutadella.

    7- Si se tendría que haber incluido en los programas electorales, el PP no lo llevaba pero UPCM creo que si.

    8- Si me permites me gustaría hacerte una pregunta

    – ¿tu crees que en ciutadella hay un problema de aparcamientos?

    Gracias a ti por dejarme expresar.

  57. Àlmax Escrit el 31 maig 2008 a les 20:24

    Estic contentíssim de veure com bull aquest fòrum, i encara més content de veure que també hi deixa comentaris gent amb opinions ben diferents de sa majoritària, i que ho fan de manera raonada, encara que jo no hi estigui d’acord. Volia contestar a en Fernando, i als seus 9 punts, però, Maite, m’has adelantat!
    Només comentaré que, respecte del punt 1, és cert que la font estava deteriorada i potser fins i tot és cert que amenaçava perill, però en tot cas el perill no era major dijous que la setmana passada, o que fa un mes. Per tant, era totalment innecessari un gest com el que es va dur a terme, sense avisar, ni consultar ni explicar. Clarament, el que es cercava era un cop d’efecte, al meu entendre totalment gratuït, i que segurament ha tingut l’efecte contrari del que es pretenia.
    D’altra banda, estic d’acord amb que qualsevol acte de protesta ha de seguir unes normes bàsiques de respecte, però no crec que el gest (que va ser espontani) de l’altre dia fos insultant per ningú. En tot cas, segurament va remoure més d’una consciència, i això no és dolent, sinó tot el contrari! Posar en dubte el que pensam, avaluar si segueix essent vàlid el que pensàvem i revisar les nostres decisions és un exercici molt sa! Les persones que s’encaparroten amb una idea i no són capaces de revisar-la no són mai mereixedors de liderar ni un pais, ni un poble, ni una escala de vesins.

  58. Fernando Escrit el 31 maig 2008 a les 20:36

    Almax, estoy de acuerdo con lo que dices pero creo que si German Jover se hubiera imaginado lo que desencadenaría lo de la fuente hubiera actuado de otra manera. Yo estoy de acuerdo en que la gente que se manifiesta lo haga, mientras sea cívicamente, pero finalmente creo que también se ha de respetar a los que no piensan igual que ellos y lo de el asalto no fue una muestra de respeto.

  59. capita negrete Escrit el 31 maig 2008 a les 20:45

    Hola, volia aclarir unes cosetes.

    Antes de tot volia deixar clar una cosa, soc votant del pp, i tenc que dir, que no estic d’acord amb s’idea (que no es un fet encara), de fer es pàrking subterrani des pins.
    Soc més de s’opinió de que es tindria que agafar, s’idea del psoe, que si no vaig equivocat, es voler es pàrking devall d’ont ara es posen “es cavallitos” mas o menos, i que a efecte practic dona lloc per unes 500 places s’ha dit, mentres que es qui vol projectar el pp dona lloc per 1000 places.
    a sa plaça des born hi ha mas o menys unes 120 places, per tant, crec, que amb 500 places, pues s’amplia s’oferta de aparcaments (que ara es baixa) i es bastant suficient per sa demanda actual, a més obtens un consens amb el psoe, i no necessites talar es pins, (que es poden replantar.. però es tardarien molts d’anys a recuperar s’imatge actual).
    després per descomptat es born plaça peatonal, i amb tot açò has guanyat casi 400 places que estan prou be, i no has de construir a sa plaça, ni crear polèmiques ni confrontacions, y a tot açò si i ajuntes es “possibles” pàrkings des príncep, o l’oar, soluciones es “problema”, fins aqui, trop que el pp, s’ha equivocat, i hauria de reflexionar.

    Canviant una mica de tema, passem a sa font, prest s’atraquen ses festes de Sant Joan, i sempre hi ha joves, que amb unes copes de mes (cosa molt natural i sana en aquestes feches) es solen banyar a sa font, apoyar-se en ella i mig escalar-la fins i tot, o quan esta sense aigua, hi ha atlots petits que entren, i juguen, i bueno fan ses coses normals de aquestes edats, sa cuestió es que sa font te casi 90 añs, i segons es tècnics, que ho sabran ells mes que jo.. i molta de sa gent des carrer, pues sa font estava bastant malament i feia falta arreglar-la, (es motiu, fos, sa deixadesa, o no durant sa legislatura, ara es igual, es fet es que hi havia que arreglar-la).

    arribats a n’aquest punt, pues sa manera de fer ses coses, d’acord que es podia fer millor, podies haver anunciat de s’accio as altres partits politics, i comentar que s’anava a reformar sa font.

    lo que es va crear despues de tot açò.. doncs jo crec que esta molt malament, lo que no pots fer, sobretot pes qui van començar ses convocatories, es començar a exaltar sa gent, amb ” que tiren sa plaça des pins!!” ” ja han començat a destrossar-ho tot!!”, sense saber que esta passant de veritat, que voleu que us digui, sa gent de carrer, d’acord veu açò i es pot confondre, però no me puc creure, que es polítics que estaven a ses manifestacions, quan veieu lo que es estava passant, no sigueu capaços de demanar a s’ajuntament que pasa, e informar-vos, que per cosa sou s’oposició, tampoc me crec, que no segueu conscients, de que sense un projecte fet, ni una aprobació i tramitació feta, un projecte amb ses seues obres no es poden començar, i voltros com a politics o tindrieu que sebre… es de lògica.

    Tot i així vull pensar que no o sabíeu, perquè no em podria creure que sapiguen lo que estava passant, realment, fóssiu capaços de exaltar sa gent i fer totes aquestes accions, manipulant i si, dic manipulant ja que es va fer creure a sa gent una cosa que no era, que es començaven ses obres pes “parking”, enlloc de explicar el que passava de veritat.

    també voldria comentar sobre una cosa. Sobre sa gent que va entrar a sa sala (majoritàriament de entre 15 i 22 anys mes o menys, amb algunes excepcions), ja que va entrar amb una idea equivocada a manifestar-se, bueno, i encara que fos entressin amb una idea acertada sobre el que passava, pues vull dir, que esta molt be, aço o pots fer, entrar i manifestar el teu desacord, a l’alcalde, de fet unes ventatjes de ser un poble, es que tothom coneix a tothom, per exemple a Barcelona, es casi impossible expressar una queixa al seu alcalde directament.

    lo que trop que no esta gens be, i me fa vergonya que passi as meu poble, es com es va fer, entrant i proferint insults cap a persones com es va fer, sense respecte cap a la gent que hi havia allà sent incapaços d’elegir un portaveu i contestant amb mes crits, quan açò va ser reclamat per poder debati sobre el motiu de la manifestació, simplement es una cuestió d’educació, que va donar molt que desitjar, ses coses no es fan així, es qui reclameu diàleg, sou es qui vau entrar així…

    hi ha que tenir en compte, que els polítics, son elegits pes poble, amb democràcia, i que a segons qui, agradi o no agradi, els que hi son ara, han sigut elegits democràticament, i votats pels ciutadans, i només per aquest fet s’ha de tenir un mínim de respecte.

    As principi des text, ja he declarat que estic mes a favor des projecte des psoe, i que es partit as que jo vot, trop que s’equivoca amb es seu projecte i hauria d’acostar postures, pero aço es pot traslladar a s’alcaldia i as partit d’altres maneres, parlant, fent propostes, no com s’ha fet.
    trop que lo que ha passat aquests dies amb lo de sa font, pues ha estat un gra massa i esta fora de lloc, i que tots, i dic tots, hauriem de reflexionar.

    disculpau pes “totxo” i per ses faltes d’ortografia.
    Salutacions.

  60. Maite Salord Escrit el 31 maig 2008 a les 21:32

    Jo, aquí, intentant acabar un capítol de la nova novel·la, i no hi ha manera: llegesc els vostres comentaris tan interessants i els he de contestar!
    Començaré per dir hola a en Cento, que abans me n’he oblidat: em sembla que, al final, dilluns es farà la lectura d’un manifest a les 14,00h i prou. De totes maneres, jo no hi hauria anat perquè tenc feina.
    Àlmax, com sempre, coincidim. Haurem de deixar les discussions per una altra ocasió!
    Fernando: a Ciutadella hi ha un problema d’aparcaments. En el programa del PSM defensàvem la creació d’aparcaments soterrats, prioritàriament el de la plaça de la Pau, perquè, com ja he dit, pens que els cotxes no han d’entrar dins el centre. Qualsevol iniciativa al voltant de la Contramurada (Príncep, la Pau, Sant Esteve…) representa 5 minuts de caminar.
    Al Capità Negrete, voldria dir-li que no sé qui va confondre el tema de la font amb l’aparcament però va ser un error (i no crec que amb cap ànim de manipular ningú): són dos temes diferents que, per les circumstàncies que hi ha, es van acabar mesclant. D’altra banda, resulta evident que l’actuació de l’ajuntament en el tema de la font va ser equivocada i, tot i que un error el pot tenir tothom, en aquest cas és imperdonable vist com estaven els ànims. Aquí el problema és que aquesta actuació es va dur a terme com estan acostumats a fer: sense encomanar-se a ningú i des de la prepotència de creure’s que tot el que fan està bé. I, en aquest cas, va ser la gota que va fer vessar el got, perquè ja n’hem aguantades moltes.
    Pel que fa a l’entrada a l’ajuntament, jo no hi era però he vist els videos que hi ha penjats. Potser es va entrar d’una forma poc correcta però estareu d’acord que si l’alcalde hagués actuat com a tal i hagués intentat dialogar amb la gent, els ànims es podrien haver calmat molt més prest. Però no va dir paraula i això em sembla que encara va fer pujar la tensió. La veritat és que aquest final no l’havia imaginat ningú. Jo mateixa estava convençuda que a l’ajuntament trobaríem tancat. I, evidentment, com tots, pens que les concentracions que es puguin fer han de ser respectuoses perquè, quan es perd el respecte, és perd la raó que un pot tenir.
    Gràcies per tots els comentaris! Ah, i ara no toca corregir faltes d’ortografia; per tant, Capità Negrete, res a perdonar.

  61. confinat Escrit el 31 maig 2008 a les 21:44

    Respecte de comentari anterior voldria dir només que desde l’Alcaldia sens dubte que hi ha altra manera també de fer les coses. I no mentint, amagant i callant como sempre. Aquest home es lamentable en tots els sentits.
    I en quan a la invocada democracia, que al senyor Triay no l’ha triat ningú d’Alcalde, i excerceix de tal.
    I que ja esta be que aquest subjecte sinistre, vestigi que hauria de ser d’un passat enterrat dins formidables cementeris (que segurament bullen dins els seus somnis) es dediqui a insultar a tothom que li fa la contraria; que hi hagi que demanar-li permis per parlar, i perdó per si acas s’ofen.
    I que fa es paperot fent subaltern de el que s’anomena alcalde.

    Que s’atac a sa font de l’altra dia es la típica “mabrada” xulesca propia dels faixistes; pel que no m’estranyaria que ell hi fos darrera.

    Encara qu ebona culpa de la tirania a que estam subjectes es deu a la transigencia de la oposició amb aquest energumen nefast que no hauria de tenir lloc en política. I menys per fer d’alcalde quan no l’han votat.

    Gracies per poder opinar aquí. Pero sàpiga la responsable que si ofenc a qualquú amb les meves paraules, especialmente a l’hipersensible Juan Triay, pot borrar sense empatx el comentari d’aquest “rojo”. I que me perdoni tothom. No voldria causar-vos problemes. Per l’amor de deu.

  62. capita negrete Escrit el 31 maig 2008 a les 22:01

    nores, que amb sa contesta de na Maite es veu quan es pot dialogar i hi ha predisposició per debatir, com tu sols dir, es pot veure es got mig ple o mig buid, quan tingui mes temps contestaré.
    salutacions.

    p.d: tot lo contrari a comentaris com es den confinat, es veu denfora amb qui es pot dialogar i amb qui no.

  63. Laura Escrit el 31 maig 2008 a les 22:46

    Miate i sa manifestació de les 9? i lo de ses màquines? per aqui no pasam!!! com que a les 14:00 un manifest? si ja hauran començat!!!

  64. Una de ses tants indignades Escrit el 01 juny 2008 a les 4:40

    Jo només he de dir una cosa i va pes comentari den “confinat”, “Periket” , i altres . . . Que tatxen de “Fatxes” , “Feixistes” , etc. . . . M’encanta estar al segle XXI i s’emprin aquests termes en un partit polític elegit com a representant des poble de ciutadella (vamos 🙂 majoria !) . . . I m’agradaria saber quants tenen una idea correcte d’aquests termes (que aquí tothom sap de tot, i no s’entera d res a la vegada) . . I per acaba, m’agradaria saber, quants realment, estan enterats al 100% des projecte des pins, perquè tothom es queixa i es manifesta, i jo encara no sé exactament com serà aquesta proposta (en part error des govern, però ningú ha deixat temps a què ens enterem de què va, NO?)

    Molta reflexió :), més propostes i menus queixes, que tots en sabem d’açò!

  65. VVV Escrit el 01 juny 2008 a les 12:35

    M: per cert, sortint de botador, i robant-te uns segons perquè puguis acabar aquest capítol de la novel·la enroscada, em sabries dir on poder trobar aquest darrer llibre teu (replec d’escrits i altres ressenyes) editat pel Govern Balear, les tres llibreries habituals on vaig a remenar no en saben res-de-res. O no és venal? Al pròxim capítol pensa a tenir en compte la prosòdia de Patricia Higshmith i George Simenon…

  66. un que tambe esta indignat: Escrit el 01 juny 2008 a les 13:01

    Jo crec que en Brondo agues pogut xerar cuant vam “assalta el salo gotic”
    i no esta callat i nomes mirar , perque la gent volia explicacions den Brondo no que digues xurrades na Tonia Salord que ens demanava respecte cuant tots ells no n avien tingut llevant la font sense dir res ! i excusant-se de que era un perill perque estava deteriorada, pero estava deteriorada per culpa de l’ alcalde i tots ells perque no la van reformr cuant tocava i la tenien buida desde feia temps!! i per aixo es fillets i entraven i pujaven a la font, si agues estat amb funcionament els fillets no i entrarien i no i auria cap perill!!

    I el parking el podrien fer a un altre lloc, que no estegues tan estimat com la plaça des pins, perque aquella plaça es la que renova mes l aire contaminant de la ciutat ja que hia 131 pins i allo es un potent pulmo i si volen lleva aso, no i aura pulmo i l aire estara mes carregat i no i aura una plaça amb sombra, sera una plaça de siment i prou..
    bonu ja m e desfugat prou, nomes volia donar la meva opinio encara que nomes sigui un al·lot de 15 anys indignat !

  67. una proposta: Escrit el 01 juny 2008 a les 13:06

    es parking es podria fer a sa plaça Menorca ja que alla ja no hia sombra, ni tants de arbres i no i van tants fillets i adults, com a sa plaça des pins i esta casi es costat.

  68. victoria jimenez Escrit el 01 juny 2008 a les 13:47

    Els fets ocorreguts aquesta setmana són d’una trascendència molt gran.
    En primer lloc, vull dir que sòc una enamorada de la plaça dels pins, i absolutament contrària a donar més facilitats als vehïcles privats a costa del territori i el patrimoni (que ho és sempre).

    Però d’ahí a incòrrer en un delicte de sedició i altres contra l’ordre públic, em sembla del tot desafortunat, arriscat i incoherent. Em sembla que la majoria dels participants no poden ser del tot conscients de l’abast de la seva actuació (l’edat pot ser una raó), peró animar, defensar, o al menys no posar un poc de sentit comú per part de persones amb càrrecs públics i responsabilitats polítiques en uns fets tan greus, em sembla un desgavell que diu molt poc dels qui ostenten l’oposició del govern municipal.

    Maite, no es pot jugar al doble joc. Al menys no és déu, o no pot portar bones conseqüències al llarg termini. Els càrrecs públics (tu ostentes un i es suposa que saps el seu abast) han de resoldre les qüestions polítiques amb treball polític. D’altra banda jo no apostaria ni un duro com sembla que tu fas, per que s’aconsegueixen més signatures contra el parking dels pins que votants del PP hi ha.

    Per montar una pirula així, s’ha d’haver meditat una estratègia o preveure les passes següents i les alternatives i això, pense se vos està anant de les mans, insistisc, als caps visibles.

    Mira si és gros l’asalt a una institució municipal, que no us han tret per les televisions estatals. La meva lectura és que no volen donar idees. Quan al País Vasc, s’interromp un ple municipal amb menos gamberrime i amb més estratègia i organització, ve que corren el ens informatius?? a donar la notícia.

    No hauria bastat de moment, amb una assentada a la porta de l’Ajuntament? Amb quina legitimitat us salteu els procediments legals els representants polítics?

    Un salut d’una persona esgarrifada i desagradablement sorpresa per tot el que està ocorrent.

  69. Xec Escrit el 01 juny 2008 a les 15:05

    Respecte del darrer i exaltat comentari, crec que es necessari aclarir que l’altra dia no s’estava celebrant cap ple municipal.
    I que no es pot acusar amb tanta lleugeresa a la gent que protesta pacíficament i sols vol unes breus explicaciones i aclariments del seu batle de sediciosos; i comparar-los amb els kale borrokas.
    Va ser una gran lliço de democracia -en autèntic esta pur- la donada pel poble justament indignat que vol saber que opina el ser màxim i silencios representant.

    Gracies Maite per poder opinar i felicitats per la teva tasca. Ànims.

  70. joan Escrit el 01 juny 2008 a les 15:57

    Després d’haver vist les darreres declaracions al diari UH encara ho tenim més enredat. Ara en Juan Triay es desdiu de coses que havia dit just ahir i es desmarca ????, o ho sembla, d’algunes declaracions fetes a la roda de premsa de divendres amb la sra. regidora portaveu del PP. Quin desgavell intern que tenen aquests dos partits!!. El que crec que no es pot tolerar de les declaracions extretes de la notícia és que emprin a menors per desacreditar l’actuació d’uns partits i intentar emmascarar la realitat: molts, fillets, joves i adults no acceptam el que està passant a Ciutadella: prepotència, diàleg inexistent amb entitats ciutadanes i partits polítics, entre d’altres coses… Amb el tema dels fillets no es pot quedar ni sord ni mut. No deixeu que enredin al ciutadà amb falses acusacions. Això no es pot tolerar, els menors no es poden emprar, és patètic.
    Què us heu plantejat dur les declaracions fetes a la premsa pel PP-UPCM a un advocat en relació als menors i que valori si són susceptibles d’iniciar algun procés judicial contra qui les fa?.
    Al PSM li demanaria que explicàs quin paper ha tingut en relació a la concentració dels pins del dijous fosquet, la marxa cap a la plaça des Born, la gran concentració de fillets i joves, etc. M’agradaria també que especialment na Maite ens explicàs a tots per quin motiu es va posar dins la font. Crec que la ciutadania té dret a saber quin paper tenen els nostres representants polítics en actuacions tant importants com és l’absurd projecte de Es Pins.
    Molts d’ànims, esteis en el bon camí perquè d’aquí a tres anys el color de Ciutadella passi de ser gris-negrós a vert, blau….

  71. Maite Salord Escrit el 01 juny 2008 a les 16:24

    Victoria: sembla que la que va muntar la concentració, va avisar, persona a persona, perquè hi anassin i va promoure la pujada a l’ajuntament vaig ser jo. M’agradaria aclarir unes quantes coses perquè em sembla que hi ha confusions, i no només en el teu cas:
    1- Dijous dematí era a casa (no vaig anar a l’institut en tot el dia) i, cap a les 10, vaig anar a la font des pins perquè em van avisar uns vesins de la zona. Hi vaig anar com a regidora i vaig intentar aturar un desastre perquè no només era el meu deure sinó que crec que era la meva obligació.
    2- Ciutadans indignats es van anar acostant a la font i, allà mateix, de forma espontània, es va rallar de fer una concentració. Jo, personalment, em vaig limitar a anar a l’ajuntament, amb la portaveu del PSOE, a demanar els informes tècnics que avalaven l’actuació a la font.
    3- Després, en tornar a casa, vaig penjar aquesta entrada al bloc, que em sembla que és prou clara.
    4-No vaig enviar cap missatge a ningú i, simplement, em vaig limitar a avisar la meva família de la concentració i a contestar els comentaris del bloc.
    5- A les 8, vaig anar, amb la meva família, a la concentració, com una ciutadana més. Ja he dit que, quan vaig veure que anaven cap a l’ajuntament, ho vaig trobar absurd perquè estava convençuda que allà no hi havia ningú. Per tant, ja veus que jo no en sabia res d’això.
    6- La gent va pujar dalt de forma espontània i, quan vaig veure que allò no estava previst i que no sabíem què passava a dalt, vaig manifestar a una grup de persones que considerava que algú hauria de pujar a desallotjar la Sala, com així es va fer. Després, em vaig posar davant la porta de l’ajuntament i vaig convidar, amb altres adults que hi havia per allà, els joves a dissoldre la concentració, un cop la gent de dalt davallàs, com així van fer. Vull que quedi clar que vaig actuar no com a política -perquè crec que no em tocava- però sí per sentit cívic i de responsabilitat com a ciutadana.
    7- Dels únics joves i fillets que hi havia a la concentració que em sent directament responsable és dels meus tres fills, que en altres temes podem no coincidir però que, en aquest, hi va haver unanimitat familiar absoluta.
    8- Si qualque pare o mare considera que el seu fill no hauria hagut d’anar a la manifestació és un tema que només a ells afecta: jo acostum a saber on són els meus fills durant el capvespre-vespre i, evidentment, si pensassin anar a una concentració d’aquest tipus, primer en parlaríem a casa. Si hi haguessin anat sense permís familiar, és un tema que, com tants altres, resoldríem a ca nostra de la forma que consideràssim més oportuna.

    Esper que hagi quedat clara quina va ser la meva actuació perquè no estic disposada a assumir responsabilitats que no em corresponen. Mai he jugat dobles jocs i acostum a dir el que pens clarament, com veus. T’agraesc que m’hagis donat la possibilitat d’explicar-me i, si tens qualque dubte de res, t’agrairia que m’ho demanassis, perquè estic més que tranquil·la de la meva actuació.

  72. Maite Salord Escrit el 01 juny 2008 a les 16:38

    Mentre contestava el comentari de na Victoria, ha entrat el d’en Joan i diria que t’ho he contestat gairebé tot en el comentari anterior. Només vull afegir els motius que em van fer entrar dins la font: era depriment, indignant i penós veure com desmuntaven la font. I jo, que no som una persona gens exaltada, vaig pensar: fins aquí hem arribat, ja n’hi ha prou d’actuar amb aquesta prepotència i xuleria! I vaig voler fer evident la meva repugnància cap a aquesta forma d’actuar entrant dins la font. I, vista la concentració del fosquet, em sembla que n’hi havia molts més que m’haguessin acompanyat. De fet, no vaig ser l’única, com es veu en les fotos.
    Pel que fa al tema de l’advocat, no tenguis cap dubte que no pens admetre cap injúria cap a la meva persona i que, en tots els casos, actuaré en conseqüència (en alguns, els publicats en premsa, ja he actuat).

  73. victoria jiménez Escrit el 01 juny 2008 a les 17:09

    Maite, estic contenta per la teva resposta. Si s’ha extret del meu comentari que tu has estat incitadora de l’asalt a l’ajuntament (Xec, no importa que no fora formalment un ple, si vols podem discutir això, però no ho crec necessari) et demane disculpes perquè jo no ho sé. El que és ben cert és que fins ara de cap dels teus comentaris s’ha pogut deduir una crítica envers els lamentables actes ocorreguts. Entenc que la teva resposta al meu comentari és una crítica enèrgica a la violència i a l’insult contra quelcom. Podries confirmar-ho?

    Pense que no has estat massa pulcra a l’hora de deixar clara la teva postura, i és molt important. Podries dir si comparteixes amb mi que l’asalt a l’ajuntament pot ser constitutiu de responsabilitats penals greus? De qui les haja comeses, per suposat, i estic contenta per tu que estigues tan tranquila.

    M’agradaria molt si pogueres contestar de forma concisa i clara a aquestes dues preguntes, i els teus lectors i votants segur que també. La democràcia i el sentit comú en guanyaran.

    Saluts

  74. Maite Salord Escrit el 01 juny 2008 a les 17:28

    Victòria: no tenguis cap dubte que mai donaré suport a cap actuació violenta o en què s’insulti. És més, quan vaig demanar a alguns joves que se n’anassin a casa els vaig deixar ben clar que, amb l’insult, es perd la raó. Jo no sé si l’ocupació del Saló Gòtic és constitutiva de responsabilitats penals greus. Jo no hi era però, pel que m’han explicat, la gent va cridar molt però violència diria que no n’hi va haver. Condemn els insults que hi hagi hagut, això sí. Som partidària de concentracions pacífiques, sens dubte.
    Dit això, no trobes que l’equip de govern hauria de reflexionar davant una reacció com aquesta per part del poble? No trobes que hi havia molta indignació acumulada? No ho sé, però m’agradaria que el que va passar servís per redreçar la situació. Perquè es canviàs la manera que tractar els ciutadans. Al cap i a la fi, en política ets en tant que la gent et fa ser, que et vota, i, això, sembla que hi ha governants que ho obliden. No es pot actuar amb la prepotència d’aquests anys perquè, tard o prest, t’ho acabes trobant.

  75. capita negrete Escrit el 01 juny 2008 a les 17:30

    Bona tarda.
    “un que esta indignitat”, i als com tu diuen que en Brondo podia haver parlat.
    pues només s’ha de mirar que va passar quan Antonia salord va intentar dialogar, es va respondre amb crits e insults, menus mal que va ser ella sa que va intentar parlar, si Brondo arriba a intentar articular paraula hauria estat molt pitjor, es qui estaven alla, no anaven a escoltar i dialogar, anaven a lo que anaven, i açò es pot veure en tots es vídeos que hi ha publicats i pes qui no tenguin coneixement:http://es.youtube.com/watch?v=Ui2iGhpzx-Q&feature=related , pues bastant tenia en Brondo amb aguantar es chaparrón, tots som persones, i a ningú li agradar ser insultat i escridassat per una tota una multitud exaltada, i si estava exaltada, només s’ha de mirar es vídeo..

    també dius lo següent “però estava deteriorada per culpa de l’ alcalde i tots ells perquè no la van reformar cuant tocava i la tenien buida desde feia temps!! i per açò es fillets i entraven i pujaven a la font, si hagués estat amb funcionament els fillets no i entrarien i no i hauria cap perill!!”,

    doncs qualsevol persona que pensi un poc, sabrà que una font, sobretot aquesta, que esta desde es anys 20, pues… colque dia es deteriora, com tot, només mirat ses cases antigues de ciutadella.. s’han de reformar, i si no s’ha fet durant 70 i picu d’anys, ara justament es fa, i si estava deixada pues i estava i es un error per part de s’ajuntament, però es tenia que treure sa font i cambiar, açò trop que tots estem d’acord, potser a ses reunions que es fan a s’ajuntament, es tindria que haver explicat que es faria, però tampoc es un crimen, no dir que estàs arreglant sa font.

    A n’en Xec:
    Realment penses el que dius??
    “I que no es pot acusar amb tanta lleugeresa a la gent que protesta pacíficament i sols vol unes breus explicacions i aclariments del seu batlle de sediciosos”
    protestar pacíficament es entrar sense permís insultant i cridant?? des de quant unes breus explicacions i aclariments, es demanen d’aquesta manera? i quan Antònia Salord dona la oportunitat de parlar, se l’escridassa??.
    desprès dius
    “Va ser una gran lliçó de democràcia en autèntic esta pur- la donada pel poble justament indignat que vol saber que opina el ser màxim i silencios representant”
    també trobes una gran lliçó de democràcia? fer les coses com es van fer? sense respecte? sense diàleg?, si per açò tu es democràcia, sort que no ets s’alcalde.
    si realment penses així, no fa falta que me contestis, no arribarem mai a un acord.

    Maite:
    as primer punt que li aclareixes a na Victoria, pues li dius que vas acudir avisada per uns veins, cosa que trop normal, però després comences amb es to catrastofista, dius que vas anar com a regidora a aturar un “desastre” que no només era es teu deure, sinó sa teua obligació, aquest desastre simplement, era que es volia arreglar sa font (potser es numerito de jack el destripador sobrava, però algun dia s’havia de fer no?). desprès dius que vau voler montar una concentració espontània, jo et deman, amb quina intenció? protestar per es projecte des pàrking que es vol presentar?, o per sa remodalació de sa font?, perquè si ja havies demanat s’informe a s’ajuntament, doncs sabies perquè es feia lo de sa font, i a sa convocatòria suposo que devíeu deixar clar perquè protestàveu als altres manifestants.

    Nose, trop que aquí es on hi ha una mica d’ambigüitat, després trop que vas actuar com una persona responsable i seria, no pujant d’aquelles maneres dalt sa sala, i desprès incitant a calmar es anims.

    p.d: aquí tens un futur comprador de sa teva pròxima novel•la.

    Salutacions a tots.

  76. Pialí Baxa Escrit el 01 juny 2008 a les 18:46

    Creo que deberías hacer todos caso de lo que os dice el capitán Negrete (en su comentario del 31 de mayo a las 20:45).

    Debéis tener claro que vamos a llegar con nuestros 3.000 automóviles y es mejor que encontremos aparcamientos para poder saquear vuestros comercios e incendiar vuestras viviendas. Os meteremos a todos en el maletero para llevaros como esclavos y degollaremos a los que no nos quepan. ¡Tanta monserga por cuatro pinos de mierda y una fuentecilla apestosa!

    Tranquilo Negrete, ya lo tenemos todo hablado con tu presidente. Serás tratado como mereces y cuando nos paguen lo acordado por tu rescate recibirás la justa recompensa por tu inestimable colaboración.

  77. silve Escrit el 01 juny 2008 a les 19:22

    S’ha acabat! ja està bé! què haguem de justificar que el poble està emprenyat?! què haguem de anar amb peus de plom per dins LA SALA?! què vos heu cregut? LA SALA som tots! jo, tu, ells i els altres! i si el poble sobirà puja i crida és perquè ho pot fer. Em sap greu Maite parlar així a “ca teva” però m’indigna que es cuestioni al poble què demana responsabilitats als seus “gestors”. I perquè no es qüestiona a un senyor “què el treuen per Sant Joan i per fer paelles”? -així reconeixen tristament al meu batle els amics dels altres pobles de Menorca-. Vull sentir la veu del meu batle!!. Els pins per mi son orugues, xoques, peixets, petanca,faroles que no s’encenien mai, pells de pipes i primers amors, xurreria, troles, el quiosc que hi havia davant la “nueva ola”, els capvespres de la meva infantesa (aquells que m’han fet l’home que som ara), la parada del bus, “la menorquina”, ca’l mago, ca es doctor López, fires, mercats, “columpios des parque”…per mi els pins són una part important de la meva vida i veient les actituts dels que ens manegen els sous, em direu que no puc anar dalt La Sala a cridar??. En Serrat deia: ” Vull alçar la veu per cantar als homes, que han nascut dempeus, que viuen dempeus i que dempeus moren!” Així idò,drets i condrets, alcem la nostre veu, a La Sala, al Passeig Marítim o a Baixamar, però què ens sentin.

  78. Kintet Escrit el 01 juny 2008 a les 19:25

    No és sa meua intenció defensar na Maite, crec que és prou grosseta i té prou seny, però voldria explicar com vaig viure aquell dia (xer com si hagués estat fa anys, açò és bo, ja ha madurat tot…).
    Resulta que de bon matí vaig veure un vídeo de Balears Directe (IB3), extret de s’edició d’es dia anterior, on apareixia molta gent de Ciutadella explicant a ses càmeres per què no volen que es faixi s’aparcament subterrani a sa plaça d’es Pins.
    Poc després, vaig entrar en aquest bloc, vaig veure aquesta entrada i em vaig preocupar molt. Automàticament vaig relacionar sa notícia de sa font amb s’aparcament subterrani i… sí, ho vaig interpretar com a terrorisme urbà, com una espècie de: “Que sí? Remugau? Idò mirau què podem fer amb lo que volguem, i mirau com no tindrem miraments en fer-ho… Venim justament a n’es Pins i començam per llevar sa font d’enmig. Voltros mos heu donat es poder i ara no mos el pendreu”. De fet, encara avui em sembla que va ser una provocació.
    Mentre llegia l’article, em va començar a arribar un allau de correus electrònics anunciant sa concentració per les 20h, i vaig començar a sentir impotència perquè no hi podria ser i m’hagués agradat molt participar-hi. Me’n van arribar varis de diferents, però es de sa discòrdia podria ser un que anunciava alguna cosa semblant a “ha començat sa destrossa d’es Pins”, que va arribar seguit d’un altre que deia “Fe d’errates: només han llevat sa font, es pins encara no els han tocat”.
    Fins aquí els fets. I ara, s’opinió: Vist lo vist es darrers 5 anys, sa norma general és que s’Ajuntament no escolti sa veu d’es poble i que es molesti si aquest surt as carrer, insultant-lo i desqualificant-lo faixi lo que faixi. Perquè ens entenguem, una espècie de despotisme. Quan se’ls critica, s’única raó que dónen per justificar sa seua actuació és: “Mos heu votat, i cada 4 anys hi ha eleccions”. Pens que seria una excepció si ara estigués equivocat…
    Per cert, s’altre dia vaig anar a un concert d’un amic meu, un cantautor català que es fa dir Jordi Francolí. Va cantar una cançó que no l’havia sentida mai -em va posar sa pell de gallina i em va fer caure unes quantes llàgrimes-. Xerra d’una plaça que hi ha a n’es seu poble, que durant sa seua infància estava plena de pins, i que s’Ajuntament la va transformar en una plaça de ciment. Si voleu escoltar-la, entrau a n’es seu myspace: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=199098697 i escoltau “La meva plaça”. No sé per què vaig pensar que era idònia per convertir-la en himne d’aquest moviment ciutadà. Descriu com ens sentirem molts si ens lleven sa nostra plaça.

  79. EL GUAJE Escrit el 01 juny 2008 a les 19:43

    FUEGOOOOOOOO !!!! TODO ARDEEE !!!

  80. xec Escrit el 01 juny 2008 a les 19:49

    Molt breument i per alusions a la Sra. Victoria i a l’estrambòtic Capità Negrete:

    a) els ciutadans que van pujar dalt la sala l’altra dia, no van cometre -cap d’elles- cap tipus de delicte; es sencillament una indecència captiva d’una estrategia repugnant dir lo contrari. Una estrategia de por.
    b) Pens massa el que dic; i pens també que ja ens ha de ser igual el que digui el batle; tants d’anys de silenci i concessions no farien canviar la opinio que la majoria te d’ell. Un figurant. Qualqú li farà un bon discurs per SAnt Joan (una vegada més el millor dels darrers anys) i que fa unes paelles espectaculars. Això es ell. Vist així, certament si que tal vegada eren ganes l’altra dia de demanar explicacions.
    c) Hi ha una sensible diferència entre un ple i un acte intrascendent i festiu com el de l’altre dia. En realitat la gent quan es va concentrar no sabia on era el baltle En qualsevol cas, Sra. Jimenez la Sra. Jiménez exagera.
    d) Que jo no vaig asistir a aquest acte memorable d’esperit democrátic però m’autoinculp d’ell i vull ser tractat a tots els efectes como asistent i responsable.

    Finalment quan abans he agrait la tasca de na Maite em referia solament al fet de mantenir aquest blog; a res mes. Ho dic, perque como veig que s’ha desfermat una cáça de bruixes no sigui que algú pensi que l’acussi d’instigadora de la rebelió.

    No vull abusar mes d’aquest espai. Per això no m’extenc més ni don resposta íntegra a anteriors interpel.lacions dels aludits.

    Gracies

  81. capita negrete Escrit el 01 juny 2008 a les 20:02

    Bona nit a tots, tenc bastante feina, dema o dema passat, si puc, em pasare a contestar de forma adecuada a tots es meus admiradors.

    salutacions.

  82. Maite Salord Escrit el 01 juny 2008 a les 20:23

    Com que no em vull repetir només tres cosetes.
    Piali: això són entrades triomfals! Molt bo.
    VVV: el llibret en qüestió és un recull de contes que tenia publicats per aquí i per allà. Els repartiran de forma gratuïta als instituts i, em sembla, al transport públic. Jo en tenc i, si en vols un, supòs que deven tenir qualque conegut o familiar a través de qui poder arribar a mi (en un poble petit, tothom acaba sent família) i ja li donaré.
    Negrete: em sembla que qualque pi sortirà, a la nova novel·la. De fet, intent escriure-la entre comentari i comentari. Ja em faràs la crítica literària, si som capaç d’acabar-la, qualque dia.

  83. Apatxe Escrit el 01 juny 2008 a les 21:12

    Ara només faltaria, per acabar-ho d’adobar, el martiri de l’exregidora Joana Triay. Esperem que el governador Tejero Isla, a la redossa de la plaça Miranda, tengui seny o compri cervell, i no es deixi influenciar pel seu secretari que, les males veus que sempre n’hi haurà, diuen que és qui comanda a can Làdico… Ara només faltaria que apaguin el fester amb benzina…

  84. Josep Escrit el 01 juny 2008 a les 22:50

    Maite , jo no soc cap alumna teu ni ho he estat tot i que m’agraderia ser-ho
    jejejejeej

    dema a escola et vull dri cosa molt importat…
    havam si hi pens!!!!

    adeeeeu

    josep marques

  85. victoria jimenez Escrit el 02 juny 2008 a les 11:41

    També i només en resposta de les al.lusions d’en Xec:

    Ja vaig deixar passar que em qualifiqués vosté de exaltat. El seu to revela qui manté una actitud exaltada, vaig pensar que no calia ni remarcar-ho, però sembla que sí.

    Jo no mantenc cap estratègia, ni de por ni de res. Crec en la veritat i en la objectivitat, profundament, tot i que són dues virtuts que no abunden. Per això em vaig limitar a descriure els fets, des-criu-re, he vist els vídeos (no sòc a Menorca) i el que he vist té un nom com una casa: desordre públic . I també volia saber si hi havia una condemna de l’asalt a l’ajuntament per part de Maite Salord, perquè a la gent ens agrada saber que la “classe” política n’es conscient dels llocs que ocupen.

    Xec, vosté s’autoinculpa. És una actitud molt solidària la seva, sense cap valor jurídic, prou fora de to i que no ve a conte, però molt solidària.

    Tot el que es puga dir de caça de bruixes i resta de barbaritats prové de gent instal.lada en el passat, d’un bàndol o altre, però per suposat que no va amb mí. Ni ocupe cap càrrec polític, ni estic en posició de “anar a caçar ningú”, però de què parla vosté? Hi ha, a més de l’estratègia de por, l’estratègia de fer-se la víctima. És molt antiga també i de vegades funciona. És una estratègia paranoica però útil de vegades. En realitat gens honesta.

    Be, gràcies per l’espai, Maite. Remarcar que em semblaria una pena la desaparició de la Plaça dels Pins per fer un parking. Discrepe amb molta gent sobre que a Ciutadella manca aparcament. Hauriem de rallar clar: el que sobren són cotxes i diners (de moment, perquè la gallina dels ous d’or del turisme deixarà de pondre un dia i serà prest -per cert Maite, estaria be que a l’ajuntament abordareu sincerament la qüestió del cènit dels combustibles fòsils que afectarà a Menorca molt especialment-).

    Ja m’extés prou, un salut i força.

  86. xec Escrit el 02 juny 2008 a les 13:32

    Sra. Jimenez; motl breument per no abusar d’aquest espai.

    Estic content que ja hagi degradat els fets passantlos de sedició a simple desordre públi. Aixo demostra que tal vegada si que el seu primer comentari era exagerat (o exaltat).

    Li don la enhorabona per no viure a Ciutadella i está instalada així en la ignorancia.

    Adeu.

  87. victoria jimenez Escrit el 02 juny 2008 a les 13:52

    Xec, no sé quin serà el seu coneixement del Codi Penal, però tots aquest delictes ho son contra l’ordre públic (Títol XXII). Em referia a això en el meu comentari, ja que segons el grau de participació i segons l’actuació concreta es tractaria d’algun dels delictes inclosos en eixe títol.

    Respecte a l’últim parràgraf del seu comentari, no menyspreue el que jo sé o deixe de saber (no vull pecar d’arrogant, però potser es sorprendia quant m’interessa el dia a dia Menorca i la de maneres que tinc de seguir la seva actualitat, estime ‘illa i no descarte tornar-hi). La sapiència o la ignorància es qualifiquen pels arguments no per les desqualificacions ad hominem. I vosté ja porta unes quantes, així que si de veritat no vol abusar d’aquest espai, deixe de fer comentaris que obliguen a altre (en aquest cas a jo, a contestar-li directament). Li assegure que sòc perseverant. Siga sensat, demostre sentit comú i li farà favor als participants d’aquest blog.

  88. xec Escrit el 02 juny 2008 a les 15:30

    Sra. Jiménez,

    Els meus coneixements del Codi Penal son excel.lents.

    I voste no pot qualificar als manifestants de l’altra dia tant a la lleugera com a sediciosos, como fant per aquí els partidaris de l’alcalde. I això és molt greu. Igual que fan -per això opin qu ees una estrategia- gent como en Toni Camps, i en Joan Triay que utilitzen exactament el seu mateix discurs exagerat aquest dies.

    Pel demés no crec que s’hagi de sentir desqualificada; es vosté que utilitza una estrategia de victimisme quan veu que s’ha precipitat en acusar de delinqüents als manifestants pacífics de l’altra dia.

    Insisteixo que no vull abusar d’aquest espai i procuraré no tornar respondre -ni tan sols tornar intervenir en aquest blog ateses les circumstancies; així que faixi el favor vosté també de no tornar increpar-me. Hi ha coses que no puc ni vull dir aquí.

  89. victoria jiménez Escrit el 02 juny 2008 a les 16:02

    Xec, d’a on extrau vosté que jo li increpe? Si ni tal sols sé qui és? Açò és el món al revés.

    I a quines estranyes coses es refereix vosté? I li ho demane sincerament, encara que és molt fàcil amagar-se baix l’anonimat d’un diminutiu per insinuar no sé quines coses. S’està fent l’interessant? Seria divertit si no fóra patètic.

  90. Kintet Escrit el 02 juny 2008 a les 16:29

    Avui no era es dia D? Han fet ses cates geològiques? Encara que no hi hagi hagut concentració, algú hi ha anat i en pot fer cinc cèntims? Colque foto d’es forats?

  91. Maite Salord Escrit el 02 juny 2008 a les 17:00

    Victoria i Xec: m’agrada molt que participeu d’aquest bloc i voldria que ho continuàssiu fent. Cap idea sobra i, Xec, en cap moment pensis que abuses d’aquest espai. Al contrari. Tanmateix, quin tipus de delicte és haver entrat en un ajuntament que tenia les portes obertes, encara que les formes no fossin les més adequades i hi hagués insults, ja ho decidirà qui ho hagi de fer. És el més prudent, em sembla.
    Kintet: no hi ha hagut “cates” perquè, previsors com són, aquest dematí han pensat que necessitaven un permís del CIM (cosa que molta gent relacionada amb el món cultural i/o polític ja sabia). Així que, de moment, em sembla que res més. Això sí, a les 9,00 m’han dit que hi havia un bon grupet de gent (joves i grans). A les 2 s’ha llegit un manifest però jo no hi he pogut anar.
    Salut.

  92. Kintet Escrit el 02 juny 2008 a les 17:04

    Sobren ses paraules… Collonut, res a dir…

  93. victoria jiménez Escrit el 02 juny 2008 a les 17:16

    Gràcies, Maite, una crida a la sensatesa sempre està be.

  94. Apatxe Escrit el 02 juny 2008 a les 20:02

    Venga, al·lots, que només hi manquen sis comentaris per arribar a 100. Mentrestant, haurem d’adaptar/adoptar la cançó de Raimon:

    Sí, la ciutat era jove
    aquell 29 de maig
    que no oblidaré mai!

    Els pins i la font,
    i unes rabioses
    ganes de viure!

  95. Apatxe Escrit el 02 juny 2008 a les 20:09

    De tot plegat, el que més em va agradar. El que sempre recordaré, amb la joia dels solatges, serà la incorrecció política dels actes i dels gestos. Ni en el millor dels supòsits. Ni en el guió més imaginatiu era pensable un civisme juvenil tan autèntic, tan destravat… En el pensament cívic de la ciutat de ponent, sempre hi haurà un abans i un després d’aquell dijous de maig. El cordill de la cortina del saló gòtic ha estat restituït sense gaire problemes d’intendència, segons el furriel encarregat.

  96. un que tambe esta indignat Escrit el 02 juny 2008 a les 22:52

    Perdonau es que estava massa exaltat, i vax di coses que me vax passar un poc…

    🙁

  97. Xim Escrit el 03 juny 2008 a les 8:38

    Una bella esperança
    trobada en la fe,
    en el cor de milers de joves.
    Que canten i que lluiten.
    No ho oblidaré mai.
    ………………….
    És ver què sí, Apatxe?

  98. Foradar el poble Escrit el 03 juny 2008 a les 10:21

    I enmig del terratremol blocaire, farcit de sentiments per la plaça del pins, arribà la Victoria Jiménez clavant la picota enmig del front, “Hauriem de rallar clar: el que sobren son cotxes i diners”. I ho explica en noms i llinatges: creixement econòmic no sustentable ( totxo i visitants) i dependència energética: un fotimer d’externalitats negatives per Ciutadella i la resta de l’illa.

    A Ciutadella, parlar d’aparcaments en el subsòl, és un sense sentit sociològic i econòmic. La costum dels cavallers del ferro i el cost de l’estabulament dels seus cavalls, fa que aquesta nova deria dels aparcament no justifiqui una despesa pública dels comptes municipals, malmessos per les deutes de nostres governants que el caracteritza per tenir les mans foradades en la gestió de l’hisenda municipal.

    Maite tens tota la raó. Lo de l’IBI no te nom, con tantes altres coses d’innombrables: les antenes dels operadors telefonics, l’apropiació privada de l’espai públic i d’altres. Ara que, després de la pifia del port, a Ciutadella rés es imposible.

  99. victoria jiménez Escrit el 03 juny 2008 a les 11:24

    Foradar el poble, la regla no falla: més facilitats per a una cosa, més d’eixa cosa. Més facilitats per als cotxes, més cotxes.

    Trobe a faltar prou en el discurs i en la discusió sana entre la gent el que es tinga en compte la insustentabilitat econòmica, no només mediambiental, del sistema basat en els desplaçaments en “cavalls de ferro” i altres delícies imperials en la seva fi imminent. Els preus alts dels combustibles fòsil no davallaran. Han vingut per a quedar-se i cal repensar el model. Per això no podem fer la pilota més grossa i pensar en aparcaments, ni el dels Pins ni en cap altre.

    Maite, tindreu el valor els polítics de tots els colors d’admetre la realitat i dir la veritat (completa) a la ciutadania respecte al futur del cotxe i sobre tot del turisme a Menorca? No es una pregunta retòrica, és directa i necessari el seu abordatge.

  100. Jo Escrit el 04 juny 2008 a les 1:04

    s’hem cauen les llagrimes en veure que volen destroçar una plaça plena de vida y amb mils histories de les infancies de ciutadellencs…no hi ha dret.
    Poca sensibilidad que tenen alguns…..No seria el mateix sense ella…

  101. Kintet Escrit el 04 juny 2008 a les 2:33

    Maite, no deixis que trolls com en Superman o n’Ipolito (amb accent a sa i, i com Maó, sense h) esgarriïn s’ambient tan agradable per debatre que s’ha creat. Expulsa’ls, o esborra es comentaris com es seu…
    Què és un troll? http://es.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

  102. Kintet Escrit el 04 juny 2008 a les 2:35

    Perdó, a n’es comentari d’abans heu de copiar sa direcció fins es final d’es parèntesi si hi voleu entrar. Si pitjau damunt va a un altre enllaç.

  103. Maite Salord Escrit el 04 juny 2008 a les 8:09

    Kintet, gràcies pel consell. Sort que tots els qui participau d’aquest bloc (i que sou molts), no us heu deixat enganyar per aquests individus que, des de l’anonimat (també!), només pretenen desviar la nostra atenció. No ho aconseguiran, però. Continuarem rallant de la plaça dels pins i de tot el que trobem, en aquest ambient que, com molt bé dius tu, és tan agradable. Amb tot, quantes molèsties per fer-nos callar! Per què deu ser?
    Ara els esborraré.

  104. xoric ous pelats Escrit el 08 juny 2008 a les 22:45

    Hola, som un xoric amb es ous pelats,

    M’he mirat es comentaris de sa gent, i seguesc sa polèmica que s’ha creat al voltant de sa plaça des pins.Jo som bastant respectuós amb ses opinions de sa gent d’es poble i m’agrada escoltar-les, però també m’agrada dir ses meues, quan es dona s’oportunitat.

    Be, jo crec que tirar una font no és lo més important de ciutadella, respect a n’es sentimentalistes i que fa molts d’anys qui era i açó, però no vol dir que perquè hi sigui de fa molts d’anys hi hagi d’estar per sempre,a més arquitectònicament no era res del altre món,no hi havia aigu,i segons s’ajuntament era un perill pes fiets. Jo crec que es rerefons no és una simple font de ciment,sino una estrategia politica del PSM&cia però bonu, tot són maneres de fer.Es final el que es vol es enfrontar a sa gent i crear polèmica. Vull recordar quan es va reformar sa plaça d’Artrutx, que també hi va haver polèmica amb ses dues dones i sa retirada de sa font, i ara ningú s’en recorda, i es veu bé.

    Xerrant d’aquest, vull fer menció a un des temes importants per Ciutadella, sa necessitat de fer un pàrking subterrani a nes centre des poble.Encara que s’ajuntament digui que farà el possible per mantenir es pins amb es pàrking, sabem que és mentira! ja que seria una obra faraònica.Es pins que hi ha a sa plaça, tenen molta edat i el que volguem però crec que és es moment de pendre una decisió, ja que molt d’encant no tenen.Tenen malaltia, amb orugues cada any, amb ses arrrels dins ses cases i destrossant s’esfalt i ses aceres.He sentit de tot sobre es tema, que si era es pulmó de Ciutadella i nose que més, són ganes de sensibilitzar a sa gent, per què de pulmó res de res!

    Es tema d’es pàrking subterrani és importantíssim ja que es podrien treure molts aparcaments i inclòs els de sa quantramurada, creant carrils bici i altres instal·lacions.Tot és una cadena, però s’ha de fer es primer pas, sabem que és necessari i es final es comerços a la llarga ho agraïran, sino que voltin per Maò per es voltants des pàrkings que tenen avam si es comerços els hi va be o no.

    Es ciutadellenc i ciutadellenques hauriem de saber escoltar i raonar ( ho dic per sa gent de tots es colors ), Ciutadella creix i es te que adaptar i adaptar-nos a nes canvis, no dic que es faixin ses coses “a lo loco” però no s’han de mirar tant interessos polítics i si hi ha bones idees pes poble mirar de fer-les a n’es gust de quasi tothom (ja que bé per tothom és impossible) i antes de revoltar a nes poble, es partits de s’oposició haurien de intentar negociar amb es govern, encara que sigui difícil però per açò hi son.Jo crec que xerrant i raonant ses diferents postures s’arribarà a un acord, i una plaça ben polida i renovada.

    Vagi bé a tothom!

    PD: esper que no m’esborrin es missatge, l’he escrit pensant que a n’aquesta web es respecten ses opinions de sa gent, que crec que és sa gràcia de sa vida.

  105. Maite Salord Escrit el 08 juny 2008 a les 23:05

    Efectivament, en aquest bloc, com hauràs vist si t’has molestat a llegir els comentaris anteriors, es respecten les opinions de tothom sempre que siguin, també, respectuoses, com han estat totes les que hi ha fins ara. Si s’ha esborrat qualque comentari és perquè no expressava cap idea i no aportava res al debat. Al contrari, el volia desviar. En tot cas, queda dit el que volies.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari